• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

The Best Chocolate Chip Cookies

verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift

Du behøver ikke lede længere, for her er de allerbedste amerikanske chokolade cookies. Altså verdens bedste Chocolate Chip Cookies!

Det siger ikke så lidt, men ikke desto mindre så er det rigtigt nok. De er forrygende, himmelske, smaddergode – om det så er i godt selskab til kaffeslaberas, under dynen inden sengetid med koldt mælk, helt alene i sofaen med varm te eller bare en helt almindelige tirsdag med varm kakao og masser af arbejde forude.

Yes, Chocolate Chip Cookies duer til alle anledninger :)

BONUS: Begår du de her 7 fejl når du bager cookies?
Download min gratis cookieguide og få hemmeligheden til bagning af perfekte cookie
s – hver gang!

chocolate chip cookiesJeg ved faktisk ikke, hvorfor de først lander på bloggen nu, for opskriften på de her Chocolate Chip Cookies har jeg haft liggende i umådelige lange tider.

Det er en amerikansk sag, som jeg faldt over i et amerikansk online magasin for en del år siden og som meget hurtig blev omregnet til danske mål. Sidenhen er min opskrift blevet justeret, tilpasset og nu er de her; de helt perfekte chocolate chip cookies ala. Louiogbearnaisen.

Opskriften er afprøvet både med chokolade i alle farver, browniestykker tørrede bær, nødder og havregryn. Havregryn arbejder jeg dog stadig lidt på – oatmeal cookies er en svær fætter.

Men noget som virker helt genialt, det er issandwich med de her cookies! Lige spicet op med saltede mandler. Guf for ganen. Just sayin’. 

BONUS: Begår du de her 7 fejl når du bager cookies?
Download min gratis cookieguide og få hemmeligheden til bagning af perfekte cookie
s – hver gang!

Well, ikke så meget mere introduktion til chocolate chip cookies, for har du smagt en rigtig god bandit af en cookie, så ved du lige præcis hvad jeg mener, når jeg siger; Der er ingen vej tilbage… bag!

Chocolate Chip Cookies 101

Sukker:  I opskriften bruges der farin. Farin (krydret smag) kan du sagtens udskifte med lys muscovadosukker (karamelsmag) eller mørk muscovadosukker (lidt lakridssmag), hvis du lige har det på lager eller vil give smagen et tvist.

Holdbarhed: Cookiedejen kan holde sig ca. 3 dage i køleskabet. Bagte cookies er bedst samme dag, som de er bagt. Har du ikke helt plads i maven, så smid dem i en luftæt beholder, hvor de holder sig lækre i op til 5 dage. Når det lakker mod enden vil de dog blive mere smulderende og tørre.

Frysning: Du kan fryse cookiedejen i op til 3 måneder. Læs hele guiden til frysning af cookies her.

Størrelse: Det her er velvoksne cookies! Er du ude efter en halv størrelse finder du fremgangsmåde og bagetider til mindre cookies her.

The Best Chocolate Chip Cookies

Verdens bedste cookies
Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid16 minutter
Samlet tid16 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 120 g sukker
  • 140 g farin, eller muscovadosukker
  • 140 g smør, stuetempereret
  • 1 æg
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 150-200 g valgfri chokolade, chips eller grofthakket
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse. Det tager ca. 5 minutter.
  • Tilsæt æg og pisk igen.
  • Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
  • Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der piskes ved lav hastighed. Pas på med ikke at overpiske her, dejen skal blot samles.
  • Ven chokolade i dejen og bland det godt i.
  • Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
  • Del dejen i 70 g stykker og rul dem til kugler.
  • Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - det skal være god afstand mellem dem.
  • På en almindelige bageplade kan der være 8 stk.
  • Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) i 16 minutter
  • (15 min=let bløde, 16 min=almindelig, 17 min=sprøde)
  • Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
  • Afkøl 15 minutter.
  • Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på bageristen.
  • Opbevar i lufttæt boks

Noter

Chokolade kan udskiftes med tørrede bær eller nødder.
Udover de 16 minutter forberedelsestid, så husk at dejen skal hvile i en time i køleskabet også :-)
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

chocolate chip cookies

chocolate chip cookies

Vil du være den første til at sætte tænderne i flere godter, så følg bloggen på Facebook eller Instagram. Her opdaterer jeg dagligt med alt til den sultne mave.

Previous Post: « Gulerodsbrud fyldt med smør
Next Post: Lemon Pull Apart Bread »

Reader Interactions

Comments

  1. Malene

    Tak for en dejlig opskrift !Jeg vil prøve at lave nogen i en “mellem størrelse”. Hvis man laver cookies på 50 gram-hvor lang tid vil du foreslå bagetiden bliver?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Malene,

      Det var så lidt 😊

      Det er lidt svært at svare på, da ovne bager forskelligt, men omkring 12-13 min.

      Prøv evt. at se denne opskrift på mindre cookies: https://www.louiogbearnaisen.dk/2016/06/is-sandwich.html

      God bagelyst!

  2. Isabella

    Hej !
    Dette er virkelig verdens bedste cookies.
    Jeg vil bare sige at jeg plejer aldrig at sætte dem på køl og de bliver stadig mums!
    Den bedste opskrift!!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Isabella,

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og tak for tippet 😊

      Hav en forrygende dag!

  3. Anja

    Hej Louise.
    Vi har, i dag, lavet cookies på et åbent hus arrangement med Tupperware.
    Alle var ellevilde med dine cookies og har efterspurgt en digital deling af opskriften.
    Den er hermed delt med min private Tupperwaregruppe og med henvisning til at henvise til opskriften, hvis de tager billeder og deler på de sociale medier 👏🙏
    Tak for en lækker cookie 🍪
    Kh

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak Anja 🙏

      Dejligt at høre at opskriften var et hit 😊

      Hav en dejlig dag!

  4. Katrine

    Nu har jeg efterhånden lavet disse cookies mange gange – og ja, det er bare verdens bedste (og nemmeste) cookies :-)
    Jeg lavet dem nogle gange med halv chokolade og halv hakkede mandler. Det er også godt.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Katrine

      Tusinde tak for din besked, hvor er det bare dejligt at høre – det betyder meget :)
      Og uh ja, nødder i er også bare hit for ekstra meget knas.

      Mange hilsner
      Louise

  5. Nadia poulsen

    Hejsa.

    Kan man bruge stege- og bagemargarine istedet for smør mon? Og kan man mon putte skumfiduser i istedet for noget chokolade? Eller bliver det for vammelt? ;)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nadia,

      Det er ikke optimalt at bruge stege- og bagemargarine i stedet for smør i den her opskrift. Men jo, skumfiduser kan du sagtens komme i – det er testet herfra 😉

      God bagelyst og lad os endelig høre om resultatet!

  6. Ida

    Hejsa.
    Super lækre. Meget nem opskrift for mig som er 11😁

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Dejligt at høre Ida – tak for de fine ord 😊

  7. Tilde

    Kan man bruge olie i stedet for smør? 🤔😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tilde,

      Nej desværre, ikke i den her opskrift 😊

      Hav en god dag!

  8. Emma

    Verdens bedste cookies 👏 tak for opskriften 🥰 ved du om jeg kan lave det som en gave ? Altså putte alle de tørre ingredienser i en flaske og give ? Vil det du ?🎄 glædelig jul og godt nytår

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Emma,

      Dejligt at høre at du kan bruge opskriften :-)

      Det vil desværre ikke fungere i den her opskrift at lave den som gave, da sukker skal piskes sammen med smør, før de tørre ingredienser kommer i. Det er ellers et super fin ide 🙂

      Også en glædelig jul til dig og dine!

  9. Sarah

    Hej
    Jeg har bagt dine lækre cookies mange gange og har lige købt mig adgang til din cookies bog. Så jeg har alle tips og tricks som jeg følger.
    Jeg har dog et problem med at de simpelthen ikke flader nok ud.
    Jeg lader cookiesne hvile natten over og ruller dem næste dag. De bliver tykke og små og jeg kan simpelthen ikke sætte finger på hvad det er der går galt.
    Skal de måske få stuetemperatur før jeg sætter dem i ovnen?

    Bh Sarah.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sarah,

      Prøv at lade dejen hvile 30-45 minutter på køkkenbordet og rul dem så til kugler.

      Ellers så prøv at tjekke din ovntemperatur med et termometer, hvis du har mulighed for det. Hvis den bager for varmt eller koldt, så kan de også have problemer med at flade ud.

      Prøv det ad og lad mig høre hvordan det går.

      God weekend!

  10. Sofie

    Der er altså noget galt. Jeg har haft printet opskriften, der står 100g farin, men hvis man ændrer antal og nu hvor jeg kigger på opskriften på en anden pc, så er farin mængde og smør mængde lig hinanden.
    Bortset fra det, fantastisk opskrift. Kollegerne elsker dem!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sofie,

      Tak for din feedback.

      Hmm, det ved jeg simpelthen ikke. Farin og smør skal være i samme mængde, og jeg kan ikke se det ændrer sig, hvis jeg printer. Jeg har heller ikke hørt fra andre der har oplevet samme problem 🤔

      Håber det kan hjælpe dig.

      Hav en dejlig dag.

  11. Svale

    Hej. Jeg syns at den her opskrift er mega god og god at spise

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Dejligt at høre 🙏😊

  12. Christina

    De absolut mest lækre cookies, jeg har smagt. Har præcis den rette “gooey” konsistens, som en ægte, amerikansk cookie skal have. Mums!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og er tilfreds med resultatet.

      Hav en fantastisk dag og weekend!

  13. Maja

    Hej
    Kan man bruge mandelmel fremfor alm. Mel?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maja,

      Nej, desværre – så vil de blive meget kompakte.

      God weekend!

  14. Natasja

    Hej. Jeg ville bare lige høre, om du ved hvor mange kalorier, der ca. er i en cookie? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Natasja,

      Nej, desværre – det er ikke noget jeg har regnet på 😊

      God bagelyst hvis du beslutter dig for at bage disse (fremragende og aldeles lækre 😉) cookies!

    • Natasja

      Tak for svar. Har bagt dem mange gange og de er lige lækre hver gang! :D Har selv regnet på det og der er omkring 345 kalorier i en cookie, hvis der er andre, der er nysgerrige :)

  15. Josefine Schneider

    Kan man fryse dejen ned i kugler og så bage dem når man skal bruge dem ? #verdensbedste

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Josefine,

      Har du læst denne: https://www.louiogbearnaisen.dk/2016/12/saadan-fryser-du-dine-cookies.html

      God bagelyst :-)

  16. Camilla

    Hej! 1😁 Når jeg gerne vil halvere opskriften og der står på dem man laver til is sandwichwes er det cs. 11. Minutter. (Skal dog kun bruge dem til almindelig cookies) Men for være sikker på det ikke går galt, hvor mange minutter vil du give dem så de sprødenuden på, men dejlig chewy indeni? 😍

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Hvis du laver dem halv størrelse, altså 35 g, så skal du give dem 11 minutter, for at de bliver lige så gode som i den store størrelse cookies 🙂

      God bagelyst!

  17. tina

    Jeg har bagt dem mange gange, altid med stor succes. Men kan man også bruge hvid chokolade
    altså halv mørkt og halv hvid chokolade

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tina,

      Dejligt at høre, at du er storfan af opskriften 😉☺️

      Og tak for tippet med hvid chokolade 👍

      Rigtig god weekend!

  18. LouMary

    Har prøvet et væld af opskrifter på cookies og det her er virkelig verdens bedste😍 Min bror spørger ofte om vi skal have cookies og så kommer han forbi og bager dem. De er simpelthen fantastiske og man kan hurtigt få spist en dobbeltportion.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej LouMary,

      Tusinde tak for din kommentar og rosende ord om opskriften – så dejligt at høre, at du og din bror er fans af opskriften :-)

      Og ja, kender godt til problemet med dobbeltportionen 😜

  19. Sidsel

    Det her er virkelig mine yndlingscookies!! Tusind tak for en super god opskrift

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sidsel,

      Så fantastisk at høre – dejligt du kan bruge opskriften 🙌😀

      Hav en skøn dag!

  20. Helle

    Hejsa.
    Lavede dejen igår og er så kommet il at smelte smøret🙈🙈 – hvordan vil det mon gå?? Ellers skal jeg starte forfra. Har du prøvet det ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Helle,

      Hvordan blev resultatet? Måtte du starte forfra?

      Hav en skøn dag!

  21. Natalie

    Disse cookies er mind absolut favorit cookies. Jeg kunne godt tænke mig at lave dem med kakao I dejen så de bliver endnu mere chokolade agtoge. Hvor meget af melet ville jeg kunne erstatte med kakao?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Natalie

      Aww, tusinde tak :)

      Jeg har prøvet at teste det lidt med kakao og sådan 30 g synes jeg er maks, før det bliver “støvet”.
      Lad mig høre, hvordan dine bliver med kakao :)

      Mange hilsner^
      Louise

  22. Laura mortensen

    Hej, er løbet tør for almindelige bagesmør):
    Tror du jeg kan bruge Lurpak smørbar istedet?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Laura

      Det kan du desværre ikke, det giver ikke samme resultat, som alm. smør :)

      Mange hilsner
      Louise

    • Pernille

      Jeg var startet på kagerne og opdagede for sent, at jeg ikke havde mere bagesmør. Jeg tænkte at jeg ville prøve med Lurpak smørbar, som var det eneste der var i køleskabet. Og sandelig,,,,,,;O) kagerne blev lige så gode som de plejer. Ganske vist lidt mere fedtede, men absolut spiselige

    • Louiogbearnaisen

      Hej Pernille,

      Super, at det virkede med Lurpak – tak for tippet 👍

  23. Janni

    Hejsa –
    Skal kuglerne direkte i ovnen fra frost, også med samme temperatur og tid ?
    Hilsner Janni

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Janni,

      Du kan læse mere her: https://www.louiogbearnaisen.dk/2016/12/saadan-fryser-du-dine-cookies.html

      God bagelyst :-)

  24. Katrin

    Hej, jeg her printet opskriften ud (Verdens bedste Chocolate Chip Cookies)
    Opskriften siger 12 stk Cookies, men på udskriften står at dejen delse i 70 kugler, som rulles til kugler og bages.

    Det er vist en fejl? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Katrin,

      Hvis du kigger under punkt 7, så står der, at dejen skal deles, så hver kugle vejer 70 g. Det giver mere eller mindre det antal cookies, som der står i opskriften :-)

      Giver det mening?

      God bagelyst!

  25. Marie Sørensen

    Hejsa :)
    Jeg er lige ved at bage disse for første gang!
    Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvorfor dejen helst skal på køl mindst en time inden de skal i ovnen, altså hvilken forskel det gør?
    Mvh. Marie :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Det er pga. konsistensen – den bliver bedre, når dejen lige får lov at hvile, samt dejen er lidt koldere, så de får den helt rigtige tekstur, når de bliver bagt 🙂

      God bagelyst!

    • Henrik

      Hej og tak for opskrift.
      Hvorfor natron og ikke bsgepulver?

      Jeg troede dercskulle være syre når det var natron!

      Vh Henrik

    • Louiogbearnaisen

      Hej Henrik,

      Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål. Der skal både natron og bagepulver i denne opskrift :-)

  26. Maria

    Kan det lade sig gøre, at lave dejen om formiddagen og stille dejen på køl natten over og lave dem om aftenen? Eller havde du frosset dem?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Ja, de bliver bedst, hvis dejen får lov at hvile – så det kan du sagtens 🙂

      God bagelyst!

  27. Rikke

    Min veninde lavede disse til mig og kom med corona-cookies og nu jeg er bare blevet afhængig. 🙈 Har lavet dem flere gange nu med muscovadosukker. Tog et par stykker med hjem til min mor som efterfølgende har bedt mig skælde min veninde godt og grundigt ud, fordi hun nu også er afhængig 😂😂
    De er fantastiske, farlige… Bare alt for lækre. Tak for en fantastisk opskrift 😄😄😄 Nu vil jeg gå i gang med at lave endnu en portion

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Tusinde tak for din søde kommentar, dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften…og jeg undskylder selvfølgelig for at have bragt dig i uføre 😜

      God bagelyst!

  28. Sophia Alicia Amaridi Post

    Super opskrift, tusind tak!

    Den er også så nem, at man hurtigt kan føle sig som en prof!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sophia,

      Fantastisk, så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 👍😀

      Rigtig god weekend!

    • Anne

      Hej,

      Hvad nu hvis jeg gerne vil lave halvdelen? Skal der også halv æg i?

    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne,

      Du kan sagtens bare komme 1 æg i :-)

      God bagelyst!

  29. Camilla

    Kære Louise.
    Denne cookies opskrift har egenhændigt hjulpet mig igennem en corona karantæne! (Den og vin). 😂
    Men jeg må indrømme, at jeg desværre ikke kan få så mange cookies ud af dejen, som du skriver i opskriften.
    Tror du det kan have noget at gøre med at den ubagte kagedej om muligt er ENDNU lækrere end selve de færdige cookies og at jeg derfor bruger de første to dage efter jeg har lavet den på at snacke af dejen i køleskabet inden jeg endelig får mig taget sammen til at bage dem?? 😂😂🙈🙈😂😂😂😂

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Jeg tænker, at det kan have noget med det at gøre ja 😂😂😂

      Dejligt at høre at opskriften er et hit, og at den hjælper dig igennem denne svære tid (sammen med vin 😉)!

      Hav en skøn dag og god påske!

    • Victor

      Hej Louise:) kan man godt bage cookies samme dag, og måske undlade hviletiden på køl? og kan man bage dem med varmluft?

    • June Andersen

      Hej Victor,

      Det kan du sagtens, men giv dem lige en time på køl, så bliver de klart bedst.

      Jeg har ikke selv gode resultater med varmluft med min ovn, men prøv det ad og lad os høre om resultatet 🙂

      God bagelyst!

  30. Emilie

    Nu har jeg efterhånden ikke tal på hvor mange gange jeg har bagt disse cookies – de er mine absolutte favoritter. Så der skal lyde et passende TAK til dig for at dele opskriften!
    De kikser aldrig, og resulterer altid i komplimenter fra sukkersultne venner og bekendte

    :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Så dejligt at høre Emilie :-)

      Tak fordi du tog dig tid til at dele din erfaring med os!

      Hav en skøn dag.

  31. Christina Olsen

    Hej. Der er måske spurgt indtil det, men kan chokoladen mon udskiftes med M&M’s, har du prøvet det?

    Rigtig god opskrift, nød virkelig godt af disse under min orlov da de kunne fryses ned og serveres når vi fik gæster, stort hit :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kan bruge opskriften.

      Chokalden kan sagtens udskiftes med M&M’s- det har jeg prøvet af med stor succes 😉

      Rigtig god weekend og god bagelyst!

  32. Ann

    Hej hej :) ved ikke om hjemmesiden stadig bliver tjekket.. men men sidder i Japan og har forsøgt så godt som muligt at købe de rigtige ting. Mit største problem er at jeg skal have det omregnet til cups, da jeg ikke har en køkkenvægt 🤔 har du en smart rettesnor? Har fået at vide af en veninde fra USA at det overhovedet ikke gav det samme resultat da hun googlede at omregne fra cups til gram.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ann,

      Nej, det har jeg desværre ikke – når du omregner mængderne, så er det ret vigtigt, at den omregner du bruger, tager højde for, om det er “pakket” farin og mel, eller om det er taget løst fra posen. Det er nemlig ofte her, der er problemer, når man arbejder med cups.

      Håber du får fundet de gyldne mål i cups og gør du det, er du meget velkommen til at dele målene med os – jeg er sikker på, at der sidder mere end en derude med samme udfordring 😊

      God bagelyst!

  33. Maja

    Jeg undrer mig over, hvad natron laver i opskriften – da natron som bekendt kun har en effekt i bagværk tilsat syre (eksempelvis kærnemælk eller appelsinsaft)? :-)

    Svar
  34. Elisabeth Bach Kofoed Gummesen

    Hej Louiogbearnaise

    Jeg har netop købt din e bog om cookies og har kigget lidt i den. Der er en opskrift på cookies med karamelchunks – hvor finder jeg en opskrift på disse karamelchunks?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Elisabeth,

      De er købte 🙂

      Du kan købe fudge chunks i de større supermarkeder. Jeg har selv købt dem både i Bilka og også i vores lokale brugs. Alternativt kan du bruge alm. karameller klippet i mindre stykker, men de er dog ikke så bagefaste, så de vil flyde mere ud, men de giver stadig en lækker smag :-)

      Håber det kan hjælpe dig!

      Hav en dejlig dag!

  35. E

    Hall of Fame værdig opskrift! Den har plantet sig solidt blandt mine yndlings!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Kære E,

      Åhhh tusinde tak – det er en fornem titel 🙏 😊

      Så dejligt at høre, at du kan bruge opskriften.

      Hav en forrygende dag!

  36. Sophia Guldhammer Navas Jensen

    Simpelthen verdens bedste cookies!

    Er dejen fryseegnet? Hvis ja, hvor lang tid inden dejen skal bruges, skal den tages op?

    På forhånd tak.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sophia,

      Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Dejen er fryseegnet ja – det kan du læse mere om her: https://www.louiogbearnaisen.dk/2016/12/saadan-fryser-du-dine-cookies.html

      Hav en fortsat forrygende dag!

  37. Elisabeth Lykke Christensen

    Hej
    Har du testet opskriften med glutenfri mel / mandelmel/boghvedemel ?
    Elsker disse her cookies, og vil gerne kunne bage den til min svigerinde som ikke tåler gluten/hvede.
    Kh Elisabeth

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Elisabeth,

      Tak for dit spørgsmål og dejligt at høre, at du kan bruge opskriften.

      Jeg har desværre ingen erfaring med at bage med glutenfri mel, så jeg må blive dig svar skyldig her.

      Hav en fortsat skøn dag!

  38. Natasja

    Hej! Vi elsker denne opskrift! Jeg leder dog efter en opskrift på double chocolate chip cookies – altså hvor selve dejen også er mørk og med chokolade smag. Kan man tilsætte noget til denne dej og forvandle de her lækre cookies?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Natasja,

      Tusinde tak for dit spørgsmål til opskriften – hvor er det dejligt at høre, at den kan bruges :-)

      For at få “double chocolate chip cookies” kan du udskifte 1-2 spsk af melet med kakaopulver 🙂

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

  39. Kamille

    Det er de skønneste cookies og så smager de bare så godt!
    Hvilken slags chokolade bruger du i dine cookies? :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kamille

      Hvor er det dejligt at høre :D
      Det er faktisk ret forskelligt, lige hvad der er på lager. Jeg har endnu ikke fundet et super-favorit chokoladebrand.

      Men jeg bruger altid mørk chokolade og er det manden herhjemme, som bager så er det altid hvid chokolade, som er hans favorit.
      De dur med det meste :)

      Mange hilsner
      Louise

  40. Zig

    Til info, så kan man altså sagtens slippe afsted med at bruge smørbar, blande alle ingredienser inden man rører sammen og undlade hviletiden.. 😆 når jeg craver cookies så craver jeg cookies NU 😂

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hahahaha 🤣

      Tak for input og det lyder som en løsning, som jeg tror, mange vil blive glad for, når der craves cookies 😜

      Hav en fortsat dejlig dag!

  41. Martina

    Hej Louise
    Tak for nogle dejlige opskrifter, jeg har både købt din tærte og cookie bog. Det var første gang at jeg prøvede denne opskrift og mine cookies flød for meget ud og endte med at være helt tynde. Prøvede at give “hold to” lidt kortere tid, men det resulterede i at de bulede op i midten og langs siderne var helt tynde. De fik slet ikke den cookies form og blev mere karamelliseret. Dejen havde ellers stået natten over og fik lov til at stå på køkkenbordet inden de kom i ovnen. Havde læst alle dine gode råd inden og ved simpelthen ikke hvad der gik galt. Jeg bager i alm ovn med over og under varme på bageplader og lavede dem i 70 g størrelser. Har du nogle gode råd?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Martina,

      Øv altså – det er så træls, når det sker :-(

      Umiddelbart kan der være flere ting som spiller ind, og som det første ville jeg nok sige, at det er pga. overmixing af dejen, men nu skriver du jo, at du har læst rådene, så det er det nok ikke 🙂

      Måske det kan være varmen i de her dage, som har gjort dejen alt for blød, inden de kom i ovnen. Ellers kan det være, at bagepulver eller natron måske har været for gammelt, så at det har mistet sin virkning – det kunne godt lyde sådan ud fra din beskrivelse af, at de flyder ud og bliver tynde.

      Noget andet, som jeg har prøvet en enkelt gang selv, var et problem med en melpose. Uanset hvad jeg bagte med den pose mel, så gik det bare galt. Og ud fra det du siger om, at dine cookies bliver flade, så kunne melet også godt være problemet.

      Sidst men ikke mindst, så har jeg en mistanke om, at din ovn måske bager lidt for varmt, så at dine cookies ikke når at sætte sig.

      Men hvad den helt præcise årsag er til, at dine cookies bliver tynde og flade, der må jeg desværre blive dig svar skyldig – der er så mange faktorer der spiller ind, når man bager. Så nogen gange kan det godt være lidt et detektivarbejde at finde ud af, hvad den præcise årsag er :-)

      Jeg håber dog mit svar kan hjælpe dig og skulle du have flere spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive en email til os.

      Hav en fortsat skøn dag!

  42. Karina

    De smager fantastisk !
    Meeeen ; jeg synes de smager en anelse for salt, hvilket er super ærgerligt.
    Næste gang jeg bager dem, vil jeg klart reducere salt til 1/2 tsk.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Karina,

      Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.

      Det er meget individuelt, hvornår noget smager “for salt”, så ja, man kan altid bare skrue op eller ned for mængden, alt efter hvad man bedst kan lide :-)

      Hav en skøn dag!

  43. Amalie

    Det er de bedste chocolate chip cookies jeg nogensinde har lavet (og smagt :D)! De er et hit, så nu skal der laves 168 cookies til min konfirmation!!! Det er i sandhed verden bedste chocolate chip cookies :)!!!!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åhhh det er jeg vel nok glad for at høre Amalie :-)

      Rigtig god konfirmation og håber gæsterne synes, de er lige så gode :-)

  44. Sandra

    Det er simpelthen den BEDSTE cookie-opskrift! Så dejligt sprøde, ligesom det skal være! Alle er vilde med dem når de bages, og oftest bliver der spurgt efter opskrift! Du skal i den grad have credit for din opskrift! Thumbs up!!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åhhh tusinde tak Sandra for din kommentar og de søde ord – hvor er det dejligt at høre, at opskriften kan bruges!

      Hav en fantastisk dag :-) 🙏 😊

  45. Ana

    De her cookies er de bedste jeg nogensindehar lavet! Tak! Jeg elsker at de er store og amerikanske – præcis som cookies skal være! Er lykkelig over endelig at have fundet en perfekt opskrift!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åh, det er jeg glad for at høre :-)

      Og ja, den amerikanske størrelse gør dem kun endnu bedre 😋

      Hav en skøn dag!

  46. Malene

    Hej,

    Har lavet de her cookien utallige gange. Men hver gang går der et eller andet galt. De er lækre og sprøde i kanten men helt gummi agtige inde midten. Hvad kan dette skyldes? Laver dem altid på 50 g.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Malene,

      Tak for din kommentar og øv hvor træls, at dine cookies ikke bliver lækre sprøde :-(

      Umiddelbart så tænker jeg, at du måske kommer til at overmikse dejen, når melet bliver tilsat. Dejen skal bare lige røres sammen, så hvedemelet ikke når at udvikle for meget gluten, som kan få kager og cookies til at virke lidt gummiagtige.

      Prøv det ad næste gang og fortæl os gerne om resultatet :-)

  47. Pernille

    Mums de er gode helt klart de bedste jeg har nogensinde har smagt jeg brugte hvid og mørk chokolade. Kan slet ikke stoppe med og spise dem

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Pernille,

      Tusinde tak for de fine ord – hvor er jeg glad for at høre, at du er vild med disse cookies (også de bedste, hvis du spørger mig 😜)

      Hav en forrygende dag!

  48. Jens Due

    Hej. Jeg har bagt cookies flere gange efter din fantastiske opskrift, og hele familien elsker den. Det eneste problem er, at de færdig bagte cookies ikke holder så længe… Når familien opdager at jeg har bagt cookies, går der max. en halv time, så er alle kagerne spist!? Hvad skal man dog gøre?
    Mvh

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jens,

      Hahaha 😂

      Ja, det kan jeg godt se, at det er et “problem” 😃

      Måske du kunne bage en dobbelt portion? Det er jeg sikker på, at din familie vil sætte pris på 😉

  49. Stine

    Hej Louise,

    Fantastisk opskrift. Jeg blev dog lidt “snydt” første gang, da der stod 16 minutter i samlet forberedelsestid, mens der i opskriften pludselig dukker et punkt op, hvor dejen skal hvile i en time i køleskabet – øv, så var der lang ventetid til lækre cookies :-(

    Vil du rette det, så andre ikke bliver ærgerlige ligesom mig? :-)

    De bedste hilsner
    Stine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Stine,

      Tak for din kommentar og input til opskriften. Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften – også selvom du måtte vente lidt ekstra på de lækre cookies 😉

      Ang. forberedelsestid, så er opdateres disse automatisk, men jeg har tilføjet i en note nederst i opskriften, at man skal husk den ekstra hviletid i køleskabet :-)

      Hav en fantastisk dag og god weekend!

  50. Maria Tambour

    Super, super lækker opskrift! Den lever også i den grad op til sit navn, og kann kun anbefales!
    Jeg har bagt dem indtil flere gange til familien, men her i weekenden havde jeg dem med til et arrangement med firmaet, og de var et kæmpe hit! Halvdelen af kollegaerne har spurgt efter opskriften. (Godt nok skal den lige oversættes til tysk først)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Tak for din kommentar og de fine, rosende ord.

      Det er også bare de bedste cookies…end of discussion 😄

      Hav en skøn dag og held og lykke med at oversætte opskriften til tysk :-)

  51. Line

    For første gang kastede jeg mig ud i at bage Cookies! Hold nu fast hvor er de lækre de her! Super nemt at følge din guide så de bare bliver perfekte! Jeg lavede dem dog i str. 35g da jeg godt kunne fornemme at de 70g ikke ville kunne komme ned i mit glas! Så må jeg jo bare spise to ad gangen hæhæ TAK!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lise,

      Tak for din kommentar og skønt at høre, at du kunne lide dem :-)

      Mange laver dem som du i str. 35g, da de er lettere at håndtere…og så kan man spise flere ad gangen, som du jo også nævner 😜

      Hav en skøn dag!

    • Mango!

      SHAHHA mine cookien blev kæææææmpe store!, Lol

  52. René

    De Cookies er bare fantastiske! Mine unger og kone elsker dem og jeg elsker dem :) så laver dem typisk i 35g størrelsen, så er der lidt flere :) mums

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rene,

      Tak for din kommentar og tippet om 35g cookies. Hvor er det dejligt at høre, at hele familien elsker dem…de er altså også bare ret gode, hvis jeg selv skal sige det :-)

      Hav en fortsat god dag!

  53. Pia

    Hej.
    Er stor fan af dine cookies, men har desværre ikke lavet den i snart 1 år, da min datter ikke må få æggehvider.
    Men så slog tanken mig, kunne man evt. Bare tilsætte blommen?
    Mvh. Pia.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Pia,

      Tak for dit spørgsmål.

      Æggehvide fungerer som tørre- og hævemiddel samt giver volume i bagning – så jeg tænker, at måske dine cookies bliver mere bastante i det – men giv det forsøg og lad mig høre, hvordan det går :-)

      Hav en skøn dag.

    • Louiogbearnaisen

      Hej Pia,

      En læser har været så venlig at komme med dette svar på din kommentar ang. allergi overfor æggehvider:

      Jeg er selv blevet allergisk overfor æggehvide, men jeg køber bare “No egg” egg replacer – det har jeg købt i vores Helsekostbutik. Det bliver bare pisket op med vand, og så fungerer det fint som æg i madlavning og til bagning.

      Håber. du kan bruge tippet :-)

  54. Vibeke

    Fantastisk opskrift, som allerede er blevet anvendt mange gange med forskellige slags chokolader:-)

    Der var for nylig tilbud på smør, så sendte min mand afsted på indkøb… Han kom hjem med smørbart smør:-)
    Kan man udskifte smør med smørbart eller bliver det noget snask?
    På forhånd tak for svar.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Vibeke

      Tak for din kommentar og spørgsmål – hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Ang. dit spørgsmål, så kan du desværre ikke udskife smørret med smørbart, da det indeholder olie og ikke vil ikke give samme konsistent 🙂

      Hav en dejlig dag.

  55. Marianne Bojer

    Jeg brugte 112 g Daim i stedet for chokolade – vildt godt!

    Tak for en super opskrift!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marianne,

      Tak for din kommentar.

      Uhm, lyder lækkert med Daim 😋

      Tak for tippet og hav en skøn dag.

  56. Camilla

    Virkelig nogle lækre cookies! Det eneste der er lidt ærgeligt er at chokoladen flyder ud i hele “cookien”. Kan man gøre noget for at bevare chokoladeklumperne eller kommer det an på chokoladen?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Om chokoladen flyder ud kommer helt an på, hvilken du bruger – noget er mere “bagefast” end andet.

      Håber det kan hjælpe dig lidt på vej og skriv endelig igen om resultatet, hvis du bager dem igen :-)

      Hav en dejlig dag.

  57. Sara

    Skal det piskes med el-pisk?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sara,

      Tak for dit spørgsmål.

      Brug en el-pisker, det er lettest at have med at gøre :-)

      Du skal piske smør og sukker til det er lyst og luftigt, hvilket tager 3-4 minutter.

      Det er nemmest at gøre ved lav eller medium hastighed, så du ikke har smør og sukker over hele køkkenet :-) Du skal piske ret meget i starten (hastigheden er ikke så vigtig her), men når mel og bagepulver kommer i SKAL det være med lav hastighed og gerne bare lige vendes i.

      Håber det var lidt hjælp – ellers spørger du bare igen :)

      Hav en skøn dag.

  58. Camilla

    Hej Louise

    Jeg har bagt dine cookies 2 gange ig begge gange er jeg blevet i tvivl om, hvor længe jeg skal piske efter ægget er kommet i. “Pisk igen”, er det så 5 min igen eller blot til det er jævnt pisket sammen?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Tak for dit spørgsmål.

      Du skal egentlig bare piske til det er godt pisket sammen – 1 minut ca. :-)

      Håber de bliver gode – du er velkommen til at dele resultatet med os her på bloggen :-)

      Hav en forrygende dag.

  59. Matilde

    Hej Louise
    Jeg glæder mig til at lave dine cookies!
    Jeg har bare lige et spørgsmål – jeg ønsker at lave minicookies (småkagestørrelse). Hvor mange får jeg så ud af en opskrift? Hvor lang tid skal de have i ovnen? Alm. ovn eller varmluft?
    Hilsen Matilde

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Matilde,

      Tak for dit spørgsmål.

      Det er lidt svært at svare på, hvor mange minicookies du får ud af opskriften – det kommer helt an på hvor små eller store du laver dem :-)

      Da de er mindre end normalt, skal de ikke have helt så lang tid i ovnen som der står i opskriften (over- og undervarme). Husk at bagetiden også kommer an på, hvor bløde eller sprøde du vil have dem.

      Prøv det ad og lad mig høre hvordan det går :-)

      Hav en dejlig dag.

  60. Kirsten sørup

    Hej, kan man i stedet for farin bruge rørsukker? Tak. Hilsen Kirsten

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kirsten,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg vil ikke anbefale at du bruger rørsukker i stedet for farin. Smagen vil blive en anden, så det det giver slet ikke samme resultat.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en skøn dag.

  61. Maiken

    Har du et tip til at lave dem glutenfri?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maiken,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg kan desværre ikke hjælpe dig, da jeg aldrig har forsøgt mig med en glutenfri version af denne opskrift.

      Hav en dejlig dag.

  62. Sandra

    HejLouise. Lyder som en super god opskrift. Jeg kunne dog godt tænke mig at have nogle nødder i også…. skal de bare tilsættes eller skal jeg udskifte noget for at få dem med?? Og i så fald hvor mange nødder tror du vil være passende? 🤔😄

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sandra,

      Tak for dit spørgsmål.

      Du kan sagtens tilsætte nødder til disse cookies – det bliver de kun endnu bedre af 😄. Jeg plejer at bruge ca. 50-75 g nødder.

      Håber du kan lide dem :-)

  63. Julie

    Hvad er det natron gør?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Julie,

      Tak for dit spørgsmål.

      Natron gør disse cookies mere sprøde og fremhæver smagen :-)

      Håber du kan bruge opskriften!

      Hav en fortsat god dag.

  64. Sara

    Hej :) Jeg elsker de her cookies! Men jeg har noget kokossukker stående og ville høre om man kunne bruge det i stedet for en af de andre slags sukker?
    Sara

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sara,

      Tak for dit spørgsmål og dejligt at høre, at du er vilde med disse lækre choclate chip cookies :-)

      Jeg har faktisk aldrig bagt med kokossukker, så der må jeg blive dig svar skyldig. Men prøv det af og lad mig høre, hvordan det går.

      Hav en fantastisk dag.

  65. Mette

    Udskiftede i dag ægget med 1 most banan (fordi jeg var løbet tør for æg) og de blev lige så gode som de plejer og fik et strejf af banankagesmag! 👌

    Svar
    • Loui

      Hej Mette,

      Tak for tippet :-) Lyder lækkert – det må jeg prøve en dag!

      Hav en fantastisk dag.

  66. Katrine

    Virkelige gode cookies, men istedet for at bruge 70 gram dej pr cookie, brugte vi 60 gram:)

    Svar
    • Loui

      Hej Katrine,

      Tak for din kommentar. Glad for at høre, at du kunne lide dem – de er altså også bare gode 😀

      Man kan fint bruge 60 gram dej i stedet for 70 gram – de bliver bare lidt mindre, men smagen er stadig den samme 😋

      Hav en fantastisk dag!

    • sa

      okay

    • Mathilde

      Hej:)
      Lækre cookies.
      Jeg brugte dog kun 60 g cookie dej pr. cookie.

    • Louiogbearnaisen

      Hej Mathilde,

      Tak for din kommentar.

      Mængden af dej til hver cookie kan variere alt efter hvor store eller små man gerne vil have dem :-)

      Smagen er stadig den samme, og det er jo det vigtigste 😊

      Hav en skøn dag.

  67. Lone

    Har lavet de her cookien en del gange og bruger almindelig sukker. De bliver virkelig lækre.

    Svar
  68. Christina

    Hej, der står bare sukker i opskriften men i mailen med de 8 tips står der muscovadosukker.. Går ud fra det er sidstnævnte jeg skal bruge, ikke?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Der skal både sukker og farin i dine cookies for at de får den rigtige konsistens. Du kan udskifte farin med muscovadosukker :)

  69. Maria

    Hej hvordan var udgaven med havregryn? :), Hvor meget puttede du i og indlod du andet? Opskriften skal prøves i morgen eftermiddag, når ældste søn kommer hjem fra Klub :)

    Svar
  70. Jeanett

    Hej…
    er det muligt at fryse dejen til senere brug ? Har du prøvet det ? :)
    Og tak for en virklig lækker opskrift !

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jeanet

      Ja, du kan finde min guide til frysning af cookies her: https://www.louiogbearnaisen.dk/2016/12/saadan-fryser-du-dine-cookies.html

  71. Lotte

    Hejsa
    Rigtig fin opskrift – dog bliver de ret store🙈 Så tænker også at jeg laver dem mindre næste gang:-)
    Men vil lige høre hvor længe de kan holde sig?
    Ser frem til at høre fra dig – pft. :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lotte

      Tak :)
      De er bedst samme dag, men kan holde sig op til 5 dage i en lufttæt beholder :)

  72. Nanna Høj

    De her cookies er PIV gode!!
    Jeg er blevet spurgt UTALLIGE gange om jeg ikke godt vil bage dem, – og gerne ekstra så de kan blive efterladt til værten ;-)
    De er nemme, lækre og også gode dagen efter (hvis de holder så længe….)
    TAK for en god opskrift der ikke kan gå i KAGE ;-))

    MVH Nanna

    Svar
  73. Olivia

    hej, har bagt dem nogle gange og de er fantastiske!! kan man på nogen måde skifte smør ud med olie?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Olivia

      Nej, det kan du desværre ikke det vil ikke give sammen resultat :)

  74. Anna

    Jeg ved godt, at det er lang tid siden, at du skrev dette indlæg, men jeg har brugt denne opskrift flere gange, og min familie og jeg ELSKER dem. Det er en klassiker, når jeg skal bage, og indtil videre har de altid været perfekte.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna

      Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre :)

  75. Emily Victoria Kjærgaard

    Hvad skal ovnen stå på ? Er det bare varmluft? :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Emily

      Nej, det er over- og undervarme ved 175 grader :)

  76. Maria

    Kan man godt bruge hvis chokolade i stedet for mørk?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maria

      Ja, det kan du sagtens :)

  77. Camilla

    Jeg bruger bagemargarine pga allergi og sådan noget er
    Jo langt hårdere end smør så jeg skær den afmålte
    Mængde ud i tern og så 20-30 sek i mikroovnen så er den
    Dejlig blød:-) ville lige dele mit tip:-)
    De er forresten perfekte og jeg har efterhånden
    Lavet dem omk. 10 gange hehe
    Overvejer at prøve at smelte halvdelen af chokoladen
    Og se om jeg kan lave chokolade coockie med chokolade stykker

    Svar
  78. Ida

    Skal ovnen være på varmluft?
    Btw har smagt cookiedejen, den smager himmelsk!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Ida

      Nej, den skal være alm. ovn :)

  79. Ida Marie

    Dette er skrevet i ramme alvor: Jeg tog et lille stykke cookie, der var brækket af i forflytningen til bageristen, puttede det i munden og udbrud højt for mig selv (var alene) “Det er jo præcis sådan her, en cookie skal smage!!”
    Godkendt af gravid i uge 25 :o)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      High five :D

  80. Johanne

    Hej :-) Jeg forsøgte mig med din opskrift i går aftes (d. 03/05), som også smagte rimelig godt rå høhø, men da jeg simpelthen ikke har haft tid til at bage dem endnu, har dejen stået på køl indtil nu. Mon det er for sent at bage dem i aften, når de har stået på køl i et døgn? Kan dejen godt holde så længe? :)
    Mvh Johanne

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Johanne

      Nej, dejen kan holde sig 3 dage i køleskabet :)

  81. Caroline

    Mine cookies vil ikke rigtigt flyde ud i ovnen? Hvad gør jeg forkert?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Caroline

      Din dej kan have været for kold. Lad den stå ex. 20 minutter på køkkenbordetfør du laver den til cookiekugler og bager dem.
      Eller din ovn kan have været for kold, så måske skal du sætte temperaturen10-15 grader op ved næste omgang cookies.

      Mange hilsner
      Louise

  82. Amh

    Mine flød næsten ikke ud og jeg var nød til at mase dem flade da de kom ud af ovnen. Hvad mon jeg har gjort forkert?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hvis dine cookies ikke flyder ud, kan der være et par muligheder:
      Din dej kan have været for kold. Lad den stå ex. 10 minutter på køkkenbordet før du laver den til cookiekugler og bager dem.
      Eller din ovn kan have været for kold, så måske skal du sætte temperaturen 10-15 grader op ved næste omgang cookies.

  83. Emma

    hej
    kan man skifte æggende ud med noget andet? da vi ikke lige har æg hjemme:D

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Emma

      Nej, desværre ikke.

  84. Lotte

    Hej Louie!
    Jeg har prøvet mange opskrifter på “verdens bedste” chokolade chip cookie og ingen af dem har holdt hvad de lovede, før jeg prøvede din opskrift – de er uovertrufne, formidable og hele familien er enige om, at det her er verdens bedste chocolate chip cookie.
    Tak med tak på – din opskrift er gemt for evigt og min søgen er forbi :-)
    Ud over det skal du også have tak for en fantastisk blog og nogle spændende og gode opskrifter.
    Mvh
    Lotte

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lotte

      Hvor er det dejligt de kan bruges og tusinde tak for din søde kommentar, det betyder rigtig meget :)

  85. Mie

    Hej Louise

    Jeg står her og vil lave dem, men finder ud af, at jeg ingen hele æg har, men kun æggehvider. Ved du, om det kan lade sig gøre at lave dem kun med æggehvider og ellers følge resten af opskriften? :-)

    Vh

    Svar
  86. Jane

    Jeg synes de bliver perfekte i størrelsen når jeg laver dem på 40 gr hver. 6 pr bageplade.

    Svar
  87. Trine K Jakobsen

    De er fantastiske….. fik jeg lov ville jeg spise dejen rå. Men måske jeg får mavepine….
    Jeg har de sidste par gange lavet dobbelt op på dejen, for ellers bliver de simpelthen for hurtigt spist ;)

    Svar
  88. Mette

    Hej Louise

    Jeg vil gerne bage cookies en uge i forvejen og opbevare dem i tætsluttende dåser. Tror de kan holde sig så længe?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Umiddelbart er en uge lige lang tid nok, der når de, at blive kedelige.
      Evt. kan du fryse dem: https://www.louiogbearnaisen.dk/2016/12/saadan-fryser-du-dine-cookies.html

  89. Marie

    Jeg smagte på dejen og udbrød “Mmm! Det smager som cookie dough! I Ben&Jerry’s!” Nu bliver jeg drillet – det er jo netop cookie dough :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Haha, din kommentar fik smilet frem, Marie :D

    • lisa

      åh marie

  90. Zalto

    Tak for en god opskrift. Jeg nød dem desværre alt for hurtigt sidste weekend, og ser frem til at kunne lave dem næste gang jeg får gæster på besøg.

    Svar
  91. Heidi

    Fantastisk opskrift. Endelig fandt jeg en, hvor resultatet blev det ønskede.
    Jeg blev så grådig, at jeg bagte dobbelt portion. Nu har jeg alveret en posefuld hos naboen. :D

    Svar
  92. Camilla

    Hvor længe er de om at tø op hvis de har været frosset? Eller skal de direkte i ovnen?
    De er super gode jeg lavede 4 i går og frøs resten ned:-D

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Camilla

      Du tager dem bare op af fryseren, tænder for ovnen og lader med tø mens den forvarmer.
      Og så smider du dem bare i ovnen 1-2 minutter længere end bagetiden :)

  93. Anna

    Jeg skal bage til en barnedåb og kan ikke nå at bage alle kager, dagen før. Hvad sker der med kagerne hvis de fryses og bliver tøet op igen?
    Måske det er bedre at fryse dejkuglerne og bage dem på selve dagen, selvom jeg så ikke kender den ovn de skal bages i. Pft

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna

      Jeg tror, at jeg vil fryse kuglerne ned og så bage dem på dagen – nybagte cookies er allerbedst :)

      Ellers kan du godt fryse bagte cookies, det er dog lidt mere omstændigt og de vil dog få en lidt anden konsistens.

      • Køl dine cookies helt.
      • Placer dem på en plade eller en bakke i ét lag.
      • Kom dem i fryseren og frys dem indtil de er faste.
      • Tag dem ud og læg dem i en plastikdåse eller en frysepose med madpapir
      eller bagepapir mellem hver cookie. Det forhindrer, at de fryser
      sammen og bliver helt umulige, at få fra hinanden.
      • Kom dem i fryseren igen.
      •Tag dine cookies ud af fryseren og lad dem tø op.

  94. Amalie

    Hvor mange bliver der ca?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Der bliver 12 cookies

  95. Jane

    Hej :) hvor mange cookies bliver der af denne portion ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jane

      Der bliver 12 store cookies :)

  96. Susi

    Hej
    Jeg er simpelthen nødt til at prøve denne opskrift 😊😉🍪🍪🍪🍪🍪🍪
    Men har lige et spørgsmål…
    Skal smørret være saltet eller usaltet??
    Der skal ifølge opskriften jo salt i, så blev lige i tvivl mht smørret 🤔🙈😉

    God dag 😊🍪🍪🍪🍪🍪🍪

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Susi

      Jeg bruger saltet smør :)

  97. Hayat

    Vil høre om kan kan lave dem med kakao pulver? Og hvor meget kakao skal man komme i,,?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Hayat

      Jeg har ikke prøvet med kakaopulver, så det ved jeg desværre ikke :)

    • Hayat

      I hvor lang tid kan cookies holde sig

    • Nanna

      Ja jeg har prøvet og der kom de læreste chokolade cookies ud af det.
      Jeg brugte 2 spiseskeer kakao pulver.

  98. Hayat Mokhtar

    Hey..
    Skal der æg i :-) ??

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Ja, det skal der – det er beskrevet i opskriften.

  99. Marie

    Hejsa:)) Behøves de at stå i 1 time eller kan man godt lave dem med det samme? Rigtig god opskrift indtil vidre!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Marie

      Du kan godt lave dem med det samme, men de får ikke helt den samme konsistens :)

  100. Klaus Kristensen

    Hvis man skar cookie klumpen ned til 35g. pr. cookie, hvor lang tid skulle de så have i ovnen? Jeg har lige bagt en 2x portion, som skal fortæres af mig og et par kammerater i morgen. Jeg har lavet dem med 70g pr. cookie som du har skrevet. Jeg har givet dem ca. 17 minutter og de bliver temmeligt gode. Men de er lidt svære at putte i beholdere, da de bliver næsten lige så store som min hånd. Derfor vil jeg måske prøve at lave dem lidt mindre næste gang jeg laver en bunke af dem.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Klaus

      De skal have omkring 11 minutter.

  101. Rebecca

    Best ever chocolate chip cookies
    Vildt nemme at lave
    Desværre spist alt for hurtigt!!

    Svar
  102. Caroline

    Skal smøren smeltes???

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Caroline

      Nej, den skal blot være let blød. Tag den ud af køleskabet 10 minutter før brug, så får den en god konsistens :)

  103. Bente

    Hejsa
    Du skriver i opskriften at de skal piskes ved lav hastighed, men den mail du sendte skriver du pisk pisk.
    Hvad mener du er lidt i tvivl

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Bente

      Du skal piske smør og sukker til det er lyst og luftigt, hvilket tager 3-4 minutter.
      Det er nemmest at gøre ved lav eller medium hastighed, så du ikke har smør og sukker over hele køkkenet :)
      Så ja, du skal piske ret meget i starten (hastigheden er ikke så vigtig her), men når mel og bagepulver kommer i SKAL det være med lav hastighed og gerne bare lige vendes i.

      Håber det var lidt hjælp – ellers spørger du bare igen :)

  104. Julie Christensen

    Kan man lave dejen, lade det stå i køleskab i en time, rulle kuglerne og komme kuglerne i fryseren til de skal bruges? Altså så man har friskbagte cookies?
    Vi glæder os hvertfald til at smage dem

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Julie

      Jep, jeg plejer selv at smide halvdelen i fryseren :)

  105. Hanne

    Enig i de mange kommentarer. Jeg har virkelig prøvet MANGE forskellige opskrifter – men denne er uden tvivl den bedste! Jeg bager dem ved 170 grader med varmluft – 2 plader ad gangen – og det fungerer fint.

    Svar
  106. Louise

    Helt igennem fantastisk cookies.. Lavede 3-dobbelt portion (bare fordi jeg kan) og bagte 16 igår + vi var en del, der smagte dejen også. Og der er masser af dej tilbage.. Mmmm… Tak for nogle skønne opskrifter.
    Mvh Louise

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Louise

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :D

  107. Hope

    Det er virkelig de bedste cookies 😄

    Svar
  108. Nanna

    Hej,
    Hvor meget varme og tid skal kagerne have, hvis jeg laver dem 1/2 størrelse? Vi vil gerne have mindre småkager.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Nanna

      Tjek det her indlæg ud – her har lavet dem i 1/2 størrelse: https://www.louiogbearnaisen.dk/2016/06/is-sandwich.html :)

  109. Michelle

    De er super sprøde & lækre lavede dem idag med kæresten . ❤️ . Det den bedste cookie opskrift jeg har prøvet . Og de holder den perfekte form. Mange tak . 👍

    Svar
  110. Mira

    Har nu lavet dem både præcist efter opskriften og i dag igen dog med masser peanuts – simpelt fantastisk resultat specielt med saltede peanuts efter vores smag :-) tak for god opskrift!

    Svar
  111. andy

    Hej, jeg synes at det er en god opskrift men hvornår skal man bruge vaniljen? forventer du bare at man putter det i?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Andy

      Det har du da ret i, den er smuttet. Bruger du vaniljesukker, skal det blandes med de tørre ingredienser. Er det flydende tilsættes det, når de våde og tørre ingredienser blandes sammen.
      Men ja, det gør ikke den store forskel hvornår vaniljen tilsætte :)

  112. Nellie

    Hej :) vil bare høre om du har en mørk/brun version også?

    Svar
  113. Emilia

    kan man bruge hvid chokolade

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Emilia

      Det kan du sagtens :)

  114. Birthe Kristensen

    Syntes de blir meget søde med alt det sukker og farin i, eller er det mig der har misforstået det. Skal der stå sukker el farin?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Birthe

      Der skal både sukker og farin i :)
      Du kan godt bruge mindre sukker i opskriften, men så går det ud over konsistensen.

  115. Lisa

    Fantastisk opskrift. Jeg vil lave dem igen – denne gang til kollegaerne. Ved du hvor længe de holder sig friske, hvis opbevaret i en lufttæt pose?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lisa

      Dejligt du kunne bruge opskriften :) Kom den i en lufttæt dåse i stedet, i en pose bliver de bløde. Cookies er bedst helt nybagte, så de skal helst spises samme dag. Men et par dage, kan de godt gemmes :)

  116. Kristina Aagren

    Prøvebager cookies til min bonussøns konfirmation og efter den kritiske familie har prøvesmagt er din opskrift en absolut vinder. Bager meget, men har aldrig før lykkedes med at bage cookies som blev fuldstændig perfekt sprøde udenpå og chewy indeni. Tak for den detaljerede opskrift og din guide til perfekte cookies….og en super blog med anderledes og gode opskrifter 😉

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kristina

      Skønt, at høre at de var en vinder og du lykkedes med dem :)
      Og tusinde tak, for de søde ord :)

  117. Luna

    Første gang jeg har taget mig sammen til en cookie-dej som ikke kan laves med det samme, hihi! Jeg udskiftede 60 g hvedemel med 60 g havregryn – det fungerede fint. Min dej stod i køleskabet hele 2 dage, stadig fin at arbejde med og godt resultat! Jeg delte mine i 50 g, jeg fik 18 styk. Har dog lånt min søde mors ovn, som jeg mistænker for at være lidt for hurtig! De fik 14-15 min og blev lidt for sprøde til min smag, øv! Så jeg må hjem og prøve i min egen ovn og se om tiden passer bedre der! Glæder mig i hvert fald til næste portion, de er super gode!!

    Svar
  118. Knud Larsen

    Hej

    Havde besøg af min gode ven Karen. Efter aftensmaden gav hun sig til at læse Isabel Allende – Uhyrernes By. Og jeg gav mig til at bage de her lækre kager til os. Karen var på High School i USA da hun var 17, så jeg tænkte at hun måske havde fået de her kager dengang. Så jeg gik igang med at få det hele mixet sammen i min røremaskine fra Philips af. Det er den næst billigste. Og den kan anbefales. Den er billig ca 800 i Elgiganten.

    Wupti after ca 20 minutter var kagerne i ovnen. Pæren i min ovn er sprunget. Så jeg sidder på en lille skammel ved siden af og lyser ind i ovnen for at se hvordan det går. Og så kan jeg jo nyde duften imens. Og hvilken duft. Så det satte gang i min fantasi. Bliver så glad når jeg bager. Så det gør jeg tit.

    Snart var de færdige. Og ud kom de. Og hvilket syn. Crunch, blød og sprød. Jeg satte den hen i vinduet lige ved siden af sofaen hvor Karen sad og læste. Snart var de kølet af.

    Karen foreslog at vi tog et glas mælk til. Så vi brækkede de store kager i stykker og dyppede i mælken. Det smager fantastisk. Karen fortale at familien hun boede hos købte dem i den lokale drugstore. Hun var vilde med dem der var havregryn i.

    Så det vil jeg prøve næste gang.

    I aften kommer Karen igen. Vil bage igen. Brownie med bund. Brookies tror jeg du kalder dem for.

    Tak for dine mange lækre opskrifter og dine fortællinger. Smiler.

    Venlig hilsen
    Knud

    Svar
  119. Anne Hintz Jensen

    Jeg tror at du har glemt at skrive hvornår der skal vaniljeekstrakt/pulver i :) Jeg blev nemlig lidt forvirret :)

    Svar
  120. Yvonne

    Din opskrift er så god at den nærmest er copy paste dr.dk/Mad/opskrifter/Spis_og_Spar/chokolate-chip-cookies.htm :-) Jeg glæder mig til at prøve den:-)

    Svar
    • Yvonne

      Altså jeg mener at DR har copy paste:-)

    • Loui&bearnaisen

      Hej Yvonne

      Jeg vil bare lige sige tusinde for at gøre opmærksom på DR’s brug af opskriften.
      Som du skriver har de copy pastet den. Desværre uden tilladelse, så tak fordi du gav heads up.

      Mange hilsner
      Louise

  121. Britt Nielsen

    Hej :-)
    Nu vil jeg prøve at bage de her lækre cookies i dag og kunne godt tænke mig at få de 8 guide.
    Men det virker ikke rigtigt ?
    (Klik her og hent din gratis guide til perfekte cookies).
    Mvh Britt.

    Svar
  122. Sara

    Hejsa!

    Jeg faldt over denne opskrift, da jeg skulle bage 200 cookies til et bryllup. Først startede jeg med at lede efter opskrifter på amerikanske hjemmesider, og fandt en som åbenbart havde vundet flere konkurrencer, men jeg vil aldrig kunne forstå det til den dag! Man kunne ikke kalde det cookies, de smagte mere af småkager. Så jeg tænkte, nu må jeg prøve en dansk opskrift. Jeg havde ikke forventet det helt store, men hold da op hvor blev jeg overrasket! De her cookies fortjener navnet COOKIES!
    Tusind tak for opskriften!

    *Og de 200 cookies forsvandt ret hurtigt :D

    Svar
    • Claus Højer

      til din information så betyder “cookies” oversat fra Engelsk/Amerikansk ” små kager” , så der er vist lidt sprogmisforståelse. Men forstår da godt havd du mener!

  123. Hope

    Skønne cookie:-)

    Svar
  124. Inge

    Hvis jeg fryser dejen i kugler, hvor længe skal de så tø op, før de er klar til at bage?

    Svar
  125. Ann Winther

    Første cookie-forsøg. Lavet med chokoladen og 100. G hakkede nødder. Perfekte! Kollegerne på fødegangen var overordentlig tilfreds. Opskriften er delt!
    Har fu regnet på havregryn?
    Ann

    Svar
  126. Ditte

    Hej er lidt i tvivl her, anbefaler du muscavado sukker eller almindeligt? Håber på svar, nu der er så mange gode anmeldelser på dem :P Kh Ditte

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Ditte

      Til de her cookies bruger jeg både almindelig sukker og farin eller muscovadosukker (afhængig af hvad jeg lige har i køkkenet).
      Håber det var lidt hjælp, ellers så spørger du bare igen :)

  127. Josefine Em Angel

    DE ER FANTALASTISKE.

    Svar
  128. Zoe

    Lækre cookies, men der var aaaalt for meget sukker i. :)

    Svar
  129. Mette

    Ville sende noget dejligt hjemmebag til min søn, der er på efterskole, da det var 1. søndag i Advent. Valget faldt på disse FANTASTISKE cookies! De er og bliver et hit.

    – og så er jeg VILD med den detaljerede opskrift – lige efter mit hovede!
    Dog er vi seks i familien, så jeg har ændret på størrelsen, så de rækker lidt længere. Skal lige bruge lidt flere forsøg, før jeg rammer den præcise bagetid, så jeg er helt sikker på den ønskede konsistens.

    Svar
  130. Margit Lund

    Wauw nogle lækre cookies!!
    Nu har jeg selvfølgelig bagt riiigeligt, så kan de fryses? :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Margit

      Tusinde tak :) Arh, hvis du har bagt dine cookies, så kan de desværre ikke fryses. Men næste gang kan du smide halvdelen af dejen i fryseren før den bliver bagt – evt. også forme kuglerne, så er de nemme lige at hive op og bage :)

  131. Lena

    Hvor mange stykker kan man få ud af opskriften ?

    Svar
  132. Amanda

    Ser mega lækkert ud! Skal der natron i eller kan man bage dem kun med bagepulver? :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Amanda

      Pas på, de er vanedannende :)
      Der skal begge pulvere i for at de her cookies for den rette konsistens :)

    • Louise

      Loui&bearnaisen natron har faktisk ingen virkning uden syre😉
      Det er simpel basisviden hos profesionelle😉

  133. Jette Fledelius

    Kollegaerne var helt vilde med denne version af den lækre cookie. Jeg havde blot tilføjet 250g mørk chokolade med orangesmag – så lækre! Og ganske nemme at lave!
    Har delt linket til opskriften i arbejdspladsens nyhedsbrev… Håber at det er okay :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jette

      Skønt at høre, at de kunne bruges :) Og super lækkert med orange-smag, det skal jeg da prøve.
      Selvfølgelig, og tak for delingen :)

  134. Tine

    Dejlig opskrift, tak for den. ;)

    Lavede 3 x 12 i går, men der blev slet ikke spist den mængde, jeg troede,
    så kan de mon fryses, eller bliver de mon for kedelige, når de tør op igen?

    Svar
  135. Nina

    Åhhh manner…har lige bagt dem her til morgen og overskriften er ikke usand!

    Jøsses så gode de er.

    Har brugt 100 g mælkechokolade og 100 g 54% chokolade af god kvalitet.

    Nu venter jeg bare på veninden, der kommer til formiddagskaffe :)

    TAK!

    Svar
  136. Karen

    Har lige bagt dem – en portion med chokolade (hvid og mørk) og en portion med hvid chokolade og tranebær. De er fantastiske!!
    TAK for en formidabel opskrift!!
    PS(!) jeg kunne kun have 4 stk pr bageplade og fik i alt 12 cookies ud af hver portion.
    Vanillen er ikke nævnt i fremgangsmåden, men jeg smed det i melblandingen :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Karen

      Skønt at høre du kunne bruge opskriften :)

  137. Lisa

    Må erkende at denne opskrift slår alle købe og hjemmelavede cookies jeg har fortæret i mit liv til dags dato! Jeg tillod mig at tage lidt mere salt i en der stod i opskriften (elsker salt! ) og at skifte farin ud med muscovado sukker ;) Men virkelig bedste opskrift ever!

    Venlig hilse Lisa

    Svar
  138. Rasmus

    Skal det være 175 grader varmluft eller almindelig ovn?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Almindelig ovn.

  139. Christina

    De er fantastiske! Jeg gav dem 16 minutter og de blev perfekte. Sprøde i kante og let seje i midten – lige som de skal være. Dog kunne jeg kun have 4 kugler på min bageplade, ellers flød de sammen. Tak for en fantastisk blog, btw!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Tusinde tak – og hvor lækkert du kunne bruge dem :D

  140. Caroline

    fantastiske cookies, og dejlig nem opskrift :) jeg lavede mine af 50g og gav dem 14 min, hvilket passede helt perfekt :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Caroline

      Fedt, du kunne bruge mine cookies :)

  141. Sofia

    Hej Louise.

    Bliver der 70? Kunne godt tænke mig at komme igang med de lækre cookies, men har ikke særlig lang tid. Hvis der skal bages 70, og der kun kan bages 8 ad gangen, tager det så ikke en del tid hvis de skal have et kvarter? Ellers tror jeg bare at jeg bager halv portion.
    Vh Sofia

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sofia

      Nej, du skal dele dejen i stykker/kugle som vejer 70 gram :) Så der bliver 2 bageplader.

  142. Sofie

    Hej! Disse cookies smager godt nok fantastisk! Men jeg kunne godt tænke mig at lave dem lidt mindre. Ved du hvor lang tid skal de så have i ovnen uden at blive sprøde? Jeg kan se at tiderne er ret præcise med den her størrelse.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sofie

      Fedt, du kan bruge dem :) Nej, har desværre ikke et præcist minuttal på mindre størrelser, du må prøve dig frem :)

  143. Henrik

    Tusinde tak for opskriften. Det er første gang jeg er kommentere på en blog. Men den her kunne jeg ikke unladee. Virkelig lækre kager hele familien er begejstre store som små. Næste gang vil jeg prøve med peanuts i stedet for chokolade :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Henrik

      Tusinde tak – hvor er det godt at høre de kunne spises :) Orh ja da, det lyder som en god kombi. Faktisk måske både peanut og chokolade sammen – det skal jeg da også prøve :)

  144. Tina hausmann

    Tusind tak for verdens bedste opskrift på cookies!!!! :)

    Svar
  145. Karoline

    Uh de ser gode ud! Jeg har lige sat en omgang i ovnen! Bare til info: du har vist glemt at skrive vaniljen i selve fremgangsmåden! Så det har jeg ikke fået i – men mon ikke det går :)
    Kh Karoline

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Karoline

      Orv, er helt misundelig, kunne snildt spise et par til min aftenskaffe :)
      Hov, det har du da ret i – tak, det får jeg lige rettet. Heldigvis ikke afgørende.

      Håber du få en ordenlig pladefuld gode cookies :)

  146. Marlene

    Jeg plejer ikke at kommentere opskrifter, men med alle de gange jeg har brugt den, må jeg hellere gøre det nu:-) opskriften lever i den grad op til sit navn! Man bliver helt afhængige af dem:-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Marlene

      Tusinde tak, hvor er det bare skønt at høre de kan bruges :D

  147. Marianne

    Hej
    Jeg vil gerne undgå hvedemel, hvad kan du foreslå i stedet?

    Kh
    Marianne

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Marianne

      Der kan desværre ikke bruges andet uden det vil gå udover smag og konsistens. Du kan prøve med mandelmel, det har blot ingen bageegenskaber og derfor vil resultatet blive markant anderledes.

  148. Sanny Kjeldsen

    Som skeptisk vestjyde kan man jo ikke undgå at tænke at du tager munden lidt for fuld når du skriver The Best Chokolate Chip Cookies :-) Men nu har jeg prøvet din opskrift, og jeg bøjer mig i støvet og siger DU HAR RET. Det er simpelthen de bedste jeg nogensinde har smagt…og jeg har altså smagt en del ;-)
    Tak for opskiften :-)
    Mvh Sanny

    Svar
  149. Nat

    Wow. Jeg har allerede bagt de her tre gange på en uge. Er så glad for at jeg fandt denne her opskrift.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Skønt at høre opskriften kan bruges :)

  150. Bettina

    Har lige bagt dem i dag – de er bare såååå gode (: Yum yum yum (:

    Svar
  151. Kirsten

    Hej! Hvor længe kan de holde sig ? Skal nemlig have bagt til sølvbryllup og lidt i tvivl om hvor meget før de kan bages ? Men de ser da vildt lækre ud :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      De smager allerbedst nybagte, men kan godt holde sig nogle dage i en lufttæt beholder :)

  152. Heidi

    Mmm, det må prøves!:O) Når du kommer dem i ovnen er det så som helt runde kugler, eller trykker du med lidt flade inden?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det er helt runde kugler, når de kommer i ovnen – de flyder helt ud når de bliver bagt :)

  153. louise

    Savner en opslrift på de perfekte cookies med havregryn og chokolade. Tror du man kunne udskifte noget af melet med havregryn? Og hvor meget mon?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Jeg har faktisk lavet dem engang med havregryn, men kan ikke huske hvor meget jeg udskiftede melet med. Måske jeg liiige skal lave det til et weekendprojekt :)

Trackbacks

  1. Alenetid og noget om 'store' børn - Forstadsfrøkenen siger:
    23. juni 2017 kl. 13:01

    […] Eller lad os bare sige at vores ovn er lidt for effektiv. Og når der står i denne her lækre opskrift, at dejen skal rulles til kugler, og “sæt kuglerne på en bageplade”, betyder det nok, […]

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework