• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Mini æbletærter med nødde-karamel top

Mini æbletærter med nødde-karamel top
Jeg har i de sidste mange, mange måneder haft ét styk bagværk på menuen om ugen. Og det skulle der selvfølgelig også være i sidste uge, selvom jeg var presset med eksamen. Så på en regnfuld efterårs søndag tømte jeg køkkenets gemmere for brugbare lækkerier. Ja, en våd cykeltur til nærmest supermarked var bestemt ikke inkluderet i bageplanerne!

En halv pose melede, stødte æbler, en lille rest frosen mørdej, et fedtet, tomt glas karamelsauce, kedelige, smagsløse nødder og en ynkelig stump marcipan. Det er jo en en hel guldgrube. Nåhr ja, ikke at forglemme en sjat mørk rom også.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Bland det hele sammen og du kan hive disse basser ud af ovnen og servere dem lune med cremefraiche eller flødeskum. Det havde jeg så ikke lige på lager, men æbletærtene kan nu også sagtens spise uden. De ryger lige ned, sammen med varm kaffe og slumring foran fjernsynet på en søndag.

små æbletærter med karamelÆrgerligt, så er weekenden allerede ovre og grumme virkelighed har sneget sig ind på mig. Om mindre en 24 timer sider jeg ved det grønne bord og skal overbevise 3 lærer om, at jeg er skarp i alt fra fødevarekemi til produktionsteknologi… Og det er jeg jo (;

Jeg kan vist roligt sige, at der ryger 10 kilo fra mine skuldre når dagen imorgen er omme. Ligemeget hvad udfaldet bliver! Så kan jeg vende tilbage til praktikken, gå i køkkenet med mine afprøvningsopskrifter og bruge resten af ugen begravet i potter og pander ..ahh (:

små æbletærter med karamel og nødder

Mini æbletærter med nødde-karamel top

Mini æbletærter med karamel/nødde top

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter

Ingredienser

  • 1 portion mørdej
  • 50 g marcipan
  • 2 store æbler
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk farin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1-2 spsk mørk rom, eller anden spiritus
  • 6 spsk tyk karamelsauce, med salt
  • 75 g hakkede hasselnødder
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Rul mørdejen ud og udstik 8 cirkler (ca. 10 cm i diameter).
  • Kom mørdejscirklerne i en muffinspladeform og tryk dem lidt ud heri.
  • Stil formen i køleskabet indtil brug.
  • Skræl og skær æblerne i små tern.
  • Vend dem med kanel, vaniljesukker, farin, citron og rom.
  • Bland de hakkede hasselnødder med karamelsaucen.
  • Skær marcipanen i 8 skiver. Kom i skive i bunden af hver muffinsform ovenpå mørdejen.
  • Fordel æbleternene i formene og pres dem godt sammen.
  • Kom 1 spsk nødde-karamel ovenpå æblefyldet.
  • Bag tærterne i 10 minutter ved 200 grader.
  • Læg et stykke stanniol ovenpå tærterne, så de ikke bliver brændte og bag dem færdig i ca. 20-25 minutter.
  • Lad tærtene afkøle i muffinspladeformen på en bagerist.
  • Server lune med flødeskum eller cremefraiche.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

små æbletærter med karamel og nødder

Previous Post: « Lagkage med luftige lyse bunde, vaniljecreme og mørk chokoladecreme
Next Post: Æblekager med lakrids og marcipan »

Reader Interactions

Comments

  1. Line

    Hej 😊
    Lækre tærter – men hvor mon man kan købe karamelsaucen? Eller kan man lave den selv? 🤔

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Line,

      Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.

      Karamelsaucen kan du købe i større supermarkeder – den står ofte sammen med sirup :-)

      Hav en dejlig dag!

  2. Charlotte

    Kan tærterne fryses?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Ja, tærterne kan sagtens fryses – tag dem op et par timer før, så de når at tø ordentlig op og lun dem i ovnen og server med flødeskum eller cremefraiche 😋

      Håber tærterne bliver gode – fortæl os gerne om resultatet i en kommentar på bloggen :-)

      Hav en forrygende dag.

  3. Ane

    Hej Louise. Kan man bruge opskriften i en alm. str. tærteform istedet for de små? Eller skal jeg så fx. lave dobbelt portion?
    Mvh Ane

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Ane

      Det kan du sagtens – jeg tænker det vil svare til en tærteform på ca. 20 cm. :)

  4. Thit

    Hej Louise! Er en utroligt lykkelig g flittig bruger af din blog – på toppen af mine yndlings-madblogs, yndlings-overspringshandlinger (er også studerende…) og yndlings-dessertinspirationskilder. Men har simpelthen ikke kunnet finde din opskrift på karamelsauce? Er mest til gør-det-selv, og vil rigtigt gerne høre om dine erfaringer :-)
    Kage-glade hilsner
    fra Thit

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hey Thit

      Tusinde tak – hold nu op, hvor er jeg glad for at høre det :)
      Karamelsaucen, den er her https://www.louiogbearnaisen.dk/2014/10/aebler-med-knasende-karameldip-5-variationer.html. Den er godt nok noget tykkere end jeg vil bruge til de her æbletærter, så tilsæt lidt mere fløde eller kog den lidt mindre. Jeg har lavet en hel del karamelsaucer i tidens løb og det er virkelig nemt, selvom det hurtigt kan lyde svært i opskrifter. Så det er vist bare at kaste dig ud i det :)

      Håber du får en drøm af en sauce :)

    • Thit

      Fedt, fedt :-D Tusind tak!

  5. Thit

    Hej Louise! Er helt pjattet med din blog! Den er på top tre over mine yndlings-oversprings-, yndlings-opskriftsresearch- og yndlings-hyggebeskæftigelser :-) men hvor gemmer du opskriften på karamelsauce? Er mest til gør-det-selv :-)

    Svar
  6. Anne Schou

    Så er de sat i ovnen (Med hjemmelavet mørdej :) ) Jeg håber vores gæster i morgen kan lide dm med vaniljeis til desserten :)

    Svar
  7. Anne Schou

    Det magter jeg simpelthen ikke! :D Kan man ikke købe noget nogenlunde tilfredsstillende i supermarkedet?
    Og nu tør jeg næsten ikke spørge om man kan købe karamelsaucen? Havde besluttet mig for at bage dem i næste weekend, men bliver efterhånden i tvivl ;)

    Svar
    • Loui

      Hehe, jo det kan du sagtens ;) Og karamelsaucen også :D

  8. Anne Schou

    Laver du selv mørdejen?

    Svar
    • Loui

      Hvad tror du om mig, Schou ;) Selvfølgelig er den hjemmelavet; https://www.louiogbearnaisen.dk/2013/10/apple-cream-pie.html :)

  9. Anne-Marie Andersen

    Håber din eksamen nu er veloverstået. Hvis det var eksamen i at blogge ville det være et stort 12 tal.
    Uh jeg kender følelsen af at have en bedømmelse hængende over hovedet efter en sygemelding. For mit vedkommende var det mit arbejde, jeg var ved at miste, da jeg havde været syg længe. Jeg følte mig præcis 10 kg lettere og 10 cm højere, da det var overstået. Det håber også du gør nu. Ellers..ja så har du virkelig evnerne til det med at blogge og tage superlækre billeder.
    Tak for en super inspirerende blog.

    Kærlig hilsen
    Anne-Marie

    Svar
  10. Rav Food

    Hold da fast, hvor er det bare de sødeste små æbletærter, jeg længe har set. Udfra ingredienslisten tror jeg også, at de smager ganske fortrinligt – så de er hermed på to do listen, når jeg næste gang skal bage high carb …..:-)
    Mvh Kathe

    Svar
    • Loui

      Hej “Rav Food”

      Tak :) De smager ligeså godt, som de er en fryd for øjet ….og skal der spises high carb, så er de helt sikkert et godt bud ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework