Jeg må desværre meddele, at vi ikke kommer uden om det. Det obligatoriske nytårs-opsamlings-indlæg. Elsket og hadet af mange. Jeg er på. Højst sandsynligt fordi jeg er en af de ægte nytårssentimentale, som kan svælge i minder tangerende til det kvalmende. Yes, nytåret og jeg er bestemt ikke perlevenner og det er da også kun af pligt, vi kommer til hinandens fester. Når man nu alligevel ligger og roder rundt i den sentimentale-bøtte, kan man ligeså godt udnytte det. Så here we go med et “året der gik på Loui&bearnaisen” eller egentlige bare Louise. Jeg giver garanti for navlepilleri (;
1. 2013 blev en skillelinje i mit liv, da jeg tog et ret stort skridt og blev selvstændig med “Loui&bearnaisen”. Jeg har altid vidst jeg skulle være selvstændig og har da hellere aldrig fundet mig godt til rette som “medarbejder” eller bare studerende. For utålmodig, for bedrevidende, for energisk, ja, for mange ideer og projekter. For lidt frihed. Jeg er stadig studerende og virksomheden er endnu kun i den spæde opstart med bloggen som udgangspunkt (og skat som irritation – det er bare ikke nemt) og projekter relateret hertil. Men 2014 bliver året hvor min uddannelse lakker mod enden og virksomheden gerne skal tage over (håber jeg!). Der er ihvertfald 100 ideer i mit hoved og endnu flere drømme. Det sværeste skridt er taget, oprettelse af virksomhed, og jeg er sgu ret stolt af mig selv.
2. 2013 har ikke kun været en dans på roser. Faktisk langt fra. Da jeg først på året fik en spådom om at året ville blive et af de hårdeste og kræve al min styrke, slog den ikke fejl. Den ramte spot on. Jeg har delt en hel del indlæg omkring de grå sider af livet – delt med rystende knæ. Men de blev taget overvældende godt imod – faktisk så godt, at jeg har været helt paf og rørt. Det har givet mig blod på tanden, til at bryde flere tabuer – for ork ja, dem er der alt for mange af og den eneste vej er ærlighed. Jeg er hudløst ærlig, fordi jeg har lært det er den eneste vej for mig.
3. 2013 blev også året hvor jeg tog bladet fra munden. Jeg kunne ikke tie stille længere og gjorde bloggen til et debatforum. Jeg har masser af holdninger og meninger, har altid haft det og vil altid have det. Det er en del af mig og deraf hører det bloggen til. I 2014 vil der komme meget mere af denne skuffe, da jeg kan mærke det er noget som rykker hos mig selv. Noget som har en betydning. Så en snert af fødevarepolitisk blog, kan I nok forvente.
4. 2013 var et godt år for bloggen. Generelt. Alle I ualmindelige lækre læsere læste bloggen endnu mere og Google Analytics nåede nye højder. I gav mig mulighed for en tur i GO’morgen Danmark, hvilket var en kæmpe oplevelse og noget jeg aldrig ville glemme. Derudover en fantastisk praktik hos Karolines Køkken, hvor jeg havde 6 rare uger. Og ja, bare mange, mange fine ting og projekter, som jeg aldrig troede skulle nå mig. Derudover en praktik jeg har i sigte til maj. Jeg er mere end taknemlig for hver evig eneste besøg, mail og kommentar. Det hjælper altså lidt, at man ikke snakker med sig selv (;
5. 2013, foråret startede jeg mit speciale i ledelse, fødevare og service. Valget på netop denne linje var umådeligt svært og jeg tvivlede indtil dagen jeg begyndte. Jeg ramte for én gang skyld rigtigt og har fundet min hylde. Altså den helt rigtige hylde! Det blev bloggen, som blev vægten på vægtskålen og hey, det er lidt vildt. Men nu er jeg bare der, hvor jeg skal være. Jeg synes linjen er genial (altså størstedelen…kemi, bliver aldrig min ven), og jeg ser frem til det sidste år, med indeholder min minibachelor om markedsføring af økologi udarbejdet med www.maddetektiv.dk, camp en uges tid med reelle virksomheder, som søger innovation, praktik, som jeg er ved at planlægge nu, valgfag, som enten skal tages i USA eller KBH og en bachelor. Den er jeg endnu ikke nået til endnu.
Og så kunne jeg jo nævne mange, mange flere ting. Men lad os bare slutte her inden jeg går helt i selvsving. 2013 når enden og jeg ser frem til 2014. Det kan kun blive bedre – jeg vil ihvertfald arbejde på det. Altså når jeg lige har overstået det sentimentale og 1 kg kransekage…
Jeg håber I alle får det fineste nytår (:
….og at vi ses på den anden side.
Pssst…til Jer som har spurgt efter en Nytårsmadguide, jeg er desværre lidt træg (; Men kig ind forbi mine flinke blog-kollegaer, der er en hel del som har menu-indlæg de her dage. Og de er lækre. Ellers så, fungerer mit opskriftarkiv også ret fint (;
Hej Louise,
Jeg er lidt i tvivl om hvilken retning jeg skal gå ift. uddannelse og vil høre om du vil fortælle lidt om din uddannelse?
Hvad går den ud på? Hvilke jobs kan man få, når man engang er færdig med den? Hvorfor har du valgt den? Og hvorfor ikke en “almindelig” kokke uddannelse?
Hilsen Sofie
Hej Sofie
Puuh, ja det kan jeg godt forstå – det er også en ren jungle med uddannelse!
Jeg arbejder faktisk lige på at gøre et indlæg klar til weekenden omkring min uddannelse, da jeg får utrolig mange spørgsmål til denne. Så se med og stil endelig spørgsmål til det når det kommer ellers så smid en mail til mig :)
Hvor er det dejligt at høre at du har fundet et studie der lige er dig! Det er en fornøjelse at følge med her på bloggen.
Godt nytår!
Hej Sine
Det er bare som der er faldet 10 kg af skuldrene, vedvidende man endelig er på rette vej. Tiltrængt og utrolig rart :)
Tusinde tak og ilm da :)
Håber du er kommet godt ind i det nye år :)
Godt nytår min pige. Glæder mig til at se meget mere til dig i det nye år! :) <3
TAK :) og GODT NYTÅR til til dig, sweetie :) Og ilm da :D