• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Små mazarinkager med marcipan og stikkelsbær

Alle weekender kræver kage! Sådan er det bare. Den her weekend fik jeg lyst til, at kaste mig over en helt enkel mazarinkage med marcipan. Jeg har før erklæret min ubetinget kærlighed til stikkelbær, så de allersidste rester fra fryseren blev brugt heri. Det syrlige stikkelsbær, sammen med den søde, svampede kage – Ohhh , det er himmelsk (: 

Har du ikke stikkelsbær, så skal du nu tage ud og købe en stikkelbærbusk til haven. Indtil den liver op og smider røde stikkelsbær i nakken på dig, kan jeg varmt anbefale at bruge rabarber. De er lige på trapperne (:  Ellers er hindbær, solbær og ja, alle former for syrlige bær mægtig lækre i kagerne.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Men husk nu lige, den busk! Vi skal have udbredt de forrygende gode stikkelsbær igen – jeg tager gerne imod en høst (;

Halvdelen af dejen brugte jeg til de her små kager, den anden halvdel af mazarinmassen kom i små tærteforme, blev dyppet i chokolade og toppet med mascarpone og stikkelsbær – ren jordbærtærte-style. Se opskriftensenere på ugen..

I dag har jeg modulet sidste timer og så har jeg lige én læsedag inden den står på eksamen over 2 dage. Og nåhr ja, det er så på min fødselsdag – kunne det være bedre (;

Mandag står den allerede på et nyt modul og det glæder jeg mig helt vildt til, da vi der rykker ud på vores speciale-linje. Yah, det bliver godt (:

Små mazarinkager med marcipan og stikkelsbær

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter

Ingredienser

  • 150 g flormelis eller 125 g sukker
  • 125 g blødt usaltet smør
  • 125 g revet marcipan
  • 2 æg
  • 50 g mel
  • 200 g røde hele stikkelsbær
  • 4 spsk sukker
  • korn af ½ vaniljestang
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland vaniljekorn og de 4 spsk sukker sammen - bland det med stikkelsbærrene og stil dem til side.
  • Pisk smør og sukker luftigt.
  • Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
  • Tilsæt mel og vend det i.
  • Fyld dejen i ca. 6-10 smurte forme - afhængig af størrelsen
  • Kom stikkelsbærrerne i kagerne og tryk dem lidt ned.
  • Bag kagerne ved 175 grader i ca. 20 minutter, afhængigt af størrelsen.
  • Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Previous Post: « Granola Bites – en skøn & nem snack
Next Post: Chokoladesmurte mazarintærter med mascarponecreme og stikkelsbærtop »

Reader Interactions

Comments

  1. Anne

    Hej Louise

    Har lige et par spørgsmål til din lækre kage (:
    Kan man fryse kagerne og i så fald hvordan er det bedst?
    Tøer du stikkelsbærene op inden du kommer den i kagen?
    Kan man lave kagen i en større springform?

    – Anne

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anne

      Jeps, du kan sagtens fryse kagerne – kom dem i en frysepose eller en beholder når de er helt kolde og så ind i fryseren :)
      Nej, jeg kom dem sådan halvfrosne i – tør de for meget op, så bliver de lidt bøvlede at få ned i kagen.
      Yes, det kan du sagtens. Jeg har ikke selv prøvet det, så må blive dig svar skyldig på størrelse af bageform og bagetid. Men tænker en 20 cm bageform nok vil være ret god i størrelsen.

      Mange hilsner
      Louise

  2. Line

    Hej Louise
    Igen må jeg prøve en af dine dejlige opskrifter – men men men – jeg er ikke noget geni i et køkken :(
    Der står at man skal blande sukker og bær – her har jeg så valgt at blande flormelis og bær. Næste punkt er smør og sukker – og så bliver jeg i tvivl om hvilken sukker man skal blande med bær og hvilken skal piskes med smør?

    Og hvordan pisker du smør? Jeg har nu forsøgt mig med bamixen, både med stavblenderens piskedims og i minihakkeren uden held. Herefter har jeg forsøgt mig med piskeriset til min Teddy Bjørn (køkkenmaskine) og det vil heller ikke piskes, samler sig bare som en klump :(
    Hilsen Line, som er nybegynder i en køkken

    Svar
    • Loui

      Hej Line

      Skønt du kan lide mine opskrifter :)
      Sukkeret du skal blande med bær er de 4 spsk, som står efter bær i opskriften. Sukkeret som skal piskes med smør er det som står først :) Har rette lidt i opskriften, så det giver mere mening nu :)
      Jeg pisker smør og sukker med min håndmixer. Det er nemmest hvis smørret har stuetemperatur og hvis man starter på lav hastighed. Og ja, det kræver lige lidt tålmodighed før det bliver en ensartet masse :)
      Håber det var lidt hjælp ellers skriver du bare igen :)

  3. ancala

    Må jeg forslå en billigere løsning på stikkelsbærbusk manglen :-) Find en busk, få lov til at få en gren på 20 cm, plant den dybt, så 3-5 cm stikker op, i en krukke(evt murespand, med huller i bunden) med jord. Og vent til sommer, sol og varme.

    Har selv lige startet projektet i dag (se evt min blog)
    Glæder mig til at kunne prøve din opskrift af på mine stikkelsbær til efteråret :)
    MVH Anna Cathrine

    Svar
    • Loui

      Det lyder jo som lige den løsning jeg søger :) Det skal prøves :D Tak for tippet !

  4. Ulrika - den glade kagekone

    Yndige billeder! Jeg har plantet stikkelsbær, men desværre har de hvert eneste år fået lus eller andet skidt. Og de trives dårligt. Det er rigtig ærgerligt, fordi jeg elsker stikkelsbær ligesom dig!
    Mvh Ulrika

    Svar
    • Loui

      Tak :) Øv, for dine buske. Troede faktisk de var ret nemme, at have – men mit have kendskab rækker jo så også kun til landbrug, hvor jeg kan gå ud og plukke løs ;)

  5. A+K

    Sikke en lækker ide med sure stikkelsbær til den søde mazarin! Lyder bare godt (:

    – Anne

    Svar
    • Loui

      Det er simpelthen SÅÅÅ godt sammen :)

  6. Kristine

    Øøøh, og du snakker om at være ond ift. kage-bloteri!!!!??? Nu er du den lede her frk. sød :) STIK MIG DA SÅDAN EN SVEND, NU TAK! Sidder og dør langsomt over en pædagogik-opgave!!!!!

    Ps. MEGA søde billeder. Jeg er PJATTET med dem….

    Svar
    • Loui

      Hahaha, sorry ;) Tager en hel kurvfuld med, når vi ses :D

  7. Frida

    Hvor har du købt de søde små tærteforme? Og det ser godt ud ;)

    Svar
    • Loui

      De er købt i Netto for meget, meget længe siden – spothylderne er min bedste ven ;) Tak :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Kender du typen, der lige prøver at sliiiide tilb Kender du typen, der lige prøver at sliiiide tilbage ind til festen. Du ved, så sådan helt cool og ubemærket efter at have været pist forsvundet (..sovende i kosteskabet) i 1, 2, 3 timer🕺
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
“Skåååål..”
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det overvejede jeg 😁 Snigeren. Ikke hjem fra festen, men tilbage til festen herovre på IG efter en håndfuld måneder. Bare lige en hurtig post og fino, vi tilbage ✌️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sååå ..yup, det er det, vi gør 😉 Helt smooth sliding ind igen med den her aftensmads-favorit, som jeg pt skyller ned i litervis, da den er perfekt til den liiidt sjaskede januar (og den vedholdende influenza, der blev hevet med ind i det nye år 🤦‍♀️🤧). Det klarer den her..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nem og cremet tomatsuppe med fuld smæk på smagen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den bobbes op med mere fyld?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uhh ja! Og du får hele “det-er-lækkert-fyld-listen” + tips til opskrift ovre på bloggen (link i bio) 🍅🍅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
…og nu, du er i gang. Jeg anbefaler dobbelt portion tomatsuppe, mindst – Det er bare at fylde fryseren op 😋 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#nemaftensmad #hurtigmad #madinspiration #tomatsuppe #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework