• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Macarons med chokoladeganache

macarons med chokolade, kakaoTilbage på den anden side. Ahh, det er altså noget forfriskende over et helt nytår. En blank, spritny kalender, som bare skal fyldes med gode ting. Et opryddet Outlook, som bare venter på nye mails, aftaler og opgaver. Et hjem..som okay, stadig venter på støvkosten. Hmm, hvis man kniber øjnene sammen, ser det skinnende rent ud! Videre..
En blog, som skal fyldes med lækker mad, ord og nye tiltag.  Et helt nytår, som bare er blankt. Eller okay, hellere ikke – men illusionen er ret god (:

Håber I alle er kommet godt ind i det nye år. Hvis I er på nytårsforsæt om sundhed, så beklager jeg opskriften idag. Se kagerne som en motivation på, at gå all-in på motion og grøntsager, så der er plads til kagerne i weekenden. Er du på helt ekstrem kur, så er kagerne vist bare en styrkeprøve på standhaftighed – det er jo også vigtig, ikke.

Jeg har ingen nytårsforsætter omhandlende noget jeg skal. Kun ét omvendt et, altså noget jeg ikke skal: Jeg skal ikke gå på kompromis med mig selv.
Så enkelt og alligevel så svært. For hvor mange gange hver evig eneste dag oplever vi alle ikke det? Siger ja, selvom man skulle sige nej. Siger til, selvom man skulle sige fra. Sætter andet/andre før dig selv. Gør hvad du burde, i stedet for hvad du har lyst til. Overhører din mavefornemmelse, fordi hovedet råber højere. Tror på omverdenens meninger/forventninger til dig, i stedet for at tage dig selv seriøst. Det er banalt, men for dælen det er bare vigtig, at huske sig selv på hver dag.

Ikke mere lommefilosofi. Macarons! Jeg fik for længe siden et par pakker macaron-bagemix fra AMO. Men altså, jeg er jo et gourmetmenneske og bagemix er jeg for fin til (; Ej, spøg til side.
Men pakkerne står stadig i mit køkkenskab, i stedet kastede jeg mig ud i “Første-gang-i-mit-liv-bagning-af-macarons”. Jeg har hørt rygter om det skulle være svært. sSå det var med en smule frygt jeg kastede mig ud i projektet.
Ehm, det synes jeg nu var meget nemt, sagt med ingen ydmyghed (; Jojo, de hævede ikke helt nok og var måske ikke snorlige, men en frysepose, som sprøjtepose er bare no-go! Så er I den erfaring rigere. Alt i alt var jeg ganske godt tilfreds med første forsøg. Og et er bestemt ikke det sidste!

Opskrift: Nikolaos Strangas 

Macarons med chokoladeganache

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid32 minutter

Ingredienser

Macarons

  • 100 g mandelmel
  • 200 g flormelis
  • 15 g kakao, 2 spsk
  • 80 g æggehvider
  • 20 g sukker

Chokoladeganache

  • 120 g god, mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Macarons

  • Sigt mandelmel, flormelis og kakao sammen.
  • Pisk æggehviderne hvide og næsten stive. Tilsæt sukker og pisk dem helt stive.
  • Fold forsigtig de tørre ingredienser i æggehviderne lidt af gangen til en jævn masse,
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl.
  • Sprøjt 28 runde cirkler ud på bageplader med bagepapir.
  • Lad dem tørre ved stuetemperatur i ca. 20 minutter.
  • Bag dem ved 160 grader i 12-15 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle lidt på bagepapiret.
  • Tag dem af og afkøl.

Chokoladeganache

  • Bring fløden i kog og smelt chokoladen heri. Pas på det ikke skiller.
  • Køl ganachen helt af.
  • Pisk den lidt op og smør/sprøjt 14 macarons med cremen. Læg forsigtigt de 14 andre "låg" på og pres kager lidt sammen.
  • Lad kagerne sætte sig (min. 1 time) inden servering.

Noter

Prøv at tilsætte lidt lakrids til chokoladeganachen.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Kagerne blev brugt til nytår, men er først blevet fotograferet idag og deraf har været opbevaret i køleskabet. Derfor fremstår de på billedet en smule mere “kompakte” end de var nytårsaften. 

Previous Post: « Nytårsindlæg 2013
Next Post: Berry Swirl Banana Bread »

Reader Interactions

Comments

  1. Yasmin

    Hej
    Jeg har problemer med at min dej bliver for tyk tror jeg. Fordi når jeg sprøjter dem ud så flyder dejen ikke let ud, så de små toppe forsvinder så der kommer en glat overflade. De hæver ellers fint op og får fødder i ovnen, men toppene forsvinder ikke. Hvad gør jeg galt???

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Yasmin

      Jeg tænker umiddelbart på om du får mikset dejen nok sammen eller du måske får tilsat sukkeret for tidligt til æggehviderne – det kan godt få dejen til at blive tykkere.
      Ellers så oplever jeg også varmen har stor indflydelse på macarons og hvor hurtigt de tørrer.

      Mange hilsner
      Louise

  2. anita

    Hej.
    Jeg har bagt masser af macarons både med succes og det stik modsatte, nu prøver jeg din opskrift men mangler at vide de 150 grader oven skal står på, er det alm. ovnvarme eller varmluft ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anita,

      Det er alm. ovn, hvis der ikke står andet i opskriften :-)

      Fortæl os endelig om resultatet :-)

      Hav en fortsat dejlig dag!

  3. M. Rasmussen

    Hej
    Lige et lille spørgsmål…
    Skal man have en form til macarons eller har du et godt trick til at få dem i samme str?
    Ejer nemlig ikke nogen form….
    Mvh Maine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maine,

      Tak for dit spørgsmål.

      En form til macarons vil alt andet lige gøre det nemmere. Jeg kom dog dejen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjtede 28 runde cirkler ud på bageplader med bagepapir.

      Prøv det ad og lad mig høre hvordan resultatet blev :-)

      Hav en fortsat god dag.

    • Liv

      hej,
      min dej til de macrons der, var HELT vildt grynede, er der nogle/nogen der kan give mig et svar på hvorfor den var grynede. jeg syntes også at det virkede mærkeligt at de kun tog 32 min. at lave i alt, når de normalt plejer at tage min. et døgn. min ganache gider heller ikke at sætte sig uanset hvad jeg gør, er den nogle/nogen som også kan hjælpe mig med det her problem??????

    • Louiogbearnaisen

      Hej Liv,

      Tak for din kommentar og beklager problemerne, du har oplevet med opskriften.

      Jeg må desværre blive dig svar skyldig, for jeg har ikke selv oplevet, at dejen bliver grynet eller at ganachen ikke sætter sig.

      Lad mig høre hvordan det går, hvis du forsøger at lave dem igen :-)

      Hav en dejlig dag.

  4. Ditte H

    Rigtig dum opskrift! Dejen blev alt, alt for tyk. Jeg talte endda efter flere gange, og den hævede ikke engang op i ovnen 👎🏼

    Svar
  5. Lisa

    Spiller kvaliteten af chokoladen ind på hvordan chokoladeganashen bliver? Hvorlænge ville du kunne holde sig friske.
    De kunne nemlig være lækre til flok randusianere nytårsaften :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lisa

      Ja, jo bedre chokolade, jo bedre og mere smager ganachen igennem.
      Macarons er allerbedst samme dag, som de er bagt – så de er svære, at lave flere dage i forvejen.

  6. Ulla

    Vi glæder os til at prøve. :-) Et lille tip: cirklerne fra pakken med æggehvider er helt perfekte at tegne efter, jeg tror de har en god størrelse. :-)

    Svar
  7. Mia

    Hejsa – jeg står lige og er ved at bage dem, men min ganacsh vil bare ikke sætte sig. Kan jeg gøre noget ved det?

    Svar
  8. Sofie

    Hej! Jeg vil da kart prøve de her kager, her i dag regner jer med! Jeg tænker, hvis man gør som u siger med ganacen hvor stor er sandsynligheden så for at den skiller? Og skal man når man har bragt fløden i kog skal man så tilføje chokoladen til fløden som stadigvæk er gryden eller skal det over i en anden skål? :)

    Svar
  9. Marlene Deleuran

    Okay, har nemlig bagt dine idag og de ska først servers søndag. Så tænker at de holder sig bedst sprøde hvis jeg først kommer creme i dem søndag?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Ja, helt sikkert først søndag. Cremen gør dem hurtig bløde.

  10. Marlene Deleuran

    Hvor længe kan marcaron skallerne holde sig i en lufttæt bøtte, selvfølgelig uden cremen indeni ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det ved jeg faktisk ikke – har altid haft fyld i. Men en lille uges tid tænker jeg – det er jo lidt ligesom småkager.

  11. Sara

    Hej,
    Jeg har her til aften prøvet at lave dine macarons. De er sindsyg lækre, men mine bunde og toppe sprækker, – lidt ligesom man nogen gange ser på en chokoladekage. Ved du hvad jeg har måske gjort forkert siden det sker, så jeg kan forbedre mig til en anden gang :) ???

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sara

      Øv, hvor træls. Umiddelbart vil jeg sige at de ikke har “hvilet” lang tid nok og derfor ikke er blevet tørre nok før de er blevet bagt. Men der kan være så mange faktorer, som spiller ind, så hvad de lige er kan jeg ikke sige. Du må prøve igen :)

  12. Jo

    Det ser lækkert ud! Jeg går ud fra at det er 1,5 DL fløde?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Jep, det er det :)

    • Jo

      Mange tak, så skal der bare købes ind! Hvordan undgår man at ganachen skiller?

    • Loui&bearnaisen

      I ganache handler det om emulisonen – skal du være sikker på den ikke skiller, så smelt/varm chokolade og fløde hver for sig og bland det sammen over 2-3 gange. Derudover pas på med ikke at piske for meget, når ganachen skal piskes op.

  13. Pernille A.J.

    Uh, jeg har længe drømt om at lave macarons. Tror det bliver til kærestens fødselsdag om nogle uger de skal stå sin prøve, måske bare ikke lige med chokolade – det er hans familie ikke ligeså vilde med som jeg er. Så hører gerne hvis du prøver at lave andre spændende macaroons :)

    Svar
    • Loui

      Du skal helt sikkert lave dem til fødselsdag – jeg er helt skuffet over jeg først turde lave dem nu, de er bare rare til kaffen ;)
      Ej, ej, ej – chokolade SKAL man være vild med ;) Meeen hmm, drop kakaoen i makrondejen og lav en smørcreme med hindbær, citron eller instant kaffe. Der er masser af muligheder og jeg skal helt sikkert have lavet en kaffeudgave med saltkaramel i nærmeste fremtid :D

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework