• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Skyr…med knude på tungen. Hvor meget kan “citronen” presses?

skyrSkiiiir med knude på tungen til sidst eller bare s-k-y-r, skyr, som jeg praktiserer at sige helt menneskeligt. Jeg tror vi alle har hørt om produktet, stødt på den i køledisken og sikkert også prøvet den. Den islandske fætter er overalt – begyndte sin storhedstid sidste år og ridder ufortrødent videre. Den er overalt! Du kan ikke åbne en blog, kogebog, tv-madprogram eller snakke med en ernæringsvejleder uden at få stoppet skyr i munden. Skyr er vejen til evigt liv. I hvert fald lige nu. Den er trenden.

Mad som trend er noget som jeg kan bruge mange, mange timer på at undersøge og diskutere. Jeg syntes det er et emne, der er noget så interessant. Hvorfor er det lige én bestemt fødevare, som bliver populær? Hvorfor hyper vi den? Hvem starter bølgen? Hvorfor slutter den?

Skyr er det “sunde” alternativ til yoghurt. Eller det påståes af mange. Protein, protein, protein. Fødevarer med et par procent højere proteinindhold er hypet som aldrig før. Man kunne gå ind i en lang diskussion om fordele og ulemper. Om skyr reelt er A38 og andre syrnede mælkeprodukter overlegen. Om det er vejen til vægttab. Men lad det ligge, for et produkt kan aldrig stå alene i kosten.

I stedet finder jeg brugen og trenden af skyr interessant!

Lad os se det i øjnene (fra min vinkel); skyr i sig selv smager ikke guddommeligt! Bevares der findes værre ting, men jeg oplever mange (inklusiv mig selv) som har det ufatteligt svært ved skyr natural. Personlig finder jeg smagen af skyr frygtelig! Jeg burde lovprise det – både som fagprofessionel og som madøre. Men jeg synes det smager ganske forfærdeligt. Surt, bittert og tørt. Kedeligt. Og jo, jeg har været alle producenter igennem.

Smagsproblematikken har diverse producenter nuppet og nu sælges skyr med smag …og sødemidler. For ikke at tale om diverse “sunde” opskrifter, hvor mysli, sirup og frugt i voldsomme mængder kamuflerer skyren. 2 klatter skyr med 1 glas sirup/honning og en halv pakke mysli. Sund samvittighed? Come on, hvem snyder vi?

For slet ikke at tale om de nye produkter på markedet. Der skal smedes, mens jernet er varmt og det skal jeg love for producenterne gør. Kombiner skyr med den nordiske bølge og du har det pureste guld:  Brød med skyr og ur-hvede (2% skyr!),  frosen skyr (aka. skyr-is), dip med skyr og nordiske urter. For ikke tale om skyr-yoghurt, skyr-børneyoghurt, drikke-skyr, skyr-mælk og skyr-salattern! Listen er uendelig og citronen bliver presset til det yderste. Jeg er overbevist om, at vi ikke har set toppen af produkter med skyr endnu, så mon ikke der både kommer skyr-smoothies, skyr-grød og endnu flere to-go-produkter?


Tankestrejf? 

Men skal mad ikke smage godt? Hvorfor spiser vi produkter bare fordi de anses som sunde, selvom vi faktisk ikke kan lide dem? Hvorfor går vi på kompromis? Hvorfor køber vi produkter fordi de indeholder skyr? Eller er skyr egentlig fabelagtig og blot mine smagsløg som er forkerte på den? Ryger yoghurten ud til fordel for skyr? Hvor meget kan producenterne presse citronen skyr? Og hvor lidt kan man komme i et produkt og reklamere det som et “skyr-produkt”?

Er skyr nutidens levertran?

Previous Post: « Morgenstund har morgenmad i mund…
Next Post: ( forårets osteklokke ) »

Reader Interactions

Comments

  1. Sara Erlendsdottir

    Nu ved jeg ikke hvad danska produkter er lavet ud fra. Men oprindeligt er det heller ikke meningen at det skal spises rent. På Island er skyren tykkere, og blandes med lidt brun farin og mælk inden det spises.

    Svar
  2. Cecilia

    Godt indlæg, og du har jo helt ret. Nu må jeg indrømme at jeg ikke har smagt skyr, så jeg kan ikke svare på om det smager godt. Jeg har alligevel tænkt over den hype, skyren har fået.
    Hørte i radioen at de slet ikke spiste alt den skyr på Island, selvom produktet stammer derfra.
    Jeg spiser selv A38, men det kan jo også noget helt andet end skyr, som ikke på samme måde er fyldt med “gode” bakterier for maven. Græsk yoghurt er også lækkert.
    Det er lidt komisk med den hype, men tænker den går over som så mange andre diller.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Cecilia

      Ja, det er lidt interessant at skyr har fået denne hype, når flere yoghurt-typer på marked indeholder næsten det samme og oveni har bedre bakterier. Jeg stiller mig kristisk i forhold til tendensen – selvfølgelig er skyr et godt ernæringsmæssigtprodukt, men det er andre yoghurt-typer også. Dermed der jeg ingen grund til at betale 2-3xprisen for skyr ifh. til andre yoghurt-typer.

  3. Bendt W

    Hypet skyr
    Jeg hører til de (u)lykkelige mennesker som ikke kan fordrage surmælksprodukter ud over cremefraiche. Men jeg synes pudsigt nok at skyr er spiseligt.
    Men nu er jeg blevet opmærksom på planten STEVIA. Købte et glas af skidtet i føtex og så er det sgu halvt rørsukker. Hvad skal jeg så bruge det til.
    Har en diabetes-2 patient nogen speciel glæde af sådan et produkt?
    mvh b.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Bendt

      Der kommer jeg til kort, jeg holder mig personlig langt væk fra Stevia, da jeg mit blodsukker bliver super svært at styre, samt jeg ikke kan forenes med smagen af det. Jeg ved mange har glæde af Stevia, men ja, min mening; pak det langt væk.

      Hilsen Louise

  4. Lin

    Det værste er at almindelig sund yoghurt med gode bakterier i, jo nærmest er blevet usundt for ikke at tale om glemt. Men skyr vil aldrig kunne blive det samme som A38 med ymerdrys og hvad fanden gør producenterne når vi kommer til koldskålen? Skyr-skål med lowcarb-kammerjunker… puh jeg glæder mig..

    Svar
  5. Yvonne i

    Hmmmm, ja det er godt nok et skønt indlæg.
    Må sige jeg er blevet helt vild med skyr, og hvorfor så det….
    Jeg blev gastic bypass opereret i nov 2013, ja så handler det om at få masser af proteiner ned i min meget lille mave (1- 1.5 dl kan den rumme) så når mad bliver en vammel ting at få ned, så må man ty til andet, så derfor er skyr blevet min redning og faktisk kan jeg ikke undvære den. Jeg tilsætter honning. Eller en eller anden form for hjemmelavet sirup. Sukker i små mængder…
    Så kommer vi til det med at presse citronen, de forstår godt nok at sætte en hel vanvittig pris på et produkt.. Bare fordi det er in. Det kan virkelig pisse mig af,
    30kr for 1 kg. Come on :-(( det er sgu frækt. Pyhhh, bare min mening ;-)))))

    Svar
  6. Lene

    Helt enig!
    Det minder mig lidt om det hype, der var omkring fromage frais i 1990’erne. Fromage frais var heller ikke ret lækkert – minder faktisk lidt om skyr.

    Svar
  7. Anne-Marie Andersen

    Helt enig, jeg har heller ikke smagt en skyr der var god nok, til at spise rent. Er også blevet kigget mærkeligt på når jeg har sagt at skyrisen indeholder en masse andet end skyr. Er sikker på jeg får mere protein ud af en yoghurt naturel, græsk eller andet jeg kan lide og spiser uden at gemme smagen.

    Svar
  8. Agnethe

    Uhh altså jeg har det med madtrends som jeg har det med modetrends – det går over igen og så kommer der altid noget nyt, som vi skal falde i svime over. Jeg har først lige fået afprøvet det der stenalderbrød, som alle har været så oppe at ringe over og ved du hvad, jeg er altså ikke såååå begejstret igen. Jeg er ikke og har ikke tænkt mig at mæske mig med skyr… Nææ jeg har det skam fint med yoghurt, A38, cremefraiche og til nøds det der kvark, så jeg har ikke tænkt mig at bevæge mig ud i den nye trend uanset form eller smag ;)

    Svar
  9. Caroline

    Jeg må godt nok indrømme, at jeg er ret vild med skyr :-) Før var jeg trofast A38-spiser men fandt det alligevel for flydende – så ville jeg hellere drikke et glas mælk. Derfor prøvede jeg forskellige alternativer som kvark (alt for tørt og bittert) og græsk yoghurt (godt men med højt fedtindhold) og faldt altså til sidst for skyr ligesom så mange andre. Jeg er glad for den syrlige smag, og konsistensen er i top.
    Om en del af smagsoplevelsen skyldes, at jeg ved, det er sundt for mig, skal jeg ikke kunne sige. Jeg kan ikke sammenligne skyr med andre morgenmadsretter som havregryn eller en bolle med ost, men jeg nyder mit “sunde” morgenmadsvalg :-)

    Svar
    • Philip Nørvig

      Jeg afskyr også at producenterne altid udnytter et produkts succes til at fx gøre sundt usundt ved at putte det i sukker bæraroma og meget andet.

      Jo skyr er et godt produkt, fordi det høje protein indhol gør, at det mætter godt og giver brændstof til musklerne, sætter forbrændingen op og brænder fedtet af.

      En god morgenmad er 3-4 spiseskeer skyr, et par spisested juice, en teske sukker(gerne rørsukker, der har en god smag) drys med 15-20 mandler og 15-20 hasselnøddeolie og et halv stykke rugbrød.
      Det mætter og mandler og nødder er gode for forbrænding, hjerne og mm. En god start på dagen. Kan varieres med frisk frugt som drys.

  10. Fru Kofoeds Køkken

    Rigtig godt og relevant indlæg! Jeg er også sindssygt træt af hypede sundhedsprodukter, som ikke smager godt! Især skyr! Højproteinkurene er heldigvis ved at være so last year, så det går forhåbentlig snart over med skyrtrenden :-)

    Svar
  11. Matilde

    Hvor dejligt, at jeg ikke er den eneste som HADER skyr og som også skal kamouflere det i store mængder mysli og sirup…..Hvor ved sundhedsværdien for alvor ryger sig en tur ;-)
    God skyr-fri weekend…mvh matilde

    Svar
  12. conny

    Jeg blev rigtig godt underholdt af dit indlæg, og der var rigtig gode pointer, om hvad der er moderne, og hvordan man pisker sig selv. Men altså, jeg æælsker skyr (s-k-y-r – selvom jeg godt ved, det hedder noget andet). O.k., det er lidt syrligt, men jeg er vild med smagen. Det er som at spise den lækre ymer og så vide, at det er sundt :-) Det hjælper selvfølgelig med lidt “indlæg” og lidt kanel.
    Du rører ved noget centralt angående surmælksprodukter med tilsat frugt. Kan du (som fagperson) forklare mig, hvorfor der ALTID skal være sukker i – selvom de skriver sukkerfri, så er der guddødemig kunstigt sukker i. Hvorfor kan de ikke bare tilsætte frugt og ikke andet?

    Svar
    • Philip Nørvig

      Sukker eller sødestoffer er tilsæt fordi ellers vil få forbrugere købe det, og fordi de fleste anvender marmelade.

  13. Sine Smed

    Tak for det gode indlæg. Jeg følt jeg stod lidt i debatten omkring skyr. Jeg prøvede at købe en lille bøtte med skyr lige da det kom ud. Øv, hvor blev jeg skuffet. Måtte smide det meste af det ud, da min mave slet ikke kunne med det syrnede yoghurt.
    Så jeg har slet ikke forstået hypen omkring produktet. Jeg er meget mere til græsk yoghurt, synes det mætter meget længere og jeg får ikke mavekramper af det som med skyr og alm. yoghurt.
    Jeg er begyndt at nærstudere deklarationslisten på de produkter jeg køber. Nøj hvor er der meget sukker i mange af fuldkornsprodukterne også. Så man skal være virkelig opmærksom på hvad “de sunde” produkter indeholder.

    Tak for opråbet omkring skyr

    Svar
  14. Hvadskalvibage/Mette

    Helt enig med dig – det er sjovt som det pludselig er blevet “in” at spise skyr i alle mulige varianter. Samtidig skal det også pludselig udtales på en anden måde – for at vise at der vi er nogle som ved bedre :-)

    Jeg er en af de få som faktisk godt kan lide den neutrale version uden at bliver tilsat noget. Eller tilsætter forskellige krydderier og så har jeg en perfekt dip – jeg kan normalt ellers ikke lide dip. Men jeg undre mig over de færdigkøbte varianter med smag eller i drikkeversion – for der er ikke så meget protein i. Og det er jo reelt det som er fordelen ved skyr.

    Samtidig skal jeg da love for at supermarkederne har opdaget det er blevet “in” – da jeg startede med at købe det var til en normal pris på 20 kr pr kilo. Det kan du efterhånden end ikke finde det til på tilbud.

    Svar
  15. Sabrina

    Jeg er vild med det her indlæg og har gjort mig rigtig mange af de samme tanker. Jeg spiser selv skyr – ikke rent for det er for ulækkert men typisk med opkogte bær + kanel og mandler – der synes jeg til gengæld det er virkelig lækkert. Jeg er mest begejstret for den fra Cheasy i den store spand – den synes jeg har en virkelig lækker konsistens og er meget mindre syrlig end mange andre. Jeg bruger det også hvis jeg skal lave tunsalat eller lignende (men der skal altså stadig mayo i, ellers er det ikke lækkert)

    Det er jo helt sindssygt hvor mange nye produkter der dukker op med skyr og som mange folk bare helt ukritisk tager til sig som sunde. Skyr isen er fx et godt eksempel. Der er så lidt skyr i og proteinindholdet er næsten det samme som almindelig is. Det er også tilsat sukker men fordi der står skyr på bøtten – så er det sundt!
    Og det samme med rækken af drikkeskyr og lignende som er tilsat så meget skrammel at man virkelig skal være et skarn hvis man kalder det decideret sundt – igen går det også udover proteinindholdet. Og proteinindholdet er jo netop det der adskiller skyr fra andre mælkeprodukter. Det giver ingen mening i mit hoved.

    For nyligt havde jeg faktisk en diskussion med mine brødre som netop har besluttet sig for at blive sundhedsfreaks og de er gået all in på skyr og prøver at overbevise mig om at skyr til dip til chips er alletiders. Hell no! Hvis jeg skal have dip til mine chips, skal det altså være af creme fraiche 18% og ikke noget syrligt stads. Deres argument var at det vel bare bedre at spise sine chips med det som dip end at spise creme fraiche, men så vil jeg altså virkelig foretrække at spise mine chips uden dip. Ligesom jeg også nægter at lave pålægssalater udelukkende på skyr.

    Hov det her blev en sindssygt lang kommentar men synes også bare at det efterhånden er stukket ret meget af med snakken om skyr.

    Rigtig fint emne at tage op :-)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework