• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Cookie Dough Ice-cream Sandwich

Cookie Dough Ice-cream Sandwich

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 10 stk

Ingredienser

Cookie dough

  • 120 g sukker
  • 140 g farin
  • 140 g smør, stuetemperere
  • 1 æg, L
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljeessens/ekstrakt, eller vaniljesukker
  • 150-200 g valgfri chokolade, chips eller grofthakket

Vanilje-is

  • 4 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 2 æggehvider
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Cookie dough

  • Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
  • Tilsæt æg og pisk igen.
  • Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
  • Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
  • Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
  • Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
  • For en lille bradepande (20x30cm) med bagepapir
  • Pres halvdelen af cookie dough ud bunden af den - dejen skal ca. være 0,5 cm i tykkelse.
  • Kom bagepapir over dejen og gentag med den sidste del dej.
  • Sæt bradepanden i fryseren i min. 1 time.

Vanilje-is

  • Pisk æggeblommer, sukker og korn fra vaniljestangen tykt og hvidt - det tager ca. 5 minutter.
  • Pisk fløden til skum
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen.
  • Vend derefter blandingen i resten af flødeskummen og bland det forsigtig sammen.
  • Vend til sidst æggehviderne forsigtigt i - pas på med ikke at slå luften ud.
  • Kom isen i en beholder og frys den i ca. 2 timer - den må ikke blive hård.

Sandwich

  • Tag forsigtig de 2 lag cookie dough plader ud af formen og fjern bagepapiret.
  • For formen med bagepapir igen.
  • Læg det ene lag cookie dough i bunden af formen.
  • Hæld forsigtig den bløde vanilje-is ud over bunden og glat overfladen med en varm ske/spatel.
  • Kom det andet lag cookie-dough ovenpå isen og tryk det let sammen.
  • Film formen og kom den i fryseren min. 3 timer.
  • Tag forsigtig is-sandwichen op af formen - skær med en opvarmet kniv sandwich i ønsket størrelse.
  • Server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

3 (4)Jeg behøver vist ikke sige ret meget mere, for titlen siger da det hele? Den ultimative is-sandwich er landet på bloggen!!

Efter Carte d’Ors lækre event og nye is-varianter har jeg været ramt af en gal ispind.. Jeg har hovedet fuld af is, opskrifter og varianter – som bare venter på sommeren kommer frem fra sit skjul.
Men heldigvis er det jo sådan, at man liiige er nødt til at teste eksperimenterne på forhånd – man skulle jo nødig servere en dårlig is når solen endelig brager frem ;)

Cookie dough ice cream sandwich

Så jeg har taget forskud på glæderne og lagt ud med kongen af is – i hvert fald i det amerikanske; cookie dough! Har du været dybt nede i en Ben&jerrys bøtte, har du måske smagt cookie dough varianterne? Ellers er det på tide.
Det var da også denne variant, som jeg kastede mig ud i indtil jeg kom i tanke om de her sandwich, som ofte har drillet mig på det store internet. Så efter den færste liter almindelig is med cookie dough kugler røg i fryseren, blev resterne brugt til en håndfuld sandwich :)

Cookie dough ice cream sandwich

Som det kan skues på billederne, er mine cookie-bunde pænt ujævne. Mine geniale ide med at skære i frosne cookie-blokke var ikke en succes! Så den fremgangsmåde er streget i opskriften og erstattet af den “rigtige”. Jojo, man kan ikke opfinde den dybe tallerken hver gang ;)

Ellers er det bare min dej fra verdens bedste cookies. Til jer som endnu ikke er overbevist om at I overlever et råt æg, så brug et pastureriseret :)
Isen er en ren vaniljesag. Faktisk en parfait, da ismaskinen åbenbart trækker sin ankomst i mit køkken i langdrag..tsk tsk. Men parfait er nu også forrygende lækker og behøver på ingen måde at blive “iset”. Tro mig, jeg kunne ikke drømme om, at rende i pendulfart mellem fryseren og sofaen i 5 timer. Nej, når isen er i fryseren, så må den passe sig selv ;)

Så truer den nye uge og virker voldsom lang, så kan du jo passende bruge mandagaften på en omgang cookie dough is-sandwich. I fryseren med dem og desserten til fredagaften kan få dig ret hurtig gennem ugen. Bare et tip.

…Til den dovne;  opskriften på isen med cookiedough-stykker er på vej ;)

 

Cookie dough ice cream sandwich

Cookie Dough Ice-cream Sandwich

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

Cookie dough

  • 120 g sukker
  • 140 g farin
  • 140 g smør, stuetempereret
  • 1 æg, L
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljeessens/ekstrakt, eller vaniljesukker
  • 150-200 g valgfri chokolade, chips eller grofthakket

Vanilje-is

  • 4 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 2 æggehvider
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Cookie dough

  • Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
  • Tilsæt æg og pisk igen.
  • Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
  • Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
  • Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
  • Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
  • For en lille bradepande (20x30cm) med bagepapir
  • Pres halvdelen af cookie dough ud bunden af den - dejen skal ca. være 0,5 cm i tykkelse.
  • Kom bagepapir over dejen og gentag med den sidste del dej.
  • Sæt bradepanden i fryseren i min. 1 time.

Vanilje-is

  • Pisk æggeblommer, sukker og korn fra vaniljestangen tykt og hvidt - det tager ca. 5 minutter.
  • Pisk fløden til skum
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen.
  • Vend derefter blandingen i resten af flødeskummen og bland det forsigtig sammen.
  • Vend til sidst æggehviderne forsigtigt i - pas på med ikke at slå luften ud.
  • Kom isen i en beholder og frys den i ca. 2 timer - den må ikke blive hård.

Sandwich

  • Tag forsigtig de 2 lag cookie dough plader ud af formen og fjern bagepapiret.
  • For formen med bagepapir igen.
  • Læg det ene lag cookie dough i bunden af formen.
  • Hæld forsigtig den bløde vanilje-is ud over bunden og glat overfladen med en varm ske/spatel.
  • Kom det andet lag cookie-dough ovenpå isen og tryk det let sammen.
  • Film formen og kom den i fryseren min. 3 timer.
  • Tag forsigtig is-sandwichen op af formen - skær med en opvarmet kniv sandwich i ønsket størrelse.
  • Server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Cookie dough ice cream sandwich

 

Previous Post: « Forårsmuffins med ahornsirup
Next Post: Cookie dough is »

Reader Interactions

Comments

  1. Tina vangsgård

    Lyder som en super nem opskrift – den skal helt sikkert afprøves.
    Jeg har et spørgsmål ang rå mel :
    Rå mel kan indeholde bakterier og det bør derfor opvarmes først før brug for at dræbe bakterierne. Dette kan gøres i ovnen eller i mikroovnen – lad melet køle bagefter før brug. Cirka 175 grader ovn og fordel melet på en bageplade (med bagepapir, så er det lette at flytte bagefter) og giv det 5-10 minutter i ovnen eller til melet rammer cirka 75 grader.
    Nu er jeg i tvivl om jeg skal varme melet op eller lade være ?
    Har du ført hørt om denne problemstilling med rå mel ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tina,

      Jeg har aldrig arbejdet med rå mel, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.

      Håber du kan bruge opskriften på Cookie dough icecream sandwich :-)

  2. Cassandra Keldebæk Hansen

    Hej skal kage dejen ikke bages kort inden ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Cassandra

      Nej, dejen skal ikke bages til de her sandiwch :)

  3. Simone

    Er nødt til at spørge! hvor mange stk fik du lavet ud fra den portion der? 6 sandwich? :)

    Svar
    • Loui

      Hej Simone,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg fik 10 stk ud af den portion.

      Jeg beklager, at det ikke er nævnt i opskriften.

      Hav en dejlig aften.

  4. Jane Binderup

    JAMEN DOG!!!! De her SKAL bare prøves i Villa Binderup i Cairo,Egypten, tak!!! ;)

    Svar
  5. Sarah

    Hold da op de ser gode ud.
    Bruger du stadig bagepulver og natron, når dejen ikke skal bruges til cookiesene, men til is og dermed ikke bages?

    Cookiesene er i øvrigt de bedste jeg nogensinde har lavet, tak for en super opskrift.

    Mvh Sarah

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sarah

      Nej, det udelod jeg nu de, som du skriver, ikke skulle bages :)

  6. Jonathan

    Hvor mange liter is er der brugt til portionen? Hvis man nu er en doven rad og køber isen.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jonathan

      Bare en enkelt liter ;)

  7. Sine Smed

    Nøj de ser farlige ud ;-) Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke har forstået alt den hype omkring Ben&jerry. Synes kvaliteten af isen er virkelig ringe. Tror jeg har prøvet 4 forskellige som stort set alle anbefaler. Er dog blevet skuffet hver gang.
    Så der er jo ikke andet for at man bare må lave isen selv ;-) Tak for den lækre opskrift!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det er de i den grad også!! Du må igang :D Har godt hørt det før sagt om B&J, men jeg må indrømme at jeg er svært begejstret :)

  8. Nadja - Cinnamon, please

    Ma-ma Mi-a! Hold op hvor ser det overdrevet godt ud! Og så på en mandag – det burde være forbudt!

    Jeg tror snildt jeg kunne klemme én eller to ned lige her og nu!

    // Nadja
    cinnamonplease.blogspot.dk

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework