• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Cookie Dough Ice-cream Sandwich

Cookie Dough Ice-cream Sandwich

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 10 stk

Ingredienser

Cookie dough

  • 120 g sukker
  • 140 g farin
  • 140 g smør, stuetemperere
  • 1 æg, L
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljeessens/ekstrakt, eller vaniljesukker
  • 150-200 g valgfri chokolade, chips eller grofthakket

Vanilje-is

  • 4 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 2 æggehvider
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Cookie dough

  • Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
  • Tilsæt æg og pisk igen.
  • Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
  • Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
  • Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
  • Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
  • For en lille bradepande (20x30cm) med bagepapir
  • Pres halvdelen af cookie dough ud bunden af den - dejen skal ca. være 0,5 cm i tykkelse.
  • Kom bagepapir over dejen og gentag med den sidste del dej.
  • Sæt bradepanden i fryseren i min. 1 time.

Vanilje-is

  • Pisk æggeblommer, sukker og korn fra vaniljestangen tykt og hvidt - det tager ca. 5 minutter.
  • Pisk fløden til skum
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen.
  • Vend derefter blandingen i resten af flødeskummen og bland det forsigtig sammen.
  • Vend til sidst æggehviderne forsigtigt i - pas på med ikke at slå luften ud.
  • Kom isen i en beholder og frys den i ca. 2 timer - den må ikke blive hård.

Sandwich

  • Tag forsigtig de 2 lag cookie dough plader ud af formen og fjern bagepapiret.
  • For formen med bagepapir igen.
  • Læg det ene lag cookie dough i bunden af formen.
  • Hæld forsigtig den bløde vanilje-is ud over bunden og glat overfladen med en varm ske/spatel.
  • Kom det andet lag cookie-dough ovenpå isen og tryk det let sammen.
  • Film formen og kom den i fryseren min. 3 timer.
  • Tag forsigtig is-sandwichen op af formen - skær med en opvarmet kniv sandwich i ønsket størrelse.
  • Server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

3 (4)Jeg behøver vist ikke sige ret meget mere, for titlen siger da det hele? Den ultimative is-sandwich er landet på bloggen!!

Efter Carte d’Ors lækre event og nye is-varianter har jeg været ramt af en gal ispind.. Jeg har hovedet fuld af is, opskrifter og varianter – som bare venter på sommeren kommer frem fra sit skjul.
Men heldigvis er det jo sådan, at man liiige er nødt til at teste eksperimenterne på forhånd – man skulle jo nødig servere en dårlig is når solen endelig brager frem ;)

Cookie dough ice cream sandwich

Så jeg har taget forskud på glæderne og lagt ud med kongen af is – i hvert fald i det amerikanske; cookie dough! Har du været dybt nede i en Ben&jerrys bøtte, har du måske smagt cookie dough varianterne? Ellers er det på tide.
Det var da også denne variant, som jeg kastede mig ud i indtil jeg kom i tanke om de her sandwich, som ofte har drillet mig på det store internet. Så efter den færste liter almindelig is med cookie dough kugler røg i fryseren, blev resterne brugt til en håndfuld sandwich :)

Cookie dough ice cream sandwich

Som det kan skues på billederne, er mine cookie-bunde pænt ujævne. Mine geniale ide med at skære i frosne cookie-blokke var ikke en succes! Så den fremgangsmåde er streget i opskriften og erstattet af den “rigtige”. Jojo, man kan ikke opfinde den dybe tallerken hver gang ;)

Ellers er det bare min dej fra verdens bedste cookies. Til jer som endnu ikke er overbevist om at I overlever et råt æg, så brug et pastureriseret :)
Isen er en ren vaniljesag. Faktisk en parfait, da ismaskinen åbenbart trækker sin ankomst i mit køkken i langdrag..tsk tsk. Men parfait er nu også forrygende lækker og behøver på ingen måde at blive “iset”. Tro mig, jeg kunne ikke drømme om, at rende i pendulfart mellem fryseren og sofaen i 5 timer. Nej, når isen er i fryseren, så må den passe sig selv ;)

Så truer den nye uge og virker voldsom lang, så kan du jo passende bruge mandagaften på en omgang cookie dough is-sandwich. I fryseren med dem og desserten til fredagaften kan få dig ret hurtig gennem ugen. Bare et tip.

…Til den dovne;  opskriften på isen med cookiedough-stykker er på vej ;)

 

Cookie dough ice cream sandwich

Cookie Dough Ice-cream Sandwich

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

Cookie dough

  • 120 g sukker
  • 140 g farin
  • 140 g smør, stuetempereret
  • 1 æg, L
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljeessens/ekstrakt, eller vaniljesukker
  • 150-200 g valgfri chokolade, chips eller grofthakket

Vanilje-is

  • 4 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 2 æggehvider
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Cookie dough

  • Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
  • Tilsæt æg og pisk igen.
  • Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
  • Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
  • Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
  • Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
  • For en lille bradepande (20x30cm) med bagepapir
  • Pres halvdelen af cookie dough ud bunden af den - dejen skal ca. være 0,5 cm i tykkelse.
  • Kom bagepapir over dejen og gentag med den sidste del dej.
  • Sæt bradepanden i fryseren i min. 1 time.

Vanilje-is

  • Pisk æggeblommer, sukker og korn fra vaniljestangen tykt og hvidt - det tager ca. 5 minutter.
  • Pisk fløden til skum
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen.
  • Vend derefter blandingen i resten af flødeskummen og bland det forsigtig sammen.
  • Vend til sidst æggehviderne forsigtigt i - pas på med ikke at slå luften ud.
  • Kom isen i en beholder og frys den i ca. 2 timer - den må ikke blive hård.

Sandwich

  • Tag forsigtig de 2 lag cookie dough plader ud af formen og fjern bagepapiret.
  • For formen med bagepapir igen.
  • Læg det ene lag cookie dough i bunden af formen.
  • Hæld forsigtig den bløde vanilje-is ud over bunden og glat overfladen med en varm ske/spatel.
  • Kom det andet lag cookie-dough ovenpå isen og tryk det let sammen.
  • Film formen og kom den i fryseren min. 3 timer.
  • Tag forsigtig is-sandwichen op af formen - skær med en opvarmet kniv sandwich i ønsket størrelse.
  • Server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Cookie dough ice cream sandwich

 

Previous Post: « Forårsmuffins med ahornsirup
Next Post: Cookie dough is »

Reader Interactions

Comments

  1. Tina vangsgård

    Lyder som en super nem opskrift – den skal helt sikkert afprøves.
    Jeg har et spørgsmål ang rå mel :
    Rå mel kan indeholde bakterier og det bør derfor opvarmes først før brug for at dræbe bakterierne. Dette kan gøres i ovnen eller i mikroovnen – lad melet køle bagefter før brug. Cirka 175 grader ovn og fordel melet på en bageplade (med bagepapir, så er det lette at flytte bagefter) og giv det 5-10 minutter i ovnen eller til melet rammer cirka 75 grader.
    Nu er jeg i tvivl om jeg skal varme melet op eller lade være ?
    Har du ført hørt om denne problemstilling med rå mel ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tina,

      Jeg har aldrig arbejdet med rå mel, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.

      Håber du kan bruge opskriften på Cookie dough icecream sandwich :-)

  2. Cassandra Keldebæk Hansen

    Hej skal kage dejen ikke bages kort inden ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Cassandra

      Nej, dejen skal ikke bages til de her sandiwch :)

  3. Simone

    Er nødt til at spørge! hvor mange stk fik du lavet ud fra den portion der? 6 sandwich? :)

    Svar
    • Loui

      Hej Simone,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg fik 10 stk ud af den portion.

      Jeg beklager, at det ikke er nævnt i opskriften.

      Hav en dejlig aften.

  4. Jane Binderup

    JAMEN DOG!!!! De her SKAL bare prøves i Villa Binderup i Cairo,Egypten, tak!!! ;)

    Svar
  5. Sarah

    Hold da op de ser gode ud.
    Bruger du stadig bagepulver og natron, når dejen ikke skal bruges til cookiesene, men til is og dermed ikke bages?

    Cookiesene er i øvrigt de bedste jeg nogensinde har lavet, tak for en super opskrift.

    Mvh Sarah

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sarah

      Nej, det udelod jeg nu de, som du skriver, ikke skulle bages :)

  6. Jonathan

    Hvor mange liter is er der brugt til portionen? Hvis man nu er en doven rad og køber isen.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jonathan

      Bare en enkelt liter ;)

  7. Sine Smed

    Nøj de ser farlige ud ;-) Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke har forstået alt den hype omkring Ben&jerry. Synes kvaliteten af isen er virkelig ringe. Tror jeg har prøvet 4 forskellige som stort set alle anbefaler. Er dog blevet skuffet hver gang.
    Så der er jo ikke andet for at man bare må lave isen selv ;-) Tak for den lækre opskrift!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det er de i den grad også!! Du må igang :D Har godt hørt det før sagt om B&J, men jeg må indrømme at jeg er svært begejstret :)

  8. Nadja - Cinnamon, please

    Ma-ma Mi-a! Hold op hvor ser det overdrevet godt ud! Og så på en mandag – det burde være forbudt!

    Jeg tror snildt jeg kunne klemme én eller to ned lige her og nu!

    // Nadja
    cinnamonplease.blogspot.dk

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework