• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Citronmuffins med marcipan

De lækreste, svampede citronmuffins med marcipan, som hurtigt bliver en favorit. Få opskriften på de friske muffins med citron her og bag løs.

Sus til opskrift Print opskrift

 

Citronmuffins med marcipan

For snart lang tid siden bagte jeg disse små, syrlige herligheder. Det har taget lidt tid før de fandt frem til bloggen, men nu er de her og endda på en fredag. Fredagskage, er vist den eneste rigtige at råbe!

Det var egentlig meningen, at jeg ville bage dem med birkes, men lageret var tomt. Nuvel, det gjorde nu ikke de her lækre muffins med citron mindre gode.

De her muffins er lækre svampede, sur/søde og passer perfekt til en sommerdag. Føl dig fri til, at smide dejen i en stor kageform, men muffins er nu engang praktisk på tur ud i det blå. Og så er det jo bare, at få brygget is-kaffe og finde et lækkert sol-spot.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Noget der muligvis kan blive en udfordring, når det sjasker ned i lårfede stråler udenfor (!!) , men jeg tester lige, i eftermiddag, om de ikke kan spises i lænestolen. Med varm kaffe og kat (:

Citronmuffins med marcipan

Inden du napper opskriften og suser ud i køkkenet, så lad os lige springe 101 igennem til opskriften:

Citronmuffins 101

Kan jeg droppe marcipanen? Marcipanen gør de her muffins svampede og giver dem en lækker smag. Du kan erstatte den med 60 g mandelmel og 40 g ekstra sukker.

Kan cremefraiche erstattes? Ja, i en snæver vending kan du bruge neutral yoghurt eller A38.

Jeg har ikke en vaniljestang? Så kommer du bare 2 tsk vaniljesukker i dejen eller vaniljeestrakt.

Kan de laves sunde? Nej, så er det en anden opskrift, som du skal have fat i.

Kan de fryses? Jep.

Der skal mere smag i dine muffins? Her er 4 gode kombi’er.

  • Birkes: Kæmpe vinder. Tilsæt 3 tsk blå birkes til dejen.
  • Kokos: Citron og kokos er bare smag af sol og sommer.
  • Lakridspulver: 1 tsk lakridspulver og du har en skøn kombination
  • Lemoncurd: Læg 1 spsk lemon curd i midten af hver muffins inden bagning.

 

Frosting på dine citronmuffins

Endnu mere kræs? En klassisk glasur med flormelis er god, men du kan også vælge at toppe dine citronmuffins med en frosing.

Frosting

  • 300 g flødeost, ikke light
  • 100 g flormelis
  • Revet citronskal
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Ca. saft af 1/2 citron

Pisk flødeost med flormelis, vanilje og citronskal. Smag til med citronsaft. Fordel flødeosttoppingen på de afkølede muffins.

Citronmuffins med marcipan

Du er vild med citron? Her får du de 5 bedste opskrifter på kager med citron.

5 gode kageopskrifter med citron

  • Citronkage
  • Citron marengs roulade
  • Citronkage med birkes
  • Lemon Bars // Citronsnitter
  • Citronkage med ricotta og mandler

 

Citronmuffins med marcipan

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1/2 vaniljestang, korn
  • 4 æg
  • 100 g revet marcipan
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 200 g hvedemel
  • 1/2 dl cremefraiche 18%
  • 2 citroner, skræl + saft
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til det er hvidt og luftigt.
  • Tilsæt æggene et efter et - pisk godt mellem hvert.
  • Vend revet marcipan i dejen.
  • I en anden skål blandes salt, bagepulver og mel sammen.
  • Sigt det i dejen og vend det i.
  • Tilsæt revet citronskal, saft og cremefraiche og vend det i.
  • Pas på med ikke at røre for meget, dejen skal bare lige være jævn.
  • Fordel dejen i muffinsforme.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. De skal endelig ikke have for meget, så tjek med en tændstik.
  • Tag muffins ud og afkøl dem på en bagerist.
  • Server eller top med hvid glasur.

Noter

Kan fryses. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Citronmuffins med marcipan

Citronmuffins med marcipan

Previous Post: « Hvilken kostform følger du i denne uge ?
Next Post: Pandekage-lagkage med jordbær/hindbær og flødeskum »

Reader Interactions

Comments

  1. S

    Hej! Der står ikke om det er varmluft eller andet? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej S

      Det er altid alm ovn, hvis ikke andet er angivet i opskriften :-)

      God bagelyst!

  2. Doris

    Kan helt klart anbefales. Smager fantastisk 😊

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Doris

      Tusinde tak – det er jeg glad for at høre :)

      Mange hilsner
      Louise

  3. Christa

    Hej
    Tænker om kan lave dem til dessert nytårs aften, og hvad jeg evt kan servere dertil?
    Vanilje is, creme fraiche, vanilje skyr, eller lignende.
    Mvh Christa
    På forhånd tak
    – Godt nytår😊🎉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christa,

      Også et godt nytår til dig! Håber du er kommet godt ind i det nye år :-)

      Nu kommer mit svar jo lidt sent, men du får det alligevel; lyder som en rigtig god nytårsdessert og umiddelbart vil jeg mene, at du kan servere (næsten) hvad som helst til :-)

      Nogle er måske mere til is mens andre er mere til skyr…så server disse muffins med hvad du/ I bedst kan lide, så er jeg ret sikker på, at du ikke går helt galt i byen :-)

      Hav en dejlig dag!

  4. Karin

    vild lækker opskrift….. har bagt og prøvesmagt dem… lækkert lækkert siger jeg bare :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Karin,

      Tusinde tak for din kommentar – så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og at de blev lækre :-)

      Hav en fantastisk dag!

  5. Mette

    Hej! Tror du man kan erstatte æg med noget andet? :-)

    Vh Mette

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Det tror jeg ikke du kan, da æggene giver luften til kagerne.
      Kan du ikke bruge æg, så er det nok bedre at finde en anden opskrift, som er udviklet specielt :)

  6. Linda

    Hejsa er de fryse egnet ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lina

      Jep, det er de :)

  7. Pernille

    Hej Louise.

    Først og fremmest, tak for en fantastisk blog! Elsker dine opskrifter :)

    Nu et spørgsmål. Kan jeg bruge Cultura, eller skyr eller Cheasy Fraiche i stedet for alm creme fraiche? Jeg har alle tre i køleskabet og skal afsted på ferie i weekenden så kan ligeså godt få det brugt i vaskeægte Stop spild af mad ånd :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Pernille

      Årh, tusinde tak – det er jeg glad for at høre :)
      Det kan du godt. De har alle en anden smag en cremefraiche – altså mere syrlige og konsistensen i kagerne vil nok også blive en del anderledes. Men hey, det er da et forsøg værd og du kan jo altid tilsætte lidt mere marcipan, for at opveje for syrligheden :)

      God ferie :)

  8. Amalie

    Mmh smager fantastisk

    Svar
  9. Pernille

    Ser ud til at de minder lidt om citronmånen, som i øvrigt er rigtig god. :)
    Dem må jeg vist hellere prøve på et tidspunkt ;)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework