• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Citronmuffins med marcipan

De lækreste, svampede citronmuffins med marcipan, som hurtigt bliver en favorit. Få opskriften på de friske muffins med citron her og bag løs.

Gå til opskrift Udskriv

 

Citronmuffins med marcipan

For snart lang tid siden bagte jeg disse små, syrlige herligheder. Det har taget lidt tid før de fandt frem til bloggen, men nu er de her og endda på en fredag. Fredagskage, er vist den eneste rigtige at råbe!

Det var egentlig meningen, at jeg ville bage dem med birkes, men lageret var tomt. Nuvel, det gjorde nu ikke de her lækre muffins med citron mindre gode.

De her muffins er lækre svampede, sur/søde og passer perfekt til en sommerdag. Føl dig fri til, at smide dejen i en stor kageform, men muffins er nu engang praktisk på tur ud i det blå. Og så er det jo bare, at få brygget is-kaffe og finde et lækkert sol-spot.

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Noget der muligvis kan blive en udfordring, når det sjasker ned i lårfede stråler udenfor (!!) , men jeg tester lige, i eftermiddag, om de ikke kan spises i lænestolen. Med varm kaffe og kat (:

Citronmuffins med marcipan

Inden du napper opskriften og suser ud i køkkenet, så lad os lige springe 101 igennem til opskriften:

Citronmuffins 101

Kan jeg droppe marcipanen? Marcipanen gør de her muffins svampede og giver dem en lækker smag. Du kan erstatte den med 60 g mandelmel og 40 g ekstra sukker.

Kan cremefraiche erstattes? Ja, i en snæver vending kan du bruge neutral yoghurt eller A38.

Jeg har ikke en vaniljestang? Så kommer du bare 2 tsk vaniljesukker i dejen eller vaniljeestrakt.

Kan de laves sunde? Nej, så er det en anden opskrift, som du skal have fat i.

Kan de fryses? Jep.

Der skal mere smag i dine muffins? Her er 4 gode kombi’er.

  • Birkes: Kæmpe vinder. Tilsæt 3 tsk blå birkes til dejen.
  • Kokos: Citron og kokos er bare smag af sol og sommer.
  • Lakridspulver: 1 tsk lakridspulver og du har en skøn kombination
  • Lemoncurd: Læg 1 spsk lemon curd i midten af hver muffins inden bagning.

 

Frosting på dine citronmuffins

Endnu mere kræs? En klassisk glasur med flormelis er god, men du kan også vælge at toppe dine citronmuffins med en frosing.

Frosting

  • 300 g flødeost, ikke light
  • 100 g flormelis
  • Revet citronskal
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Ca. saft af 1/2 citron

Pisk flødeost med flormelis, vanilje og citronskal. Smag til med citronsaft. Fordel flødeosttoppingen på de afkølede muffins.

Citronmuffins med marcipan

Du er vild med citron? Her får du de 5 bedste opskrifter på kager med citron.

5 gode kageopskrifter med citron

  • Citronkage
  • Citron marengs roulade
  • Citronkage med birkes
  • Lemon Bars // Citronsnitter
  • Citronkage med ricotta og mandler

 

Citronmuffins med marcipan

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1/2 vaniljestang, korn
  • 4 æg
  • 100 g revet marcipan
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 200 g hvedemel
  • 1/2 dl cremefraiche 18%
  • 2 citroner, skræl + saft

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til det er hvidt og luftigt.
  • Tilsæt æggene et efter et - pisk godt mellem hvert.
  • Vend revet marcipan i dejen.
  • I en anden skål blandes salt, bagepulver og mel sammen.
  • Sigt det i dejen og vend det i.
  • Tilsæt revet citronskal, saft og cremefraiche og vend det i.
  • Pas på med ikke at røre for meget, dejen skal bare lige være jævn.
  • Fordel dejen i muffinsforme.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. De skal endelig ikke have for meget, så tjek med en tændstik.
  • Tag muffins ud og afkøl dem på en bagerist.
  • Server eller top med hvid glasur.

Noter

Kan fryses. 
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app
BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Citronmuffins med marcipan

Citronmuffins med marcipan

Previous Post: « Hvilken kostform følger du i denne uge ?
Next Post: Pandekage-lagkage med jordbær/hindbær og flødeskum »

Reader Interactions

Comments

  1. Doris

    Kan helt klart anbefales. Smager fantastisk 😊

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Doris

      Tusinde tak – det er jeg glad for at høre :)

      Mange hilsner
      Louise

  2. Christa

    Hej
    Tænker om kan lave dem til dessert nytårs aften, og hvad jeg evt kan servere dertil?
    Vanilje is, creme fraiche, vanilje skyr, eller lignende.
    Mvh Christa
    På forhånd tak
    – Godt nytår😊🎉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christa,

      Også et godt nytår til dig! Håber du er kommet godt ind i det nye år :-)

      Nu kommer mit svar jo lidt sent, men du får det alligevel; lyder som en rigtig god nytårsdessert og umiddelbart vil jeg mene, at du kan servere (næsten) hvad som helst til :-)

      Nogle er måske mere til is mens andre er mere til skyr…så server disse muffins med hvad du/ I bedst kan lide, så er jeg ret sikker på, at du ikke går helt galt i byen :-)

      Hav en dejlig dag!

  3. Karin

    vild lækker opskrift….. har bagt og prøvesmagt dem… lækkert lækkert siger jeg bare :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Karin,

      Tusinde tak for din kommentar – så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og at de blev lækre :-)

      Hav en fantastisk dag!

  4. Mette

    Hej! Tror du man kan erstatte æg med noget andet? :-)

    Vh Mette

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Det tror jeg ikke du kan, da æggene giver luften til kagerne.
      Kan du ikke bruge æg, så er det nok bedre at finde en anden opskrift, som er udviklet specielt :)

  5. Linda

    Hejsa er de fryse egnet ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lina

      Jep, det er de :)

  6. Pernille

    Hej Louise.

    Først og fremmest, tak for en fantastisk blog! Elsker dine opskrifter :)

    Nu et spørgsmål. Kan jeg bruge Cultura, eller skyr eller Cheasy Fraiche i stedet for alm creme fraiche? Jeg har alle tre i køleskabet og skal afsted på ferie i weekenden så kan ligeså godt få det brugt i vaskeægte Stop spild af mad ånd :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Pernille

      Årh, tusinde tak – det er jeg glad for at høre :)
      Det kan du godt. De har alle en anden smag en cremefraiche – altså mere syrlige og konsistensen i kagerne vil nok også blive en del anderledes. Men hey, det er da et forsøg værd og du kan jo altid tilsætte lidt mere marcipan, for at opveje for syrligheden :)

      God ferie :)

  7. Amalie

    Mmh smager fantastisk

    Svar
  8. Pernille

    Ser ud til at de minder lidt om citronmånen, som i øvrigt er rigtig god. :)
    Dem må jeg vist hellere prøve på et tidspunkt ;)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework