• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

10 myter om “Ernæring og sundhed med speciale i ledelse, fødevarer og service”

 bagels

Det var to lange indlæg om min uddannelse i weekenden. Jeg er udmærket klar over det ikke er specielt relevant for alle, samt interessant på en madblog. Men nu jeg har taget tråden op med uddannelsen, da den fylder både min hverdag, fremtid og blødende hjerte. Altså det at guide andre nemt gennem junglen uden at skulle snuble helt så mange gange som jeg.  Ja, så fylder jeg spaltepladsen.

Som afslutning på de to indlæg er her en lille opsamling med “dræb myterne” slas gode råd til uddannelsen. Meget pædagogisk i punktform. Man har vel haft pædagogik og formidling ;) Listen er søbet ind i subjektivitet, så den skal vist bare ses som en måde at se uddannelsen på. Det vil sige; I kan overhovedet ikke hænge mig op på noget af det skrevne ;)

Here we go; 10 populære myter

1. Man kan ikke komme ind i Århus

Det evige spørgsmål om Århus. Har du ikke gennemsnit til at komme ind i Århus, så søg ind på en af de øvrige uddannelsessteder i landet. Efter et år er det muligt, at søge overflytning til Århus. MEN tag forbehold for at de sagtens kan afvise, samt det kræver at de har plads. Derudover er undervisningen ikke ens på de forskellige steder, så overflyttelse kræver noget mere læsning den sidste tid på studiet.

2. En professionsbachelor er ikke særlig svær i forhold til en universitetsuddannelse.

Det faglige niveau? Det er en verden til forskel professions-uddannelsesstederne imellem! Well, det må man selvfølgelig ikke sige, men det er desværre sandheden. Så overvej kraftigt om du bare skal nemt igennem og ud på den anden side – eller der skal kæmpes lidt mere. Uddannelsen er hvad du gør den til.

3. Der er ikke tid til et studiejob eller familie.

Tid? Uddannelsen siger 40 timer+ ugentligt. Det skal tages med et gran salt. Nogle uger er der tryk på – især på speciale-delen og op til eksamen. Andre uger er undervisning og pensum sparsom. Studiet er hvad man gør det til og der er ingen “korrekt” måde. Nogle læser alt, andre er selektive. Nogle bruger en masse tid socialt, andre ikke. Nogle deltager i faglige arrangementer, andre ikke. Nogle vil det ene, andre vil det andet.

4. I Århus laver man ikke så meget gruppearbejde.

Gruppearbejde? Det laves stort set ikke andet! Ikke forstået sådan, at man kan snyde sig nemt uden om. Gruppearbejdet forpligter og måske engang imellem lidt for meget.

5. Det koster helt vildt meget at læse den uddannelse

Bøger? Det skal købes bøger og kompendier til alle moduler. samt 1-2 kostberegningsprogrammer. Især basis-delen er økonomisk tung, herefter bliver det ofte kun til 500,- pr. modul. Køb bøgerne brugt og vær selektiv – ofte bruger man dem ikke ret meget.

6. Er kemi C overhovedet vigtigt at tage? Så svært kan det vel ikke være.

Kemi? Ja! Om du vil det eller ej, så skal det kemi-kursus tages og er det flere år siden du tog det, så genopfrisk det. Kemi-delen går igen hele vejen igennem og den trækker tænder ud for de fleste.

7. Uddannelse – så er der masser af ferie?

Joo, du har sommerferie i 2 måneder. Det var det. Efterårsferie, vinterferie, påskeferie og sågar juleferien er ofte inddraget til opgaveskrivning eller eksamenlæsning.

8. Alle er sundhedsfreak på sådan en uddannelse og spiser ikke kage

Aldrig har jeg oplevet en uddannelse være SÅ kageglad. Jo, der bliver kørt voldsomme mængder af grønt ind til frokost, skyllet ned med grønt te og pudsning af glorien. Men nå klokken når efter frokost kommer sukkeret krybende og kaffeautomaten er velbesøgt ;) Igen det er lige fra den ene yderlighed til den anden. Nogle går meget op i “sundhed” og træning – andre …host host undertegnet..tager mere let på begrebet.

9. Alle kommer lige fra gymnasiet og er meget yngre end jeg.

Alder? En god blandet landhandel, som spænder fra 19-50+.. Men overvægt her midt på uddannelsen er midt/sidst i tyverne.

10. Man bliver sådan en sundhedsekspert.

Fremtid? Alle tror du bliver kostvejleder eller diætist. Punktum. Det er langtfra virkeligheden. Jo, selvfølgelig hvis du snupper den linje. Jobmulighederne er ikke overvældende på klinisk diætist, samt på SFF. Lidt større er de på LFS. MEN da uddannelsen stadig er så ny er der rigtig, rigtig mange som endnu ikke ved, hvad man kan efter endt uddannelse og derfor kræver fodarbejde, netværk og lyst til at promovere sig til et job. Det er masser af muligheder grundet den brede uddannelse og der er bare med at se muligheder.

….og en 11. !. Myten om Louise og evighedsstudenten.

Jeg er færdig om mindre et år. Helt præcist skulle jeg gerne snuppe en praktik her april frem til sommerferien, et valgfag efter ferien og så står den på bachelor. Færdig. Punktum. Jeg har læst lige siden jeg smed studenterhuen på (ja, faktisk lige siden jeg startede i folkeskole..yrk!), så lysten til en kandidat er lig med nul i øjeblikket. Jeg vil bare gerne ud i det virkelig liv. Dog vil jeg ikke udelukke en kandidat  senere hen – hellere end gerne inden for kommunikation; skriftlig, mundtlig og visuelt.  Der skal dog lige gå noget tid ….og en smule opsparing.

 

Og så ikke mere om uddannelse for denne gang. Har du spørgsmål eller bare vil have en pep-talk sidder jeg klar ;)

Previous Post: « Black beans og butterbeans med varmrøget laks, dild og sennepsdressing
Next Post: Gammeldags fastelavnsboller med marcipan »

Reader Interactions

Comments

  1. line

    Hej :)
    jeg havde selv overvejet at starte på uddannelsen men hørte der er en del fokus på det psykologiske (hele menneske) jeg kan ikke finde noget uddybet om det, så ville hører dine tanker om det :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Line,

      Tak for din besked.

      Der er nogle fag med psykologi på grunddelen af uddannelsen, mens det på speciale-linjerne afhænger af hvilken fag du vælger. På min linje var det ikke en del af den og personligt er det heller ikke noget, som har været mit fokus, så jeg må indrømme at de ikke gjorde det store indtryk på mig 🙂

      Prøv evt. at skrive til uddannelsesstedets studievejleder, de er rigtige gode til at hjælpe 🙂

  2. Lucia

    Hi,
    læser det samme som dig :-) og er også færdig om et år. Kun være spændende at høre hvor du læser hen? Jeg er i Haderslev. Måske har du lyst at skrive til min mail. Hvem ved – hvad man kan bruge hinanden til sener hen.
    God dag :-)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework