Jeg er i live igen. Efter at have været nedlagt af en halsbetændelse i uendeligheder er jeg endelig genopstået og klar. Eller sådan næsten, da.
Rigtig mange har vist interesse for min praktik. Faktisk er det komme lidt bag på mig, men jeg lapper det jo i mig (; Jeg har efterhånden haft 2 uger i Karolines Køkken og er ved at komme ind i rytmen og de daglige rutiner. Hvis man da kan kalde dem det, for der har hele tiden været noget nyt på tapetet.
Karolines Køkken? Ja, det ligger i Arla’s lækre hovedkvarter her i Århus. Og så er det er sjovt nok et køkken. Større end mit. Det er de fleste ligesom… Men alligevel ret basis, da det skal afspejle det almindelige køkken hos forbrugerne. Udover de 8 som arbejder i køkkenet er der en håndfuld andre afdelinger. Det er en længere forklaring, så vi holder os til der, hvor jeg sidder. I biblioteket. I køkkenet. Rent slaraffenland for en litteraturnørd.
Jeg deler kontor med en med den rareste med-praktikant, som bruger Karolines Køkken som job-prøvning. for at få til at læse ja, ernæring og sundhed. Han har en fortid som kok, så selvfølgelig suger jeg tips til mig!
Hvad får jeg tiden til at gå med?
Først og fremmest så hænger jeg jo i anklerne på de ansatte og følger deres hverdag. Så er der masser af møder både internt, eksternt og projekter. Karolines Køkken afholder en del kurser i køkkenet, for både stor køkkener og andre som bruger produkterne. Derudover er der en håndfuld aftens-events for bloggere, internt personale og madklubber, hvor jeg skal være med. Dagen idag går faktisk med at udarbejde en menu, indeholdende vildt og ost, til et arrangement senere på måneden. Udfordrende og spændende.
Afprøvning af produkter og opskrifter går det også meget tid med. Så bliver der kaldt til prøvesmagning og der smages, bedømmes og diskuteres i gruppen. Kl. 9 om morgenen eller 14 om eftermiddagen. Lige fra oksemørbrad til jule-menu. Fra kage til sauce. Det er alt mellem himmel og jord.
Gå til hånde i køkkenet, det klarer praktikanterne også. Der skal ofte laves mad til forskellige projekter og så bliver der snittet og svitset.
Men det hele er jo ikke kun hjælp. Jeg har også mit eget projekt slas projekter! Og det kan jeg vist godt løfte sløret for nu, hvor der er ved at være på plads. Karolines Køkken tager praktikanterne ind og det er fantastisk for sådan nogle som mig. Hvad er endnu bedre er, at de forventer at bruge ens tid til noget. Når man skal suge på lappen hos dem i 6 uger, så skal de også have noget ud af det. Og det er noget jeg kan lide.
Jeg skal skrive en artikel til Karolines Køkkens leksikon (web), så den kan I læse senere på efteråret.
Så har jeg få mast mig ind over noget fotografering. Et foto-shoot af produkter til brug på web den næste års tid.
Men vigtigst af alt, så skal jeg arbejde med de gamle opskrifter. De gode gamle klassikere skal have nyt liv og opdateres på ny. Så min hjerne er kommet i svingninger og der udtænkes nye moderne versioner.
De skal selvfølgelig afprøves i køkkenet, smages, prøves, smages (forhåbentligt ikke flere gange (; ), næringsberegnes, fotograferes i prof. studie og ja, udgives hos Karolines Køkken.
For at det hele ikke skal flyde sammen, så har jeg tilegnet mig et mini-tema… Hvis du har fulgt bloggen længe, så vil jeg mene, at du vil kunne gætte mit tema. Men ellers så er det bare at vente til det udkommer i opskriftsbasen hos Karoline.
Nåhr ja, så har vi praktikanter da også lige et lagersalg vi skal have arrangeret for resten af Arla. Og en opgave til studiet? Well, de 6 uger er faktisk allerede forsvundet (:
Men weekenderne er fri. Egentlig var planen at få støvet potter og pander af i mit eget køkken. Få kogt, bagt og leget.
I stedet pakker jeg Svesken, stiletterne og drager nordpå. Først til en omgang af Mutters sammenkogt. Dernæst til 50 års jubilæumsfest på mit gamle gymnasium. Gensyn, mad fra Snerlen og nok også en tår øl eller to.. Det er jo gymnasiet (:
Prøv at læse min kommentar igen – det hedder en bjørneLAB = en pote. En LAP er en stump tøj, f.eks. en lap på buksene. Du bruger udtrykket helt rigtigt, men du staver ‘lap’ i stedet for ‘lab’. Som jeg skriver, kan man ikke høre stavemåden – man skal kende forskellen på de to ord.
Hej, jeg er klar over, at dette ikke er en sprogblog, men udtrykket ‘at suge på labben’ stammer fra den sultne bjørn, som ikke kunne finde noget at æde og derfor blev nødt til at suge på labben = poten. Af én eller anden grund tror mange fejlagtigt, måske fordi man ikke kan høre stavemåden, at det er en lap = en stump tøj, men hvor skulle en bjørn få en lap fra!
Kan du ikke spørge din lillebror, hvordan han får sine birkes sprøde. Hans opskrift er god, men desværre bliver de meget bløde.
Hej Elsebeth
Jeg forstår ikke helt det med “en stump tøj”, da jeg aldrig har tænkt sådan om den tale måde. Hvorfor skulle man suge på noget tøj?
I min optik betyder tale måden at man sparer/er fattig/doven, da man ikke har nok penge, mad eller energi. Og ja, oversat fra en bjørn suger på lappen når den er i vinterhi (ingen mad). Så ja, I Frederikshavn hvor jeg kommer fra, bruger man det ret ofte om at gøre det ved andre, fordi de har mere end en. Jeg ved ikke hvordan udtrykket ellers kan bruges.
Jo, det kan jeg sagtens :) Men tror desværre han har glemt alt om dem, da han er ude og være teenager nu ;)