• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Krydrede Cheddarmuffins

cheddarmuffins

Begrebet “second breakfast” er noget jeg praktiserer i stor stil, når jeg har sene mødetider på studiet. Desværre har dette modul budt på ubehagelige mange tidlige morgener, så da jeg endelig havde en formiddag for mig selv i sidste uge, så blev den udnyttet. Til second breakfast for fuld skrue.
Lækre, svampede muffins. Perfekt til et blodkogt æg og en langsom kop kaffe i forårssolen. Måske et friskpresset glas juice “on the side”? Jeg er fan af sådanne formiddage. Med god tid til at vågne, gøre sig klar til dagen og få fyldt maven med lutter gode sager. Flere af dem, tak!

cheddarmuffins

Men jeg skal kigge langt, for næste uge er endnu en omgang morgentravlhed og faktisk bare pakkede dage til randen. Præsentation, konferencedag og 3 dages camp på studie. Mere om den senere..

Heldigvis har jeg haft en weekend lige efter mit hoved. Den skulle egentlig været brugt på en smule eksamenslæsning, praktiske gøremål og I ved…ikke meget sjov og ballade.
Men sådan skulle det ikke gå, for i stedet har jeg gået en masse ture – både i regn og sol, puttet ekstra meget i sofaen og fået trænet klø-armen! Vi fik nemlig weekendbarn på besøg. Den lækreste, brune gravhund :) Hold op, det er ubeskrivelig rart at have dyr i huset igen – det er savnet !  Desværre er det allerede ovre og Emma er hjemme igen… mens jeg bare glæder mig endnu mere til, at jeg får en ny ven når sommeren ankommer.

Indtil da sætter jeg tænderne i den gigantiske kanelsnegl som søndagsbagningen bød på, trøstespiser lidt…uden der er en slambert, som glor sulten på mig ;)

cheddarmuffins

Krydrede Cheddarmuffins

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter

Ingredienser

  • 3,5 dl græsk yoghurt 10%
  • 0,25 dl akaciehonning
  • 0,5 dl olie
  • 1 æg
  • 4 dl hvid hvede
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g revet cheddar
  • 1 tsk smoked paprika
  • 1/2 tsk stødt chili
  • 1/4 tsk cayennepeber

Sådan gør du

  • Pisk yoghurt, honning, olie og æg sammen.
  • Bland de tørre ingredienser undtagen cheddar sammen i en anden skål og sigt dem i de våde.
  • Pisk/rør det hele sammen til en jævn masse. Vend cheddarosten i.
  • Fordel dejen i muffinsforme (små eller almindelg).
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 15/20 minutter.
  • Afkøl på en bagerist.
  • Når de er afkølet kan de toppes med græsk yoghurt eller skyr.

Noter

Cheddar kan udskiftes med anden ost.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app


cheddarmuffins

 

Previous Post: « Cookie dough is
Next Post: Morgenstund har morgenmad i mund… »

Reader Interactions

Comments

  1. Sysleren

    Jeg kan blive helt ærgerlig over, at jeg slet ikke kendte begrebet second breakfast, dengang jeg læste og havde mulighed for det. Måske er det også mere, når muligheden ikke er der så ofte, at det bliver noget helt særligt. Det er i hvert fald en af de ting, jeg glæder mig mest til ved snarlig orlov.

    Sådan en cheddarmuffin ville nu også være god om eftermiddagen. Mums.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Ej, det er bestemt en fejl du ikke kendte det – godt du kan tage revanche på orloven ;) Jep, de duer også både til frokost, eftermiddag og som tilbehør til en salat til aftensmaden….der var alt for få “second breakfast” til jeg kunne nå at spise dem alle, så de er afprøvet på andre måltider ;)

  2. Nadja - Cinnamon, please

    De ser virkelig gode ud!
    Og ja, intet bedre end lange morgener! :)

    // Nadja

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :) Lige præcis – især med forårssol ind af vinduerne :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework