• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Butterdejsstang med oksekød og rucola-friskost

ButterdejsstangAlt i butterdej er godt. Uden diskussion! Så enkelt er det. Kom spinat i butterdej og selv de mest kræsne børn spise det. Kom laks i og du kan overbevise de fleste om mere fisk hver uge. Og den mest geniale; kom rester i og ryd op i køleskab og fryser på den sjoveste måde (:

Ja, surprice, surprice, selvfølge valgt jeg den sidste. I sidste uge lavede jeg jo fyldte squash med oksekød og med rester af kødfyld, trætte grøntsager og friskost med rucola blev et kongeværdigt måltid til.

Naaah, måske ikke lige i udseende.. For der er altså grænser for, hvor meget fyld der kan stoppes i butterdej!! Det var meningen at det skulle have være sådan en pæn, flettet fætter. Som billederne så smukt afslører endte det lige modsat. Jeg måtte lave et mindre kirurgisk indgreb midt i bageprocessen, da mit fyld simpelthen valgt at forlade skuden. Mere butterdej, mere bagepapir!

Stangen klarede den og det samme gjorde (næsten) alt fyldet. Men når bare der er nok fra starten, så kan lidt spild sagtens gå (;

Jeg spiste den, som den kom ud.  Men server den gerne med lidt salat og yoghurt-dressing.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Og til alle der nu bekymrer sig om genopvarmning af spinat! For ja, der var frisk spinat i kødet fra tidligere og i bedste kriminel stil varmede jeg det op. For derefter, at varme det igen! Don’t try this at home!
Så har jeg ligesom advaret jer og fulgt de gængse hygiejneregler (;

…..til de bekymrede? Jeg lever i bedste velgående. Er maden bare ordenligt nedkølet og genopvarmet dør eventuelle rester af jordbakterier og du kan spise maden med god samvittighed.

Butterdejsstang

Butterdejsstang med oksekød og friskost

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid40 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid1 time

Ingredienser

  • 5-6 små plader butterdej
  • 1 finthakket løg
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 1 bakke champignoner, renset og skåret i skiver
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 revet gulerod
  • 1/4 revet squash
  • 1/2 majskolbe
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt chili
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • Salt/peber
  • 4-6 spsk balsamico
  • 1 håndfuld frisk babyspinat
  • 100 g revet ost
  • 1 bakke BUKO friskost med rucola
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Varm olie op på en pande og svits champignoner til de er møre. Hæld både champignoner og vand fra panden over i en skål.
  • Kom lidt olie på panden og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt oksekødet og brun det.
  • Kom champinoner+vand, gulerødder, squash, koriander, chili, timian, oregano, salt, peber og balsamico på panden. Rør det hele godt sammen og lad det simre ved jævn varme 5 minutter.
  • Tilsæt friske majs fra kolben og frisk babyspinat - varm det hele igennem til spinaten falder sammen.
  • Tag panden af varmen og lad det afkøle et par minutter.
  • Imens forberedes butterdejen. Læg pladerne i en række, på den brede led, på en bageplade. De skal overlappe hinanden lidt.
  • Rul dem lidt ud, så de hænger sammen og bliver lidt større.
  • Rør revet ost og friskost i kødet. Fordel fyldet midt på butterdejen i en lang stribe (Undgå at tag væden i bunden af panden med).
  • Luk butterdejen op omkring fyldet. Pensl evt. kanterne med æg, så det limer dejen lidt sammen.
  • Prik med en gaffel i butterdejen og pensl med sammenpisket æg.
  • Bag butterdejsstangen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Den skal være gylden og puffet op.
  • Server straks.

Noter

En rest oksekødsauce kan bruges.
Grøntsagerne kan erstattes af andre.
Tilsæt evt. lidt stegt bacon til fyldet.
BUCO friskost med rucola kan skiftes ud med en neutraludgave
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Butterdejsstang

 

Previous Post: « Pasta med italienske urter
Next Post: Fuldkorns tærtebund med quinoa flakes »

Reader Interactions

Comments

  1. Agnethe V. Thorsen

    Så er det lige jeg mangler en “like”-knap på dette indlæg, for det ser da mere end herligt ud og sikke et festmåltid af RESTER! Guf siger jeg bare! :D

    Svar
    • Loui

      Haha, like på fb i bunden af indlægget ;) Ja, det er et rent festmåltid og det bliver faktisk ikke meget bedre :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework