• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Grove valnøddeboller

Valnøddeboller

Dagen hvor jeg fik tyvstjålet mit liv. Altså næsten. Den dag skulle det her indlæg have været på bloggen. Nu prøver jeg så igen og krydser fingre for det går som smurt denne gang.

Grove valnøddeboller! Enten elsker eller hader du bagværk med valnødder. Jeg har i størstedelen af liv mit rynket på næsen af sådan bagværk og gået langt udenom. Men lige pludselig en dag forsvandt mine rynker som dug for solen! Måske er det der voksenhed, som nogle kalder det (; Men jeg bryder mig nu ikke om, sådan at blive overendt af det, så lad os kalde det “udvidelse af horisonter”.

Det er faktisk ved, at være alt for lang tid siden jeg har haft sådan rigtig brød på bloggen. Det er en fejl! Nu hvor jeg er begyndt i skole igen, så er der kommet gang i ælte-overarmene igen. Eller som min Bette bror betegner dem; “Du gemmer de der muskler ret godt – har du glemt dem der hjemme”. Haha…! Og jep, de bliver gemt til særlige lejligheder; bagning (; ….altså den smule muskel, som er usynlig.

Nu skal jeg godt nok i praktik det næste lang stykke tid og dermed er madpakken sat på standby. Mere om det sidst på ugen (hvis du da ikke følger med på Facebook). Men jeg har en hel del bagning i tankerne, så mon ikke I er heldige at få lidt mere bagning på programmet. Plakaten. Bloggen.

Nu tilbage til de grove valnødderboller. De virkelig gode nyebagte med koldt smør. Eller efter en tur på risteren, toppet med ost eller marmelade. Især er jeg ret vild med stikkelsbær-marmelade med kanel på.
Okay, du kan jo også bare snuppe hele molevitten; nybagte valnøddeboller, smør, ost og marmelade. Det er meget nemmere (;

Grove valnøddeboller

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 16

Ingredienser

  • 35 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 4 dl kærnemælk
  • 2 spsk lys sirup
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 100 g valnødder
  • 3 dl fuldkornshvedemel, eller anden groft mel
  • Ca. 8 dl hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Varm en tør pande op og rist valnøddekernerne. Tag dem af og afkøl.
  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt kærnemælk, sirup, salt, olie, valnødder og fuldkornsmel.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der æltes rigtig godt.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1,5-2 timer til dobbelt størrelse.
  • Del dejen i 16 rustikke stykker med en bageskraber og kom dem på en bageplade med papir.
  • Lad dem efterhæve 30 minutter.
  • Pensl med lidt vand og drys med mel-
  • Bag ved 225 grader i ca. 15 minutter.
  • Lad bollerne afkøle på en rist.

Noter

Valnødder kan udskiftes med mandler, hasselnødder eller anden nød.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

valnøddeboller

Previous Post: « Et styk´ heldig laban
Next Post: Chessecake/brownie snitter med hvid chokolade »

Reader Interactions

Comments

  1. Ida

    Virkelig dejlig opskrift som jeg har brugt flere gange – valnøddebollerne er altid en stor success! :-) Nemme at bage og smager vidunderligt. Tak for den!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ida,

      Så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften ☺️

      Tak for feedback og hav en fortsat dejlig dag 🙏

  2. Suli

    Er det alm. ovn du bruger?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ja, det er det med mindre andet er nævnt i opskriften :-)

      God bagelyst!

  3. emilie Nielsen

    kan de fryses? :)

    Svar
  4. Emilie

    Kan de fryses? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Emilie,

      Tak for dit spørgsmål.

      Yes, valnøddebollerne kan sagtens fryses :-)

      Prøv dem ad og lad os høre, hvad du synes om dem i en kommentar på bloggen :-)

      Hav en dejlig dag.

  5. Yvonne

    Jeg saver en næringsindhold, idet jeg har brug for at vid mit kalorie indtag. Dette ville være Nice hvis dette var på dine opskrifter! Så alle kan bruge dem:-)

    Svar
    • Louiogbernaisen

      Hej Yvonne,

      Tak for din kommentar og for input.

      Der kommer desværre ikke vejledning til næringsindhold på opskrifterne, da det ikke matcher brandet Louiogbearnaisen.dk.

      Hav en fortsat god dag.

  6. Gitte

    Kan de laves som langtidshævede?
    Skal have dem med på job i morgen tidlig… :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Gitte

      Jeg har ikke testet det, men det burde der ikke være noget problem i.
      Mindre gær (størrelse med ært) og en lidt mere våd dej, så burde de fint kunne laves som langtidshævede.

  7. Stevani

    Hej :)
    Kan jeg bruge honning eller rørsukker i stedet for lyssirup? Og i så fald hvor meget?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Stevani

      Ja, det kan du sagtens og det er bare samme mængde :)

  8. Gitte Sonne Andersen

    P.S.
    UPS… Ikke grøve, men grove :-)

    Svar
  9. Gitte Sonne Andersen

    Hej :-D
    Jeg føler mig så heldig, fordi jeg har fundet verdens bedste opskrift på grøve valnøddeboller!!
    Nu har jeg bagt dem to dage i træk og folk omkring mig ELSKER dem! Så nu kommer opskriften videre rundt, især her på Bornholm, hvor jeg bor.
    Tak fra mig, som lige nu nyder en varm bolle med hindbærmarmelade…. MUMS!
    ‘Sommerhilsen fra Gitte

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework