• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Kold agurk/avocado-suppe med valnødder og skyr

Det kan godt være solskinnet udebliver lidt de her dage, men det afholder mig bestemt ikke for at nyde sommerferien. Da jeg jo bor i en meget lille lejlighed, i smørhullet af en hel del lejligheder, er der altid kronisk sauna herinde! Så sommervarmen her jeg da (;

Og med sådan en varme – i lejlighed eller under en parasol – er kolde fødevarer altså de bedste.
Koldskål er altid et hit og jeg spiser da også litervis af hjemmelavet koldskål med tykmælk. Meeen lidt grønt er nu også ret godt på denne årstid.

Der vil jeg gerne slå et slag for kolde supper den her sommer! De kan laves i alle afskygninger og med alle de mægtig, lækre herligheder fra drivhuset…altså hvis man er så heldig indehaver af sådan et! Vi andre må traske på marked i det danske land (:

Men det bedste af det hele; supper er nemme og kan ofte laves på forhånd. Denne her grønne fætter kan snildt stilles i køleskabet om morgenen og så er der vitaminbombe slas væskebombe efter en lang dag på stranden. Eller på sofaen i sommerhuset…

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Som den heldige indehaver af helt egen sommervarme/sauna står den vist på endnu en suppe i aften. Men hvad det bliver er ikke heeelt bestemt endnu.
Så mon ikke jeg indtil, da skal smide solbriller..øhh…læsebrillerne på, flashe mine blege stænger og nyde lidt sommerlæsning i lænestolen. Man kunne jo altid dyppe tæerne i vaskefadet, bare for at køre sommerstilen helt ud…

Kold agurk avocado-suppe med valnødder og skyr

Kold agurk/avocado-suppe med valnødder og skyr

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter

Ingredienser

Suppe

  • 1 agurk
  • 2 modne avocadoer
  • 1/4 dl god olivenolie
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1/2 citron
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1,5 dl valnøddekerner
  • 1 tsk cayennepeber eller stødt chili
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 172 tsk stødt koriander
  • Salt/peber
  • 1 dl skyr
  • ca. 3-5 dl koldt vand

Top

  • Skyr
  • purløg
  • basilikum
  • hakkede valnødder
  • evt. isterninger
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skær agurken i grove stykker og ligeledes avocado.
  • Kom alle ingredienserne i en blender - gem vandet.
  • Blend og tilsæt vandet lidt efter lidt, mens der blendes til den ønskede konsistens.
  • Smag til!
  • Stil gerne suppe på køl i min. 30 min. før servering.
  • Er du ultålmodig så smid en håndfuld isterninger i suppen og blend dem med.
  • Server suppen toppet med finthakket purløg, skyr, knuste valnødder og basilikum.

Noter

Skyr kan udskiftes med cremefraiche
Valnødder kan udskiftes med mandler
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Pasta i flødesauce med rucola, salvie og serranoskinke
Next Post: Rustik gazpacho med mandler »

Reader Interactions

Comments

  1. Maja Bugge

    Hej,

    Kan man mon lave suppen klar dagen før eller bliver den brun og kedelig af at stå?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maja,

      Den skal helst laves på dagen, da den ellers, som du skriver, bliver brun og mister friskheden.

      Hav en fortsat dejlig dag!

  2. Tine

    Jeg er altså også lidt usikker på, hvad der skal i suppen, og hvad der skal ovenpå.
    Ingen purløg og valnødder i suppen, men hvad med basilikum, skyr og olivenolie? Skal det både i og ovenpå?
    Jeg glæder mig meget til at prøve opskriften!

    Tine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tine,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Purløg, basilikum, skyr og olivenolie skal både i og ovenpå suppen (Opskriften er delt ind i to dele (“Suppe” og “Top”), så du kan se hvilke ingredienser der hører til hvad. Kom evt. også lidt olivenolie ovenpå suppen – det smager skønt 😋

      Håber du kan lide opskriften – del gerne resultatet med os i en kommentar her på bloggen.

      Hav en forrygende dag.

  3. Kirsten Brüel

    Jeg er noget i tvivl med opskriften på agurke – avocadosuppen. Skal der både purløg og valnødder i og ovenpå suppen ? Er det saften fra en halv citron der skal med i blenderen ? Jeg går ud fra, at du mener 1/2 tsk. koriander !
    Hvad mener du med “gem vandet” under pkt. 2 i opskriften ?
    Ellers glæder jeg mig meget til at lave, og ikke mindst spise suppen.
    Med venlig hilsen
    Kirsten

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kirsen

      1. Purløg og valnødder skal ovenpå suppen.
      2. Jep, det er saft fra en halv citron, som skal med i blenderen. Men du kan evt. holde lidt tilbage afhængig af, hvor meget citronsaft der er og smage suppen til.
      3. I opskriften står der 3-5 dl vand, så det skal tilsættes lidt efter lidt, til du får den konsistens du gerne vil have.

      Håber det svar, ellers så spørger du bare igen :)

    • Loui&bearnaisen

      Hej Kirsten

      1. Purløg og valnødder skal ovenpå suppen.
      2. Citronsaften skal med i blenderen. Afhængig af, hvor meget citronsaft der er, så hold lidt tilbage og smag til.
      3. Vandet skal tilsættes lidt efter lidt, så du får den konsistens du gerne vil have.

      Håber det var svar, eller spørger du bare igen :)

  4. Birgitte

    Skal helt klart afprøves men skal da vist ud og proviantere…..

    172 tsk stødt koriander ;)

    Svar
  5. Anja

    Mums det ser godt ud! Kolde supper er et hit om sommeren. Tak for god inspiration :)

    Svar
    • Loui

      Det er de nemlig :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework