• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Butterdejsstang med oksekød og rucola-friskost

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    ButterdejsstangAlt i butterdej er godt. Uden diskussion! Så enkelt er det. Kom spinat i butterdej og selv de mest kræsne børn spise det. Kom laks i og du kan overbevise de fleste om mere fisk hver uge. Og den mest geniale; kom rester i og ryd op i køleskab og fryser på den sjoveste måde (:

    Ja, surprice, surprice, selvfølge valgt jeg den sidste. I sidste uge lavede jeg jo fyldte squash med oksekød og med rester af kødfyld, trætte grøntsager og friskost med rucola blev et kongeværdigt måltid til.

    Naaah, måske ikke lige i udseende.. For der er altså grænser for, hvor meget fyld der kan stoppes i butterdej!! Det var meningen at det skulle have være sådan en pæn, flettet fætter. Som billederne så smukt afslører endte det lige modsat. Jeg måtte lave et mindre kirurgisk indgreb midt i bageprocessen, da mit fyld simpelthen valgt at forlade skuden. Mere butterdej, mere bagepapir!

    Stangen klarede den og det samme gjorde (næsten) alt fyldet. Men når bare der er nok fra starten, så kan lidt spild sagtens gå (;

    Jeg spiste den, som den kom ud.  Men server den gerne med lidt salat og yoghurt-dressing.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Og til alle der nu bekymrer sig om genopvarmning af spinat! For ja, der var frisk spinat i kødet fra tidligere og i bedste kriminel stil varmede jeg det op. For derefter, at varme det igen! Don't try this at home!
    Så har jeg ligesom advaret jer og fulgt de gængse hygiejneregler (;

    .....til de bekymrede? Jeg lever i bedste velgående. Er maden bare ordenligt nedkølet og genopvarmet dør eventuelle rester af jordbakterier og du kan spise maden med god samvittighed.

    Butterdejsstang

    Butterdejsstang med oksekød og friskost

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid40 minutter minutter
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Samlet tid1 time time

    Ingredienser

    • 5-6 små plader butterdej
    • 1 finthakket løg
    • 1 finthakket fed hvidløg
    • 1 bakke champignoner, renset og skåret i skiver
    • 250 g hakket oksekød
    • 1 revet gulerod
    • ¼ revet squash
    • ½ majskolbe
    • 1 tsk stødt koriander
    • ½ tsk stødt chili
    • 2 tsk tørret timian
    • 2 tsk tørret oregano
    • Salt/peber
    • 4-6 spsk balsamico
    • 1 håndfuld frisk babyspinat
    • 100 g revet ost
    • 1 bakke BUKO friskost med rucola
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Varm olie op på en pande og svits champignoner til de er møre. Hæld både champignoner og vand fra panden over i en skål.
    • Kom lidt olie på panden og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt oksekødet og brun det.
    • Kom champinoner+vand, gulerødder, squash, koriander, chili, timian, oregano, salt, peber og balsamico på panden. Rør det hele godt sammen og lad det simre ved jævn varme 5 minutter.
    • Tilsæt friske majs fra kolben og frisk babyspinat - varm det hele igennem til spinaten falder sammen.
    • Tag panden af varmen og lad det afkøle et par minutter.
    • Imens forberedes butterdejen. Læg pladerne i en række, på den brede led, på en bageplade. De skal overlappe hinanden lidt.
    • Rul dem lidt ud, så de hænger sammen og bliver lidt større.
    • Rør revet ost og friskost i kødet. Fordel fyldet midt på butterdejen i en lang stribe (Undgå at tag væden i bunden af panden med).
    • Luk butterdejen op omkring fyldet. Pensl evt. kanterne med æg, så det limer dejen lidt sammen.
    • Prik med en gaffel i butterdejen og pensl med sammenpisket æg.
    • Bag butterdejsstangen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Den skal være gylden og puffet op.
    • Server straks.

    Noter

    En rest oksekødsauce kan bruges.
    Grøntsagerne kan erstattes af andre.
    Tilsæt evt. lidt stegt bacon til fyldet.
    BUCO friskost med rucola kan skiftes ud med en neutraludgave
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Butterdejsstang

     

    Mere sulten?

    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Agnethe V. Thorsen

      maj 28, 2013 at 10:46 am

      Så er det lige jeg mangler en "like"-knap på dette indlæg, for det ser da mere end herligt ud og sikke et festmåltid af RESTER! Guf siger jeg bare! :D

      Svar
      • Loui

        maj 28, 2013 at 7:36 pm

        Haha, like på fb i bunden af indlægget ;) Ja, det er et rent festmåltid og det bliver faktisk ikke meget bedre :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen