• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Jordbærtærte med mascarponecreme

Det vrimler med jordbær og det er bare med at svælge i dem, mens tid er. Når man alligevel skal have gæster skal det da udnyttes og selvfølgelig med den klassiske jordbærtærte. Det sidder altså lige i øjet. Altid.

Man kunne lave gennemført en, med mazarinmasser, creme og hele pivtøjet.. meeen man kan også bare snuppe den nemme løsning og røre en hurtig creme af mascarpone. Om man så bager mørdejen eller køber, det blander jeg mig ikke i (;

Godt nok forbander jeg bagning af mørdej langt væk, men den her udgave er så nem, at jeg forbarmede mig og alligevel bagte banditten. Aftenen før. Så er det nemlig bare lige, at røre creme, smide et par håndfulde bær på (jojo, man kunne vælge, at skære dem ud, men arrh, det er nu meget fint med hele bær…og nemt!) og ja, varme et glas ribsgele. Taadaah, tærte på en almindelige hverdagsaften. Nemt, ikke (;

Jeg skruer lige ned for det irriterende overskud, for jeg har jo faktisk fri hele dagen og kom derfor ikke hjem fra arbejde og skulle igang. Det gjorde min Mutter til gengæld, da det var hendes gæster som skulle smovse kage..
Min aften stod i stedet på fødselsdag og lækker mad. Jeg var nemlig blevet inviteret på Jensen Fiskerestaurant i Sæby, hvor menuen stod på skønt stjerneskud, med masser af helt friske fisk. Haps.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Og med 2 x aftenskaffe – for et bette stykke jordbærtærte og en kop kaffe skulle jeg liiiige have, da jeg kom hjem, var jeg også ved, at have lagt bunden på en mandag.

Jordbærtærten smager stadig  forrygende her en dag efter, hvor jeg mæsker mig i rester. Sommerferie nordpå er ikke helt dumt.

Et lille tip her til slut; Erstat gerne halvdelen af hvedemelet med mandelmel, det vil være mægtig lækkert.

Jordbærtærte med mascarponecreme

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 8 pers

Ingredienser

Mørdej

  • 85 g blødt smør, alm. saltet
  • 120 g hvedemel
  • 30 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 100 g mørk chokolade, 56%, hakket groft
  • ca. 30-50 g mandelsplitter/flager

Creme

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløde
  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk flormelis

Top

  • Massevis af bær, her ca. 800 g jordbær
  • 200 g ribsgele
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Mørdej

  • Bland smør, mel og flormelis sammen til "brødkrummer".
  • Tilsæt æggeblommen og saml dejen.
  • Pak den ind i madfilm og lad den hvile min. 15 minutter i køleskabet.
  • Smør en tærteform. Rul dejen ud og beklæd formen (evt. tryk dejen ud i formen). Prik bunden med en gaffel.
  • Kom tærtedejen i køleskabet 30 minutter.
  • Bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15-17 minutter. Den skal være sprød.
  • Tag den ud og fordel chokoladen i den varme bund. Når det smelter, smøres det ud over hele bunden og drysses med mandelsplitter.
  • Dæk bunden til med madfilm og kom den i køleskabet 30 minutter eller til dagen efter.

Creme

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med flormelis.
  • Kom mascarpone, fløde og flormelis/vanilje i en skål og pisk det op.
  • Fyld cremen på den kolde tærtebund.
  • Fordel bær ovenpå cremen.
  • Kom ribsgele i en lille kasserolle og smelt den ved svag varme.
  • Hæld den varme, smeltede gele udover bærerne.
  • Kom tærten på køl i 30 minutter inden servering.

Noter

Jordbær kan udskiftes med andre bær; hindbær, stikkelsbær, ribs, blåbær. brombær, kirsebær osv.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Previous Post: « Brownies med pretzels
Next Post: Tordenskjoldsdage i Frederikshavn »

Reader Interactions

Comments

  1. Maria

    Tak for en genial opskrift på jordbærtærte. Den smager fantastisk.
    Jeg brugte halvt hvedemel halvt mandelmel og måtte supplere med lidt mere hvedemel for at få dejen perfekt.
    Gentager succesen på søndag 😋

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Det var så lidt- dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

      Lyder lækkert med mandelmel 👌😋

      Tak for feedback og hav en dejlig dag!

  2. Christina

    Jeg vil lave din flotte tærte til gamle veninder på torsdag og tænker at forberede dejen. Vil du tro, man kan fryse dejen enten før bagning (i tærteformen) eller efter bagning? Hvilket giver bedste resultat? Jeg vil jo gerne at tærten er sprød, når den skal serveres :)
    På forhånd tak!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Du kan lave dejen på forhånd og så fryse den indtil brug (men ikke i formen:-). Så skal du blot rulle den ud og komme den i formen på selve dagen.

      Håber du får en dejlig dag med veninderne :-)

  3. Isabelle

    Hej
    Har lavet denne tærte med mazarin oven på mørdejen,,og så et lille lag rabarber kompot under cremen,,Syntes jordbær og rabarber klæder hinanden så fint.
    Øj den var lækker
    Den var næsten endnu bedre dagen efter hvor den havde sat sig,

    Svar
  4. Sanne

    Jeg bagte i dag tærten til min mors fødselsdag, og den smagte rigtig skønt! Jeg er også rigtig vild med de klassiske jordbærtærter med marcipan, men denne er på en måde mere let og frisk i det (og hurtigere), hvilket jo kan være at foretrække :) Jeg havde læst kommentarerne inden (hvorfor jeg også skriver denne, da jeg selv synes, det er rart at læse, at andre anbefaler opskriften), hvorfor jeg tilføjede skal af 1 citron til cremen, og det gør jeg også næste gang :) Tak for opskriften!
    Som en sidste bemærkning havde jeg hverken mandelsplitter eller -flager, så jeg smuttede blot nogle hele mandler og hakkede dem, og det virkede også godt :)

    Svar
  5. Tina

    Bliver cremen så stiv at man kan komme den ovenpå små tærter? Jeg tænker på at den så ikke løber ud over kanten… :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      Ja, mascarponen gør cremen helt stiv :)

  6. Stina

    og det var bruger…. :-)

    Svar
  7. Stina

    ruger du piskefløde eller bare kaffefløde?
    Den lyder virkelig lækker :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Stina

      Jeg bruger piskefløde :)

  8. Frk.lunella

    Mmm, den ser lækker ud! Jeg har endnu ikke fået smagt jordbærtærten i år, så det kunne da være, at denne opskrift skulle være undskyldningen…

    Svar
    • Loui

      Ej, skynd dig at få nogle bær – sæsonen er aaaalt for kort :)

  9. Frk. Smed/ Sine

    Det er sjovt som man kan komme på de samme idéer.
    Lavede en næsten magen til til min fødselsdag. Jeg havde bare tilføjet citron skal til mørdej og mascarponecremen. Den bliver lidt mere frisk i det.
    Jeg havde også en rulle marcipan liggende i køleskabet, så den fik også lige et lag marcipan/æggemasse ovenpå mørdejen.

    Men det smager så godt, bare ærgeligt at jordbær sæsonen er så kort.

    Svar
    • Loui

      Uhm, citron i cremen var også i mine tanker, så det skal der helt sikkert i næste gang :) Kan være jeg lige skal have lavet en omgang inden sæsonen er ovre! Og hey med marcipan, det var en genial ide.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Madpakke-muffins spækket med lige det fyld, du er Madpakke-muffins spækket med lige det fyld, du er vild med - de dur nemlig med det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg gik med laks og spinat. Og nåhr ja, squash, cheddarost og bacon 🥓☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pisk, bland, bag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og så er der nemme, saftige madmuffins til madpakken, frokosten eller den der brunch, hvor du lige mangler det ekstra hit på sidelinjen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio og story) + 7 ekstra ideer til fyld, som du måske allerede har på lager, som rest i køleskabet eller fryseren 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakkeinspiration #madinspiration #brunchideas #nemmad #madtilbørn #sundmad
Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework