• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Bliver du også draget af ordet “sundhed”?

Sund livsstil? Sund mad? Sund kost? Sundhed, sundhed, sundhed?  Det er nok de meste brugte sætninger i den seneste tid, både her i blogland og ude i virkeligheden. For lige nu vrimler det med nye kostformer, motionscentre og ja, blogs og bøger i alle afskygninger om netop det emne.

Den sunde livsstil er blevet en guldgrube. Men hvad vil det egentlig sige? Altså “sundhed”?
Er det, at bandlyse alle kulhydrater? Er det at motionere 1400 timer om ugen eller leve af hørfrø og økologi ? Er det fuldkorn? Er det fedt? Er det hjorte eller fisk ? Ja, der er frit valg på alle hylder, når man skal vælge den sunde livsstil.

Men hvad er det egentlig ? Som “ernærings og sundheds”-studerende burde jeg jo kunne give det gyldne svar. Men desværre! Der findes ikke noget svar på sundhed. Og det ord bliver skambrugt til ukendelighed – så det til sidst ingen substans har.
Søger du på google, har ordet sundhed, 9.700.000 hits, hvor ordet livskvalitet kun har 2.660.000 hits…

Det fanatiske standpunkt, kan blive meget fagligt for kroppen. Jeg kan godt blive rigtig bekymret når jeg ser på det, som magasiner, bøger og blogs dikterer. En kostform som virker for en, virker måske ikke for en anden. Og er der, ikke bare en smule baggrundsviden, så kan mange kostformer og motionsvaner blive rigtige farlige.

En opskrift som starter på “sund” får 50% mere opmærksomhed – mindst! Men hvad dælen gør en opskrift sund? Er det, at smide en banan i en pandekage og så er den sund? Er det, at proppe fuldkornsmel i brødet?
Er sundhed bare kost og motion?

Hvad med psyken? Jeg er af den opfattelse, at de 3 elementer hænger uløseligt sammen og at det ene ikke udelukker det andet. At skulle have dårlig samvittighed ved bare at kigge på et stykke kage, at føle man er ved at blive kvalt i et stykke brød, fordi det siger kostformen, eller slå sig selv oven i hovedet, fordi træningen ikke var hård nok!

Jeg er helt sikker på, at det er dagligdag for rigtig mange mennesker, som lever efter den “sunde” livsstil.
Og jeg kan kun sige, pas på! Det evige dårlige samvittighed og den selvkritiske holdning – den har jeg selv haft!
Jeg har levet med diabetes i 18 år og deraf været livsafhængig af regler! Det er heldigvis slut nu og jeg kan leve en livsstil, som er meget mere fri. Livet er ikke det værd, at leve med savn og dårlig samvittighed. At leve efter den populære definition af ordet sundhed.
Spis nu bare den stykke brød med tandsmør  og nyd det.

Den sunde livsstil er ikke fanatisk. Den sunde livsstil giver en god kropsfølelse, aktivt liv uden sygdom og et psykisk  velbefindende. Men hvordan man opfatter det i sin egen krop, ja, det er jo op til en selv. Bare husk, at lytte til dig selv og ikke hvad hitter i nutiden.

Men hey, er det nu også sundhed?

 

Previous Post: « Så lidt plads kan et foto-studie laves på
Next Post: Den rosenrøde og blankpolerede blogverden ? »

Reader Interactions

Comments

  1. Susann Romy

    Super godt indlæg! Jeg sidder faktisk tit med de samme tanker og kan da også godt fange mig selv i at stemple min eller andres mad som sund/usund og drage konklusioner hurtigt på et lille glimps af noget. Det er sgu svært, det der med at være sund. Jeg er overbevist om, at der nok finde lige så mange definitioner på sundhed som der findes mennesker i verden.

    Svar
  2. Mette

    Louise, du har helt ret. Selvfølgelig har du det. Mange af os kan bare slappe helt af, og nyder både friskbagt brød og fredagsslik. Men jeg synes, det er værd at huske på, at “sundhedsfanatikerne” også kæmper en kamp mod fedme og overvægt, som ikke kun er et stort helbredsproblem for den enkelte, men også et problem for samfundet. Fedme er jo rigtig dyrt. Så det er rigtigt, at mange mennesker ikke behøver at gå helt så meget op i, hvor mange kalorier der er i hver enkelt peanut eller bruge samtlige af deres vågne timer på en motionscykel. Men der findes også en gruppe mennesker, som er i seriøs fare for at udvikle livsstilssygdomme, hvilket ikke kun betyder, at de muligvis dør tidligere end raske, men også at deres sidste leveår er præget af sygdom. Og de mennesker skal råbes op. Og det er sikkert svært, og det kræver sikkert, at der bliver råbt så højt, at alle vi andre bliver bange, men jeg tror desværre det er nødvendigt. Så mit budskab er: hvis man er rask og lever et almindeligt sundt liv er diverse skræmmekampagner ikke rettet mod én – så kan man fint lukke ørerne og spise noget mere slik. Men hvis man er man er seriøst overvægtigt, ryger eller meget inaktiv, så bør man måske høre en lille bitte smule efter, når kampagner rulles ud, for måske kan det rent faktiske nytte noget.

    Svar
    • Loui

      Hej Mette

      Tak for dit indspark :) Jeg tror ikke at jeg har ret, jeg ligger bare op til debat og det giver du :) Jeg har selv vejet 22 kilo for meget (!!) og tabt dem, jeg ved alt om overvægt og fedme og ja, helbredsproblmer. Både på egen krop og gennem min uddannelse. Jeg ved hvor vigtigt det er og hvor meget der skal til – og hvor farligt det er. Lige nu hjælper jeg en ven, som er overvægtigt. Men jeg ved også, at man ikke kan blive tynd uden at synde. Det hele skal hænge sammen. Personen jeg hjælper elsker slik og derfor står den en gang om ugen på det. En gang, som man kan se frem til og ja, ikke mere. At leve fanatisk kan oftest give bagslag – man skal kunne håndtere det og give sig selv lov, at synde, for at kunne kæmpe videre.
      Jeg er fuldstændig enig med dig i, at de skal råbes op og der skal gøres noget seriøst mod denne gruppe!! Men samtidig skal man også huske, at man ikke kan tvinge nogen, som ikke er motivere for det! Jeg r desværre ikke af det opfattelse, at kampagner hjælper – det er ren og skær motivation i deres eget liv, som skal til. Især når man selv har været ude i et sundhedscenter og se virkeligheden blandt denne gruppe.
      Det er den anden gruppe jeg mest taler om i dette indlæg, dem som er “normal-vægtige” mennesker, der bliver fanatiske – det er dem, jeg bliver bange for – især de unge piger…

      Igen tak, for din kommentar :)

    • Stina

      Kære Louise, jeg er meget glad for at du sætter fokus på gruppen “normal-vægtige” ikke mindst unge piger. Jeg mærker selv en indre vrede ved ord “slankekur” og den grundholdning der har spredt sig i de danske medier “alle vil da gerne tabe sig fem kilo”. Så er der os der lå pænt i den normale vægtklasse, som pga. denne hjernevaskende spam fra alle sider om at spare på kulhydrater, undgå det søde, holde igen med fedtet og tusindvis af tips om hvordan man kan gøre alt super light, tabte alt for mange kilo. Jeg kender mange unge piger, inklusiv mig selv, der næsten har mistet begrebet om hvad almindelig og sund kost er. I stedet spiser vi efter hjernen og hvad vi tror der er rigtigt for os og hvad vi burde have lyst til, frem for hvad vi egentlig ønsker.
      Og selvfølgelig ville jeg ikke ønske at jeg kunne leve af hvidt brød og slik, men at putte smør på brødet uden frygt, og kunne sige ja tak til flødeskum på mine varme kakao uden at tage i fitness en time ekstra.
      Den danske kultur har brug for et “rigtigt” fokus på sundhed, ellers skaber vi et samfund delt i to. En gruppe for dem der halser efter det perfekte, og en anden der giver helt op på den reelle sundhed, vi må kunne finde en balance ? :)

    • Trine Andersen

      Hørt Hørt

    • Loui

      FEDT :)

    • Loui

      Hej Stine

      Tak for din kommentar. Ja, jeg syntes det er et emne, som er utroligt vigtigt. Jeg er helt klar over, at der er mange som er overvægtige, men også mange som er normalvægtige, som bliver alt for påvirket. Du har så ret i det med et samfund, som er delt i 2. Det er især det jeg oplever lige pt, når jeg snakke med folk. Enten er det ekstremt ellers er det opgivenhed. Det er så mange regler, som aldrig før og det stresser. Jeg syntes det er så vigtigt, at tage debatten op og lige revuderere begrebet sundhed. Alle må gøre hvad de har lyst til er min overbevisning, men det er også derfor der er brug for debat :)

  3. Trine Andersen

    Wow hver gang jeg hører ordet “Sundhed” løber jeg næsten skrigende væk. Er ved at være så godt og grundigt træt af der føres hetz mod alt der ikke lige lever op til Lene Hanson eller Chris MacDonalds våde drømme. Først var det rygerne der stod for tur og nu er det os der godt kan lige at spise fredagsslik sigtekornet er rettet mod, og det er da mega træls.
    I stedet for at fortælle folk om at de sagten kan nyde en skål KIM’s en gang imellem så bliver det kørt op i en spids af diverse ernæringseksperters skræmmekampagner der er fortalere for at man udviser generel afholdenhed mod det usunde skidt i stedet for at lærer folk om sund fornuft og at man godt må synde en gang imellem.
    Generelt lever jeg nok ok sundt jeg mener tandsmør og slik hverdag spiser jeg ikke, men det har intet at gøre med mediernes hetz mod det usunde bare ren og skær sund fornuft. Og hvis jeg har lyst til broccoli skal jeg så føle mig hævet over min roomie som elsker ristet lyst brød med tandsmør? gu’ skal jeg ej for jeg er jo lige så slem hvis ikke værre på andre tidspunkter. Og hvis jeg skal være helt ærlig så vil jeg da hellere dø tidligt men lykkelig over at jeg har nået og smagt så mange lækre ting, end at leve til jeg bliver 100+ og så kun unde mig selv at spise celleristicks og kogt rosenkål… det er da ingen måde at leve et rart liv på…

    Hilsen Trine
    P.S undskyld mit lille udbrud, men kan næsten ikke holde min mund når det gælder emner som dette :)

    Svar
    • Loui

      Hej Trine

      Tak for din kommentar – fedt du er så passioneret omkring dette emne :) Har læst din indlæg med stor iver og ja, igen, syntes bare det er rigtig skønt du har en holdning til det og tør komme ud med den :)

  4. Marie-Louise Thyssen

    Rigtigt tankevækkende og relevant indspark til debatten om sundhed.
    Det er nok en ret vigtig pointe, at sund livsstil opfattes forskelligt fra person til person og der er ikke noget der er mere “rigtigt” end noget andet. Det handler om at vi hver især finder vores egen vej til et sundt og godt liv.
    Tusind tak for en godt og spændende indlæg!

    Svar
    • Loui

      Tak, Marie-Louise :)
      Ja, jeg syntes simpelthen der mangler nogle tanker om det og, at man ikke bare springer på “bølgen”. Det er vigtigt, at mærke efter i sig selv og ikke bare gøre det, som de andre gør.
      Tak for din kommentar og fedt, du kunne lide indlægget. Har allerede planlagt flere :)

  5. Karen

    Efterhånden bliver jeg ikke draget, men frastødt, af ordet ‘sundhed’. Det bruges hele tiden af nye dommedagsprædikanter, der vil tage patent på sandheden og fortælle os, at vi skal følge deres tro eller gå den evige fortabelse i møde. De forsøger at skræmme os, som præsterne gjorde i middelalderen. Jeg vil slet ikke være ‘sund’ efter dagens sidste mode. Kun generelt sund i det store hele. Jeg vil ikke have baller af stål, jeg vil ikke være en stenalderkvinde, jeg vil ikke spise blomkål i stedet for nybagt brød, jeg vil ikke forsage smør og fløde, og jeg vil heller ikke føle mig hellig, når jeg spiser spinat. Jeg vil bare være mig – inklusive de kilo, jeg har for meget. For jeg ved, at jeg har et supergodt helbred, at jeg er stærk som en okse – og at jeg skal dø en dag, uanset hvad jeg spiser. For livet er jo ikke evigt, men en seksuelt overført dødelig sygdom ;-)
    Mange hilsener, Karen

    Svar
    • Loui

      Hej Karen

      Tak for indlægget :) Ja, sådan kan jeg også godt føle det og jeg var ret bange for, at det ville blive sådan på mit studie. Men heldigvis har vi frit valg på alle hylder til hvad vi tror på og læring i kritisk læsning. Jeg har rigtig svært ved definitionen af sundhed lige i øjeblikket, da den er ikke-eksisterende. Spørg 10 mennesker og de har 10 opfattelser af sundhed. Så når nogle “for-billeder” skaber sundheden, så gør det mig bekymret, at der ikke er en kritisk holdning. ‘
      Fedt, det med, at du vil føle dig, som dig selv. Det betyder jo ikke, at man skal spise løs og blive overvægtig – men det betyder, at man har det godt med sig selv og i sig selv.
      Haha, genialt citat til sidst, Karen ;)

  6. Maiken/dronningemad

    Sikke et fantastisk indlæg! Råber “hørt” – indsæt selv klappe-smiley :) Alle jager definitionen af sundhed, alt imens livskvaliteten glemmes.. Det eneste, der vist med sikkerhed kan siges at være sundt er latter, frisk luft og at kunne mærke ens egen mavefornemmelse!

    Svar
    • Loui

      Hej Maiken :)

      Fedt, du kunne lide indlægget :) Ja, præcis – nogle gange glemmer man sgu sig selv i al den jagt. Har man det inderst inde godt med sig selv, så har kroppen også det godt og er “sund”.

  7. Kristine

    Jeg kunne ikke sige det bedre selv ! SPOT ON, og ekstreeemt vigtigt at tænke på!!!!

    Svar
    • Loui

      TAAAK, søde Kristine :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
FOODSTYLINGTIP #1: Brug et ulige antal⁠⠀
⁠⠀
1, 2, 3 burritos fyldt med kylling, ost og avocado - fordi alt ser bedre ud med et ulige antal 🖐️⁠⠀
⁠⠀
Jep, det er simpelthen bare det ☺️ Den nemmeste og en af de meste effektfulde genveje til god opbygning af dit madbillede.⠀
Tallet tre er din bedste kammerat. Og ligeledes er alle de ulige tal for vores øjne 👀⠀
⁠⠀
Udover antal burritos, så lad os suse over opbygningen af billedet og et par fif også:⁠⠀
⁠⠀
Først, så er der lagt et stykke papir mellem spækbræt og burritos for at adskille motivet fra prop’en, da de ellers har samme farve. Det vil betyde, at de kommer til at sjaske lidt sammen for vores øjne, frem for burritoerne får vores fulde opmærksomhed.⁠⠀
⁠⠀
Og det er den, som vi er ude efter. Altså opmærksomheden 🤩 Derfor er billedet er taget en smule nede fra, for at give illusion af mere volume og for at give mere interesse til det ret minimalistisk billede ⠀
⁠⠀
Scroller du ned af i mit feed. Yup, du skal godt nedad 📲 Ned til steak-sandwich vil du se, at den er fotograferet på samme måde; lidt nedefra, for at give volume og styrke i billedet - understrege bunken af herligheden 🥪⁠😋⠀
⁠⠀
⁠Det var tip dag 1 - så er vi bare i gang med med januars #21foodstylingtips 👏 Og hey, hiver du fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede her i januar, så tag mig 😃🥂⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
#burritos #avocadolover #lunchtime #frokosttid #madpakke #tortillawrap #markedsføringstips #selvstændigekvinder #kylling #foodstylingandphotography #madfotografering #madfotograf #foodstylingtips #madinspiration
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework