• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Multi-farvede Gulerodsbrud

Det her er helt igennem gøgler gulerodsboller og de kan sætte et smil på alle og enhvers læber. For prøv lige, at få en sådan en basse fyldt med fine farver – det er ren glæde (:

Gulerodsbrud havde deres storhedstid et par år tilbage, da Meyers Bagebog udkom. Siden hen er de blevet erstattet af kulhydratforskrækkelse og nøddebrød. Men glem det lidt og lad søndagen stå på bagning af boller fyldt med skøn hvede …og gulerødder – det hjælper lidt på samvittigheden, ikke (;

For faktisk pinlig lang tid siden, sendte Amo mig en pakke med nye melvarianter i deres sortiment; herunder var en økologisk landhvedemel. Jeg bruger normalt ikke økologisk mel, selvom jeg godt ved alle tests siger mit bagværk bliver bedre. Desværre følger min økonomi ikke samme eksempel, så det bliver til ganske almindeligt, billigt mel. Bum.

Naah, men jeg var ret spændt på melet, da det er lavet med en højere udmalingsgrad og derfor skulle give brødet en mørkere farve. Det skal jeg love for, at det gjorde!
Det ligner at jeg har smidt groft mel i bollerne, men det har jeg på ingen måde – de er lavet på ren hvede. Selvfølgelig farver gulerødderne en smule, men de giver ikke dén pæne farve.
Så når jeg engang kan løfte min mås fra skolebænken, så kunne det være jeg skulle overveje et mel-skift, for ja, jeg må jo indrømme, at krummen, smagen og holdbarheden også var ret god.

Og nu vi er ved smagen. Jeg brugte helt ny-optrukket gulerødder og det kan smages. De er saftige, lækre og friske. Så skynd dig, at lave en omgang brud, mens de friske gulerødder fås! Fortvivlet over dit supermarkeds udvalg? Ja, det er jeg også, så brug endelig bare de orange, hvis du ikke har adgang til andre farver.

Nu vil jeg slukke computeren og holde min søndag hellig. Jeg har en hel del, som der skal styr på i næste uge og så lurer studiestart jo også i horisonten. Heldigvis er det kun 3 ugers tid, at jeg er lukket inde i klasseværelse – dette modul står nemlig på 6 ugers virksomhedspraktik. Oorrk, jeg glæder mig (:

Multi-farvede gulerodsbrud

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid20 minutter

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk honning
  • 1 æg
  • 4 groftrevne gulerødder, 1 lilla, 1 gul, 1 hvid, 1 orange
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • 7 dl hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Oplæs gæren i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt, honning, æg og revne gulerødder.
  • Kom halvdelen af hvedemelet i og rør det hele godt sammen.
  • Kom smørret i den klistrede dej, ved at æte/presse den ind med fingrene. Det tager lidt tid.
  • Når smørret er "opløst, æltet ind tilsættes hvedemel lidt efter lidt og dejen æltes godt. Den skal være meget klistret!
  • Kom dejen i skålen og dæk den til med et klæde. Lad den hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Brug 2 skeer til at sætte store klatter af dejen på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve ca. 30-45 minutter på pladen.
  • Bag bollerne ved 230 grader i ca. 15-22 minutter. Tjek om de er gennembagte.
  • Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.
  • Spis dem lune med smør og ost.

Noter

De farvede gulerødder kan udskiftes med almindelige orange.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Previous Post: « Brownie-Raspberry Ice Cream Sandwiches // Is-sandwich med brownie og hindbær
Next Post: Triple Chocolate Buns »

Reader Interactions

Comments

  1. Maj-Britt

    Nok de bedste gulerodsboller jeg længe har smagt.

    Men der er godt nok forskel på din og min bagetid. Allerede efter 11 min. var mine klar, og jeg havde lavet dem ret store.
    Puttede ca 1,5 dl mel mere i. Måske har mine gulerødder været mere saftige end dine?

    Uanset hvad, så bliver de i hvert fald bagt igen 😃

    Svar
  2. Emma

    Hej

    Er det på nogen måde muligt at lave dem aftenen inden mens først bage dem på dagen? Evt. noget med at lade dem hæve i køleskabet natten over?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Emma,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Ja, du kan godt lade dem hæve i køleskabet natten over, men brug kun brug 10 g gær i stedet for 25 g.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

      Hav en dejlig dag.

  3. Emilie Nielsen

    Hej. Har netop bagt disse, og smagen var super lækker. dog blev de noget flade. De hævede fint i første omgang. men da de skulle efterhæve på bagepladen, blev de flade. Jeg dækkede dem godt nok over med et viskestykke mens de hævede på pladen – skulle jeg ikke have gjort det?

    Vh Emilie

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Emilie,

      Tak for din kommentar – dejligt at høre at du kunne lide dem :-)

      Grunden til at de blev flade kan der være flere grunde til. Det kan være fordi, at din dej var overhævet og derfor faldt den lidt sammen. Har der været meget varmt i dit køkken, så kan dejen også nemt have hævet hurtigere end normalt :-) Endelig kan der have været en for lav temperatur i din ovn (ovne er forskellige og kan godt bage 10-20 grader for lidt eller for meget).

      Håber det kan hjælpe dig lidt på vej og skriv endelig igen om resultatet, hvis du bager dem igen :-)

      Hav en forrygende dag!

    • emilie nielsen

      Tak for svar. det er bestemt noget jeg vil tænke over og der kan naturligvis godt have været varmt i køkkenet da de jo har været noget varmt de sidste par dage udenfor. Men hvordan ved man om ens ovn ikke er varm nok. Skal man skrue op for temperaturen hvis de ikke vokser i ovnen? :)

    • Louiogbearnaisen

      Hej Emilie,

      Du kan teste din ovn med et ovntermometer, eller som du skriver skrue lidt ekstra op for temperaturen næste gang du bager.

      Prøv det ad og se, om du ikke får et bedre resultat :-)

      Hav en dejlig dag.

  4. Cecilie

    Elsker de her boller, har efterhånden lavet dem et par gange nu og det er et hit hver gang, mums 😉

    Svar
  5. helle

    Prøvede at bage gulerodsbrud i dag men der må da være noget galt og eller glemt for jeg fulgte opskriften til punkt og prikke og endte med en næsten flydende dej måtte tilsætte en del mere mel før det blev til noget der godt kunne minde om en klistret bolledej. Smager er rigtig godt :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Helle :)

      Det er stor forskel på bagning se mit indlæg; https://www.louiogbearnaisen.dk/2013/02/kitchen-guide-derfor-ligner-dit-brod-ikke-det-i-opskriften.html

  6. Ulrika - den glade kagekone

    Hej,
    Det var da lige en god ide til ungernes madpakke i næste uge! Selvom man skal passe på at sætte barren så højt allerede i den første uge efter ferien. Spørgsmålet er, om man kan leve op til det når hverdagen rigtig for alvor tager fat! :-)
    Mvh Ulrika

    Svar
    • Loui

      Hej

      Ja, de ville være et hit :D Ja, det er jo lige det, heldigvis kan man fylde fryseren godt op i weekenden, så der er til flere uger :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; pasta-hittet med bagt feta. Og perfekt til at sluge rester og slatter fra køleskabet. Om det er grøntsager, som skal bages med og vendes med fetaen eller lige den rest kylling, bacon, revet ost eller sidste, liiidt trætte spinat i posen, som skal blandes i. Fetaen klarer det hele 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#bakedfetapasta #fetapasta #nemmad #madinspiration #mandagsinspo 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Trænger du også til en iskold fredagssjus? ☺️☀️ Nap den her: Iste med fersken, citron og mynte ..og lige med en skvis gin, så er fredagsplanen klar 🍹 Hvem inviterer du? 🙋‍♀️ 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagsdrinken # #icetea #happyhour #tgif #fredagsbar
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆 Je Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆
Jeps, “alt-i-en”, 30 minutter og så er der ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe toppet med feta, der dur til både kylling og karbonaden. Faktisk til det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på louiogbearnaisen.dk under “aftensmad” eller gennem linket i bio 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #sundaftensmad #30minutemeals #onepanmeal
Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework