• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Øl-knækbrød (Brown ale)

Ol-knækbrød (Brown ale)Har du fulgt med på bloggens facebook-side, så du den her pose i sidste uge. På studiet er vi jo i gang med ølbrygning og hele onsdagen blev da også brugt i øllets tegn. Der blev brygget 3 slags øl; pale ale, hvedeøl og brown ale. Jeg hoppede på brown ale og hvilken duft, når malt, chokolademalt og havregryn bliver blandet sammen med lækker humle. Vi var vist alle ret høje på øl-dufte (:

Og så er man jo ikke fødevare-studrende for ingenting! For resterne af den gennemkogte malt, skulle jo ikke gå til spilde! Så de 5 kg (!) malt , masken, blev ret hurtigt til knækbrød i ventetiden og resten af resterne røg med hjem til eksperimenter.
Brown ale masken indeholdt jo både pale alt malt og chokolademalt, så knækbrødsbagningen af den fik en skøn, skøn dyb smag. Hvorimod bagningen af hvedeøl-malten blev meget mere frisk i smagen.
Jeg kan kun sige; det bliver meget, meget svært, at gå tilbage til alm. knækbrød af kerner…

Jeg er godt klar over, at de fleste ikke lige har sådan en omgang udkogt malt på lager, men jeg smider alligevel en opskrift på knækbrød op. Og så er der lige nu et “browna ale” rugbrød til hævning i køkkenet. Det dufter allerede forrygende  (:

Med alle de her rester kunne man blive fristet til, at bage løs – men da alle bageegenskaberne er blevet nedbrudt under mæskningen har de intet andet formål i bagningen end smag. Så man skal lige være lidt varsom med mængderne, hvis brødet ikke skal blive for tungt.

Men ellers så er det, det rene guld og det smager mægtig godt.

Og brygningen? Om en uges tid skal øllet på flasker og så er det bare, at vente på den første smagsprøve!

 photo 1_zpsaaa3656f.png

Øl-knækbrød

Øl-knækbrød (Brown ale)

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid20 minutter

Ingredienser

  • 150 g malt fra ølbrygning
  • 100 g hvedemel
  • 50 g hvid hvede
  • 50 g olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ca. 1 dl vand
  • Groft salt til toppen
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen og kom vand i lidt efter lidt.
  • Når dejen er sammenhængende kommes den på et stykke bagepapir.
  • Kom et andet stykke bagepapir over og rul knækbrødet ud mellem de 2 stykker.
  • Tag det øverste stykke bagepapir af og forskær dejen ud i passende stykker.
  • Drys med groft salt.
  • Bag knækbrødet ved 170 grader i ca. 20 minutter - indtil det er gyldent og sprødt.
  • Tag knækbrødet ud og lad det afkøle på en rist. Bræk forsigtig det fra hinanden.
  • Opbevares i en lufttæt boks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Previous Post: « Sådan bruger man 48 timer…
Next Post: Raw eller JPEG ? Hvilken filformat skal man vælge? »

Reader Interactions

Comments

  1. marianne ancker

    tusinde tak for opskriften til knækbrød. De er bare et hit. jeg får mask fra venner der brygger øl. De siger, at masken kan holde sig ca 1 uge i køleskabet, men smid det evt i fryseren i portioner der passer til evt. knækbrød. Det fungerer super godt.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marianne,

      Dejligt at høre at opskriften kan bruges og tak for tippet – det må prøves :-)

      God weekend!

  2. Brian Andersen

    Lavet knækbrød med belgisk dubbel mask, det var en øjenåbner!, så tak for tippet.
    Har du nogen ide om, hvor længe man kan opbevare masken, f.eks. i køleskabet?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Brian,

      Det var så lidt – dejligt at høre, at du kunne bruge tippet :-)

      Jeg er ikke sikker på, hvor længe man kan opbevare masken – mit blev brugt med det samme, så der må jeg desværre blive svar skyldig.

  3. Malou

    Hvor lækkert! Står også med en masse malt fra ølbrygning – så har du opskriften på rugbrødet? :-))

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Malou

      Nej, desværre – den kom aldrig herind.

  4. Randi

    elsker at bage knækbrød selv og har lyst at prøve denne.
    Men malt er jo mange ting, har lige kigget på nettet,,,,
    hvad er det du bruger ? , , , hvedemalt eller?

    Svar
    • Loui

      Hej Randi

      Jeg har i teksten øverst skrevet, hvilken malt jeg brugte; pale alt malt, chokolademalt samt crystal malt :) Men meget vigtigt, så er malten kogt inden – da det jo var rester fra ølbrygning.

  5. Sanne

    MUms.. det lyder super lækkert. og er da lettere end jeg turde håbe.. der er vidst ingen undskyldning for at komme igang:)

    Svar
    • Loui

      Nope – det er der ikke ;) Det er bare lige, at få fat i resterne og så det smækket sammen :D

    • Loui

      Nope – det er der ikke :) Det er bare at få fat i øl-rester og få smækket det sammen :D

  6. Nina Balslev

    Totalt sej idé og god måde at bruge malten på!!
    Vi har faktisk jævnligt malt på mit arbejde som restprodukt fra….ja øl, selvfølgelig…! Som oftest smider vi det i biga-dej (en form for surdej) hvor det giver god karakter – men dette skal så absolut prøves ved næste brygning! Jeg glæder mig allerede :)
    Under alle omstændigheder er det rart, når man slipper for at smide mad ud!
    Venlig hilsen Nina

    Svar
    • Loui

      Ejj, så er det bare, at få leget med det :) Er helt misundelig på dit arbejde, for er godt nok blevet vild med restproduktet. Lige pt. har jeg gang i både rugbrød og nogle snacks – det duet i det hele og giver den lækreste smag.
      Jeps, lige præcis :) Og så giver den en skøn rund smag, som man ikke får andre steder fra :)

  7. Kristine

    Orrh jaaaaaa maaaand. Jeg er PJATTET med ideen. #fuldiknækbrødermedgarantiligenogetformig

    Svar
    • Loui

      Du er liiige en pige for mig ;D

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework