• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Jordbærtærte med mascarponecreme

Det vrimler med jordbær og det er bare med at svælge i dem, mens tid er. Når man alligevel skal have gæster skal det da udnyttes og selvfølgelig med den klassiske jordbærtærte. Det sidder altså lige i øjet. Altid.

Man kunne lave gennemført en, med mazarinmasser, creme og hele pivtøjet.. meeen man kan også bare snuppe den nemme løsning og røre en hurtig creme af mascarpone. Om man så bager mørdejen eller køber, det blander jeg mig ikke i (;

Godt nok forbander jeg bagning af mørdej langt væk, men den her udgave er så nem, at jeg forbarmede mig og alligevel bagte banditten. Aftenen før. Så er det nemlig bare lige, at røre creme, smide et par håndfulde bær på (jojo, man kunne vælge, at skære dem ud, men arrh, det er nu meget fint med hele bær…og nemt!) og ja, varme et glas ribsgele. Taadaah, tærte på en almindelige hverdagsaften. Nemt, ikke (;

Jeg skruer lige ned for det irriterende overskud, for jeg har jo faktisk fri hele dagen og kom derfor ikke hjem fra arbejde og skulle igang. Det gjorde min Mutter til gengæld, da det var hendes gæster som skulle smovse kage..
Min aften stod i stedet på fødselsdag og lækker mad. Jeg var nemlig blevet inviteret på Jensen Fiskerestaurant i Sæby, hvor menuen stod på skønt stjerneskud, med masser af helt friske fisk. Haps.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Og med 2 x aftenskaffe – for et bette stykke jordbærtærte og en kop kaffe skulle jeg liiiige have, da jeg kom hjem, var jeg også ved, at have lagt bunden på en mandag.

Jordbærtærten smager stadig  forrygende her en dag efter, hvor jeg mæsker mig i rester. Sommerferie nordpå er ikke helt dumt.

Et lille tip her til slut; Erstat gerne halvdelen af hvedemelet med mandelmel, det vil være mægtig lækkert.

Jordbærtærte med mascarponecreme

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 8 pers

Ingredienser

Mørdej

  • 85 g blødt smør, alm. saltet
  • 120 g hvedemel
  • 30 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 100 g mørk chokolade, 56%, hakket groft
  • ca. 30-50 g mandelsplitter/flager

Creme

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløde
  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk flormelis

Top

  • Massevis af bær, her ca. 800 g jordbær
  • 200 g ribsgele
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Mørdej

  • Bland smør, mel og flormelis sammen til "brødkrummer".
  • Tilsæt æggeblommen og saml dejen.
  • Pak den ind i madfilm og lad den hvile min. 15 minutter i køleskabet.
  • Smør en tærteform. Rul dejen ud og beklæd formen (evt. tryk dejen ud i formen). Prik bunden med en gaffel.
  • Kom tærtedejen i køleskabet 30 minutter.
  • Bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15-17 minutter. Den skal være sprød.
  • Tag den ud og fordel chokoladen i den varme bund. Når det smelter, smøres det ud over hele bunden og drysses med mandelsplitter.
  • Dæk bunden til med madfilm og kom den i køleskabet 30 minutter eller til dagen efter.

Creme

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med flormelis.
  • Kom mascarpone, fløde og flormelis/vanilje i en skål og pisk det op.
  • Fyld cremen på den kolde tærtebund.
  • Fordel bær ovenpå cremen.
  • Kom ribsgele i en lille kasserolle og smelt den ved svag varme.
  • Hæld den varme, smeltede gele udover bærerne.
  • Kom tærten på køl i 30 minutter inden servering.

Noter

Jordbær kan udskiftes med andre bær; hindbær, stikkelsbær, ribs, blåbær. brombær, kirsebær osv.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Previous Post: « Brownies med pretzels
Next Post: Tordenskjoldsdage i Frederikshavn »

Reader Interactions

Comments

  1. Maria

    Tak for en genial opskrift på jordbærtærte. Den smager fantastisk.
    Jeg brugte halvt hvedemel halvt mandelmel og måtte supplere med lidt mere hvedemel for at få dejen perfekt.
    Gentager succesen på søndag 😋

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Det var så lidt- dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

      Lyder lækkert med mandelmel 👌😋

      Tak for feedback og hav en dejlig dag!

  2. Christina

    Jeg vil lave din flotte tærte til gamle veninder på torsdag og tænker at forberede dejen. Vil du tro, man kan fryse dejen enten før bagning (i tærteformen) eller efter bagning? Hvilket giver bedste resultat? Jeg vil jo gerne at tærten er sprød, når den skal serveres :)
    På forhånd tak!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Du kan lave dejen på forhånd og så fryse den indtil brug (men ikke i formen:-). Så skal du blot rulle den ud og komme den i formen på selve dagen.

      Håber du får en dejlig dag med veninderne :-)

  3. Isabelle

    Hej
    Har lavet denne tærte med mazarin oven på mørdejen,,og så et lille lag rabarber kompot under cremen,,Syntes jordbær og rabarber klæder hinanden så fint.
    Øj den var lækker
    Den var næsten endnu bedre dagen efter hvor den havde sat sig,

    Svar
  4. Sanne

    Jeg bagte i dag tærten til min mors fødselsdag, og den smagte rigtig skønt! Jeg er også rigtig vild med de klassiske jordbærtærter med marcipan, men denne er på en måde mere let og frisk i det (og hurtigere), hvilket jo kan være at foretrække :) Jeg havde læst kommentarerne inden (hvorfor jeg også skriver denne, da jeg selv synes, det er rart at læse, at andre anbefaler opskriften), hvorfor jeg tilføjede skal af 1 citron til cremen, og det gør jeg også næste gang :) Tak for opskriften!
    Som en sidste bemærkning havde jeg hverken mandelsplitter eller -flager, så jeg smuttede blot nogle hele mandler og hakkede dem, og det virkede også godt :)

    Svar
  5. Tina

    Bliver cremen så stiv at man kan komme den ovenpå små tærter? Jeg tænker på at den så ikke løber ud over kanten… :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      Ja, mascarponen gør cremen helt stiv :)

  6. Stina

    og det var bruger…. :-)

    Svar
  7. Stina

    ruger du piskefløde eller bare kaffefløde?
    Den lyder virkelig lækker :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Stina

      Jeg bruger piskefløde :)

  8. Frk.lunella

    Mmm, den ser lækker ud! Jeg har endnu ikke fået smagt jordbærtærten i år, så det kunne da være, at denne opskrift skulle være undskyldningen…

    Svar
    • Loui

      Ej, skynd dig at få nogle bær – sæsonen er aaaalt for kort :)

  9. Frk. Smed/ Sine

    Det er sjovt som man kan komme på de samme idéer.
    Lavede en næsten magen til til min fødselsdag. Jeg havde bare tilføjet citron skal til mørdej og mascarponecremen. Den bliver lidt mere frisk i det.
    Jeg havde også en rulle marcipan liggende i køleskabet, så den fik også lige et lag marcipan/æggemasse ovenpå mørdejen.

    Men det smager så godt, bare ærgeligt at jordbær sæsonen er så kort.

    Svar
    • Loui

      Uhm, citron i cremen var også i mine tanker, så det skal der helt sikkert i næste gang :) Kan være jeg lige skal have lavet en omgang inden sæsonen er ovre! Og hey med marcipan, det var en genial ide.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework