• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Spaghetti og meatballs – Kødboller i tomatsauce

Spaghetti og meatballs - Spaghetti and meatballs

En ret du bliver nødt til, at elske!! Spaghetti og meatballs blev lavet en af dagene, hvor jeg havde skønt besøg og der selvfølgelig skulle en grydefuld comfort-food til. Er du rigtig kærlig, smækker du også lige lidt hjemmelavet pasta sammen og bruger solskinstomater fra haven. Desværre var energien og vinteren ikke helt enig med min indre italienske mama (;

Men godt blev det! Og sammen med en god rødvin og forrygende selskab – ja, så behøver man ikke ret meget andet i livet end sådan en skålfuld spaghetti og meatballs med et drys revet rost på toppen.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Jeg plejer, at lave retten, hvor jeg bare dumper kødbollerne direkte i saucen, men denne gang blev de stegt lidt på panden først. Sådan en stegeskorpe skal man ikke undervurdere.

Og en tip til succes med meatballs – lav dem små!

Og har du en glas virkelig god tomatsauce fra en rigtige italiensk gård, langt ude hvor kragerne vender og solen altid skinner – så brug det.

….En god dansk konserves dåse fra bagerst i skabet, går også an. Den kræver bare lidt længere simretid og lidt mere kærlighed. Men hey, har du gidet og stå og forme 100 små kødboller (uden de sidste ender, som en tennisbold), ja, så gider du nok også nyde et glas rødvin, mens saucen simre helt selv (;

Så kør Lady og Vagabonden kunsten efter og hiv den her grydefuld på bordet – enten til hverdag eller til gæster. Jeg garanterer dig for, at den går rent ind.

Så here we go:

Spaghetti og Meatballs!


Spaghetti og meatballs - Spaghetti and meatballs

spaghetti og kødboller

Spaghetti og meatballs

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid30 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g kalvogflæsk
  • 1 æg
  • 2 spsk friskrevet parmesan
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 3 spsk rasp
  • Salt/peber

Tomatsovs

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk oregano
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 dl letmælk
  • Salt/peber
  • En håndfuld cherrytomater i kvarte
  • Masser af frisk basilikum
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne til kødbollerne blandes sammen i en skål.
  • Derefter trilles farsen til små kugler, ca te-ske størrelse, lægges på en plade med plastfilm.
  • Dæk pladen til med film og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
  • Løg, hvidløg og oregano hakkes til pure med en stavblender.
  • Varm olien i en gryde og lad løgblandingen snurre på lavt blus i 10 min. Pas på den ikke bliver brun eller brænder på, den skal bare blive mør.
  • Kom tomatpure og dåsetomater i. Tilsæt sukker, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min.
  • Rør mælken i og kom kødbollerne forsigtig ned i sovsen. Rør ikke rundt!
  • Lad det hele koge med låget på halvt i ca. 20 min.
  • Kom tomater og frisk basilikum i. Smag til.
  • Server med frisk pasta, basilikum og parmesan

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Spaghetti og meatballs - Spaghetti and meatballs
Previous Post: « Tilbage på pinden..
Next Post: Spinatlasagne med laks, fennikel og tomat »

Reader Interactions

Comments

  1. Anne Mette

    Den tomatsauce er uovertruffen!! 👌👌 Kan spises med ske! Meget lækker opskrift! Ikke sidste gang den skal serveres!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne Mette,

      Åh, hvor er det dejlige ord at høre :-)

      Tusinde tak for din feedback.

      Hav en fantastisk dag!

  2. Erik

    Hej
    Jeg skal igang med denne opskrift. Er det en stor dåse koncert. pure eller en dåse pomordo?
    Venlig hilsen
    Erik

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Erik,

      Jeg tænker, du kan bruge begge dele – vælg den du bedst synes om :-)

      Hav en god dag!

  3. Jan Hermann

    Koger du det rå køb i sovsen?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Jeps, kødbollerne skal bare i rå – de får 20 min i saucen og koger færdige der.

      Fortæl os endelig om resultatet, hvis du laver retten 😊

      God dag!

  4. Marie

    Skal de rå kødboller bare direkte i tomatsovsen? Skal de ikke koges først?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      De skal bare i rå :-) De får 20 min. inden servering.

      Hav en skøn dag!

  5. Kim Back Larsen

    Olien?!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kim,

      Mener du olien til at stege løgblandingen i? Det skal være være et par spsk. fuld – evt. lidt mere hvis man er til det :-)

      Håber opskriften kan bruges!

  6. Camilla

    Har lavet denne ret flere gange den er rigtig god, hele min familie elsker når jeg laver den. :D

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Tusinde tak for din kommentar – dejligt at høre at hele familien er glade for opskriften :-)

      Hav en forrygende dag!

  7. Sanne

    Har lavet retten og den smagte pragtfuldt. Skal ha den igen i aften. Mums, siger jeg bare.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sanne,

      Tak for din kommentar.

      Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Hav en fantastisk dag

  8. Ann

    1 spsk oregano og 2 spsk oregano i tomatsovsen?

    mvh Ann

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Ann

      Det beklager jeg meget, det er en fejl! Det er rette i opskriften nu.

  9. Mia

    Kan retten laves dagen før?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mia

      Jep, det kan den :)

  10. Nanna

    er det 500 gram kalv og 500 gram flæsk, eller 250 gram af hver?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Nanna

      Det er supermarkedets eller slagterens blanding af kalv og flæsk – forholdet mellem dem svinger lidt :)

  11. jacob

    Til sovsen står der oregano to gange. Menes der virkelig 3 spsk oregano?

    Svar
  12. Kai Milling Andersen

    Det er de bedste Meat Balls , fantastisk opskrift
    venligst
    Kai

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kai

      Det er bare godt at høre de kunne bruges :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework