• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Vafler

Selvom det nok er den “kage/bagværk-ting” jeg har spist allerflest gange, så har jeg endnu ikke fået delt den, hvilket er en fejl. Men nu er det vist på tide og her kommer den så! Tag godt imod de allerbedste vafler i hele verden. Intet mindre!

Ja, og så må jeg indrømme, at de slet ikke er mine vafler og jeg faktisk aldrig har lavet dem selv.. Den nye madbloggerstil (;

Ej, det er min Mutter og bette bror som skal have credit for dem. Opskriften har været i min mors opskriftsbog ligeså længe jeg kan huske og er med årerne blevet passet til. Til det perfekte resultat!
Bettebror er den store vaflerbager og jeg har ikke tal på, hvor mange gange han har fixet sådan en dej sammen og glædet familiens maver.
Uhmm, det er altså bare den bedste eftermiddagskaffe, med sådan en plade lune vafler, godt med hjemmelavet brombærmarmelade og toppet med flødeskum eller is.

Har det et af de top-moderne vaffeljern, hvor du kan tilpasse varme og alt muligt – så kan jeg desværre ikke garantere for resultatet!! Jeg har nemlig efterhånden afprøvet 3-4 vaffeljern og ikke ét af dem giver samme sprøde og luftige resultat som Mutters jern… Det er som om de nye jern ikke har dybe nok huller og ikke bager med nok varme ?

Så har du et godt vaffeljern, så smid endelig en kommentar – jeg er på jagt …. og Mutter vil ikke overgive sit (;

Ej, det er farligt, at lave sådan et indlæg her, for lækkersulten er helt i top nu! Heldigvis har jeg en kaffeaftale med en skøn pige i eftermiddag, så mon ikke det distraherer lidt. I hvert fald fra al statistik-læsningen (;

vafler - hjemmelavede søde vafler - opskrift på verdens bedste vafler

Vafler

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 150 smeltet margarine
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider, stiftpisket
  • 50 g havregryn
  • 375 g mel
  • 5 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1-2 tsk kardemomme

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, havregryn, mel, sukker og kardemomme sammen.
  • Mælken piskes i lidt af gangen til dejen har en god konsistens.
  • Vend den smeltede margarine i.
  • Vend de stive æggehvider forsigtigt i dejen.
  • Kom dejen i køleskabet min. 1 time inden brug.
  • Kom ca. 1 dl dej på vaffeljernet og bag vaflerne gyldne.
  • Server straks

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

Previous Post: « Lammekølle fyldt med feta og friske krydderurter + tzatziki
Next Post: Grove brød med brus, feta og friske krydderurter »

Reader Interactions

Comments

  1. Marie

    Er det 150 gram margarine der skal i?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Ja, det er det :-)

      Du kan også bruge smør, hvis du hellere vil det.

      God bagelyst!

  2. Thilde Marie Fredsted Iversen

    Uhm! Sikke en succes – de er godt nok gode 👌🏼
    Margarine bruger jeg ikke til noget ellers, men her i denne opskrift tror jeg det er det helt rigtig, vaflerne bliver nemlig slet ikke fedtede. Tak for denne skønne opskrift, vores fredag aften blev lige lidt bedre 😁❤️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Thilde,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord 😊

      Dejligt at høre at I kunne lide vaflerne.

      Hav en fantastisk dag.

  3. Majken bang mikkelsen

    http://bakerenogkokken.no/kjøkkenmaskiner/vaffeljern/wilfa-enkelt-vaffeljern-rustfrittsvart/?gclid=CK2M0dypwcUCFeEAcwodJJwAig

    Svar
  4. Majken bang mikkelsen

    Hej
    Bor i vaflernes land Norge og har prøvet en del opskrifter, for at finde vaflen. Må sige at din opskrift er den bedste jeg har smagt indtil nu. De er lækre og sprøde, lidt luftige men ikke for luftige. Syntes at vafler tit bliver for bløde og tunge, det gør de her absolut ikke:0) vi har købt et Vilfa vaffeljern, syntes at resultater bliver rigtig godt og så er det en pæn stor vaffel.
    Majken:0)

    Svar
  5. Stine Villum

    De amerikanske vaffeljern er runde belgiskevaffeljern, jeg tænker at der da må være nogen der laver dem til vores volt?

    Svar
  6. Gitte

    Den opskrift lyder så lækker :-) den må prøves.
    Jeg har selv en opskrift på luksusvafler, de er super gode og i vores gamle vaffeljern, der var min mands mormors vaffeljern (af mærket ABC), blev det de bedste vafler. Desværre har vi ikke det jern mere, men de nye vaffeljern er bare ikke så gode. Jeg synes det virker som om låget på de nye vaffeljern er for tunge og klemmer vaflerne for meget. Og som du også skriver, at der er for lidt plads i jernene. Så jeg kender godt til din problematik med vaffeljern :-)
    Jeg tænker, om man måske kan bruge opskriften i et vaffeljern til Belgiske vafler. Hvad tror du?
    God weekend og tak for dejlig inspiration til køkkenarbejdet.
    Hilsen Gitte

    Svar
    • Loui

      Jamen lige mine ord :) Ja, det har jeg også tænkt på, desværre kan de oftest kun fåes i “firkant-form” og en vaffel, skal altså have den rigtige form ;) Men kan være man er nødt til, at gå på kompromis!
      Tak og ilm :D

  7. Dorte Daugaard

    De ser sørme lækre ud! Uhm! Kan man bytte margarine ud med smør? Eller er margarinen vigtig for resultatet?

    Svar
    • Loui

      Jeg har aldrig prøvet dem med smør, så jeg ved det faktisk ikke. Jeg kan måske forestille mig, at smørret vil have en meget gennemtrængende smag i vaflerne og de kan blive lidt branket ved den høje temp. Men det er ikke andet for, end at prøve :)

  8. Karen

    Uhmmmm-ser meget lækre ud. De må prøves. Men hvor mange havregryn skal der i?

    Svar
    • Loui

      Det er også super gode :D Det er rette til nu – 50 g havregryn :)

  9. Helle

    Du nævner havregryn under “sådan går du”, men nævner ikke en mængde af dette under “det skal du bruge” – så jeg er nysgerrig på mængden af havregryn ;)

    Svar
    • Loui

      Hov, den er lige smuttet – der skal stå 50 g havregryn – er rettet nu ;)

  10. Frida

    Det lyder sørme godt! Min mor har flere gange ville smide vores gamle vaffeljern ud, men jeg insisterer stædigt på at have det stående, til jeg flytter ud og tager det med ;) Havde egentlig altid forestillet mig de bedste vafler var med fløde, men ser ud til de her kan modbevise min teori!

    Svar
    • Loui

      Uhh, nej – det skal du passe på og få med dig ;) Ja, det har jeg godt hørt, men har endnu ikke prøvet en opskrift, som giver samme luftige resultat, som disse her :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework