Husker I bønneprojektet? Det er stadig i fuld flor og jeg spise dåse på dåse. Er der en råvare som kan varieres i det uendelig, så er det dulme bønner. Okay, jeg har en svaghed, det står rimeligt klart – og salater, ja, det er også en kær ret herhjemme. Men altså de ultra lækre bønner kan sagtens kastes i tusinde andre ting.
Well, i hvert fald 20 andre retter. Surprise, surprise jeg røg i salatfælden og spiste igen i sidste uge en ny udgave; denne gang med kikærter og kidneybønner på menuen. Efter at have cravet mexicansk mad… tortillas, guarcamole, nachoes, krydderier, lime, drinks, hygge, store hatte, så måtte jeg jo hoppe på salaten med bedste mexicansk stil.
Læser du lidt nærmere i opskriften springer bladselleriet helt sikkert i øjnene. I know…Jeg har ligesom 99% af Danmarks befolkning et underligt forhold til bladselleri. Lad os se det i øjnene, den smager bare ikke godt – alene! Men i chiliconcarne, gryderetter eller her, så kan den blege fætter altså et eller andet. Så giv den en chance! Og ligeledes salaten – den er forrygende.
Jeg har spist rub og stub af salaten, har brugt ugen på projektledelse (se mere på Instragram, Twitter og FB) og tager imorgen et smut til KBH. En håndfuld dage med spændende aftaler, lækre planer og selvfølgelig kilovis af god mad. Ork, jeg ser frem til et par dage i staden, hvor jeg bare skal spankulere rundt med smil på læben :)

Ingredienser
Salat
- 1 dåse kidney bønner
- 1 dåse kikærter
- 2 avocadoer
- 2 stængler bladselleri
- 2 forårsløg
- 6-8 cocktailtomater
- 1 bundt persille
Dressing
- 6 spsk olivenolie
- 4 spsk limesaft
- 1 tsk revet limeskal
- 1 tsk sukker
- 1/4 chili
- 1/4 stødt spidskommen
- salt/peber
Sådan gør du
Salat
- Dræn og skyl kidneybønner og kikærter godt, afdryp dem.
- Skær avocado, bladselleri og tomater grove tern.
- Snit forårløg og persille fint.
- Bland alle ingredienserne sammen.
Dressing
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
- Smag til.
- Hæld dressingen udover salaten og bland det hele godt sammen.
- Server.
Tak for opskriften, det er en super lækker og flot salat 👍😃
– Johnny
Hej Johnny,
Det er jeg glad for at høre :-)
Hav en fortsat god dag!
Hej,
Først og fremmest; sikke en fin side med lækre opskrifter!!
Jeg kunne godt tænke mig at lave noget til denne mexicanske bønnesalat, men kunne bruge inspiration til, hvad der kunne matche….
vh Ane
Hej Ane
Tusinde tak :)
Det meste passer godt til den her salat. Stegt kylling, hvid fisk eller krydret oksekød vil være lækkert :)
Havde lyst til bønnesalat, Google bragte mig til din som jeg endte med at lave – den var virkelig god! Tak for fin opskrift! Og sikke et flot arbejde med din madblog – vil bestemt prøve flere af dine opskrifter.
Hej Anders
Tusinde tak :) Og fedt, du kunne bruge opskriften!
God tirsdag.
Yum yum yum – bønner er altid nice :D
Og især i mexisammenhæng – passer perfekt til avocado. Og majs :D
– Anne
Hahahah, helt enig omkring bladsellerien… Virkelig mærkelig grøntsag alene :D