• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

En madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Fotografering
  • Om
  • Annoncering
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Spaghetti og meatballs – Kødboller i tomatsauce

Spaghetti og meatballs - Spaghetti and meatballs

En ret du bliver nødt til, at elske!! Spaghetti og meatballs blev lavet en af dagene, hvor jeg havde skønt besøg og der selvfølgelig skulle en grydefuld comfort-food til. Er du rigtig kærlig, smækker du også lige lidt hjemmelavet pasta sammen og bruger solskinstomater fra haven. Desværre var energien og vinteren ikke helt enig med min indre italienske mama (;

Men godt blev det! Og sammen med en god rødvin og forrygende selskab – ja, så behøver man ikke ret meget andet i livet end sådan en skålfuld spaghetti og meatballs med et drys revet rost på toppen.

BONUS: Kom spaghetti og meatballs på din madplan – hent gratis min interaktive madplan, som frisker ethvert køleskab op

Jeg plejer, at lave retten, hvor jeg bare dumper kødbollerne direkte i saucen, men denne gang blev de stegt lidt på panden først. Sådan en stegeskorpe skal man ikke undervurdere.

Og en tip til succes med meatballs – lav dem små!

Og har du en glas virkelig god tomatsauce fra en rigtige italiensk gård, langt ude hvor kragerne vender og solen altid skinner – så brug det.

….En god dansk konserves dåse fra bagerst i skabet, går også an. Den kræver bare lidt længere simretid og lidt mere kærlighed. Men hey, har du gidet og stå og forme 100 små kødboller (uden de sidste ender, som en tennisbold), ja, så gider du nok også nyde et glas rødvin, mens saucen simre helt selv (;

Så kør Lady og Vagabonden kunsten efter og hiv den her grydefuld på bordet – enten til hverdag eller til gæster. Jeg garanterer dig for, at den går rent ind.

Så here we go:

Spaghetti og Meatballs!


Spaghetti og meatballs - Spaghetti and meatballs

spaghetti og kødboller

Spaghetti og meatballs

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g kalvogflæsk
  • 1 æg
  • 2 spsk friskrevet parmesan
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 3 spsk rasp
  • Salt/peber

Tomatsovs

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk oregano
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 dl letmælk
  • Salt/peber
  • En håndfuld cherrytomater i kvarte
  • Masser af frisk basilikum

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne til kødbollerne blandes sammen i en skål.
  • Derefter trilles farsen til små kugler, ca te-ske størrelse, lægges på en plade med plastfilm.
  • Dæk pladen til med film og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
  • Løg, hvidløg og oregano hakkes til pure med en stavblender.
  • Varm olien i en gryde og lad løgblandingen snurre på lavt blus i 10 min. Pas på den ikke bliver brun eller brænder på, den skal bare blive mør.
  • Kom tomatpure og dåsetomater i. Tilsæt sukker, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min.
  • Rør mælken i og kom kødbollerne forsigtig ned i sovsen. Rør ikke rundt!
  • Lad det hele koge med låget på halvt i ca. 20 min.
  • Kom tomater og frisk basilikum i. Smag til.
  • Server med frisk pasta, basilikum og parmesan

Find også opskriften i appDownload louiogbearnaisens opskrifts-app

Nutrition

Serving: 4g
BONUS: Kom spaghetti og meatballs på din madplan – hent gratis min interaktive madplan, som frisker ethvert køleskab op
Spaghetti og meatballs - Spaghetti and meatballs
Previous Post: « Tilbage på pinden..
Next Post: Spinatlasagne med laks, fennikel og tomat »

Reader Interactions

Comments

  1. Camilla

    Har lavet denne ret flere gange den er rigtig god, hele min familie elsker når jeg laver den. :D

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Tusinde tak for din kommentar – dejligt at høre at hele familien er glade for opskriften :-)

      Hav en forrygende dag!

  2. Sanne

    Har lavet retten og den smagte pragtfuldt. Skal ha den igen i aften. Mums, siger jeg bare.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sanne,

      Tak for din kommentar.

      Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Hav en fantastisk dag

  3. Ann

    1 spsk oregano og 2 spsk oregano i tomatsovsen?

    mvh Ann

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Ann

      Det beklager jeg meget, det er en fejl! Det er rette i opskriften nu.

  4. Mia

    Kan retten laves dagen før?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mia

      Jep, det kan den :)

  5. Nanna

    er det 500 gram kalv og 500 gram flæsk, eller 250 gram af hver?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Nanna

      Det er supermarkedets eller slagterens blanding af kalv og flæsk – forholdet mellem dem svinger lidt :)

  6. jacob

    Til sovsen står der oregano to gange. Menes der virkelig 3 spsk oregano?

    Svar
  7. Kai Milling Andersen

    Det er de bedste Meat Balls , fantastisk opskrift
    venligst
    Kai

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kai

      Det er bare godt at høre de kunne bruges :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er ligetil

Start her | Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
guide til fotoudstyr

Gør som over 13.000 andre

Få nye opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2019 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework

Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Det' så fintLæs mere