• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum

Opskrift på den min super populære rabarberkage med tuckiks og flødeskum, som har det hele med sprød bund, rabarberfyld og flødeskum – og så er den nem at lave.

Sus til opskrift Print opskrift

Rabarberkage med tuckiks og flødeskum - opskrift på rabarberkageHurra for rabarber! Jeg er gået lidt i selvsving over de fine stængler og da en kagemulighed bød sig i sidste uge, ja, så slog rabarberne til igen!

Jeg kan uden tvivl sige, at det  til dato er den allerbedste rabarberkage jeg har bagt. Den er bare perfekt og indeholder alle mine yndlings herligheder; rabarber, marcipan, tuckiks, nødder og flødeskum.

Halleluja for en rar bandit (:

Tuc-kiks

Der er desværre ikke mere af rabarberkage med tuckiks og flødeskum tilbage, men jeg planlægger allerede en ny omgang. Nemlig med sommerens lækre stikkelsbær, som jeg jo plukkede i sidste uge. Uf, det bliver guf. Den smager i hvert fald godt i mine tanker.

Mine tanker er dog lidt medtaget, for de sidste par dage har været fyldt med lækre ting. Fredagen startede ud med en invitation til  frokost på 2takt (Anmeldelse følger!), en god slå-mave-lur inden bette bror og jeg vendte snuden mod Århus. Her ventede endnu flere invitationer – godt nok lige foruden af en meget indelukket varm lejlighed. Så vi flygtede i biografen fredag aften og om lørdagen til Grenå.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

 

Rabarberkage med tuckiks og flødeskum - opskrift på rabarberkage

En ny uge truer og da søndagen ikke var helt lang nok til, at få ladet batterierne op, så snupper jeg lige mandagen med også. Lige pludselig er gråvejret nordpå faktisk helt perfekt til min plan om kaffe, sofa og læsning – lige pt. J.K. Rowlings “Den tomme plads”.

Hvad får I sommeren til at gå med ? (:

Rabarberkage med tuckiks og flødeskum - opskrift på rabarberkage

Rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum

  • Du kan ikke lige finde hasselnøddemel? Blend hele hasselnødder fint eller nap en pose mandelmel i stedet.
  • Kan tuc-kiks udskiftes? Nej, de er en væsentlig del af opskriften og giver den lækre saltede smag til bunden.
  • Mine rabarber er lidt søde? Tilsæt citronsaft til kompotten, så den bliver balanceret.
  • Kan rabarberkagen laves på forhånd? Ja, det er næsten endny bedre når den lige får lov at trække natten over.

 

Rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum

Nem og lækker rabarberkage med sprød bund, rabarberkompot og flødeskum på toppen. Kan nemt laves dagen i forvejen og så toppes med flødeskum lige inden servering.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Hviletid3 timer
Samlet tid3 timer 40 minutter
Antal: 8 pers

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 springform 22-24 cm

Ingredienser

Bund

  • 3 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 100 g hasselnøddemel, kan udskiftes med mandelmel
  • 1 pakke knuste tuc-kiks
  • 75 g revet marcipan

Frugtkompot

  • 500 g rabarber i tern, eller hindbær, solbær, stikkelsbær, blommer, brombær osv.
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl vand
  • 1 vaniljestang, eller 1 tsk vaniljepulver

Top

  • 2,5 dl piskefløde
  • Hakkede hasselnødder eller mandler - gerne ristede
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Bund:

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Kom lidt af sukkeret i øggehviderne, mens der piskes. Blev ved indtil alt sukkeret er kommet i og er "opløst" i hviderne. Det tager 4-5 minutter.
  • Tilsæt hasselnøddemel, knuste tuckiks og revet marcipan til æggehvidemassen og bland det hele godt sammen.
  • Hæld massen i en smurt springform (22 cm)
  • Bag bunden ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter.
  • Tag bunden ud og afkøl lidt i formen.

Rabarberkompot:

  • Imens laves rabarberkompotten.
  • Kom rabarbertern, sukker, vaniljekorn+stang og vand i en gryde. Kog det op og lad det koge nogle minutter. Rabarberne skal ikke koge ud!
  • Tag kompotten af varmen og lad den afkøle lidt.
  • Fordel den lune kompot på den lune bund, mens bunden stadig er i springformen.
  • Lad kagen afkøle og sætte sig nogle timer - gerne natten over.

Servering:

  • Pisk fløden til skum og fordel det på kagen.
  • Drys med hakkede nødder og server straks.

Noter

Kan du ikke finde hasselnøddemel, så blend almindelige hasselnødder meget fint eller erstat med mandelmel.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Previous Post: « Kartoffelsalat med dressing
Next Post: Skagen festival + Skagen Bryghus »

Reader Interactions

Comments

  1. Trine

    Hejsa,
    Forbliver bunden sprød, når den har stået i køleskabet med rabarberkompot på toppen?:)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Trine

      Bunden skal ikke være super sprød, det er mere ovre i en makronbund i kagen her :)

      Mange hilsner
      Louise

  2. Hanne

    Wauw den er god. Mine rabarber var kogt ud, men det betyder intet, når alting smager så fantastisk

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Hanne,

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at resultatet blev fantastisk :-)

      Hav en super dag!

    • Lene

      Hej. Vil lige høre, om jeg kan bruge noget andet end marcipan, da det jo er ret dyrt? Hilsen Lene🙋🏼‍♀️

    • Louiogbearnaisen

      Hej Lene,

      Jeg har ikke testet kagen med andet end marcipan, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.

      God bagelyst!

  3. Benthe Helmer

    Når kompotten er fordelt på bunden er det så i køleskab eller på køkkenbord at kagen skal opbevares til næste gang
    Mvh
    Benthe

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      I køleskabet 🙂

      God bagelyst!

  4. Lillian Jønsson

    Bedste rabarber kage , ever…..Mmuuummmssss <3

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lillian,

      Hvor er jeg glad for at høre, at den var et hit :-)

      Tak fordi du tog dig tid til at dele din oplevelse med os.

      Rigtig god dag og weekend!

  5. Louise

    Kan jeg bruge hvedemel i stedet for? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Louise,

      Nej desværre, men du kan udskifte hasselnøddemel med mandelmel. Bunden er en form for makronmasse, så den bliver ikke god med hvedemel.

      God bagelyst!

  6. Britta Olesen

    Vil lige høre om kagen kan fryses med rabarber, og så pyntes på dagen, hvor den skal spises?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Britta,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til kage.

      Jeg har aldrig prøvet at fryse kagen, men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag.

  7. Fatma

    Hvor meget piskefløde bruger du til en kage? :o)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Fatma,

      Tak for dit spørgsmål.

      Hvor meget piskefløde du skal bruge til kagen er helt afhængig af, hvor flødeglad du er :-)

      Jeg vil skyde på ca. 2,5 dl (rundt regnet).

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en super dag.

  8. Fatma

    Hej Louise. Skal kagen bages med varmluft eller almindelig ovn? Jeg påtænker at bage den til mine kolleger om et par dage, så jeg skal nok bage to. Ville du bage den på varmluft så?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Fatma,

      Tak for dit spørgsmål.

      Om kagen skal bages med vamrluft eller i alm. ovn, kommer helt an på din ovn. Min bager meget hårdt ved varmluft, så det bruger jeg stort set aldrig. Men har du en ovn, som bager okay ved varmluft, så kan du sagtens bruge det :-)

      Håber det kan hjælpe dig.

      Lad mig endelig vide, hvordan resultatet blev :-)

      Hav en dejlig dag

  9. Anne

    Hej Louise! Er LIGE faldet pladask for din kage! Og til mit held bugner min fryser med rabarber der trænger til at blive brugt. :D
    Jeg skal dog lige høre.. Hvor stor en springform du har brugt? Kan ikke se det står nævnt nogle steder. ;)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne,

      Tak for dit spørgsmål og de fine ord :-)

      Jeg tror at den springform jeg brugte var omkring 22-24 cm.

      Hav en dejlig dag og skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål eller vil dele din rabarberkage med os :-)

  10. Dorthe

    Hej
    Skal kagen i køleskabet natten over ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Dorthe

      Nej, ikke nødvendigvis :)

  11. Anette

    Mums :-)
    Lækker, syndig; Har du rabarber i haven, så se at komme i gang; du vil ikke fortryde denne skønne kage.

    Svar
  12. Johanne

    Når du skriver kagen skal stå og afkøle, er det så i køleskab eller ved stuetemperatur? :)

    Svar
  13. Olivia

    Uhh den skal afprøves. Er desværre ikke særlig glad for tuckiks, tror du man kan benytte digestive kiks i stedet for? :)

    Svar
    • Loui

      Hej Oliva

      Det er jeg helt sikker på vil smage godt også :)

  14. Bitten

    Kææææft den ser god ud! Godt jeg har rabarber i fryseren :D

    Svar
    • Loui

      Yeaaahr :D De skal op ;)

  15. Sine

    Årh den ser lækker ud! Har endda næsten alle ingredienserne herhjemme. Tak for opskriften.
    Det lyder som om du rigtig nyder ferien.

    Svar
    • Loui

      Velbekom, den er altså også skøøøøn :) Ja, jeg prøver i hvert fald på det :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework