• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Lemon Bars // Citronsnitter

Lemon Bars Jeg har taget forskud på foråret med de fineste, delikate kager. Friske. Syrlige. Søde. Bløde. Sprøde. Simpelthen bare en treat til at fejre, når forårssolens spæde stråler endelig rammer gennem vinduerne.

De skulle have været serveret til et besøg af den skønneste kvinde her i weekenden. Men desværre må hun have dem til gode – i stedet pynter de nu eftermiddagskaffen herhjemme. For selvom de nok er ment som te-kager, så kan en kop kaffe sagtens være en fin følgesven til dem.

Lemon Bars

Jeg har været en smule skeptisk med de her citronsnitter. Faktisk har de ligget og luret i lange tider, men med en smule ambivalent forhold til citron, så har det krævet lidt overvindelse fra min side.
Ligeså meget jeg elsker citrusvand, citron i juicer, dressinger og mad – ja, så er den gule fætter og jeg ikke helt på bølgelængden.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Jeg ved ikke hvad det er. Det sure med det søde måske? Alle kager med citron tilsat får bare den her parfumerede smag, som mine smagsløg rynker lidt på næsen af. Men jeg øver og jeg lærer. Endnu kører jeg dog ikke en citronmåne ind eller spiser en pladefuld lemon bars. ….Jeg må vist hellere lige snuppe et stykke til aftenskaffen – bare lige for at øve mig ;)

Lemon Bars

Jeg håber ikke at I stod helt af på mine indlæg om uddannelse her i weekenden – ellers er det jo så smart med bloggen, at man bare kan glo på nogle kager i stedet ;)
Der kommer en sidste krølle på uddannelsesindlæggene her en af dagene; 10 myter og 10 aflivninger – og så kan jeg vist ikke koge mere suppe på ultra spændende bekendtgørelser og studierammer. Kun mig selv og min evig interessante hverdag. Stadig med projektledelse, innovation og Restaurant Day på dagsordenen :)

Lemon Bars

Lemon Bars

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid45 minutter

Ingredienser

Bund

  • 125 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 130 g mel

Fyld

  • 3 æg
  • 300 g sukker
  • 1 spsk revet citronskal
  • 1 dl citronsaft
  • 65 g mel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Bund

  • Pisk smør og sukker sammen til en let og cremet masse.
  • Sigt melet i og saml dejen sammen.
  • Pres dejen ud i en smurt bageform (20x20) til en bund.
  • Sæt bunden i køleskabet min. 30 minutter.
  • Bag bunden ved 175 grader i ca. 15 minutter.
  • Lad den køle lidt af.

Fyld

  • Pisk alle ingredienserne sammen.
  • Hæld massen over den forbagte bund.
  • Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter til fyldet er fast.
  • Lad kagen køle helt af før den skæres ud.
  • Skær kagen ud til barer eller små firkanter.
  • Sigt flormelis udover og server.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Lemon Bars

Previous Post: « Alt om “Ernæring og Sundhed med speciale i ledelse, fødevarer og service” (Del 2)
Next Post: Black beans og butterbeans med varmrøget laks, dild og sennepsdressing »

Reader Interactions

Comments

  1. Lene

    Tænker på at lave disse kager og en kugle hjemmelavet citronis med limoncella til nytårsdessert
    Er der nok kage i opskriften til 5 personer? Tror du det bliver for surt med surt? Jeg længes bare efter noget, der er friskt og ikke tungt. Er det virkelig mel, der er drysset over kagerne til sidst? Er det ikke flormelis? Tænker også at pynte med enten kandiserede violer eller mørk chokolade – hvad siger du?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lene,

      Jeg ved ikke længere, om mit svar er nyttigt, da vi nu er forbi nytårsaften, men du får lige mit svar alligevel.

      Det er svært at sige, alt efter hvor mange hver person spiser, men jeg tænker, at der nemt er 1 stykke til hver, og da det er en syrlig sag, så tænker jeg, det er nok 😊

      Jeg ville nok vælge at servere den med noget sødt for at fremme kontrasten til det sure. En kugle vaniljeis eller lignende ville gøre sig godt 😋

      Det er flormelis der er drysset over snitterne. Jeg ville personligt ikke pynte dem med mørk chokolade, da det for mig ville for tung en sag 😅 Kandiserede violer har jeg ikke erfaring med, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.

      Håber det kan hjælpe dig lidt på vej og har du allerede bagt dem, så lad os endelig høre om resulatet!

    • Lene

      De var superlækre! Og der var rigeligt!
      Opskriften fra dig blev videreformidlet 😊

      Korrekt at vanilleis havde været et meget bedre match – selvom citronisen også var god i sig selv, så havde den stået bedre sammen med fx brownie eller bare hakket mørk chokolade

      De lilla, kandiserede violer var bare lidt pynt i kontrastfarve til det lysegule.

  2. Misha

    Hej! Jeg bagte disse lækre citronsnitter i går aftes – tak for god opskrift!. Pakkede dem i en lufttæt beholder, men ikke på køl over natten. Kan de spises i dag?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Misha,

      Det kan de sagtens 🙂

      God weekend og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften!

  3. Gitte

    Vildt nemme og gode! Jeg tænker, at de ville gøre sig godt som nem gæstedessert serveret med en kugle vanilleis og et glas limoncello til!
    Tak for en dejlig opskrift.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Gitte

      Dejligt at høre at du kunne bruge opskriften :-)

      Og ja, det lyder da fuldstændig for lækkert med vanilleis og limoncello til 🙌 😋

      Hav en skøn dag!

  4. Kim

    Lækker opskrift! Og til dem der synes de er for sure.
    Tilsæt en tsk vanille sukker til bunden.
    Så kommer der en smule mere sødme.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak for tippet Kim og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

      Hav en god dag!

  5. Christina

    Hej :) hvor mange personer er der til i opskriften?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Det er svært at sige, alt efter hvor mange hver person spiser, men nok til eftermiddagskaffen :-)

      Fortæl os meget gerne om resultatet.

      Hav en dejlig dag!

    • Christina

      Hej igen :)
      Jeg ved ikke helt hvordan de bliver :( jeg givet den 10 min mere end hvad der står og massen ovenpå vil bare ikke blive fast :( toppen af den er fast, men lige nedenunder er det slet ikke fast.
      Skal den bare have mere?

  6. Annette

    Hvor finder jeg opskrift på Aamanns citronis??

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Annette,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg vil forslå dig at google opskriften :-) Jeg har ikke selv nogen erfaring med at lave Aamanns citronis.

      Hav en fortsat god dag.

  7. Flemming Schultz

    Jeg har lige lavet denne opsrift og den smagte rigtig godt syntes jeg selv. desværre så fik den ikke gode meninger fra min familie fordi de fleste syntes at den var alt for sur selv efter at jeg sagde citronsnitter er navnet hvad havde i regnet med. der var også en som syntes at den var for sød og havde for meget sukker. derfor ville jeg vide om du/I havde et forslag til hvodan jeg kunne gøre den mindre sur uden at øddelægge opskriften som var virkelig god. Personligt tænkte jeg at hvis jeg serverede creme fraiche eller noget lignende så kunne det måske fikse begge problemer men jeg ville gerne høre jeres ideer.
    Hilsen Flemming Schultz

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Flemming,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      For at citronsnitterne ikke bliver for “sure” eller søde kan du sagtens servere en smule creme fraiche til. Rør det evt. op med lidt flormelis.

      Håber resultatet bliver bedre næste gang, og at familien bedre kan lide dem med lidt creme fraiche til :-)

      Hav en fortsat god dag.

  8. Sarah

    Hvor ser de skønne ud! Kan de fryses? 😋😋

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sarah,

      Tak for dit spørgsmål.

      Citronsnitterne kan sagtens fryses – prøv dem ad og fortæl mig om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag.

  9. Christine

    Lige et lille spørgsmål…
    (Sidder og brygger på månedens Madklub-menu, og jeg vil gerne lave en “citronsymfoni” af en dessert i form af dine citronsnitter samt Aamanns citronis. Og alle ved jo, at nøgleordet til et middagsselskab er “forberedelse, forberedelse, forberedelse…”

    Her kommer spørgsmålet: Kan jeg lave denne kage dagen før, eller bliver det noget værre snask? Eller kan man måske bare forberede bunden dagen før?

    Hjælp! :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christine

      Årh, det lyder som en skøøøøn dessert Rimelig god madklub :D
      Du kan sagtens lave kagen dagen før og bare lade den stå i køleskabet, det burde der ikke være noget problem i :)

    • Christine

      Vil bare lige sige tak for hjælpen – kagen var et hit både dagen før madklubben og to dage efter. Totalt yndlingsopskrift! Har også rost den her: http://goo.gl/PUA2Vh

      :-)

      PS: Vi smed lidt hakket, mørk chokolade over. Det blev hverken kagen eller isen ringere af.

    • Loui&bearnaisen

      Velbekom – lækkert at den kunne bruges :) Og at der var rester ;)

  10. Sidsel

    Neeeej, kom til at bytte om på sukkermængderne i fyldet og i bunden… Har nu en grynet masse med en stor citronpmelet ovenpå… Og portionen er x4!
    Nå, men DINE citronsnitter ser gode ud! – jeg må jo bare lave dem igen snart så ;-)

    Kh Sidsel

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Åhh nej! Haha, kan ikke lade være at grine lidt, det er bare SÅ irriterende når man kommer til det ;) Og x4, så er der godt nok grynet masse til hele gaden ;) Du må igang igen, for de er altså gode :)
      Og hey, tak for lidt grin, det var godt nok en skøn kommentar :)

  11. Anne-Marie Andersen

    De ser bare så lækre ud. Elsker det sur søde citron tilfører. De må prøves snart. Citron er heldigvis tilladt i min low fodmap diæt.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak – er efterhånden også blevet ret glad for citron med sødt til :)

  12. Sine Smed

    Haha, kom til at grine af din kommentar med “at man bare kan glo på nogle kager i stedet” Må indrømme at jeg bare hurtigt skimtede dine to indlæg om uddannelsen. Jeg synes det er vildt godt at du sætter fokus på de forskellige uddannelser samt det med at skifte uddannelse.

    Åh, jeg elsker citron! Jeg kan se at jeg faktisk har alle ingredienserne i køleskabet! Jubii, jeg skal helt sikkert have kage med på torsdag når jeg skal besøge min veninde. Tak for opskriften Louise.

    Svar
  13. Piskeriset

    Jeg elsker citron, men jeg elsker endnu mere citron i kage! MMMM! Citronsnitter ligger på min top fem over kager – jeg fik julelys i øjnene, da jeg så dine billeder :-D

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Men også sige at efter en halv pladefuld, så er jeg ved at kunne se de kryber op på yndlingslisten hos mig ;)

  14. A+K/Venterpaavin

    Mmmh.. Som altid er jeg begejstret, citron i desserter er min favorit. Citronkage, citronfromage, cheesecake med citron osvosv., det er altid godt!

    – Anne

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hey, citronfromage – der kan jeg være med :D Ork, hvor er det bare alt for længe siden jeg har fået det !

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework