• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Macarons med chokoladeganache

macarons med chokolade, kakaoTilbage på den anden side. Ahh, det er altså noget forfriskende over et helt nytår. En blank, spritny kalender, som bare skal fyldes med gode ting. Et opryddet Outlook, som bare venter på nye mails, aftaler og opgaver. Et hjem..som okay, stadig venter på støvkosten. Hmm, hvis man kniber øjnene sammen, ser det skinnende rent ud! Videre..
En blog, som skal fyldes med lækker mad, ord og nye tiltag.  Et helt nytår, som bare er blankt. Eller okay, hellere ikke – men illusionen er ret god (:

Håber I alle er kommet godt ind i det nye år. Hvis I er på nytårsforsæt om sundhed, så beklager jeg opskriften idag. Se kagerne som en motivation på, at gå all-in på motion og grøntsager, så der er plads til kagerne i weekenden. Er du på helt ekstrem kur, så er kagerne vist bare en styrkeprøve på standhaftighed – det er jo også vigtig, ikke.

Jeg har ingen nytårsforsætter omhandlende noget jeg skal. Kun ét omvendt et, altså noget jeg ikke skal: Jeg skal ikke gå på kompromis med mig selv.
Så enkelt og alligevel så svært. For hvor mange gange hver evig eneste dag oplever vi alle ikke det? Siger ja, selvom man skulle sige nej. Siger til, selvom man skulle sige fra. Sætter andet/andre før dig selv. Gør hvad du burde, i stedet for hvad du har lyst til. Overhører din mavefornemmelse, fordi hovedet råber højere. Tror på omverdenens meninger/forventninger til dig, i stedet for at tage dig selv seriøst. Det er banalt, men for dælen det er bare vigtig, at huske sig selv på hver dag.

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Ikke mere lommefilosofi. Macarons! Jeg fik for længe siden et par pakker macaron-bagemix fra AMO. Men altså, jeg er jo et gourmetmenneske og bagemix er jeg for fin til (; Ej, spøg til side.
Men pakkerne står stadig i mit køkkenskab, i stedet kastede jeg mig ud i “Første-gang-i-mit-liv-bagning-af-macarons”. Jeg har hørt rygter om det skulle være svært. sSå det var med en smule frygt jeg kastede mig ud i projektet.
Ehm, det synes jeg nu var meget nemt, sagt med ingen ydmyghed (; Jojo, de hævede ikke helt nok og var måske ikke snorlige, men en frysepose, som sprøjtepose er bare no-go! Så er I den erfaring rigere. Alt i alt var jeg ganske godt tilfreds med første forsøg. Og et er bestemt ikke det sidste!

Opskrift: Nikolaos Strangas 

Macarons med chokoladeganache

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid32 minutter

Ingredienser

Macarons

  • 100 g mandelmel
  • 200 g flormelis
  • 15 g kakao, 2 spsk
  • 80 g æggehvider
  • 20 g sukker

Chokoladeganache

  • 120 g god, mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde

Sådan gør du

Macarons

  • Sigt mandelmel, flormelis og kakao sammen.
  • Pisk æggehviderne hvide og næsten stive. Tilsæt sukker og pisk dem helt stive.
  • Fold forsigtig de tørre ingredienser i æggehviderne lidt af gangen til en jævn masse,
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl.
  • Sprøjt 28 runde cirkler ud på bageplader med bagepapir.
  • Lad dem tørre ved stuetemperatur i ca. 20 minutter.
  • Bag dem ved 160 grader i 12-15 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle lidt på bagepapiret.
  • Tag dem af og afkøl.

Chokoladeganache

  • Bring fløden i kog og smelt chokoladen heri. Pas på det ikke skiller.
  • Køl ganachen helt af.
  • Pisk den lidt op og smør/sprøjt 14 macarons med cremen. Læg forsigtigt de 14 andre "låg" på og pres kager lidt sammen.
  • Lad kagerne sætte sig (min. 1 time) inden servering.

Noter

Prøv at tilsætte lidt lakrids til chokoladeganachen.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app
BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Kagerne blev brugt til nytår, men er først blevet fotograferet idag og deraf har været opbevaret i køleskabet. Derfor fremstår de på billedet en smule mere “kompakte” end de var nytårsaften. 

Previous Post: « Nytårsindlæg 2013
Next Post: Berry Swirl Banana Bread »

Reader Interactions

Comments

  1. Yasmin

    Hej
    Jeg har problemer med at min dej bliver for tyk tror jeg. Fordi når jeg sprøjter dem ud så flyder dejen ikke let ud, så de små toppe forsvinder så der kommer en glat overflade. De hæver ellers fint op og får fødder i ovnen, men toppene forsvinder ikke. Hvad gør jeg galt???

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Yasmin

      Jeg tænker umiddelbart på om du får mikset dejen nok sammen eller du måske får tilsat sukkeret for tidligt til æggehviderne – det kan godt få dejen til at blive tykkere.
      Ellers så oplever jeg også varmen har stor indflydelse på macarons og hvor hurtigt de tørrer.

      Mange hilsner
      Louise

  2. anita

    Hej.
    Jeg har bagt masser af macarons både med succes og det stik modsatte, nu prøver jeg din opskrift men mangler at vide de 150 grader oven skal står på, er det alm. ovnvarme eller varmluft ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anita,

      Det er alm. ovn, hvis der ikke står andet i opskriften :-)

      Fortæl os endelig om resultatet :-)

      Hav en fortsat dejlig dag!

  3. M. Rasmussen

    Hej
    Lige et lille spørgsmål…
    Skal man have en form til macarons eller har du et godt trick til at få dem i samme str?
    Ejer nemlig ikke nogen form….
    Mvh Maine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maine,

      Tak for dit spørgsmål.

      En form til macarons vil alt andet lige gøre det nemmere. Jeg kom dog dejen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjtede 28 runde cirkler ud på bageplader med bagepapir.

      Prøv det ad og lad mig høre hvordan resultatet blev :-)

      Hav en fortsat god dag.

    • Liv

      hej,
      min dej til de macrons der, var HELT vildt grynede, er der nogle/nogen der kan give mig et svar på hvorfor den var grynede. jeg syntes også at det virkede mærkeligt at de kun tog 32 min. at lave i alt, når de normalt plejer at tage min. et døgn. min ganache gider heller ikke at sætte sig uanset hvad jeg gør, er den nogle/nogen som også kan hjælpe mig med det her problem??????

    • Louiogbearnaisen

      Hej Liv,

      Tak for din kommentar og beklager problemerne, du har oplevet med opskriften.

      Jeg må desværre blive dig svar skyldig, for jeg har ikke selv oplevet, at dejen bliver grynet eller at ganachen ikke sætter sig.

      Lad mig høre hvordan det går, hvis du forsøger at lave dem igen :-)

      Hav en dejlig dag.

  4. Ditte H

    Rigtig dum opskrift! Dejen blev alt, alt for tyk. Jeg talte endda efter flere gange, og den hævede ikke engang op i ovnen 👎🏼

    Svar
  5. Lisa

    Spiller kvaliteten af chokoladen ind på hvordan chokoladeganashen bliver? Hvorlænge ville du kunne holde sig friske.
    De kunne nemlig være lækre til flok randusianere nytårsaften :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lisa

      Ja, jo bedre chokolade, jo bedre og mere smager ganachen igennem.
      Macarons er allerbedst samme dag, som de er bagt – så de er svære, at lave flere dage i forvejen.

  6. Ulla

    Vi glæder os til at prøve. :-) Et lille tip: cirklerne fra pakken med æggehvider er helt perfekte at tegne efter, jeg tror de har en god størrelse. :-)

    Svar
  7. Mia

    Hejsa – jeg står lige og er ved at bage dem, men min ganacsh vil bare ikke sætte sig. Kan jeg gøre noget ved det?

    Svar
  8. Sofie

    Hej! Jeg vil da kart prøve de her kager, her i dag regner jer med! Jeg tænker, hvis man gør som u siger med ganacen hvor stor er sandsynligheden så for at den skiller? Og skal man når man har bragt fløden i kog skal man så tilføje chokoladen til fløden som stadigvæk er gryden eller skal det over i en anden skål? :)

    Svar
  9. Marlene Deleuran

    Okay, har nemlig bagt dine idag og de ska først servers søndag. Så tænker at de holder sig bedst sprøde hvis jeg først kommer creme i dem søndag?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Ja, helt sikkert først søndag. Cremen gør dem hurtig bløde.

  10. Marlene Deleuran

    Hvor længe kan marcaron skallerne holde sig i en lufttæt bøtte, selvfølgelig uden cremen indeni ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det ved jeg faktisk ikke – har altid haft fyld i. Men en lille uges tid tænker jeg – det er jo lidt ligesom småkager.

  11. Sara

    Hej,
    Jeg har her til aften prøvet at lave dine macarons. De er sindsyg lækre, men mine bunde og toppe sprækker, – lidt ligesom man nogen gange ser på en chokoladekage. Ved du hvad jeg har måske gjort forkert siden det sker, så jeg kan forbedre mig til en anden gang :) ???

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sara

      Øv, hvor træls. Umiddelbart vil jeg sige at de ikke har “hvilet” lang tid nok og derfor ikke er blevet tørre nok før de er blevet bagt. Men der kan være så mange faktorer, som spiller ind, så hvad de lige er kan jeg ikke sige. Du må prøve igen :)

  12. Jo

    Det ser lækkert ud! Jeg går ud fra at det er 1,5 DL fløde?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Jep, det er det :)

    • Jo

      Mange tak, så skal der bare købes ind! Hvordan undgår man at ganachen skiller?

    • Loui&bearnaisen

      I ganache handler det om emulisonen – skal du være sikker på den ikke skiller, så smelt/varm chokolade og fløde hver for sig og bland det sammen over 2-3 gange. Derudover pas på med ikke at piske for meget, når ganachen skal piskes op.

  13. Pernille A.J.

    Uh, jeg har længe drømt om at lave macarons. Tror det bliver til kærestens fødselsdag om nogle uger de skal stå sin prøve, måske bare ikke lige med chokolade – det er hans familie ikke ligeså vilde med som jeg er. Så hører gerne hvis du prøver at lave andre spændende macaroons :)

    Svar
    • Loui

      Du skal helt sikkert lave dem til fødselsdag – jeg er helt skuffet over jeg først turde lave dem nu, de er bare rare til kaffen ;)
      Ej, ej, ej – chokolade SKAL man være vild med ;) Meeen hmm, drop kakaoen i makrondejen og lav en smørcreme med hindbær, citron eller instant kaffe. Der er masser af muligheder og jeg skal helt sikkert have lavet en kaffeudgave med saltkaramel i nærmeste fremtid :D

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework