• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

// Mexicansk bønnesalat

Mexicansk bønnesalatHusker I bønneprojektet? Det er stadig i fuld flor og jeg spise dåse på dåse. Er der en råvare som kan varieres i det uendelig, så er det dulme bønner. Okay, jeg har en svaghed, det står rimeligt klart – og salater, ja, det er også en kær ret herhjemme. Men altså de ultra lækre bønner kan sagtens kastes i tusinde andre ting.

Well, i hvert fald 20 andre retter. Surprise, surprise jeg røg i salatfælden og spiste igen i sidste uge en ny udgave; denne gang med kikærter og kidneybønner på menuen. Efter at have cravet mexicansk mad… tortillas, guarcamole, nachoes, krydderier, lime, drinks, hygge, store hatte, så måtte jeg jo hoppe på salaten med bedste mexicansk stil.

Mexicansk bønnesalatLæser du lidt nærmere i opskriften springer bladselleriet helt sikkert i øjnene. I know…Jeg har ligesom 99% af Danmarks befolkning et underligt forhold til bladselleri. Lad os se det i øjnene, den smager bare ikke godt – alene! Men i chiliconcarne, gryderetter eller her, så kan den blege fætter altså et eller andet. Så giv den en chance! Og ligeledes salaten – den er forrygende.

BONUS: Kom mexicansk bønnesalat på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Jeg har spist rub og stub af salaten, har brugt ugen på projektledelse (se mere på Instragram, Twitter og FB) og tager imorgen et smut til KBH. En håndfuld dage med spændende aftaler, lækre planer og selvfølgelig kilovis af god mad. Ork, jeg ser frem til et par dage i staden, hvor jeg bare skal spankulere rundt med smil på læben :)

Mexicansk bønnesalat

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

Salat

  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse kikærter
  • 2 avocadoer
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 forårsløg
  • 6-8 cocktailtomater
  • 1 bundt persille

Dressing

  • 6 spsk olivenolie
  • 4 spsk limesaft
  • 1 tsk revet limeskal
  • 1 tsk sukker
  • 1/4 chili
  • 1/4 stødt spidskommen
  • salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Salat

  • Dræn og skyl kidneybønner og kikærter godt, afdryp dem.
  • Skær avocado, bladselleri og tomater grove tern.
  • Snit forårløg og persille fint.
  • Bland alle ingredienserne sammen.

Dressing

  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  • Smag til.
  • Hæld dressingen udover salaten og bland det hele godt sammen.
  • Server.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Mexicansk bønnesalat

Previous Post: « Gammeldags fastelavnsboller med marcipan
Next Post: 48 timer i Staden… »

Reader Interactions

Comments

  1. Lotte

    Hej

    Hvor mange personer er den mexicanske salat til??

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lotte,

      Åh det er lidt svært at svare på…det kommer helt an på, hvor meget hver person spiser, og om det er som tilbehør eller som hovedret.

      Jeg vil mene, at hvis det er som tilbehør er der til ca. 4-6 personer :-)

      God weekend!

  2. dorete

    Hej Louise
    Skøn side du har!
    Din salat med broccoli, edamamebønner og æbler bliver jeg aldrig træt af. Også denne bønnesalat er jeg vild med. Dog er jeg ikke fan af kidneybønner pga den melede konsistens. Kan jeg mon erstatte dem med buttererbeans?🙂
    Bh.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Dorete,

      Tak for din kommentar og hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge mine opskrifter på salater :-)

      Ang. bønner så tænker jeg, at du sagtens kan skifte dem ud med nogle, som du bedre kan lide…prøv det ad og lad mig høre om resultatet.

      Hav en dejlig dag.

  3. Villads

    Tak for opskrift. Den er smuk og sund. Der er et eller andet der er off ved den. Jeg står og smager på den og jeg kan ikke beslutte mig for om det er limesaften, olivenolien eller persillen. Det er august og bladsellerien er dybgrøn og persillen er meget kraftig på denne årstid. Limefrugt er fra Brasilien og er meget lysegrøn og umoden. Anyway. Nu står den lige og trækker mens jeg steger noget kylling til. Måske bliver den bedre af at stå lidt.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Villads,

      Tak for din kommentar – blev den god?

    • Pia

      Hej Villads, det kan faktisk godt være dine smagsløg, der reagerer på nogle af ingredienserne – smagte du på salaten inden du kom dressing på, og reagerer du på samme måde på dressingen, der er limeskal i, og det er meget gennemtrængende for nogen. Personligt bruger jeg kun citroner☺️, prøv kun med saften, eller undlad det og brug hvidvinseddike, hvis det er til madlavning. Lille extra tip, smag dressingen til med honning istedet for sukker, håber du finder løsningen.

  4. Johnny

    Tak for opskriften, det er en super lækker og flot salat 👍😃
    – Johnny

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Johnny,

      Det er jeg glad for at høre :-)

      Hav en fortsat god dag!

  5. Ane

    Hej,
    Først og fremmest; sikke en fin side med lækre opskrifter!!
    Jeg kunne godt tænke mig at lave noget til denne mexicanske bønnesalat, men kunne bruge inspiration til, hvad der kunne matche….
    vh Ane

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Ane

      Tusinde tak :)

      Det meste passer godt til den her salat. Stegt kylling, hvid fisk eller krydret oksekød vil være lækkert :)

  6. Anders

    Havde lyst til bønnesalat, Google bragte mig til din som jeg endte med at lave – den var virkelig god! Tak for fin opskrift! Og sikke et flot arbejde med din madblog – vil bestemt prøve flere af dine opskrifter.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anders

      Tusinde tak :) Og fedt, du kunne bruge opskriften!

      God tirsdag.

  7. A+K/Venterpaavin

    Yum yum yum – bønner er altid nice :D
    Og især i mexisammenhæng – passer perfekt til avocado. Og majs :D

    – Anne

    Svar
  8. Malene H

    Hahahah, helt enig omkring bladsellerien… Virkelig mærkelig grøntsag alene :D

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework