Opskrift på den min super populære rabarberkage med tuckiks og flødeskum, som har det hele med sprød bund, rabarberfyld og flødeskum – og så er den nem at lave.
Hurra for rabarber! Jeg er gået lidt i selvsving over de fine stængler og da en kagemulighed bød sig i sidste uge, ja, så slog rabarberne til igen!
Jeg kan uden tvivl sige, at det til dato er den allerbedste rabarberkage jeg har bagt. Den er bare perfekt og indeholder alle mine yndlings herligheder; rabarber, marcipan, tuckiks, nødder og flødeskum.
Halleluja for en rar bandit (:
Der er desværre ikke mere af rabarberkage med tuckiks og flødeskum tilbage, men jeg planlægger allerede en ny omgang. Nemlig med sommerens lækre stikkelsbær, som jeg jo plukkede i sidste uge. Uf, det bliver guf. Den smager i hvert fald godt i mine tanker.
Mine tanker er dog lidt medtaget, for de sidste par dage har været fyldt med lækre ting. Fredagen startede ud med en invitation til frokost på 2takt (Anmeldelse følger!), en god slå-mave-lur inden bette bror og jeg vendte snuden mod Århus. Her ventede endnu flere invitationer – godt nok lige foruden af en meget indelukket varm lejlighed. Så vi flygtede i biografen fredag aften og om lørdagen til Grenå.
En ny uge truer og da søndagen ikke var helt lang nok til, at få ladet batterierne op, så snupper jeg lige mandagen med også. Lige pludselig er gråvejret nordpå faktisk helt perfekt til min plan om kaffe, sofa og læsning – lige pt. J.K. Rowlings “Den tomme plads”.
Hvad får I sommeren til at gå med ? (:
Rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum
- Du kan ikke lige finde hasselnøddemel? Blend hele hasselnødder fint eller nap en pose mandelmel i stedet.
- Kan tuc-kiks udskiftes? Nej, de er en væsentlig del af opskriften og giver den lækre saltede smag til bunden.
- Mine rabarber er lidt søde? Tilsæt citronsaft til kompotten, så den bliver balanceret.
- Kan rabarberkagen laves på forhånd? Ja, det er næsten endny bedre når den lige får lov at trække natten over.

Rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum
DET SKAL DU BRUGE
- 1 springform 22-24 cm
Ingredienser
Bund
- 3 æggehvider
- 200 g sukker
- 100 g hasselnøddemel, kan udskiftes med mandelmel
- 1 pakke knuste tuc-kiks
- 75 g revet marcipan
Frugtkompot
- 500 g rabarber i tern, eller hindbær, solbær, stikkelsbær, blommer, brombær osv.
- 1 dl sukker
- 1/2 dl vand
- 1 vaniljestang, eller 1 tsk vaniljepulver
Top
- 2,5 dl piskefløde
- Hakkede hasselnødder eller mandler - gerne ristede
Sådan gør du
Bund:
- Pisk æggehviderne stive.
- Kom lidt af sukkeret i øggehviderne, mens der piskes. Blev ved indtil alt sukkeret er kommet i og er "opløst" i hviderne. Det tager 4-5 minutter.
- Tilsæt hasselnøddemel, knuste tuckiks og revet marcipan til æggehvidemassen og bland det hele godt sammen.
- Hæld massen i en smurt springform (22 cm)
- Bag bunden ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter.
- Tag bunden ud og afkøl lidt i formen.
Rabarberkompot:
- Imens laves rabarberkompotten.
- Kom rabarbertern, sukker, vaniljekorn+stang og vand i en gryde. Kog det op og lad det koge nogle minutter. Rabarberne skal ikke koge ud!
- Tag kompotten af varmen og lad den afkøle lidt.
- Fordel den lune kompot på den lune bund, mens bunden stadig er i springformen.
- Lad kagen afkøle og sætte sig nogle timer - gerne natten over.
Servering:
- Pisk fløden til skum og fordel det på kagen.
- Drys med hakkede nødder og server straks.
Noter
Hejsa,
Forbliver bunden sprød, når den har stået i køleskabet med rabarberkompot på toppen?:)
Hej Trine
Bunden skal ikke være super sprød, det er mere ovre i en makronbund i kagen her :)
Mange hilsner
Louise
Wauw den er god. Mine rabarber var kogt ud, men det betyder intet, når alting smager så fantastisk
Hej Hanne,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at resultatet blev fantastisk :-)
Hav en super dag!
Hej. Vil lige høre, om jeg kan bruge noget andet end marcipan, da det jo er ret dyrt? Hilsen Lene🙋🏼♀️
Hej Lene,
Jeg har ikke testet kagen med andet end marcipan, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.
God bagelyst!
Når kompotten er fordelt på bunden er det så i køleskab eller på køkkenbord at kagen skal opbevares til næste gang
Mvh
Benthe
I køleskabet 🙂
God bagelyst!
Bedste rabarber kage , ever…..Mmuuummmssss <3
Hej Lillian,
Hvor er jeg glad for at høre, at den var et hit :-)
Tak fordi du tog dig tid til at dele din oplevelse med os.
Rigtig god dag og weekend!
Kan jeg bruge hvedemel i stedet for? :)
Hej Louise,
Nej desværre, men du kan udskifte hasselnøddemel med mandelmel. Bunden er en form for makronmasse, så den bliver ikke god med hvedemel.
God bagelyst!
Vil lige høre om kagen kan fryses med rabarber, og så pyntes på dagen, hvor den skal spises?
Hej Britta,
Tak for din kommentar og spørgsmål til kage.
Jeg har aldrig prøvet at fryse kagen, men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en dejlig dag.
Hvor meget piskefløde bruger du til en kage? :o)
Hej Fatma,
Tak for dit spørgsmål.
Hvor meget piskefløde du skal bruge til kagen er helt afhængig af, hvor flødeglad du er :-)
Jeg vil skyde på ca. 2,5 dl (rundt regnet).
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en super dag.
Hej Louise. Skal kagen bages med varmluft eller almindelig ovn? Jeg påtænker at bage den til mine kolleger om et par dage, så jeg skal nok bage to. Ville du bage den på varmluft så?
Hej Fatma,
Tak for dit spørgsmål.
Om kagen skal bages med vamrluft eller i alm. ovn, kommer helt an på din ovn. Min bager meget hårdt ved varmluft, så det bruger jeg stort set aldrig. Men har du en ovn, som bager okay ved varmluft, så kan du sagtens bruge det :-)
Håber det kan hjælpe dig.
Lad mig endelig vide, hvordan resultatet blev :-)
Hav en dejlig dag
Hej Louise! Er LIGE faldet pladask for din kage! Og til mit held bugner min fryser med rabarber der trænger til at blive brugt. :D
Jeg skal dog lige høre.. Hvor stor en springform du har brugt? Kan ikke se det står nævnt nogle steder. ;)
Hej Anne,
Tak for dit spørgsmål og de fine ord :-)
Jeg tror at den springform jeg brugte var omkring 22-24 cm.
Hav en dejlig dag og skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål eller vil dele din rabarberkage med os :-)
Hej
Skal kagen i køleskabet natten over ?
Hej Dorthe
Nej, ikke nødvendigvis :)
Mums :-)
Lækker, syndig; Har du rabarber i haven, så se at komme i gang; du vil ikke fortryde denne skønne kage.
Når du skriver kagen skal stå og afkøle, er det så i køleskab eller ved stuetemperatur? :)
Uhh den skal afprøves. Er desværre ikke særlig glad for tuckiks, tror du man kan benytte digestive kiks i stedet for? :)
Hej Oliva
Det er jeg helt sikker på vil smage godt også :)
Kææææft den ser god ud! Godt jeg har rabarber i fryseren :D
Yeaaahr :D De skal op ;)
Årh den ser lækker ud! Har endda næsten alle ingredienserne herhjemme. Tak for opskriften.
Det lyder som om du rigtig nyder ferien.
Velbekom, den er altså også skøøøøn :) Ja, jeg prøver i hvert fald på det :)