Højsæsonen for sommeren er ved at gå på hæld, heldigvis har jeg nogle uger endnu inden hverdagen kalder.
Der er blevet spist godt de sidste par uger, og jeg var da også så heldig, at Ma’mor inviterede på frokost på 2takt da jeg var hjemme.
Jeg var ret spændt på det, da jeg kun har hørt godt om det nye sted i Frederikshavn. Måske husker du jeg spiste på 2takts Deli lidt tidligere på sommeren, denne gang blev det restauranten.
Lokalerne, hvor 2takt ligger, har huset spisested før og derfor er det lidt sjovt, at komme der nu – jeg kan ikke helt lade være med at sammenligne. Indretningen er holdt helt i det stramme, maritime look (lidt kedeligt) med fotos af ja, skibsmotorer. For det er det som 2takt betyder; en motor. Og for det hele skal gå op i en højere enhed, så var det også der virksomheden holdt til, dengang det hele var før.
Der var ikke mange mennesker, da vi kom ved 12-tiden, faktisk var de eneste spisefæller et svensk par udenfor. Da solen bragede løs, holdt vi os til spisning indendørs og så også fordi jeg er møgnysgerrig og gerne vil kunne holde øje med det hele (;
Der var en ung, ny tjener under oplæring og meget nervøst skulle han tage imod vores bestilling – heldigvis var der lidt opbakning bag ham af en erfaren tjener. Puuh, jeg kan altså ikke lade være at krumme lidt tæer, når man kender følelsen af at være helt spæd i job.
Men det gik jo fint og både drikkevarer og mad på bordet inden for kort tid. Godt nok lige efter en hel del diskussion om hvad vi egentlig skulle spise. Ja, det er altså ikke helt nemt, når vi er en madglad flok.

Og hvad endte vi så med?
Mutter snuppede et klassisk stjerneskud med rødtunge og skagensrejer, Bette bror hoppede på 2takts berømte burger, Ma’mor fik sandwich med skagensskinke og jeg? Jeg bestemte mig lang om længe for fish’n chips – torsk i øl panade med ærtemos og vingerette.
Og det smagte..?
Min tallerken var skøn. Rigtig lækre hjemmelavede chips aka. pomfritter, torsk og dej, som rent faktisk smagte, som sådan en skal og ikke kun af friture. Ærtemosen kunne jeg godt have undværet, for den var en anelse kvalm. Sammen med de medfølgende dressinger var retten et hit.
Bette bror burger gled helt ubemærket ned. Jeg nåede slet ikke at stikke min gaffel i den. Tsk tsk (; Men den inkarnerede madglade teenagers vurdering var; “perfekt”. God så den også ud. Hjemmebagt brød? Det syntes jeg altså den fortjener i fremtiden.
Mutters stjerneskud smagte fint – især rejerne var virkelig lækre og friske.
Jeg vil dog have fisk med krøller på halen – friske fisk. Vi er lige ved vandet, der bliver fisket ikke mange byer fra og de er lige til, at hive op (eller ihvertfald købe). Men nu var det jo rødtunge, som var fisken og den var både i dampet og grillet (?) udgave.
Ma’mor fik en enorm sandwich spækket med gode sager. Og det var faktisk lidt en kamp at komme igennem, da brødet ikke rigtig kunne skæres – selv med en grillkniv. Men skagensskinke er altid et hit, dog var de øvrige råvarer noget kedeligt selskab. Ma’mors bedømmelse stod da også på, at hun ikke hapsede denne fætter en anden gang. Og “of the record”…. efterfølgende har jeg hørt, at hun var været på endnu et besøg og snuppede den berømte burger (;
Prisklasse?
Priserne er rimelige for et spisested i Frederikshavn og for retterne her lå de fra 92,- til 150,-.
Er det et besøg værd?
Det syntes jeg faktisk det er, men der er et sikkert nogle retter, som der skal vælges frem for andre. Et par tips er den berømte burger, fiskesuppen og deres store brunch-platte. Derudover har jeg hørt godt om selskabsmenuerne og buffet ud af huset. Det skal selvfølgelig siges, at det er en smagssag og, at jeg kun har hørt det i krogene.
Kommer du igen?
Det gør jeg, for jeg skal bestemt have prøvet flere retter af.
Og her til sidst..
Jeg har desværre hørt noget, som virkelig er turn off i min bog. En kunde fik serveret damede muslinger med hele molevitten. Det er jo i sig selv ganske godt, men det er ikke i orden at servere 8-12 muslinger, som ikke er åbnet!! Tallerkenen blev da også sendt tilbage og besvaret med “det var fordi muslingerne havde forskellig størrelse, så de store ikke åbnede sig” og kunden fik en ny tallerken.
MEN det må altså ikke ske. Jeg ved godt de fleste ved, at man fraråder at spise de lukkede muslinger, men også at sådan muslinger, lukkede, faktisk sagtens kan være fine og spiselige. Men der skal bare ikke være en tvivl på sådan en tallerkenservering! Det er ikke godt nok.
Kender du andre gode steder i Frederikshavn. Jeg skal på 2takt i aften hvis de har plads, men har været der nogle gange og vil gerne prøve noget nyt…..
Måske et besøg værd hvis man kommer på de kanter, man skulle tro deres seafood ellers burde være tip-top. Er ikke tilhænger af café klassikere, det er for nemt og kedeligt :)
Har hørt at Cafe Stæhr i Frederikshavn er noget af det bedste, også med skaldyr som man får i det nordjyske! De er godt bedømt på tripadvisor. Vi prøver det næste gang vi er deroppe.