• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Double-, single- and heavycream på dansk

Har du fundet de lækreste opskrifter på udenlandske blogs? Eller er du faldet over den fineste udenlandske kogebogbog? Ja, så ved du, at det kan være en større research, at forstå diverse produkter og oversætte dem til danske produkter. Sidst gav jeg en guide til shortening på dansk, denne gang bliver det fløde/cream på dansk.

Der findes et helt ocean af forskellige fløde-typer  og det kan ødelægge en hel opskrift, at bruge den forkerte. Tro mig, jeg har mange bitre erfaringer og bandet Danmark langt, langt væk! En piskefløde, som skulle være double cream, giver et meget sjasket resultat!

Jeg har samlet de mest brugte fløde-typer og giver her en guide til forskellen.
Desværre kan ikke alle fløde-produkterne erstattes med danske.

 

Single cream

Singlecream er helt enkelt kaffefløde – med 9 eller 12% fedt. Kan ikke piskes til skum.

 

Half and Half Cream

Single cream i USA.

 

Light Cream

En fløde med ca. 20% fedt. Findes ikke i Danmark

 

Single-, light- og half and halfcream kan ikke erstattes af madlavningsfløde. Madlavningsfløde indeholder hvedemel til, at jævne varme retter og kan derfor ikke bruges kold. 

 

Whipping cream

Indeholder ca. 30% fedt. Den er mulig, at piske til en let skum.

 

Heavy cream

Heavy cream er en fløde, som indeholder ca. 40-42% fedt og den er derfor lidt federe, end den danske udgave. Bliver ofte brugt i USA.

 

Double cream

Britiske opskrifter er spækket med double cream. Det er en piskefløde med ca. 48-50% fedt og kan ikke erstattes af dansk piskefløde på 38%. De har vidt forskellige konsistenser, og derfor er det umuligt, at opnå samme resultat.
Den gode nyhed er så, at double cream faktisk kan købes i Danmark. Osted Mejeri producerer det og det kan findes i fx. Rema 1000.

 

Clotted Cream

Er et klassisk engelsk produkt, som indeholder ca. 55-60% fedt. Fløden er meget tyk og gullig og bruges ofte til smørelse på scones.

 

Previous Post: « Fed karrycreme med feta
Next Post: Pink tøse lassi »

Reader Interactions

Comments

  1. Sofie

    Jeg har lavet saltkarameller i Danmark hvor der skal bruges fløde (bruger traditionel piskefløde fra Arla), men jeg bor i Storbritannien. Hvad er ekvivalenten derovre, da jeg gerne vil lave dem derovre også? Opskriften er denne, hvis det hjælper: valdemarsro.dk/saltkarameller-fl%C3%B8dekarameller-med-delikat-saltsmag/

    • Loui&bearnaisen

      Hej Sofie

      Jeg tænker du skal bruge heavy cream eller Whipping Cream.

  2. Ditte

    Hej, er der nogen som ved hvad piskefløde (til brug i ris ala mande) hedder i Australien?

    • Loui&bearnaisen

      Hej Ditte

      Der kan jeg desværre ikke hjælpe dig.

  3. Gustav

    Heej,

    Tak for guiden! ;D

    Jeg skal bruge noget double cream, men jeg så, at der var nogen der skrev, at man ikke kan få det i Rema1000 mere.
    Inden jeg gennemsøger alle forretninger, så ville jeg høre om du ved, hvor man kan få det henne?

    Ps. Det er til noget vildt lækkert karamelopskrift

    • Loui&bearnaisen

      Hej Gustav

      Dejligt du kunne bruge guiden :)
      Det er efterhånden lang tid siden, at jeg har brugt double cream, så må blive dig svar skyldig, hvor det kan købes nu.
      Det fremgår det på Rema1000 hjemmeside, at de stadig forhandler double cream: http://rema1000.dk/sortiment/okologi-2/kol-frost/. Hvis de ikke har det, kan det bestilles hjem.

  4. Rikke

    Hej. Kan kaffefløde så bruges som erstatning til half and half cream? :-)

    • Loui&bearnaisen

      Hej Rikke

      Jep, det kan det :)

  5. Jeanette

    Hej
    Er faldet over en opskrift, hvor der skal bruges heavy milk, kan jeg bruge piskefløde i stedet ?
    ;o)

  6. Zimone

    Har lige bagt mine første scones efter en Mary Berry opskrift her i Sydengland hvor jeg bor nu. Men da jeg synes de manglede lidt dansk rå “Umf” så ledte jeg efter andre opskrifter bl.a. med cremed tatar, som jeg ikke vidste hvad var. Googlede og fandt denne fine hjemmeside. Mht til Ris a la man så vil jeg anbefale Whipped creme. Single creme forbliver singlecreme selv efter 15 min piskning. Doublecreme får en smørlignende konsistens efter 1-2 min. Whipped creme er perfekt til Ris a la man. Her er kærnemælk (buttermilk) ikke altid til at få og kun i 250 ml eller 350 ml. Så en god hjemmelavet koldskål er lidt af en udskrivning. Til gengæld er Cornish Clotted Creme en himmerrigsmundfuld på en lun scone med smør og jordbær marmelade.

  7. Conny

    Thickened cream
    Har di et godt bud på hvad et er?
    Sur fløde

    • Loui&bearnaisen

      Hej Conny

      Uden at vide det præcist bruges det vist mest i Australien og er fløde tilsat gum eller gelatine. Jeg tror du kommer tættest på med Double cream.

      Mange hilsner Louise

  8. Sune Ravn

    Double cream kan desværre ikke fås mere fra Osted mejeri mere da de er gået konkurs.

    Men Naturmælk har en Økologisk double cream på 48 %. Den finde i to størrelser på hhv. 250 ml (1/4 liter) og 2 liter. Udover naturmælk har Ara Unika også double cream.

    • Loui&bearnaisen

      Hej Sune

      Ja, det er de desværre efter jeg skrev indlægget. Men som du nævner er der kommet andre varianter – tak for updaten på indlægget :)

  9. Winnie

    Hej
    Det ser ud til at du ved en del om engelsk fløde… Sagen er at jeg skal holde jul i England og jeg vil gerne lave en dansk ris ala mande til vores værter. Men hvilken fløde skal jeg bruge for at den kan piskes og smager af dansk ris ala mande?
    Mvh Winnie

    • Loui&bearnaisen

      Hej Winnie

      Beklager mit sene svar, men jeg har haft en bacheloraflevering som har råbt højt.

      Hvor lyder det dejligt med jul i England – håber det var skøn :)
      Til en anden gang, så vil jeg anbefale heavy-cream med 40% fedt – det er vist den, som kommer tættest på den danske.

  10. Tine Breum Holm

    Arla Unika laver også en double cream – den sælges i Torvehallerne i København i Arla Unika butikken.

    • Loui&bearnaisen

      Hej Tine

      Tak for tippet :) Håber på Arla Unika finder vej med alle produkterne til hele det mørke Jylland. Har indtil videre kun stødt på det i Århus :)

  11. Nafisa

    hvor kan man købe heavy cream fra?

    • Loui

      Hej Nafisa

      Tror desværre ikke det kan købes i Danmark.

  12. Louise Holm

    Hej :)

    Mega fedt med denne guide, det hjælper bestemt meget ..
    Kan alm fløde erstatte Heavycream, når forskellen ikke er større?

    Venligst Louise

    • Loui

      Hej Louise

      Tak – er glad for du kunne bruge guiden :) Det vil jeg mene, jeg har selv ofte gjort det :)

  13. Julie

    Hejsa :)
    Der er meget man ikke kan erstatte med dansk piskefløde, men kan man erstatte piskefløde med double cream?? Altså, lad os sige, næsten alle opskrifter, danske som udenlandske ;p
    Jeg har endnu ikke brugt double cream, men jeg tripper for at komme igang. Så at Super Best har fået den hjem!

    • Loui

      Hej Julie

      Nej, du kan ikke erstatte piskefløde med double cream. Det er en fløde med ca. 48-50% fedt og har derfor en helt andet konsistens, hvilket gør det umuligt, at opnå samme resultat :)

    • Julie

      Øv, håbede at man måske kunne opnå et mere lækkert resultat med Double Cream i stedet for piskefløde :)
      Nå, jamen jeg må igang med de utallige lækre opskrifter der er derude, med double cream, for at finde ud af hvad det gør af gode ting ;) Ellers dejligt med en blog som informerer om sådanne ting… Har jeg ledt længe efter :D

    • Loui

      Ja, desværre – men der er heldigvis masser af opskrifter med double cream og kan kun anbefale at bruge det :)
      Tak, godt det kan bruges :)

  14. Charlotte Gillesberg

    Tak for en god guide omkring fløde – vi har lige købt en Double Cream fra Osted i Rema1000, og så skulle jeg se, hvad den kunne bruges til :) Så faldt jeg over denne side….

    Jeg har MANGE opskrifter fra USA / UK, og de er bare så lækre….men har manglet lidt hjælp med nogle af ingredienserne – den hjælp har jeg nu fundet :)

    • Loui

      Hej Charlotte

      Ej, hvor godt, at du kunne bruge guiden – det er jeg glad for :)
      Sig endelig til, hvis du mangler en guide til noget i dine mange opskrifter :)

  15. Maiken

    TAK!

    Hvor er det bare fedt med de her guider til erstatninger!
    Har ofte set lækre opskrifter men ikke turde kaste mig ud i dem grundet netop de ingredienser jeg ikke aner hvad er på dansk :)

    Tusind tak for en fantastisk blog som jeg tjekker jævnligt! :)

    • Loui

      Ej, hvor fedt at du kan bruge mine guides :) Det er jeg rigtig glad for :)
      Jamen så er det bare med, at komme igang med at bage ;)

      Du må endelige skrive, hvis der er nogle ingredienser, som jeg mangler guides til!

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework