• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

10 myter om “Ernæring og sundhed med speciale i ledelse, fødevarer og service”

 bagels

Det var to lange indlæg om min uddannelse i weekenden. Jeg er udmærket klar over det ikke er specielt relevant for alle, samt interessant på en madblog. Men nu jeg har taget tråden op med uddannelsen, da den fylder både min hverdag, fremtid og blødende hjerte. Altså det at guide andre nemt gennem junglen uden at skulle snuble helt så mange gange som jeg.  Ja, så fylder jeg spaltepladsen.

Som afslutning på de to indlæg er her en lille opsamling med “dræb myterne” slas gode råd til uddannelsen. Meget pædagogisk i punktform. Man har vel haft pædagogik og formidling ;) Listen er søbet ind i subjektivitet, så den skal vist bare ses som en måde at se uddannelsen på. Det vil sige; I kan overhovedet ikke hænge mig op på noget af det skrevne ;)

Here we go; 10 populære myter

1. Man kan ikke komme ind i Århus

Det evige spørgsmål om Århus. Har du ikke gennemsnit til at komme ind i Århus, så søg ind på en af de øvrige uddannelsessteder i landet. Efter et år er det muligt, at søge overflytning til Århus. MEN tag forbehold for at de sagtens kan afvise, samt det kræver at de har plads. Derudover er undervisningen ikke ens på de forskellige steder, så overflyttelse kræver noget mere læsning den sidste tid på studiet.

2. En professionsbachelor er ikke særlig svær i forhold til en universitetsuddannelse.

Det faglige niveau? Det er en verden til forskel professions-uddannelsesstederne imellem! Well, det må man selvfølgelig ikke sige, men det er desværre sandheden. Så overvej kraftigt om du bare skal nemt igennem og ud på den anden side – eller der skal kæmpes lidt mere. Uddannelsen er hvad du gør den til.

3. Der er ikke tid til et studiejob eller familie.

Tid? Uddannelsen siger 40 timer+ ugentligt. Det skal tages med et gran salt. Nogle uger er der tryk på – især på speciale-delen og op til eksamen. Andre uger er undervisning og pensum sparsom. Studiet er hvad man gør det til og der er ingen “korrekt” måde. Nogle læser alt, andre er selektive. Nogle bruger en masse tid socialt, andre ikke. Nogle deltager i faglige arrangementer, andre ikke. Nogle vil det ene, andre vil det andet.

4. I Århus laver man ikke så meget gruppearbejde.

Gruppearbejde? Det laves stort set ikke andet! Ikke forstået sådan, at man kan snyde sig nemt uden om. Gruppearbejdet forpligter og måske engang imellem lidt for meget.

5. Det koster helt vildt meget at læse den uddannelse

Bøger? Det skal købes bøger og kompendier til alle moduler. samt 1-2 kostberegningsprogrammer. Især basis-delen er økonomisk tung, herefter bliver det ofte kun til 500,- pr. modul. Køb bøgerne brugt og vær selektiv – ofte bruger man dem ikke ret meget.

6. Er kemi C overhovedet vigtigt at tage? Så svært kan det vel ikke være.

Kemi? Ja! Om du vil det eller ej, så skal det kemi-kursus tages og er det flere år siden du tog det, så genopfrisk det. Kemi-delen går igen hele vejen igennem og den trækker tænder ud for de fleste.

7. Uddannelse – så er der masser af ferie?

Joo, du har sommerferie i 2 måneder. Det var det. Efterårsferie, vinterferie, påskeferie og sågar juleferien er ofte inddraget til opgaveskrivning eller eksamenlæsning.

8. Alle er sundhedsfreak på sådan en uddannelse og spiser ikke kage

Aldrig har jeg oplevet en uddannelse være SÅ kageglad. Jo, der bliver kørt voldsomme mængder af grønt ind til frokost, skyllet ned med grønt te og pudsning af glorien. Men nå klokken når efter frokost kommer sukkeret krybende og kaffeautomaten er velbesøgt ;) Igen det er lige fra den ene yderlighed til den anden. Nogle går meget op i “sundhed” og træning – andre …host host undertegnet..tager mere let på begrebet.

9. Alle kommer lige fra gymnasiet og er meget yngre end jeg.

Alder? En god blandet landhandel, som spænder fra 19-50+.. Men overvægt her midt på uddannelsen er midt/sidst i tyverne.

10. Man bliver sådan en sundhedsekspert.

Fremtid? Alle tror du bliver kostvejleder eller diætist. Punktum. Det er langtfra virkeligheden. Jo, selvfølgelig hvis du snupper den linje. Jobmulighederne er ikke overvældende på klinisk diætist, samt på SFF. Lidt større er de på LFS. MEN da uddannelsen stadig er så ny er der rigtig, rigtig mange som endnu ikke ved, hvad man kan efter endt uddannelse og derfor kræver fodarbejde, netværk og lyst til at promovere sig til et job. Det er masser af muligheder grundet den brede uddannelse og der er bare med at se muligheder.

….og en 11. !. Myten om Louise og evighedsstudenten.

Jeg er færdig om mindre et år. Helt præcist skulle jeg gerne snuppe en praktik her april frem til sommerferien, et valgfag efter ferien og så står den på bachelor. Færdig. Punktum. Jeg har læst lige siden jeg smed studenterhuen på (ja, faktisk lige siden jeg startede i folkeskole..yrk!), så lysten til en kandidat er lig med nul i øjeblikket. Jeg vil bare gerne ud i det virkelig liv. Dog vil jeg ikke udelukke en kandidat  senere hen – hellere end gerne inden for kommunikation; skriftlig, mundtlig og visuelt.  Der skal dog lige gå noget tid ….og en smule opsparing.

 

Og så ikke mere om uddannelse for denne gang. Har du spørgsmål eller bare vil have en pep-talk sidder jeg klar ;)

Previous Post: « Black beans og butterbeans med varmrøget laks, dild og sennepsdressing
Next Post: Gammeldags fastelavnsboller med marcipan »

Reader Interactions

Comments

  1. line

    Hej :)
    jeg havde selv overvejet at starte på uddannelsen men hørte der er en del fokus på det psykologiske (hele menneske) jeg kan ikke finde noget uddybet om det, så ville hører dine tanker om det :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Line,

      Tak for din besked.

      Der er nogle fag med psykologi på grunddelen af uddannelsen, mens det på speciale-linjerne afhænger af hvilken fag du vælger. På min linje var det ikke en del af den og personligt er det heller ikke noget, som har været mit fokus, så jeg må indrømme at de ikke gjorde det store indtryk på mig 🙂

      Prøv evt. at skrive til uddannelsesstedets studievejleder, de er rigtige gode til at hjælpe 🙂

  2. Lucia

    Hi,
    læser det samme som dig :-) og er også færdig om et år. Kun være spændende at høre hvor du læser hen? Jeg er i Haderslev. Måske har du lyst at skrive til min mail. Hvem ved – hvad man kan bruge hinanden til sener hen.
    God dag :-)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework