• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Brownie-Raspberry Ice Cream Sandwiches // Is-sandwich med brownie og hindbær

Wauw, hvor har jeg længe sukket over de fine is-sandwich, som bliver kreeret på mange amerikanske madblogs. Jeg ved ikke hvad det er, men der er bare noget over sådan en fætter, der går lige i mit madhjerte. “Alt-i-en”-konceptet, måske? Godt blandet med det uanstændige (:

De fleste dessert sandwich jeg er stødt på har været lavet med cookies eller mørdej, men indimellem har der da også både været en blondie og brownie imellem. Yeah, baby – det er noget jeg kan relatere til.

Jeg har fundet en hel del opskrifter på ice-cream-sandwich, så min opskrift er endt op som et mix. Brownien, jeg brugte, er lavet på kakaopulver. Og så kan man jo selv vælge om det skal være almindelig, usødet kakao eller Hollands-proces-kakao.
Men føl dig fri til at bruge lige den brownie-opskrift du lyster. Er du virkelig hip, så laver du sandwichen med lakrids-brownie eller espresso-brownie (:

Med hensyn til formen, så er det lidt svært at sige en størrelse. Jeg bruge en form, som i bredden var cirka  2xbredde på min rugbrødsform. Men laver du en ordenligt portion is-sandwich, hvilket jeg klart vil råde dig til for de forsvinder nemlig på mystiskvis, så double opskriften op og brug en lille bradepande. Ja, det giver ikke så meget mening, når jeg ikke kan sige en størrelse, men prøv dig frem. Dejen skal være 0,5 i tykkelse, når den kommer i formen (:

Jeg var så heldig, at få nyplukkede hindbær bragt lige til døren af min Mutter, men frosne fra supermarkedet kan sagtens bruges. For en sikkerheds skyld så giv dem et opkog.
…Ellers så hop over hvor gærdet er lavest og brug en god marmelade. Alle -bærvarianter vil være lækkert, men allerhelst en udgave med lidt syrlighed.

Isen? Ja, sådan en 1 liters vaniljeis hoppede ned i min kurv, men er du ikke så heldig, så er en hjemmelavet udgave mere end fantastisk. Rom-og-rosin, måske? Eller mint? Eller kaffe? Joo, min hjerne er gået helt i selvsving over ice-cream sandwich og jeg bruger pt. dagene på at udtænke nye udgaver (:

Så pas på, de sniger sig ind på en!! I mere end én forstand. Husk låsen på fryseren, for de er ikke glade for, at blive liggende dernede (;

Is-sandwich med brownie og hindbær

Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
  

Kakao brownies

  • 150 g smør
  • 250 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g kakaopulver
  • 3 alm. æg
  • 60 g hvedemel

Hindbær-is

  • 1/2 L vaniljeis
  • 30 g flormelis
  • 2 dl friske eller optøet hindbær

Sådan gør du
 

Kakao brownies

  • Kom smør, sukker, salt og kakaopulver i en lille gryde.
  • Smelt det ved svag varme indtil smørret er smeltet og massen er glat og jævn.
  • Tag gryden af varmen og afkøl massen til den har stuetemperatur. Man skal kunne stikke en finger ned uden at brænde sig.
  • Tilsæt æggene ét af gangen og rør dem i massen med et ske eller spatel.
  • Når dejen er jævn og skinnende sigtes melet i.
  • Rør det i dejen til det hele er blandet godt sammen og gik så dejen 20 ekstra "slag"/omrøringer.
  • Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir.
  • Bag brownien ved 180 grader i ca. 20-25 minutter. Tjek med en tændtik, så brownien ikke får for meget - den skal være ubagt i midten.
  • Tag brownien ud og lad den afkøle helt i formen.
  • Sæt formen i køleskabet i min. 2 timer eller i fryseren ca. 30 minutter

Hindbær-is

  • Bland hindbær og flormelis sammen til en "kompot". Mos bærrerne let.
  • Tag en rugbrødsform eller hvilken som helt anden passende form. Beklæd formen med madfilm/hudholdningsfilm og lad 10 cm udenfor hele vejen rundt. En frysepose kan også anvendes.
  • Spray evt. formen med bagespray for at få plastik/film til at hænge godt fast.
  • Fordel isen heri og fordel den i et jævn lag. Den skal helt ikke være dygfrossen eller helt blød på dette stadie. En softicekonsistens er god.
  • Brug skaftet på en ske, kniv eller gaffel til at lave dybe furer i isen.
  • Fordel forsigtigt hindbærkompotten i furerne.
  • Brug igen skaftet på et stykke bestik til at "swirle" hindbærkompotten rundt i isen. Det skal gøres lidt forsigtigt ellers bliver hele isen lyserød!
  • Jævn forsigtigt toppen af isen og pak den ind med det overskydende husholdningsfilm. Kom isen i fryseren min. 1 time til den er dybfrossen.

Is-sandwich

  • Tag isen op af rugbrødsformen - gøres meget nemt ved simpelthen at tage hele "is-pakken" i filmen op.
  • Beklæd igen formen med film/plastik.
  • Alt efter hvilken for brownien er bagt i, så skær den i 2 stykker.
  • Fordel den ene brownie i bunden af rugbrødsformen.
  • Læg isen på brownielaget - husk at tage den ud af filmen!
  • Kom den andet lag brownie på isen og pres forsigtig det hele sammen.
  • Frys hele herligheden i min. 30-60 minutter indtil lagene er frosset sammen.
  • Vip forsigtigt hele brownie/is-blokken ud a formen - gøres meget nemt med filmen.
  • Dyp en stor kniv i varmt vand og skær forsigtigt "sandwich" ud. Er du meget kreativ kan du bruge en udstikker til det. Runde sandwich er ret fine.
  • Server sandwichene straks eller opbevar dem i en lufttæt boks i fryseren - gerne med film eller bagepapir imellem - så er de nemme lige at tage op.

Noter

Hindbær-kompotten kan erstattes af marmelade.

Previous Post: « Majskolber – sådan tilbereder du dem
Next Post: Multi-farvede Gulerodsbrud »

Reader Interactions

Comments

  1. Cassandra Keldebæk Hansen

    Hvor mange stykker får man ca ud af denne opskrift ? Og hvilken str form bruger du

    Svar
  2. Cassandra Keldebæk Hansen

    Hvor mange stykker får man ca ud af denne opskrift ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Cassandra

      Der bliver ca. 10-12 stk. :)

  3. Anne

    Hej Louise

    De ser hamre lækre ud! Vi mægtig gerne lave dem tl min fødseldag. Er det muligt at lave dem på forhånd og opbevare dem udskårne på frost?
    Ved du evt. hvor længe de skal tage op inden servering?

    Kh Anne

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne,

      Tak for din kommentar :-)

      Du kan sagtens lave sandwichene på forhånd og opbevare dem i en lufttæt boks i fryseren – gerne med film eller bagepapir imellem. Tag dem op lige lidt tid inden de skal spises :-)

      Hav en god dag og lad mig endelig høre om resultatet :-)

  4. Salyma

    Hejsa :)

    Ville bare lige skrive tak for denne super lækre opskrift!
    Daaaaaaamn den smagte godt! Total kakaoeksplosion – og hvem elsker ikke smagen af det?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej

      Velbekom – godt at høre den kunne bruges :D

  5. Ulrika - den glade kagekone

    Kære Louise,
    Det ser intet mindre end fantastisk ud! Kom sådan til at grine da jeg læste opskriften igennem pågrund af din kommentar : husk at fjene filme, inden du lægger isen ovenpå brownien. Nååh, ja! :-) Glemte du det selv, eller hvad? Det kan være svært nogen gange, at bestemme sig for hvor meget eller lidt man skal skrive i sin arbejdsbeskrivelse. Kan læseren selv regne det ud eller skal man huske det hele for dem? :-)
    Men som sagt wow! Det ser bare godt ud. Var det ikke svært at få taget billederne inden det begyndte at smelte? Og inden du havde spist dem alle sammen? Det er nogen gange min største udfordring, at familien sidder og venter. :-)
    Mvh Ulrika

    Svar
    • Loui

      De er fantastiske :)
      Haha, ja det gjorde jeg nemlig – jeg var ret distræt og smed bare nummer 2 brownie ovenpå og kom det hele i fryseren – lige indtil jeg kom til at tænke over det 10 minutter efter ;) Så om igen!
      Og ja, jeg har altid besvær med hvor meget jeg skal skrive i min beskrivelse, det er jo meget individuelt :)
      JEP, det var ret udfordrende, heldigvis holder brownien ret meget på kulden og giver lige lidt ekstra minutter til fotograferingen. Men jeg hader at fotografere is – heldivgis er man jo nødt til at spise det bagefter, når de er begyndt at smelte ;)

    • Ulrika - den glade kagekone

      ;-) tænkte det nok! :-) :-) :-)
      Kh Ulrika

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework