Som jeg skrev på bloggens facebook-side igår, så er det lidt op af bakke at være madblogger de her dage. I hvert fald den slags, som ret gerne vil bage, koge, style og tage billeder i massevis. Det er for simpelthen for varmt! Både til det ene og det andet.
Men det er faktisk ikke bare mig selv, som gør det umuligt. Okay, lidt måske..
Hvis du har prøvet at bage disse her dage, har du måske oplevet processen eller resultatet blive markant anderledes. Vejret er en betydelig faktor for bageprocessen (tro det eller lad vær’), hvis du da ikke lige bor i et nymodens hus, hvor du styrer luftighed, varme og fancy ting. I min hytte er det all-natural og jeg går i ét med naturens luner. Så den meget tørre hedebølge har sat mit bageliv ud af funktion. Tvær? Oh yea!
Men der er håb i sigte, både for bagværks-folket og for landmænd, haveejere og hvem der nu ellers synes en klam, fugtig varme er rar. Den kommer og den skulle meget gerne ankomme i dag med en smule regnvejr. Hurra, velkommen til.
Så kan der komme brød på bordet igen og jeg kan kaste mig over næste problem; Fotografering i ulækker, fugtig varme!?
Naah, men ellers klager jeg ikke (; Jeg har et par rigtige indlæg i baghånden, som meget gerne skulle lande på bloggen de næste dag. Vi skal selvfølgelig have fredagskage og hvad bedre end gammeldags kringle med stikkelsbær? Dernæst en omgang mad-anmeldelse og ikke mindst en Kitchen Guide. For går vi alle ikke rundt og spekulerer på, hvad forskellen er på kakaopulver? (;
Jeg ved nøjagtig, hvordan du har det! Det med at stå timer i køkkenet i denne varme, det er bare ikke sagen. Jeg forsøgte at bage macarons for et par dage siden – de blev meget mærkelige pga. luftfugtigheden. Men ja, det er noget med at prøve at nyde et par blogfri dage og så kaste sig over bær og is, så man overlever varmen :)
Vi andre har det ligesom dig – det er også o.k. for madblogger – at holde fridage :-) tak fordi vi må følge med!
Ohhh yeahhh…. Bagte chokoladeboller i går – som pludselig blev til chokoladeboller MED CHOKOLADESTYKKER! Chokoladen smeltede simpelthen!
Er forresten lidt spændt på det med kakao… Personligt kunne jeg godt tænke mig at høre hvad forskellen er på Rexim Holland Kakaopulver og Raw kakaopulver…?? Kan du hjælpe med den? ;)
Jamen jeg glæder mig da til de kommende indlæg, som alle lyder spændende – og en lille smude nørderi er altid velkomment. I øvrigt venter jeg stadig i spænding på dit næste debat-indlæg. Eller er det gået min næse forbi her i sommervarmen? Du ville skrive noget mere i forlængelse af dit indlæg om “kost-religioner”.
Jeg sætter pris på det faglige indspark – jeg er ikke selv fagperson i dén retning, men suger ivrigt viden og holdninger til mig fra alle retninger.
God regn-vejrs-bage-dag.
Mia Sørensen