Fra basisdel til speciale del. På modul 6 vælges studieretning for specialedelen; Klinisk diætist (KD), Sundhedsfremme, forebyggelse og formidling (SFF) eller ledelse, fødevare og service (LFS). Afhængig af uddannelsessted (igen) er pladser på de forskellige linjer varierende. I Århus slås de studerende drabeligt om 20 pladser på linjen klinisk diætist – altså dem med højeste karakter i prøverne på basis-delen får pladserne. Et tilbagevendende nervepirrende drama, som udspiller sig op til udvælgelsen.
Så påtænker man denne linje, så er det altså 2 år med hardcore karakter-stræbning. Ikke noget man lige finder ud af man vil uge inden dato for valg.
De to øvrige linjer har ingen begrænsning og pt. har SFF altid en overvægt af deltagere i forhold til LFS. I skrivende stund er vi 14 studerende på LFS, hvor SFF har over 35 på holdet. Da jeg som sagt spankulerer rundt på LFS-holdet ved jeg ikke meget om SFF, men kan dog sige at linjen groft sagt handler om vejledning og undervisning indenfor ernæring og fysisk aktivitet.
LFS , den ved jeg tilgengæld noget om, så her en kort oversigt over de sidste 1,5 år på uddannelse.
Der skal siges at jeg var i tvivl om hvilken linje, som jeg skulle vælge helt op til sidste minut. Faktisk tilmeldte jeg mig først minuttet inden fristen udløb – med en lang liste med for-og-imod punkter ved SFF og LFS ved min side. Nu ved jeg ikke hvordan jeg overhovedet kunne være i tvivl, for LFS har altid været det eneste rigtige for mig. Jeg ville aldrig nogensinde været blevet på uddannelsen, hvis jeg havde valgt SFF, da den faktisk ligger mig mere end fjernt.
Så et godt råd til valg; tænk, tænk, tænk og spørg omverdenen hvor de bedst kan se dig. Hvor er du om 10 år? …..og lad for guds skyld ikke kemi-delen skræmme dig. Alt andet opvejer 10 gange for de fag.
Og tilbage til modulerne på speciale delen!
Modul 7: Videnskabsteori og metode
-
Videnskabsteori
-
Kvantitativ metode
-
Kvalitativ metode
-
Statistik
-
Spørgeskemametodik
Modulet afsluttes med både gruppeopgave og en skriftlig eksamen i fagene. Et meget tungt modul, som kræver hardcore læsning af pensum.
Modul 8: Måltider, fødevare og service – teknologi og brugerperspektiv
-
Fødevarekemi
-
Produktionsteknologi
-
Ernæring i et livscyklusperspektiv
-
Livsstilssygdomme
I produktionsteknologi og fødevarekemi bød timerne på brygning af øl som projekt, herunder en hel del ølsmagning. Afsluttes med mundtlig eksamen i fødevarekemi.
Modul 9: Professionspraktik
-
Ledelse og organisation
-
Lovgivning
-
Praktik – 6 uger
Her brugte jeg pratikken i Karolines Køkken – se mere om min tid hos Arla her.
Modul 10: Ledelse, kvalitetssikring og økonomi
-
Organisation og ledelse
-
Foodstyling
-
Iværksætteri
-
Økonomi
-
Dokumentation og kvalitetsudvikling
-
Udvidet fødevareteknologi
Modul med mange eksterne undervisere og oplægsholdere. Fagene afsluttes individuelt med mundtligt fremlæggelse eller rapport/opgave. Virkelig travlt, men rigtig spændende modul.
Modul 11: Innovation, projektledelse og konceptudvikling
-
Projektledelse
-
Konceptudvikling og markedsføring
-
Innovation
-
Produktudvikling
-
3 ugers litteraturstudium (minibachelor)
Modulet startes med 3 ugers opgave-skrivning, som forberedelse til bacheloropgave. Herefter arbejdes 6 uger med cases+økonomiske midler stillet af fødevarevirksomheder. Præsenteres på messe. 3 dages camp i slutning af modulet med konceptudvikling for tilmeldte virksomheder. Modulet afsluttes med 24 timers mundtligt eksamen i projektledelse.
Modul 12: Selvstændig professionsudøvelse
-
Fagetik
-
Ledelse og organisation
-
Praktik 8 uger
Modulet er hovedsagligt til praktik og der er vidde rammer for hvor denne kan tages. Afsluttes med skriftlig opgave.
Modul 13: Ernæring og sundhed, praksis-, udviklings- og forskningsviden
Valgfagsmodul. Valgfagene kan både tages på dansk og engelsk, samt på øvrige uddannelsesteder eller i udlandet.
Modul 14: Bachelorprojekt
Skriv, skriv, skriv….
Skriv en kommentar: