Vi kan ikke komme udenom det. December løber med hastige skridt afsted og lige pludselig kalder juletræet på godter. Altså under grenene. Jeg er endnu ikke nået til julegave-indkøb endnu og kender jeg mig selv ret, så ser de hellere ikke dagens lys før næste uge. Jeg når det nok – sammen med de 1000 andre. Står du lige og mangler en gave, så har jeg fået smidt en stakke bøger ind af døren fra Nyt Nordisk Forlag. Lækkert.
Der findes alverdens lækre nye bøger her op til jul og jeg kunne nemt spendere min lommeuld på 10-20 stykker. Mindst. Bøgerne her er en blanding af kogebøger i alle genre og bestemt også i kvalitet. For at gøre det nemt, så smider jeg stjerner på anmeldelsen af hver enkel og giver min uforbeholdne mening. For skal der bøger under træet, så skal de være piv-lækre. Og tag så lige højde for, at jeg som menneske er ret kritisk anlagt (;
Here we go.

Det molekylære Køkken
af Jozef Youssef
Det molekylære køkken har længe været forbeholdt fine restauranter og nørdede kokke, men i de seneste år er teknikker begyndt at interesse mange amatørkokke. Bogen henvender dig til den øvede bruger i køkkenet, som har lyst til leg og nørderi i køkkenet – samt investere i nye redskaber. Bogen er en guide til teknikker, hvor redskaber, metoder, forberedelse og opskrifter bliver gennemgået og gennem det hele bliver man holdt godt i hånden. Det molekylære køkken har altid virket ophøjet på mig og derfor var jeg også ret skeptisk vedrørende bogen. Men jeg er omvendt og har virkelig lyst til at sætte en uges tid af til ren leg og eksperimenter. “Den lille kemiker” for madnørder – et sikkert hit, hos alle som bruger lidt for meget tid på mad, fødevarer og visuel anretning. Jeg er fan.
4 ud af 6 stjerner
Nyt nordisk forlag, 269,95,-
Smækker lækker sushi
af Makiko Sano
Måske den mest simpel guide til sushi-fremstilling jeg er stødt på. Bogen omhandler, ja, sushi og hvordan du laver den. Alle processer er i trin-for-trin billeder og beskrevet så alle kan være med. Den er egentlig skrevet som en måde, at få sund japansk mad ind i hverdagen og holde den slanke linje. Derfor finder man også både kostplan, frokostanretninger og supper. I min optik skal man være virkelig dedikeret til japansk mad for det og jeg tvivler på de fleste vil købe bogen med det formål. I stedet skal man købe den for de virkelige gode guider til sushi. Jeg skal ihvertfald igang her i det nye år, for nu tør jeg godt kaste mig ud i den japanske kunst. Så skal du holde japansk aften, sushi-gilde eller vil bare gerne lære at lave lidt andet end de traditionelle 2 ruller, så er bogen her svaret.
3 ud af 6 stjerner
Nyt nordisk forlag, 169,95,-

Grøndahls mad og vin fra Italien
af Hanne Birgitte og Anders Grøndahl
Undertitlen på bogen siger vist det hele; opskrifter og livsnydertips fra den hemmelige italienske madklub “guldgaflerne”. Bogen er et samarbejde mellem forfatterparret, venner og kokke om italiensk mad og vin. Bogen er en personlig “rejse-kogebog”, med masser af historie, tips og guides fra Italien. Dertil er tilsat opskrifter som passer til lokale steder, samt vinguides. Jeg er ret vild med kogebøger med masser af tekst, historie og personlighed og denne her har gjort mig fuldstændig forelsket i Italien. Jeg savner dog flere og bedre billeder af de skønne steder som bliver omtalt. Med hensyn til opskrifterne er de opsat i kedeligt layout og billeder, som slet ikke matcher bogens ellers rare indhold. Desværre. Mine tænder løber ikke i vand, men mit hjerte banker for en tur til Italien. At kalde bogen for en “madbibel” er nok lige at strække den, men en god rejse-kogebog, det er det.
3 ud af 6 stjerner
Nyt nordisk forlag, 299,95,-

Stegesoen vender tilbage
af Hanne Birgitte og Anders Grøndahl
Jeg havde ret store forventninger til denne bog, da jeg elsker mad i stegeso – både kød, grønt og brød. Forsiden af bogen lovede ret godt og ja så.. Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal skrive en anmeldelsen af bogen. Måske bare skuffende. Billeder, indhold og det hele – det er bare ikke på et kogebogs-niveau – i min verden. Men inden jeg roder mig ud i noget, så stopper jeg. Jeg havde en ekstern anmelder på bogen, for at sikre jeg ikke bare var en sur, dum madblogger. Og det er også vedkommende, som har givet stjernerne til denne.
1 ud af 6 stjerner
Nyt nordisk forlag 179,95,-
Bøgerne er modtaget til anmeldelse fra Nyt Nordisk Forlag
Skriv en kommentar: