• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Brownie-Raspberry Ice Cream Sandwiches // Is-sandwich med brownie og hindbær

Wauw, hvor har jeg længe sukket over de fine is-sandwich, som bliver kreeret på mange amerikanske madblogs. Jeg ved ikke hvad det er, men der er bare noget over sådan en fætter, der går lige i mit madhjerte. “Alt-i-en”-konceptet, måske? Godt blandet med det uanstændige (:

De fleste dessert sandwich jeg er stødt på har været lavet med cookies eller mørdej, men indimellem har der da også både været en blondie og brownie imellem. Yeah, baby – det er noget jeg kan relatere til.

Jeg har fundet en hel del opskrifter på ice-cream-sandwich, så min opskrift er endt op som et mix. Brownien, jeg brugte, er lavet på kakaopulver. Og så kan man jo selv vælge om det skal være almindelig, usødet kakao eller Hollands-proces-kakao.
Men føl dig fri til at bruge lige den brownie-opskrift du lyster. Er du virkelig hip, så laver du sandwichen med lakrids-brownie eller espresso-brownie (:

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Med hensyn til formen, så er det lidt svært at sige en størrelse. Jeg bruge en form, som i bredden var cirka  2xbredde på min rugbrødsform. Men laver du en ordenligt portion is-sandwich, hvilket jeg klart vil råde dig til for de forsvinder nemlig på mystiskvis, så double opskriften op og brug en lille bradepande. Ja, det giver ikke så meget mening, når jeg ikke kan sige en størrelse, men prøv dig frem. Dejen skal være 0,5 i tykkelse, når den kommer i formen (:

Jeg var så heldig, at få nyplukkede hindbær bragt lige til døren af min Mutter, men frosne fra supermarkedet kan sagtens bruges. For en sikkerheds skyld så giv dem et opkog.
…Ellers så hop over hvor gærdet er lavest og brug en god marmelade. Alle -bærvarianter vil være lækkert, men allerhelst en udgave med lidt syrlighed.

Isen? Ja, sådan en 1 liters vaniljeis hoppede ned i min kurv, men er du ikke så heldig, så er en hjemmelavet udgave mere end fantastisk. Rom-og-rosin, måske? Eller mint? Eller kaffe? Joo, min hjerne er gået helt i selvsving over ice-cream sandwich og jeg bruger pt. dagene på at udtænke nye udgaver (:

Så pas på, de sniger sig ind på en!! I mere end én forstand. Husk låsen på fryseren, for de er ikke glade for, at blive liggende dernede (;

Is-sandwich med brownie og hindbær

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

Kakao brownies

  • 150 g smør
  • 250 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g kakaopulver
  • 3 alm. æg
  • 60 g hvedemel

Hindbær-is

  • 1/2 L vaniljeis
  • 30 g flormelis
  • 2 dl friske eller optøet hindbær
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Kakao brownies

  • Kom smør, sukker, salt og kakaopulver i en lille gryde.
  • Smelt det ved svag varme indtil smørret er smeltet og massen er glat og jævn.
  • Tag gryden af varmen og afkøl massen til den har stuetemperatur. Man skal kunne stikke en finger ned uden at brænde sig.
  • Tilsæt æggene ét af gangen og rør dem i massen med et ske eller spatel.
  • Når dejen er jævn og skinnende sigtes melet i.
  • Rør det i dejen til det hele er blandet godt sammen og gik så dejen 20 ekstra "slag"/omrøringer.
  • Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir.
  • Bag brownien ved 180 grader i ca. 20-25 minutter. Tjek med en tændtik, så brownien ikke får for meget - den skal være ubagt i midten.
  • Tag brownien ud og lad den afkøle helt i formen.
  • Sæt formen i køleskabet i min. 2 timer eller i fryseren ca. 30 minutter

Hindbær-is

  • Bland hindbær og flormelis sammen til en "kompot". Mos bærrerne let.
  • Tag en rugbrødsform eller hvilken som helt anden passende form. Beklæd formen med madfilm/hudholdningsfilm og lad 10 cm udenfor hele vejen rundt. En frysepose kan også anvendes.
  • Spray evt. formen med bagespray for at få plastik/film til at hænge godt fast.
  • Fordel isen heri og fordel den i et jævn lag. Den skal helt ikke være dygfrossen eller helt blød på dette stadie. En softicekonsistens er god.
  • Brug skaftet på en ske, kniv eller gaffel til at lave dybe furer i isen.
  • Fordel forsigtigt hindbærkompotten i furerne.
  • Brug igen skaftet på et stykke bestik til at "swirle" hindbærkompotten rundt i isen. Det skal gøres lidt forsigtigt ellers bliver hele isen lyserød!
  • Jævn forsigtigt toppen af isen og pak den ind med det overskydende husholdningsfilm. Kom isen i fryseren min. 1 time til den er dybfrossen.

Is-sandwich

  • Tag isen op af rugbrødsformen - gøres meget nemt ved simpelthen at tage hele "is-pakken" i filmen op.
  • Beklæd igen formen med film/plastik.
  • Alt efter hvilken for brownien er bagt i, så skær den i 2 stykker.
  • Fordel den ene brownie i bunden af rugbrødsformen.
  • Læg isen på brownielaget - husk at tage den ud af filmen!
  • Kom den andet lag brownie på isen og pres forsigtig det hele sammen.
  • Frys hele herligheden i min. 30-60 minutter indtil lagene er frosset sammen.
  • Vip forsigtigt hele brownie/is-blokken ud a formen - gøres meget nemt med filmen.
  • Dyp en stor kniv i varmt vand og skær forsigtigt "sandwich" ud. Er du meget kreativ kan du bruge en udstikker til det. Runde sandwich er ret fine.
  • Server sandwichene straks eller opbevar dem i en lufttæt boks i fryseren - gerne med film eller bagepapir imellem - så er de nemme lige at tage op.

Noter

Hindbær-kompotten kan erstattes af marmelade.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Previous Post: « Majskolber – sådan tilbereder du dem
Next Post: Multi-farvede Gulerodsbrud »

Reader Interactions

Comments

  1. Cassandra Keldebæk Hansen

    Hvor mange stykker får man ca ud af denne opskrift ? Og hvilken str form bruger du

    Svar
  2. Cassandra Keldebæk Hansen

    Hvor mange stykker får man ca ud af denne opskrift ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Cassandra

      Der bliver ca. 10-12 stk. :)

  3. Anne

    Hej Louise

    De ser hamre lækre ud! Vi mægtig gerne lave dem tl min fødseldag. Er det muligt at lave dem på forhånd og opbevare dem udskårne på frost?
    Ved du evt. hvor længe de skal tage op inden servering?

    Kh Anne

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne,

      Tak for din kommentar :-)

      Du kan sagtens lave sandwichene på forhånd og opbevare dem i en lufttæt boks i fryseren – gerne med film eller bagepapir imellem. Tag dem op lige lidt tid inden de skal spises :-)

      Hav en god dag og lad mig endelig høre om resultatet :-)

  4. Salyma

    Hejsa :)

    Ville bare lige skrive tak for denne super lækre opskrift!
    Daaaaaaamn den smagte godt! Total kakaoeksplosion – og hvem elsker ikke smagen af det?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej

      Velbekom – godt at høre den kunne bruges :D

  5. Ulrika - den glade kagekone

    Kære Louise,
    Det ser intet mindre end fantastisk ud! Kom sådan til at grine da jeg læste opskriften igennem pågrund af din kommentar : husk at fjene filme, inden du lægger isen ovenpå brownien. Nååh, ja! :-) Glemte du det selv, eller hvad? Det kan være svært nogen gange, at bestemme sig for hvor meget eller lidt man skal skrive i sin arbejdsbeskrivelse. Kan læseren selv regne det ud eller skal man huske det hele for dem? :-)
    Men som sagt wow! Det ser bare godt ud. Var det ikke svært at få taget billederne inden det begyndte at smelte? Og inden du havde spist dem alle sammen? Det er nogen gange min største udfordring, at familien sidder og venter. :-)
    Mvh Ulrika

    Svar
    • Loui

      De er fantastiske :)
      Haha, ja det gjorde jeg nemlig – jeg var ret distræt og smed bare nummer 2 brownie ovenpå og kom det hele i fryseren – lige indtil jeg kom til at tænke over det 10 minutter efter ;) Så om igen!
      Og ja, jeg har altid besvær med hvor meget jeg skal skrive i min beskrivelse, det er jo meget individuelt :)
      JEP, det var ret udfordrende, heldigvis holder brownien ret meget på kulden og giver lige lidt ekstra minutter til fotograferingen. Men jeg hader at fotografere is – heldivgis er man jo nødt til at spise det bagefter, når de er begyndt at smelte ;)

    • Ulrika - den glade kagekone

      ;-) tænkte det nok! :-) :-) :-)
      Kh Ulrika

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework