• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Hvilken kostform følger du i denne uge ?

Jeg har et bøn! Det er kommet en trend, sammen med alle de nye diæter/kostformer/livsstile/modediller, kald dem hvad du vil.

Kan I huske Kernesund-bølgen der florerede for nogle år siden? Den brystede sig af opbakninger fra læger, videnskabelige resultater og jeg ved ikke hvad. Den kunne faktisk ikke være mere understøttet på evidens.

Eller hvad? For googler du ”kernesund” nu, så skyller det ind med advarsler og kritik. Det er nemlig sådan, at når man begynder at snakke om kroppen processer kan alting tvistes, så det passer til en kostform. Det er ret nemt og ville jeg lave en ny kostform og tjene millioner, ja, så kunne jeg gøre det på lige under 10 minutter. Jeps!
Det er møghamrende nemt og der findes altid en læge, artikel eller hjemmeside, som der kan henvises til for lidt validitet. Og du kan tro, at jeg har overvejet det mange gange. For det er da de nemmeste tjente penge! 

Jamen, det kan man da ikke?

Jo da, det er sådan kostformer bliver skabt og med internettet, medier og smart reklame, så er den ide solgt.
Vi vil jo alle gerne have den nemme løsning og have det godt – sådan er mennesket skabt, det er instinkter. Vi bliver draget af det nemme og det som glitrer mest. Læs 5 minutter om markedføring og  find ud af hele virkeligheden er snyd.
Sådan er det. Det skal vi ikke have det dårligt over. Vi skal måske bare indse vi ikke er helt så smarte og kloge, som vi egentlig tror. Jeg bliver selv snydt hele tiden.

Men tilbage til kostformerne og min bøn. Jeg har intet problem med, at folk hopper på en diæt og selv vælger den måde de vil leve deres liv. Fred være med det. Det er det som livet er til for; frihed.
Men jeg har et problem med blogs, websider og bøger som vælter frem lige pt. og smider om sig med ”videnskabelige” fakta omkring kroppen og hvordan forskellige ting påvirker den.

Hvor er den kritiske holdning? Hvor er uddannelsen? Hvis du er pædagog, arkitekt eller ja, studerende på russisk er det altså meget svært, a blive kostguru på et par uger. Det kan simpelthen ikke lade gøre uanset hvor meget der læses. 
Og jo, man tager udgangspunkt i sig selv, men så skal man også holde sig til det eller læse op på kildekritik før, man overhovedet begynder, at henvise til videnskabeligt materiale. Og så måske også overveje en uddannelse i biologi, ernæring eller medicin før man fortæller om kroppens processer. Det er et ret kompleks område.

Rigtig mange af ”pop-up” diæterne er her kun for en kort stund og tak for det. Det handler ofte om indtjening, profit og at få fat i nogen, som tror  på det, så det kan sprede sig. Tænk på de mængder af kosttilskud som vælter frem, forlag der hopper på den nyeste trend og udgiver og “eksperter”, som sælger foredrag. Det er en guldgrube. 

Det er helt fint i min verden. Det er bare vigtig, at flere er klar over det og åbner øjnene.

Vi lever i et samfund, hvor vi alle deles om udgifter til sundhedsvæsenet og det er jeg selvfølge taknemlig for, med min egen kroniske sygdom. Men jeg har et problem, når jeg skal betale for behandlinger til livsstilsygdomme, som kunne være undgået. Ja, det er mange med diabetes 2 og hjertekar-sygdomme ifølge af fedme. Det er et samfunds problem og mange er ikke selvforskyldt. Derfor er der også et voldsomt fokus på det nu, helt fra tidlig alder. Thumbs up.

MEN vi har altså et nyt fokusområde nu. Kostformer i alle afskygninger! De er fine til et hurtigt vægttab, men ikke til et helt liv. Jeg gider ærlig talt ikke betale for smadrede nyre, hjertekar-sygdomme, fedtlever, tarmsygdomme osv. om 30 år, når alle følgerne af kostformerne kommer.
Jo, det går godt nu, men jeg tvivler lidt på kroppen syntes mættet fedt i store mængder er genialt efter 30 år. Eller mangel på D-vitamin er vejen frem..

Mine håndører til samfundet har det altså bedre med, at forske i kræft, kroniske sygdomme og give psykisk hjælp til børn og voksne, så spiseforstyrrelser af alle arter kan blive behandlet.

Hvis den perfekte kostform fandtes, ville den nok have været her nu. Det blev ikke atkins, det blev ikke kernesund, det blev ikke light-bølgen, det blev ikke tarmskylning, det blev ikke dukan og det bliver højst sandsynligt hellere ikke paleo, raw food eller LCHF. Eller hvad?
Følgerne mener, at det er samfundet og sociale normer som ikke kan indfinde sig. Jeg tvivler dog lidt på at 5 millioner mennesker kan skyde hjorte i Danmarks 2 skove – lige inden aftensmad eller, at verden kan holde til de vilde animalske vaner, som Low Carb-diæterne byder på. Så skulle vi jo alle bo på en gård! Det er jo fuldstændig umuligt at producere økologi, både på dyre og grøntsagsfronten, hvis 5 millioner i DK skal brød – hov – fedt/kød-fødes.

Som hele teksten lugter langt væk af, er det et emne som virkelig ligger mig på sinde. Det er simpelthen brug for noget debat og noget kritisk holdning. Er det godt for dig med den kostform, så spis den. Men inden du hopper på den, så undersøg for guds skyld lige den ordenligt – kritisk.
Og hold nu lige lidt tilbage med alle de ”videnskabelig” lovprisninger, før der er belæg for det. Når der er det, så giv endelig gas. Og nej, man kan ikke købe sig til en titel på 3 uger – uanset hvor godt kurset lyder!

Vi har alle ret til, at bestemme over vores liv og hvilken kost, som er den bedste for os, men vi har også alle pligt til, at forholde os kritisk og undersøge hvilket konsekvenser vores valg har.

 

Hvad er din holdning til kostformer? Er du kritisk eller har du fundet den rigtige for dig?

 

_____________________________________________________________

Næste gang går jeg LCHF lidt på klingen – læs med! (Få nys om indlægget på Facebook eller bloglovin)

 

 

 

Previous Post: « Hvad er din yndlings is ?
Next Post: Citronmuffins med marcipan »

Reader Interactions

Comments

  1. Linda (mitlivskogebog)

    Well put! Og bøn hørt. Kunne ikke være mere enig! Jeg tror på sund fornuft og en kost i rimelig balance (både i mængde og indhold)… der skal være plads til det sunde, men også det sjove : ) Jeg selv er vegetar og kan mærke på min krop, hvis jeg ikke har været “god” ved den i perioder, altså hvis jeg ikke har fået nok proteiner eller har spist for fed mad og for meget af det… jeg bliver simpelthen træt, uoplagt og hurtigere irritabel. Når jeg derimod bruger min sunde fornuft, spiser varieret og i balance så er energien på et helt andet niveau… Jeg har så også en sweet tooth og kunne aldrig drømme om at afskære mig selv fra søde fristelser i ny og næ, men jeg tænker mig også om, så det er ikke hver dag den søde tand bliver fodret… igen sund fornuft og balance : )… Jeg elsker at lave mad og elsker prøve nye opskrifter, så også har både prøvet LCHF og kernesunde opskrifter (I øvrigt ganske gode opskrifter), men har aldrig fulgt en bevist diæt af nogen slags. Og kommer heller aldrig til det. Jeg vil ikke afskære mig selv fra bestemte råvarer og skal jeg ærligt indrømme, at jeg heller ikke har disciplinen… Det bliver for besværligt og for kedeligt. Men igen det må selvfølgelig være op til folk selv og hvis nogen har det godt med at leve strictly-LCHF (eller hvad det nu måtte være), ligesom jeg har det godt med at være vegetar med en sød tand, så ja, fred være med det som skriver. Men respekten gælder jo så også begge veje, forstået på den måde at mad-trosretningerne også skal udvise respekt for at andre vælger en anden livsstil end deres, frem for at blande sig, fordømme og nedgøre som man af og til støder på og endda uden videnskabelig evidens, som du så fint skriver : ) Så du kan tro her bliver din bøn hørt med tak for et super relevant og velskrevet indlæg : )

    Mange hilsner
    Linda

    PS: Det kan selvfølgelig også være, jeg bare ikke har set lyset endnu ? ; )

    Svar
  2. Elsebeth

    I dag skal man helst være “på” et eller andet – mange dyrker det nærmest som en religion, og det fylder en stor del af deres liv. Til tider tenderer det fanatisme, synes jeg, men de mener jo også, at de har fundet de vises sten. En dag, jeg havde lagt mine varer på båndet i Superbrugsen, spurgte en kvinde forundret, “Gud, hvad hedder den kur med alle de grøntsager?” “Det er ingen kur – sådan har jeg levet siden min barndom – lidt kød og masser af årstidens grøntsager!” “Hold da op”, sagde hun. Ja, hold nu op, tænkte jeg – men det fortsætter – for om lidt er der er én, der hitter på noget nyt, men sikkert ikke en levevis, der handler om mådehold og sund fornuft, desværre.

    Svar
  3. Ida

    Jeg har kigget lidt med på din blog et stykke tid, men har ikke kommenteret før nu. Jeg synes dog at jeg ville sige at jeg er SÅ enig! Og det er enormt befriende at der er en der siger det højt. Tak.

    Svar
  4. Tina K.

    Kunne ikke være mere enig! Super godt indlæg :D

    Svar
  5. TildeMa(d)

    Ja, hvad er der galt med at spise varieret…..;-)

    Svar
  6. Karen

    Godt brølt, løve!
    Jeg kunne ikke være mere enig. Mad-trosretninger siger mig ikke noget, selvom der da er nogle af dem, jeg morer mig kosteligt over. Jeg nævner ingen navne, for jeg vil ikke hænge stenalderfolkene ud. (Det sjoveste, jeg har læst om endnu var dog stenalder-chokolademousse.) Jeg tror dog ikke, at de udgør en alvorlig trussel mod vores rådyr på marken, for de kommer sjældent ud af byerne.

    Jeg tror heller ikke på, at jeg bliver tyndere af at spise smør – men det er egentlig heller ikke mit mål. Og så vil jeg i øvrigt gerne brødfødes. Jeg kan også godt lide grøntsager og kød. Vi mennesker er jo et altædende dyr – især mig :-)

    Brøl bare videre, jeg læser med.

    vh/Karen

    Svar
  7. Ulrika - den glade kagekone

    Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg er så træt af alle mulige forskellige former for kostformer og kostråd, som jeg altid skal høre på fra velmenende venner og bekendte. Ja, jeg vejer 20 kg for meget – stadigvæk! Sidste sommer lykkedes det mig at tabe 10 kg. Jeg blev hele tiden spurgt, hvordan har du gjort det? Folk forventede at høre om en eller anden mærkelig kostform,. Da jeg svarede: Jeg spiser meget, meget mindre! Så var det lige pludselig ikke særlig interessant, at høre om! Jeg kunne aldrig drømme om at følge en eller anden dum kur. Jeg vil have lov til at spise lige det jeg har lyst til, omend i meget mindre mængder, hvis jeg skal tabe mig. Men det et er livskvalitet for mig. Jeg brugte også ovennævnte madlog og talte kalorier. Og jeg kunne stadig spise kage i weekenderne. Så sørgede jeg bare for en fiberrig morgenmad og gulerødder til frokost. Så var der plads i kalorieregnskabet til et lille stykke kage. Jeg tror på, at man skal leve sundt og varieret og spise efter årstiden. Og hold dig langt væk fra præfabrikerede fødevarer og pulvere. Adrr!!
    Mvh Ulrika – den glade kagekone

    Svar
  8. Peter

    AMEN! Jeg ved ikke om det værste er at følge prædikanterne eller de religiøse tilhængere, der indtager den belærende rolle, og i virkeligheden blot er lemminger.

    Især én “højtråbende” blog passer perfekt ind i din beskrivelse.

    Dejligt med sådan et opråb!

    Svar
  9. Maria

    HØRT HØRT HØRT (sig det selv et par tusinde gange mere)! Og tusind, tusind tak for den første vedkommende artikel angående kost fra en bloggers hånd i flere år! Gruer til gengæld allerede for, hvad du må stå model for, når low carb folkene tager til genmæle ;)

    Jeg mangler desuden (som du også er inde på) ligeledes hensyntagen til klimaet fra de mange low carb folk – kød og animalske produkter i den mængde er potentielt en belastning, som jeg frygter, vores miljø ikke kan bære. Derudover vender det sig dybt i maven på mig, hver gang der flashes klare plastdunke med 5 liter æggehvider på div. online medier – bild mig ikke ind, at de kommer fra glade, fritgående høns!

    Tak for ENDELIG at sætte gang i en vedkommende debat!

    Svar
  10. Anne V

    Virkelig et godt indlæg! Der er virkelig mange fup-kosteksperter derude for tiden synes jeg og det er rart at vide at andre har samme holdning som jeg selv. Det er alt for nemt at skrive noget “gode kostråd” på nettet og få folk suget ind i et eller andet helt langt ude (fx. kernesund og den åh så brugte Lene Hanson). Det er til at brække sig over. Man skal virkelig passe på med mange at de kostformer der er rundt omkring på internettet og mange af den kan være farlige for ens helbred.
    Jeg følger ikke selv noget kostform men en helt almindelig madplan som jeg har fået udarbejdet sammen med en personlig træner. Den indeholder alle slags madvare (grønt, ris, kød, brød, mælkeprodukter) og intet er forbudt (alt med måde er mit motto). Jeg passer dog på med gluten da jeg har en gluten intolerance og får det skidt hvis jeg spiser for meget brød eller pasta. Det er altså ikke noget jeg har valgt fordi det er “the thing to do” lige nu.
    Hvis man gerne vil smide nogle kilo eller bare leve lidt sundere end man gør vil jeg helt klart anbefale at man går til sin læge, får lavet et sundhedstjek og derefter får udarbejdet en plan fra lægen. Man skal ikke prøve sig frem med hjælp fra internettet, det kan kun gå galt!

    Svar
  11. Pernille A.J.

    Åh ja, jeg er så enig med dig Louise! Jeg er i øjeblikket så irriteret over min veninde som tror hun kan tabe 30 kilo igennem LCHF, så hun æder løs af fede ost og kød og ja. Jeg bliver ihvertfald overrasket hvis det kommer til at ske.

    Det er som du også skriver fint at folk selv vælger hvordan de vil leve, men jeg synes det er ærgeligt når man ikke bruger sin sunde fornuft en lille smule.

    Jeg har selv tabt mig 12 kilo på de sidste par måneder og har lang vej endnu. Jeg bruger madlog til at tælle kalorier. Det er ikke altid lige nemt, men det virker og jeg spiser det jeg vil – bare i moderate mængder selvfølgelig :) Det er det eneste der virker for mig – men det virker til gengæld også rigtig godt.

    Jeg vil også lige nævne Christian Bitz som jo er selvudnævnt sundhedsrealist. Jeg synes han har fat i den lange ende. Ingenting er forbudt, men grøntsager, fuldkorn, protein og sundt fedt står øverst på menuen.

    Derudover vil jeg lige sige tak for en dejlig blog med fantastiske opskrifter. Når jeg er i tvivl om noget angående madlavning, tænker jeg tit. “Gid jeg lige kunne spørge Loui” ;)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework