• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Brownie-Raspberry Ice Cream Sandwiches // Is-sandwich med brownie og hindbær

Wauw, hvor har jeg længe sukket over de fine is-sandwich, som bliver kreeret på mange amerikanske madblogs. Jeg ved ikke hvad det er, men der er bare noget over sådan en fætter, der går lige i mit madhjerte. “Alt-i-en”-konceptet, måske? Godt blandet med det uanstændige (:

De fleste dessert sandwich jeg er stødt på har været lavet med cookies eller mørdej, men indimellem har der da også både været en blondie og brownie imellem. Yeah, baby – det er noget jeg kan relatere til.

Jeg har fundet en hel del opskrifter på ice-cream-sandwich, så min opskrift er endt op som et mix. Brownien, jeg brugte, er lavet på kakaopulver. Og så kan man jo selv vælge om det skal være almindelig, usødet kakao eller Hollands-proces-kakao.
Men føl dig fri til at bruge lige den brownie-opskrift du lyster. Er du virkelig hip, så laver du sandwichen med lakrids-brownie eller espresso-brownie (:

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Med hensyn til formen, så er det lidt svært at sige en størrelse. Jeg bruge en form, som i bredden var cirka  2xbredde på min rugbrødsform. Men laver du en ordenligt portion is-sandwich, hvilket jeg klart vil råde dig til for de forsvinder nemlig på mystiskvis, så double opskriften op og brug en lille bradepande. Ja, det giver ikke så meget mening, når jeg ikke kan sige en størrelse, men prøv dig frem. Dejen skal være 0,5 i tykkelse, når den kommer i formen (:

Jeg var så heldig, at få nyplukkede hindbær bragt lige til døren af min Mutter, men frosne fra supermarkedet kan sagtens bruges. For en sikkerheds skyld så giv dem et opkog.
…Ellers så hop over hvor gærdet er lavest og brug en god marmelade. Alle -bærvarianter vil være lækkert, men allerhelst en udgave med lidt syrlighed.

Isen? Ja, sådan en 1 liters vaniljeis hoppede ned i min kurv, men er du ikke så heldig, så er en hjemmelavet udgave mere end fantastisk. Rom-og-rosin, måske? Eller mint? Eller kaffe? Joo, min hjerne er gået helt i selvsving over ice-cream sandwich og jeg bruger pt. dagene på at udtænke nye udgaver (:

Så pas på, de sniger sig ind på en!! I mere end én forstand. Husk låsen på fryseren, for de er ikke glade for, at blive liggende dernede (;

Is-sandwich med brownie og hindbær

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

Kakao brownies

  • 150 g smør
  • 250 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g kakaopulver
  • 3 alm. æg
  • 60 g hvedemel

Hindbær-is

  • 1/2 L vaniljeis
  • 30 g flormelis
  • 2 dl friske eller optøet hindbær
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Kakao brownies

  • Kom smør, sukker, salt og kakaopulver i en lille gryde.
  • Smelt det ved svag varme indtil smørret er smeltet og massen er glat og jævn.
  • Tag gryden af varmen og afkøl massen til den har stuetemperatur. Man skal kunne stikke en finger ned uden at brænde sig.
  • Tilsæt æggene ét af gangen og rør dem i massen med et ske eller spatel.
  • Når dejen er jævn og skinnende sigtes melet i.
  • Rør det i dejen til det hele er blandet godt sammen og gik så dejen 20 ekstra "slag"/omrøringer.
  • Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir.
  • Bag brownien ved 180 grader i ca. 20-25 minutter. Tjek med en tændtik, så brownien ikke får for meget - den skal være ubagt i midten.
  • Tag brownien ud og lad den afkøle helt i formen.
  • Sæt formen i køleskabet i min. 2 timer eller i fryseren ca. 30 minutter

Hindbær-is

  • Bland hindbær og flormelis sammen til en "kompot". Mos bærrerne let.
  • Tag en rugbrødsform eller hvilken som helt anden passende form. Beklæd formen med madfilm/hudholdningsfilm og lad 10 cm udenfor hele vejen rundt. En frysepose kan også anvendes.
  • Spray evt. formen med bagespray for at få plastik/film til at hænge godt fast.
  • Fordel isen heri og fordel den i et jævn lag. Den skal helt ikke være dygfrossen eller helt blød på dette stadie. En softicekonsistens er god.
  • Brug skaftet på en ske, kniv eller gaffel til at lave dybe furer i isen.
  • Fordel forsigtigt hindbærkompotten i furerne.
  • Brug igen skaftet på et stykke bestik til at "swirle" hindbærkompotten rundt i isen. Det skal gøres lidt forsigtigt ellers bliver hele isen lyserød!
  • Jævn forsigtigt toppen af isen og pak den ind med det overskydende husholdningsfilm. Kom isen i fryseren min. 1 time til den er dybfrossen.

Is-sandwich

  • Tag isen op af rugbrødsformen - gøres meget nemt ved simpelthen at tage hele "is-pakken" i filmen op.
  • Beklæd igen formen med film/plastik.
  • Alt efter hvilken for brownien er bagt i, så skær den i 2 stykker.
  • Fordel den ene brownie i bunden af rugbrødsformen.
  • Læg isen på brownielaget - husk at tage den ud af filmen!
  • Kom den andet lag brownie på isen og pres forsigtig det hele sammen.
  • Frys hele herligheden i min. 30-60 minutter indtil lagene er frosset sammen.
  • Vip forsigtigt hele brownie/is-blokken ud a formen - gøres meget nemt med filmen.
  • Dyp en stor kniv i varmt vand og skær forsigtigt "sandwich" ud. Er du meget kreativ kan du bruge en udstikker til det. Runde sandwich er ret fine.
  • Server sandwichene straks eller opbevar dem i en lufttæt boks i fryseren - gerne med film eller bagepapir imellem - så er de nemme lige at tage op.

Noter

Hindbær-kompotten kan erstattes af marmelade.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Previous Post: « Majskolber – sådan tilbereder du dem
Next Post: Multi-farvede Gulerodsbrud »

Reader Interactions

Comments

  1. Cassandra Keldebæk Hansen

    Hvor mange stykker får man ca ud af denne opskrift ? Og hvilken str form bruger du

    Svar
  2. Cassandra Keldebæk Hansen

    Hvor mange stykker får man ca ud af denne opskrift ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Cassandra

      Der bliver ca. 10-12 stk. :)

  3. Anne

    Hej Louise

    De ser hamre lækre ud! Vi mægtig gerne lave dem tl min fødseldag. Er det muligt at lave dem på forhånd og opbevare dem udskårne på frost?
    Ved du evt. hvor længe de skal tage op inden servering?

    Kh Anne

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne,

      Tak for din kommentar :-)

      Du kan sagtens lave sandwichene på forhånd og opbevare dem i en lufttæt boks i fryseren – gerne med film eller bagepapir imellem. Tag dem op lige lidt tid inden de skal spises :-)

      Hav en god dag og lad mig endelig høre om resultatet :-)

  4. Salyma

    Hejsa :)

    Ville bare lige skrive tak for denne super lækre opskrift!
    Daaaaaaamn den smagte godt! Total kakaoeksplosion – og hvem elsker ikke smagen af det?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej

      Velbekom – godt at høre den kunne bruges :D

  5. Ulrika - den glade kagekone

    Kære Louise,
    Det ser intet mindre end fantastisk ud! Kom sådan til at grine da jeg læste opskriften igennem pågrund af din kommentar : husk at fjene filme, inden du lægger isen ovenpå brownien. Nååh, ja! :-) Glemte du det selv, eller hvad? Det kan være svært nogen gange, at bestemme sig for hvor meget eller lidt man skal skrive i sin arbejdsbeskrivelse. Kan læseren selv regne det ud eller skal man huske det hele for dem? :-)
    Men som sagt wow! Det ser bare godt ud. Var det ikke svært at få taget billederne inden det begyndte at smelte? Og inden du havde spist dem alle sammen? Det er nogen gange min største udfordring, at familien sidder og venter. :-)
    Mvh Ulrika

    Svar
    • Loui

      De er fantastiske :)
      Haha, ja det gjorde jeg nemlig – jeg var ret distræt og smed bare nummer 2 brownie ovenpå og kom det hele i fryseren – lige indtil jeg kom til at tænke over det 10 minutter efter ;) Så om igen!
      Og ja, jeg har altid besvær med hvor meget jeg skal skrive i min beskrivelse, det er jo meget individuelt :)
      JEP, det var ret udfordrende, heldigvis holder brownien ret meget på kulden og giver lige lidt ekstra minutter til fotograferingen. Men jeg hader at fotografere is – heldivgis er man jo nødt til at spise det bagefter, når de er begyndt at smelte ;)

    • Ulrika - den glade kagekone

      ;-) tænkte det nok! :-) :-) :-)
      Kh Ulrika

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework