Spinatpandekager er super lækre og behøver ikke kun være tynde. Bag små, luftige pandekager med spinat og top dem laks. Find opskriften herunder.
Efter jeg lavede ricottapandekager med både pink skyr og med chokolade, så måtte der eksperimenters med en udgave i det salte køkken. Ricotta-ost er jo perfekt både i det søde og det salte køkken og de her spinatpandekager blev sandelig også mægtig lækre.
Bløde, luftige og mættende. Brug dem som brunch, frokost, forret eller bare en nem aftensmad – de duer til det hele. Både lune og kolde. Små og store. For jep, du kan sagtens lave en lidt større pandekage og bruge den som wrap med lækkert fyld i.
Kan de fryses?
Sagtens.
Læg et stykke madpapir eller bagepapir mellem dem og så er de nemme lige at hive op til madpakken.
Min frokost står i hvert fald på et par stykker af de grønne spinatpandekager med laks, efterfulgt af en god eftermiddagslur. Den her uge har nemlig trukket alle mine tænder ud, så jeg holder friweekend og kaster mig over eksamenlæsning, når påske”ferien” rammer på mandag. Ja, det der ferie er altså lidt overvurderet (;
Helt friweekend bliver det nok alligevel ikke, for jeg har et par projekter i ærmet. Dog er de næsten helt selvvalgte, så det går vist ind under ren hygge.
Hvad skal I bruge weekenden på ? (:

Ingredienser
- 3 æg
- 250 g ricottaost
- 2,5 dl skummetmælk eller kærnemælk
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1,5 dl hvid hvede, eller andet groft mel
- 1 dl hvedemel
- 100 g frossen, hakket spinat - optøet og drænet
- Revet muskatnød
- Friskkværnet peber
Top
- Graved laks
- Forårsløg
- Cremefraiche rørt med citron og dild
Sådan gør du
- Del æggene i blomme og hvider i hver sin skål
- Rør æggeblommerne sammen med ricotta og mælk
- Bland groft mel, bagepulver, muskatnød, salt og hvedemel sammen.
- Sigt melblandingen i væsken og pisk det sammen.
- Bland spinaten i.
- Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen
- Varm en pande op og kom lidt olie på panden
- Kom 1 dl af dejen på panden og bag pandekagerne gyldne på begge sider
- Server pandekagerne med laks, dressing og forårsløg
Hej
Kan de laves dagen før?
Hej Joan,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, du kan sagtens lave pandekagerne dagen før og så anrette dem med laks, dressing og forårsløg lige inden de skal serveres. Opbevar dem i kølsekabet og tag dem ud lidt før, så de ikke er så kolde.
Jeg håber, I kan lide dem :-)
Hav en fantastisk dag.
Er de bedst kolde el lune?
Jeg synes de er bedst kolde :)
De ser toplækre ud! Pink skyr kender jeg ikke – hvad er der i, siden den er pink?
HAPS, det var de også ;) Hehe, nej, det er også bare skyr, som er blandet sammen med bær og så bliver det fint pink :D
Uhm, lækre sager. De vil gøre sig rigtig godt på et moderniseret påskebord.
Weekenden skal bruges på ren afslapning. Lavede langtidsstegt lam i går – så der er mad nok :-)
Uh ja, det ville slet ikke være dårligt :)
Årh, elsker bare lam!! Jeg kan godt overtage halvdelen, hvis det kniber ;)