• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Nytårsindlæg 2013

Jeg må desværre meddele, at vi ikke kommer uden om det. Det obligatoriske nytårs-opsamlings-indlæg. Elsket og hadet af mange. Jeg er på. Højst sandsynligt fordi jeg er en af de ægte nytårssentimentale, som kan svælge i minder tangerende til det kvalmende. Yes, nytåret og jeg er bestemt ikke perlevenner og det er da også kun af pligt, vi kommer til hinandens fester. Når man nu alligevel ligger og roder rundt i den sentimentale-bøtte, kan man ligeså godt udnytte det. Så here we go med et “året der gik på Loui&bearnaisen” eller egentlige bare Louise. Jeg giver garanti for navlepilleri (;

1. 2013 blev en skillelinje i mit liv, da jeg tog et ret stort skridt og blev selvstændig med “Loui&bearnaisen”. Jeg har altid vidst jeg skulle være selvstændig og har da hellere aldrig fundet mig godt til rette som “medarbejder” eller bare studerende. For utålmodig, for bedrevidende, for energisk, ja, for mange ideer og projekter. For lidt frihed. Jeg er stadig studerende og virksomheden er endnu kun i den spæde opstart med bloggen som udgangspunkt (og skat som irritation – det er bare ikke nemt) og projekter relateret hertil. Men 2014 bliver året hvor min uddannelse lakker mod enden og virksomheden gerne skal tage over (håber jeg!). Der er ihvertfald 100 ideer i mit hoved og endnu flere drømme. Det sværeste skridt er taget, oprettelse af virksomhed, og jeg er sgu ret stolt af mig selv.

2. 2013 har ikke kun været en dans på roser. Faktisk langt fra. Da jeg først på året fik en spådom om at året ville blive et af de hårdeste og kræve al min styrke, slog den ikke fejl. Den ramte spot on. Jeg har delt en hel del indlæg omkring de grå sider af livet – delt med rystende knæ. Men de blev taget overvældende godt imod – faktisk så godt, at jeg har været helt paf og rørt. Det har givet mig blod på tanden, til at bryde flere tabuer – for ork ja, dem er der alt for mange af og den eneste vej er ærlighed. Jeg er hudløst ærlig, fordi jeg har lært det er den eneste vej for mig.

3. 2013 blev også året hvor jeg tog bladet fra munden. Jeg kunne ikke tie stille længere og gjorde bloggen til et debatforum. Jeg har masser af holdninger og meninger, har altid haft det og vil altid have det. Det er en del af mig og deraf hører det bloggen til. I 2014 vil der komme meget mere af denne skuffe, da jeg kan mærke det er noget som rykker hos mig selv. Noget som har en betydning. Så en snert af  fødevarepolitisk blog, kan I nok forvente.


4. 2013 var et godt år for bloggen. Generelt. Alle I ualmindelige lækre læsere læste bloggen endnu mere og Google Analytics nåede nye højder. I gav mig mulighed for en tur i GO’morgen Danmark, hvilket var en kæmpe oplevelse og noget jeg aldrig ville glemme. Derudover en fantastisk praktik hos Karolines Køkken, hvor jeg havde 6 rare uger. Og ja, bare mange, mange fine ting og projekter, som jeg aldrig troede skulle nå mig. Derudover en praktik jeg har i sigte til maj. Jeg er mere end taknemlig for hver evig eneste besøg, mail og kommentar. Det hjælper altså lidt, at man ikke snakker med sig selv (;

5. 2013, foråret startede jeg mit speciale i ledelse, fødevare og service. Valget på netop denne linje var umådeligt svært og jeg tvivlede indtil dagen jeg begyndte. Jeg ramte for én gang skyld rigtigt og har fundet min hylde. Altså den helt rigtige hylde! Det blev bloggen, som blev vægten på vægtskålen og hey, det er lidt vildt. Men nu er jeg bare der, hvor jeg skal være. Jeg synes linjen er genial (altså størstedelen…kemi, bliver aldrig min ven), og jeg ser frem til det sidste år, med indeholder min minibachelor om markedsføring af økologi udarbejdet med www.maddetektiv.dk, camp en uges tid med reelle virksomheder, som søger innovation, praktik, som jeg er ved at planlægge nu, valgfag, som enten skal tages i USA eller KBH og en bachelor. Den er jeg endnu ikke nået til endnu.

Og så kunne jeg jo nævne mange, mange flere ting. Men lad os bare slutte her inden jeg går helt i selvsving. 2013 når enden og jeg ser frem til 2014. Det kan kun blive bedre – jeg vil ihvertfald arbejde på det. Altså når jeg lige har overstået det sentimentale og 1 kg kransekage…

 

Jeg håber I alle får det fineste nytår  (:

….og at vi ses på den anden side.

 

Pssst…til Jer som har spurgt efter en Nytårsmadguide, jeg er desværre lidt træg (; Men kig ind forbi mine flinke blog-kollegaer, der er en hel del som har menu-indlæg de her dage. Og de er lækre. Ellers så, fungerer mit opskriftarkiv også ret fint (;

Previous Post: « At droppe ud af en videregående-uddannelse..
Next Post: Macarons med chokoladeganache »

Reader Interactions

Comments

  1. Sofie

    Hej Louise,
    Jeg er lidt i tvivl om hvilken retning jeg skal gå ift. uddannelse og vil høre om du vil fortælle lidt om din uddannelse?
    Hvad går den ud på? Hvilke jobs kan man få, når man engang er færdig med den? Hvorfor har du valgt den? Og hvorfor ikke en “almindelig” kokke uddannelse?
    Hilsen Sofie

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sofie

      Puuh, ja det kan jeg godt forstå – det er også en ren jungle med uddannelse!
      Jeg arbejder faktisk lige på at gøre et indlæg klar til weekenden omkring min uddannelse, da jeg får utrolig mange spørgsmål til denne. Så se med og stil endelig spørgsmål til det når det kommer ellers så smid en mail til mig :)

  2. Sine Smed

    Hvor er det dejligt at høre at du har fundet et studie der lige er dig! Det er en fornøjelse at følge med her på bloggen.
    Godt nytår!

    Svar
    • Loui

      Hej Sine

      Det er bare som der er faldet 10 kg af skuldrene, vedvidende man endelig er på rette vej. Tiltrængt og utrolig rart :)
      Tusinde tak og ilm da :)
      Håber du er kommet godt ind i det nye år :)

  3. Kristine

    Godt nytår min pige. Glæder mig til at se meget mere til dig i det nye år! :) <3

    Svar
    • Loui

      TAK :) og GODT NYTÅR til til dig, sweetie :) Og ilm da :D

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework