Da jeg var hjemme i påsken stod en af dagene på påskemiddag hos Mutter. Jeg stod for salaten. Og ligeså så afslappet jeg var omkring den, ligeså frustreret var min Mutter gennem hele ugen op til. Hun er planlægningstypen, jeg er… i Netto kl. lukketid dagen inden påskelukket!Det der med menuplanlægning er bare ikke noget jeg kan sætte mig op til en uge før tid – vi når det jo nok, ikke ;)
Well, jeg nåede det. Endda med hele to rare forårssalater. For hey, når man først går i inspirations-mood, så er det svært at begrænse sig :) ….at jeg så liiige skulle slå min bette bror og kæresten i Cluedo og først gik i gang med salaterne 30 minutter inden gæsterne ankom – forruden lige skulle nå at smukkesere mig – ja, det er underordnenet. Jeg når det. Altid ;)
Asparges var hovedingrediensen i begge salater og du kan faktisk finde de danske netop nu. Haps, dem er jeg svært glad for. Første forårssalat jeg smider opskriften på er en grøn salat, som smager ligeså godt, som den er pæn.
Og sådan en lækker forårssalat passer perfekt til en omgang hjemmelavet tærter – af den sunde slags. Genialt til at få brugt resterne af påskemiddagen. Lige nu kan du snuppe min e-kogebog med lækre tærter – klik herunder og hent den gratis!

Ingredienser
- 1 spidskål
- 1 bundt grønne asparges
- 300 g sukkerærter
- 2 dl grønne ærter
- 1 bakke karse
- 1 dusk dild, friskhakket
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk akaciehonning
- 2 spsk god mayo
- salt/peber
Sådan gør du
- Snit spidskål i tynde strimler.
- Knæk bunden af aspargesene af og skær dem i 1 cm skrå stykker.
- Snit sukkerærterne på skrå.
- Bland spidskål, asparges, sukkerærter, ærter, karse og dild sammen.
- Pisk olivenolie, eddike, honning, mayo, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.
- Bland dressingen med salaten.
- Server.
Hej
Hvad er en “dusk” dild? Et helt bundt eller bare hvad man kan holde mellem tre fingre, mens man klipper det?
Mvh
Astrid
Hej Astrid
Det er bare en klassisk tot fra supermarkedet – Ca. 1,5-2 dl :)
Spørger måske dumt men hvad er en god mayo er det en hjemmelavet for 2 spsk eller kan man bruge noget andet:)?
Hej Lenette,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Den bedste mayo er selvfølgelig den hjemmelavede, men ellers så vælg bare den, du bedst synes om :-)
Hav en skøn dag!
Meget, meget delikat. Havde lavet den til stor familiefest og mange bad om opskriften, mums og tak..
Den er så lækker, fik stor ros til en familiesammenkomst og mange bad om opskriften, mums
Hej!
Hvor mange mennesker vil du sige opskriften er til?
Hilsen Susanne :)
Kan man erstatte dild med et andet krydderi? Har flere i husstanden som ikke kan li’ dild.
Hej Lena,
Ja, det kan du sagtens – vælg en krydderurt, I kan lide og brug den i stedet for :-)
Fortæl os gerne om resultatet