Tidligere snakkede jeg om den grydefuld chili con carne, som skulle redde mig gennem mine travle uge. Og det har den også i den grad, for jeg er endnu ikke gået sulten i seng. Jeg bruger altid samme opskrift, eller okay, smider det jeg har i skabe og skuffer i. Men ideen er den samme; kød, grøntsager, krydderier og bønner. Masser af bønner.Denne gang havde jeg også rester af et kogt oksespidsbryst fra weekenden. Ork, det var et godt måltid med kogt oksespidsbryst, rodfrugtmos og peberrodssauce!
Nå, men men kødet røg i, samt en meget (meget) stærk salsa, jeg havde til testning fra Buffalo Ranch. Den sparede mig lige for både indkøb af tomater, chili og diverse krydderier, for hold nu op den kradsede godt. Så er du ude på ikke at skulle indkøbe 7-8 forskellige ingredienser, så køb en stærk salsa. Det er nemt (;
Som den skarpe kok nok vil spotte har jeg ikke brændt krydderierne af, som man nok burde. Ja, det ville jeg nok have gjort hvis jeg havde brugt flere, meeen dovenskab længe leve – det smagte nu ganske udmærket.
Og så ikke mere om chili con carne, selvom jeg kunne snakke meget længe om retten og lave mange, mange udgaver. Ja, jeg burde faktisk leve i Texas, som har den som nationalret.
I stedet sidder jeg lige pt. i Horsens, nærmere bestemt ideværkstedet, sammen med mine studie-sammensvorne. Her mit i november skal vi nemlig udvikle is til en hemmelig målgruppe for et is-firma.
Skal vi bare sige, at fødevareteknologi pludselig blev en hel del sjovere. Især da vi startede ugen med smag på 25 is!
Så resten af fredagen går med workshops og så er der vist hellere ikke meget spas i mig efter den her uge. Jeg kan høre sofaen kalde; Looooooouise, Looooouiisee…..

Ingredienser
- 2 spsk olie
- 500 g hakket oksekød, evt. 250 g hakket + 250 g tern
- 1 løg i tern
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 peberfrugter, rød, gul, grøn i tern
- 2 gulerødder i tern
- 1 stængel bladselleri i tern
- 1 glas stærk salsa + 2-3 dl vand
- 1 tsk kanel
- 1 tsk spidskommen
- 1 laurbærblad
- 2 spsk mørk balsamico
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse røde kidneybønner
- salt/peber
Sådan gør du
- Varm olien op og brun kødet i en stegegryde, så det får lidt stegeskorpe.
- Tilsæt løg og hvidløg og svits det med 1 min. Kom de øverieg grøntsager i og svits til det hele har fået lidt farve.
- Tilsæt salsa, vand, kanel, spidskommen, laurbær og balsamico. Kog chilien op og skru dernæst ned til svag varme. Lad det simre under låg i 1 times tid.
- Lige inden servering tilsættes kikærter og bønner og chili con carnen koges godt igennem.
- Server fx med ris, majsbrød, tortillachips og cremefraiche.
Noter
Det ser virkelig lækkert ud, hvor mange personer er der til en sådan en portion? :)
Der er til 4-6 portioner – afhængig af sult ;)
Ih, fantastisk opskrift! Jeg puttede selv en hel chili i, og det fungerede rigtig godt. Min mor sagde, at det var den bedste chili con carne hun har smagt ;-)