En ret du bliver nødt til, at elske!! Spaghetti og meatballs blev lavet en af dagene, hvor jeg havde skønt besøg og der selvfølgelig skulle en grydefuld comfort-food til. Er du rigtig kærlig, smækker du også lige lidt hjemmelavet pasta sammen og bruger solskinstomater fra haven. Desværre var energien og vinteren ikke helt enig med min indre italienske mama (;
Men godt blev det! Og sammen med en god rødvin og forrygende selskab – ja, så behøver man ikke ret meget andet i livet end sådan en skålfuld spaghetti og meatballs med et drys revet rost på toppen.
Jeg plejer, at lave retten, hvor jeg bare dumper kødbollerne direkte i saucen, men denne gang blev de stegt lidt på panden først. Sådan en stegeskorpe skal man ikke undervurdere.
Og en tip til succes med meatballs – lav dem små!
Og har du en glas virkelig god tomatsauce fra en rigtige italiensk gård, langt ude hvor kragerne vender og solen altid skinner – så brug det.
….En god dansk konserves dåse fra bagerst i skabet, går også an. Den kræver bare lidt længere simretid og lidt mere kærlighed. Men hey, har du gidet og stå og forme 100 små kødboller (uden de sidste ender, som en tennisbold), ja, så gider du nok også nyde et glas rødvin, mens saucen simre helt selv (;
Så kør Lady og Vagabonden kunsten efter og hiv den her grydefuld på bordet – enten til hverdag eller til gæster. Jeg garanterer dig for, at den går rent ind.
Så here we go:
Spaghetti og Meatballs!

Ingredienser
Kødboller
- 500 g kalvogflæsk
- 1 æg
- 2 spsk friskrevet parmesan
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 3 spsk rasp
- Salt/peber
Tomatsovs
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk oregano
- 1 dåse flåede tomater
- 1 stor dåse tomatpure
- 1 spsk sukker
- 1,5 dl letmælk
- Salt/peber
- En håndfuld cherrytomater i kvarte
- Masser af frisk basilikum
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til kødbollerne blandes sammen i en skål.
- Derefter trilles farsen til små kugler, ca te-ske størrelse, lægges på en plade med plastfilm.
- Dæk pladen til med film og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
- Løg, hvidløg og oregano hakkes til pure med en stavblender.
- Varm olien i en gryde og lad løgblandingen snurre på lavt blus i 10 min. Pas på den ikke bliver brun eller brænder på, den skal bare blive mør.
- Kom tomatpure og dåsetomater i. Tilsæt sukker, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min.
- Rør mælken i og kom kødbollerne forsigtig ned i sovsen. Rør ikke rundt!
- Lad det hele koge med låget på halvt i ca. 20 min.
- Kom tomater og frisk basilikum i. Smag til.
- Server med frisk pasta, basilikum og parmesan
Den tomatsauce er uovertruffen!! 👌👌 Kan spises med ske! Meget lækker opskrift! Ikke sidste gang den skal serveres!
Hej Anne Mette,
Åh, hvor er det dejlige ord at høre :-)
Tusinde tak for din feedback.
Hav en fantastisk dag!
Hej
Jeg skal igang med denne opskrift. Er det en stor dåse koncert. pure eller en dåse pomordo?
Venlig hilsen
Erik
Hej Erik,
Jeg tænker, du kan bruge begge dele – vælg den du bedst synes om :-)
Hav en god dag!
Koger du det rå køb i sovsen?
Jeps, kødbollerne skal bare i rå – de får 20 min i saucen og koger færdige der.
Fortæl os endelig om resultatet, hvis du laver retten 😊
God dag!
Skal de rå kødboller bare direkte i tomatsovsen? Skal de ikke koges først?
Hej Marie,
De skal bare i rå :-) De får 20 min. inden servering.
Hav en skøn dag!
Olien?!
Hej Kim,
Mener du olien til at stege løgblandingen i? Det skal være være et par spsk. fuld – evt. lidt mere hvis man er til det :-)
Håber opskriften kan bruges!
Har lavet denne ret flere gange den er rigtig god, hele min familie elsker når jeg laver den. :D
Hej Camilla,
Tusinde tak for din kommentar – dejligt at høre at hele familien er glade for opskriften :-)
Hav en forrygende dag!
Har lavet retten og den smagte pragtfuldt. Skal ha den igen i aften. Mums, siger jeg bare.
Hej Sanne,
Tak for din kommentar.
Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)
Hav en fantastisk dag
1 spsk oregano og 2 spsk oregano i tomatsovsen?
mvh Ann
Hej Ann
Det beklager jeg meget, det er en fejl! Det er rette i opskriften nu.
Kan retten laves dagen før?
Hej Mia
Jep, det kan den :)
er det 500 gram kalv og 500 gram flæsk, eller 250 gram af hver?
Hej Nanna
Det er supermarkedets eller slagterens blanding af kalv og flæsk – forholdet mellem dem svinger lidt :)
Til sovsen står der oregano to gange. Menes der virkelig 3 spsk oregano?
Det er de bedste Meat Balls , fantastisk opskrift
venligst
Kai
Hej Kai
Det er bare godt at høre de kunne bruges :)