• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

En snert af ærlighed. At dumpe en eksamen.

louiogbearnaisenJeg er ret ærlig. Sådan i ude i virkeligheden. Jeg har ikke altid været sådan, men efter både depression og stress op til flere gange, så har jeg lært det. At ridse i den forbandede skinnende facade. Jeg havde faktisk besluttet ikke at skrive det her, men efter en håndfuld dage er jeg ude på den anden side og kan se lyst igen.
Jeg skrev for en uges tid siden, at jeg skulle til en vigtig re-eksamen. Den gik jeg til. Den dumpede jeg med et brag!! Faktisk så gennemført, at jeg burde have fået point for det. Den berømte sorte klap eksisterer og den valgte simpelthen mig. Den dag. Den time. Jeg har altid troet det med klappen var løgn. Det har i min verden slet ikke kunne give mening, at man bare sådan kunne blive blank – altså helt blank. Jeg ved bedre nu. Alting fra min eksamen er en tåge  og havde de spurgt om min navn, ville jeg have været i tvivl. Jeg tror ikke man kan forstå det, før man har prøvet. Oplevelsen er så ubehagelig og uforklarlig.
Jeg har været medtaget efter den eksamen siden. Især fordi jeg virkelig ikke troede det kunne ske for mig, men samtidig også fordi den har fyldt så meget de sidste måneder. Den skulle bare ud af verden. Ude af sindet.
Og så fordi det er et tabu. At dumpe en eksamen er noget som, selvom det opleves mange gange på studier, så er tabubelagt. Skamfuldt og ydmygende. Jeg blev faktisk nødt til lige at foretage en google-søgning på emnet…. 

Jeg ved at jeg ikke kunne have gjort mere end jeg gjorde. Så kan jeg bruge nok så meget tid på at banke mig selv i hovedet (og det har jeg da gjort), men jeg kunne ikke have læst, skrevet, studeret eller bedt mere end jeg gjorde.
Jeg kunne have sagt fra, da mit uddannelsessted pressede eksamen ned over mit stressfyldte hoved. Det var min fejl. Kroppen skal nok sige fra for presset. Også selvom du ikke selv er enig. Men med hensyn til eksamen, så har jeg sluttet fred. Jeg gjorde hvad jeg kunne.
Det er de færreste, som dumper en eksamen på at være dum. Ja, faktisk ingen. Du kan dumpe en eksamen med vilje. Du kan have læst forkert. Du kan have lagt fokus anderledes. Du kan have fejlet i formalierer. Du kan gå i sort. Men dem som rammes af eksamens-nedtur, der er altid en grund, som ofte ikke har noget med vedkommende indsats eller intelligens at gøre. Det lyder banalt, men det er sådan du føler efter en dumpet eksamen. Det er ikke bare en eksamen, det er personligt.

Hvad vil jeg med alt det her. Jeg vil gerne bryde det tabu, som en dumpet eksamen er. Gennemsnitlig oplever en studerende på en videregående uddannelse 2 dumpede eksamener gennem studiet. Men der er bare ingen fokus på det. Ingen taler om det. Jeg har selv været sådan. Hende som kom nemt gennem eksamener. Især mundlige. Hende som aldrig var nervøs. Hende som bare altid klarede den.
Nu har jeg også set den anden side, ramt bunden og skulle forholde mig til det. Det kan jeg kun med ærlighed. Så står du i samme situation som mig eller kommer til det, så er her en lille håndsrækning.  At dumpe en eksamen kan virke, som en latterlig lille ting, men det er altoverskyggende, når man står i situationen. Så husk at være ærlig omkring det hele. Sig det til dine omgivelser. Græd. Skæld ud. Vær skuffet. Men lad for gud skyld være med at banke dig selv oven i hovedet. Du gjorde hvad du kunne og mere kunne du ikke. Det er møghamrende irriterende, men der er vigtigere ting i livet. Dig selv. Det første jeg tænkte, var at jeg aldrig ville fortælle nogen om det. Bare sige det gik fint og så skjule det. Jeg skammede mig og kunne ikke håndtere, at skulle forholde mig til det. Men ærligheden kom op og jeg fortalte det hele. Til alle. Til omgivelser. Til familie. Til praktikstedet. Og nu til bloggen. Jeg dumpede min eksamen og det er faktisk ganske okay nu. Det sker. Alle kan dumpe en eksamen. Det sker. 

Har du dumpet en eksamen? Hvordan forholdte du dig til det?

_____________________________________________________________________________

Det her er en madblog, men også et sted for debat. Ikke kun mad, men også det fysiske og psykiske liv, samt livssyn. Ofte det svære. Det der er lidt hårdt at tale om. 

Previous Post: « Græskarbrød med salvie og chili
Next Post: Pumpkin Swirl Chocolate Brownies »

Reader Interactions

Comments

  1. sophie

    Jeg sidder her og blir helt berørt . Jeg lavede en søgning fordi jeg har det rigtig svært og kan godt se indlægget er gammelt men r lige dumpet en vigtig jura/børne eksamen med et brag 00 jeg har ikke kunne snakke med nogen om det skamfuld.dk . Og jeg har ikke kunne forholde mig til det før jeg læste dit indlæg . Og hvor er det rigtigt det du skriver . Har slået mig selv i hovedet, og sagt til mig selv at det jo ikke en farlig sygdom jeg har fået konstateret eller jeg har jo ikke mistet nogen jeg holdt af så slap dog a , ! Men jo har jeg mistet noget , jeg har mistet min selvtillid og fået et alvorlig knæk i mit skoleliv som jeg tager ganske alvorligt . Plus j skal til en re-eksamen som tidsmæssigt ligger lige oven i en anden eksamen . Og det er først om et halvt år . 😏 I denne tid hvor 12 taller blir fremvist som Små trofæer over et fælles parameter for at være sucecuesfuld som et bevis på jeg er ihvertfald en af de bedste , er det endnu svære at være en af de dumpede . Og misforstå mig ikke et 12 er flot og værd at dele . Men jeg dumpede jo ikke med vilje alt hvad jeg havde forberedt havde j glemt , hvis de havde spurgt hvad årstal j r født havde j svaret forkert . Blev mødt bagefter af folk med hovedet på skrå og nurh lyde 😖 Og sætninger som ” er du dumpet Sophie what du kan jo godt det her ” kunne grave mig ned for ja kan godt juraen på børneområdet men ikke den dag . Den dag kunne jeg ikke engang huske hvad forskellen er på et barn og en hund 🙈 Bebrejder ikke folk For hvordan skal man ellers reagere . Men er irriteret over der ikke er mere fokus på det at dumpe og irriteret over j ikke lyttede til min krop som var mæt af dette forberedelse helvede der har stået på i to uger op til . Har deltaget i alle timer lavet alle opgaver jeg havde gjort hvad jeg kunne og faktisk en time inden jeg skulle op sagde kroppen fra . I form af j blev dårlig . Dette blir naturligvis ignoreret for j ved bedst . Eller noget…. Jeg ville lyve hvis j sagde det er bearbejdet . Det er ikke bearbejdet men det må ikke fylde så meget som det gør . Og tekster som dine hjælper en del . Tak for det .

    Svar
  2. Julie

    Jeg er vild med dine indlæg omkring det at dumpe en eksamen og droppe ud af en videregående uddannelse.
    Jeg står selv i samme situation med eksamen lige pt, jeg dumpede min fysiologi eksamen i mandags, og fik at vide at jeg skulle til re- eksamen inden sommerferiens slutning. Min situation med min dumpede eksamen, har slået mig helt ud af den, jeg føler virkelig at det er et kæmpe nederlag! Mens alle andre går på sommerferie, med god samvittighed kan jeg takke min lige pludselig elsamens angst, for at give mig en sommerferie med udsigt til en re-eksamen. Jeg vil bare takke dig for dine gode indlæg! Det giver virkelig stof til eftertanke, når man ved at man ikke er alene med sine følelser.
    Så tak :-).

    Svar
  3. Emily

    Jeg går på HF (1.år)
    Jeg er glad for at nogle snakker om det her, for jeg synes helt klart også at det er et tabu.

    Jeg skal op til mundtlig matematik og jeg er rigtig dårlig til matematik. Jeg er så dårlig at jeg får 00 til prøveeksamen, så jeg ved at det ikke vil gå godt til den mundtlige og det er første gang jeg skal op til en mundtlig matematik eksamen, så det er forfærdeligt for mig. Jeg har rigtig slem angst og var på nogle piller men de hjalp ikke.

    Jeg skal også op til NF (naturfag: geo, bio og kemi) og selvom jeg godt kan lide geografi og biologi, så synes jeg noget af det er svært indenfor de to fag og jeg er rigtig dårlig til kemi.

    Det hele er surt fordi jeg er god til engelsk og dansk og får A + 12 i disse fag, men jeg skal ikke op til det i år. Og jeg er så bange for at jeg dumper, selvom jeg synes jeg har kæmpet så hårdt.

    Nogle mennesker er gode og hurtige til at forstå noget der bliver gennemgået, og så husker de det, men jeg skal læse noget om og om igen bare for at forstå under halvdelen af ting i kemi og matematik og selvom jeg nogle gange forstår det når det er gennemgået på tavlen så forstår jeg det ikke nok til selv at lave en opgave om det og fremlægge om det foran lærer og censor…

    Jeg håber at jeg kan få mindst 02 i matematik, men jeg er rigtig bange for den dialog der kommer bagefter, der hvor de stiller dig spørgsmål og jeg har slet ikke styr på det.
    Jeg får mere og mere angst og jeg ved godt at jeg ikke er en dum doven person, jeg er bare bange for at når/hvis jeg dumper, at nogle muligheder så lukkes for mig uddannelsesmæssigt… det er ikke fordi jeg vil være doktor eller sygeplejerske etc… men tanken om at disse karakterer beslutter noget af min fremtid er så skræmmende!!!

    Svar
  4. Peter

    Jeg er lige dumpet ingeniør eksamen i statik på 3. semester. Er langt fra den dårligste studerende, og det får det bare endnu mere til at føles som et nederlag. Jeg er et konkurrence menneske og at tabe er det værste jeg ved. Det hjælper at skrige ud til sine omgivelser, hvordan man har det med. Gjorde det i hvert fald for mig. Og heldigvis har jeg nogle rigtige gode og hjælpsomme medstuderende som støtter mig. Reeksamen om en uge og den tager jeg fucking med storm. God weekend til alle jer derude!

    Svar
  5. Sine Smed

    Puuh, jeg er dumpet mange eksamner, især kemi(var oppe 3 gange). Det er absolut ikke min stærke side.
    Men med tiden fandt jeg så også ud af at det ikke lige var elektroingeniør jeg skulle være.(tak igen for dit indlæg omkring det at skifte studie) Har ligesom dig også været rigtig stresset. Har det heldigvis meget bedre nu efter jeg meldte mig ud af uddannelsen.
    Det er altid vildt surt at dumpe en eksamen, uanset hvor mange gange man prøver det. Det føles ligesom et sort hul af skuffelse der opstår i maven på en.
    Håber du får en god weekend, hvor du ikke tænker på den eksamen.

    Svar
  6. heidi

    jeg har også dumpet eksamer flere gange – men jeg ser altid på det som en mulighed for at kunne gøre det bedre. Sidste gang jeg dumpede fik jeg ekstra vejledning og gik op fik 12. jeg var så glad – fik 12 kun fordi jeg havde dumpet i første forsøg og fik ekstra vejledning til hvordan det kunne forbedres. SE PÅ DET SOM EN GOD MULIGHED FOR AT GØRE DET ENDNU BEDRE NÆSTE GANG:)

    Svar
  7. TrIne

    God budskab, og jeg er ked af eksamen på dine vegne. Jeg har selv lidt noget så slemt af studiestress, men klarede altid selve eksamen godt. Det var mere det hele op til at eksamen begyndte, hvor jeg var helt nede. Trøst og opmuntringer herfra.

    Svar
  8. Farmor

    Hej Louise Hvor er det godt at du nu åbner dig så du får det ud. Det der er sket for dig kunne ske for enhver. Se fremad du skal se – du klarer den næste gang. Og så håber jeg at du tager din tlf. når nogen ringer

    Svar
  9. Marie-Louise Thyssen

    Beundrer dig for at bryde dette tabu, det er modigt og livsbekræftende. Det er en del af livet, at det ikke altid er rosenrødt og perfekt, vi møder alle modgang og de mørke sider. Mener også at det er vigtigt med åbenhed omkring de svære ting i livet. Fedt indlæg!!

    Svar
  10. Pia

    Set i bakspejlet blev jeg stærkere af at dumpe et par eksamener. Jeg dumpede pga. nervøsitet, men efter reeksamenen var overstået og jeg kom ud på den anden side indså jeg en ting: Jeg overlevede. Det var ikke jordens undergang. Og dét gjorde mig stærkere og gjorde mig mindre nervøs til den næste eksamen. Så de reeksamener jeg har været igennem har gjort mig stærkere i den forstand, at jeg har klaret mine eksamener bagefter meget bedre. Jeg har vidst hvad der ventede på den anden side, hvis det ikke gik godt og det var slet ikke så skræmmende, som jeg havde troet.

    Svar
  11. Agnethe

    Godt du tager bladet fra munden og prøver at gøre op med tabu, for det er det bestemt, når man dumper en eksamen og ja, man føler sig dum og uduelig! Jeg dumpede selv en eksamen i erhvervsøkonomi på 6. semester og jeg var grædefærdig! Jeg var så nervøs og havde læst op sammen med nogle af de bedste fra mit hold og lige lidt hjalp det – klappen gik ned og det var uanset hvor meget min søde forelæser prøvede at hjælpe og guide mig og min hukommelse til de rigtige svar… Det gjorde bestemt ikke min eksamensangst mindre og jeg brugte så sommeren på at koble af og komme væk fra bøgerne og først derefter kunne jeg igen læse det hele op og bestod så min re-eksamen med et gyldendt 8-tal (7 efter den nye skala) og jeg var så overrasket! Bare det at min krop og min hjerne havde haft en pause gjorde en verden til forskel, så det skal man bare huske, når man sidder der og terper natten inden eksamen… LAD VÆRE for du kommer alligevel ikke målet nærmere ved at vold-læse 24 timer inden eksamen!

    Tak fordi du er ærlig og jeg håber du kommer gennem den næste eksamen med “flying colours” :D

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
FOODSTYLINGTIP #1: Brug et ulige antal⁠⠀
⁠⠀
1, 2, 3 burritos fyldt med kylling, ost og avocado - fordi alt ser bedre ud med et ulige antal 🖐️⁠⠀
⁠⠀
Jep, det er simpelthen bare det ☺️ Den nemmeste og en af de meste effektfulde genveje til god opbygning af dit madbillede.⠀
Tallet tre er din bedste kammerat. Og ligeledes er alle de ulige tal for vores øjne 👀⠀
⁠⠀
Udover antal burritos, så lad os suse over opbygningen af billedet og et par fif også:⁠⠀
⁠⠀
Først, så er der lagt et stykke papir mellem spækbræt og burritos for at adskille motivet fra prop’en, da de ellers har samme farve. Det vil betyde, at de kommer til at sjaske lidt sammen for vores øjne, frem for burritoerne får vores fulde opmærksomhed.⁠⠀
⁠⠀
Og det er den, som vi er ude efter. Altså opmærksomheden 🤩 Derfor er billedet er taget en smule nede fra, for at give illusion af mere volume og for at give mere interesse til det ret minimalistisk billede ⠀
⁠⠀
Scroller du ned af i mit feed. Yup, du skal godt nedad 📲 Ned til steak-sandwich vil du se, at den er fotograferet på samme måde; lidt nedefra, for at give volume og styrke i billedet - understrege bunken af herligheden 🥪⁠😋⠀
⁠⠀
⁠Det var tip dag 1 - så er vi bare i gang med med januars #21foodstylingtips 👏 Og hey, hiver du fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede her i januar, så tag mig 😃🥂⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
#burritos #avocadolover #lunchtime #frokosttid #madpakke #tortillawrap #markedsføringstips #selvstændigekvinder #kylling #foodstylingandphotography #madfotografering #madfotograf #foodstylingtips #madinspiration
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework