Har du fundet de lækreste opskrifter på udenlandske blogs? Eller er du faldet over den fineste udenlandske kogebogbog? Ja, så ved du, at det kan være en større research, at forstå diverse produkter og oversætte dem til danske produkter. Sidst gav jeg en guide til shortening på dansk, denne gang bliver det fløde/cream på dansk.
Der findes et helt ocean af forskellige fløde-typer og det kan ødelægge en hel opskrift, at bruge den forkerte. Tro mig, jeg har mange bitre erfaringer og bandet Danmark langt, langt væk! En piskefløde, som skulle være double cream, giver et meget sjasket resultat!
Jeg har samlet de mest brugte fløde-typer og giver her en guide til forskellen.
Desværre kan ikke alle fløde-produkterne erstattes med danske.
Single cream
Singlecream er helt enkelt kaffefløde – med 9 eller 12% fedt. Kan ikke piskes til skum.
Half and Half Cream
Single cream i USA.
Light Cream
En fløde med ca. 20% fedt. Findes ikke i Danmark
Single-, light- og half and halfcream kan ikke erstattes af madlavningsfløde. Madlavningsfløde indeholder hvedemel til, at jævne varme retter og kan derfor ikke bruges kold.
Whipping cream
Indeholder ca. 30% fedt. Den er mulig, at piske til en let skum.
Heavy cream
Heavy cream er en fløde, som indeholder ca. 40-42% fedt og den er derfor lidt federe, end den danske udgave. Bliver ofte brugt i USA.
Double cream
Britiske opskrifter er spækket med double cream. Det er en piskefløde med ca. 48-50% fedt og kan ikke erstattes af dansk piskefløde på 38%. De har vidt forskellige konsistenser, og derfor er det umuligt, at opnå samme resultat.
Den gode nyhed er så, at double cream faktisk kan købes i Danmark. Osted Mejeri producerer det og det kan findes i fx. Rema 1000.
Clotted Cream
Er et klassisk engelsk produkt, som indeholder ca. 55-60% fedt. Fløden er meget tyk og gullig og bruges ofte til smørelse på scones.
Jeg har lavet saltkarameller i Danmark hvor der skal bruges fløde (bruger traditionel piskefløde fra Arla), men jeg bor i Storbritannien. Hvad er ekvivalenten derovre, da jeg gerne vil lave dem derovre også? Opskriften er denne, hvis det hjælper: valdemarsro.dk/saltkarameller-fl%C3%B8dekarameller-med-delikat-saltsmag/
Hej Sofie
Jeg tænker du skal bruge heavy cream eller Whipping Cream.
Hej, er der nogen som ved hvad piskefløde (til brug i ris ala mande) hedder i Australien?
Hej Ditte
Der kan jeg desværre ikke hjælpe dig.
Heej,
Tak for guiden! ;D
Jeg skal bruge noget double cream, men jeg så, at der var nogen der skrev, at man ikke kan få det i Rema1000 mere.
Inden jeg gennemsøger alle forretninger, så ville jeg høre om du ved, hvor man kan få det henne?
Ps. Det er til noget vildt lækkert karamelopskrift
Hej Gustav
Dejligt du kunne bruge guiden :)
Det er efterhånden lang tid siden, at jeg har brugt double cream, så må blive dig svar skyldig, hvor det kan købes nu.
Det fremgår det på Rema1000 hjemmeside, at de stadig forhandler double cream: http://rema1000.dk/sortiment/okologi-2/kol-frost/. Hvis de ikke har det, kan det bestilles hjem.
Hej. Kan kaffefløde så bruges som erstatning til half and half cream? :-)
Hej Rikke
Jep, det kan det :)
Hej
Er faldet over en opskrift, hvor der skal bruges heavy milk, kan jeg bruge piskefløde i stedet ?
;o)
Har lige bagt mine første scones efter en Mary Berry opskrift her i Sydengland hvor jeg bor nu. Men da jeg synes de manglede lidt dansk rå “Umf” så ledte jeg efter andre opskrifter bl.a. med cremed tatar, som jeg ikke vidste hvad var. Googlede og fandt denne fine hjemmeside. Mht til Ris a la man så vil jeg anbefale Whipped creme. Single creme forbliver singlecreme selv efter 15 min piskning. Doublecreme får en smørlignende konsistens efter 1-2 min. Whipped creme er perfekt til Ris a la man. Her er kærnemælk (buttermilk) ikke altid til at få og kun i 250 ml eller 350 ml. Så en god hjemmelavet koldskål er lidt af en udskrivning. Til gengæld er Cornish Clotted Creme en himmerrigsmundfuld på en lun scone med smør og jordbær marmelade.
Thickened cream
Har di et godt bud på hvad et er?
Sur fløde
Hej Conny
Uden at vide det præcist bruges det vist mest i Australien og er fløde tilsat gum eller gelatine. Jeg tror du kommer tættest på med Double cream.
Mange hilsner Louise
Double cream kan desværre ikke fås mere fra Osted mejeri mere da de er gået konkurs.
Men Naturmælk har en Økologisk double cream på 48 %. Den finde i to størrelser på hhv. 250 ml (1/4 liter) og 2 liter. Udover naturmælk har Ara Unika også double cream.
Hej Sune
Ja, det er de desværre efter jeg skrev indlægget. Men som du nævner er der kommet andre varianter – tak for updaten på indlægget :)
Hej
Det ser ud til at du ved en del om engelsk fløde… Sagen er at jeg skal holde jul i England og jeg vil gerne lave en dansk ris ala mande til vores værter. Men hvilken fløde skal jeg bruge for at den kan piskes og smager af dansk ris ala mande?
Mvh Winnie
Hej Winnie
Beklager mit sene svar, men jeg har haft en bacheloraflevering som har råbt højt.
Hvor lyder det dejligt med jul i England – håber det var skøn :)
Til en anden gang, så vil jeg anbefale heavy-cream med 40% fedt – det er vist den, som kommer tættest på den danske.
Arla Unika laver også en double cream – den sælges i Torvehallerne i København i Arla Unika butikken.
Hej Tine
Tak for tippet :) Håber på Arla Unika finder vej med alle produkterne til hele det mørke Jylland. Har indtil videre kun stødt på det i Århus :)
hvor kan man købe heavy cream fra?
Hej Nafisa
Tror desværre ikke det kan købes i Danmark.
Hej :)
Mega fedt med denne guide, det hjælper bestemt meget ..
Kan alm fløde erstatte Heavycream, når forskellen ikke er større?
Venligst Louise
Hej Louise
Tak – er glad for du kunne bruge guiden :) Det vil jeg mene, jeg har selv ofte gjort det :)
Hejsa :)
Der er meget man ikke kan erstatte med dansk piskefløde, men kan man erstatte piskefløde med double cream?? Altså, lad os sige, næsten alle opskrifter, danske som udenlandske ;p
Jeg har endnu ikke brugt double cream, men jeg tripper for at komme igang. Så at Super Best har fået den hjem!
Hej Julie
Nej, du kan ikke erstatte piskefløde med double cream. Det er en fløde med ca. 48-50% fedt og har derfor en helt andet konsistens, hvilket gør det umuligt, at opnå samme resultat :)
Øv, håbede at man måske kunne opnå et mere lækkert resultat med Double Cream i stedet for piskefløde :)
Nå, jamen jeg må igang med de utallige lækre opskrifter der er derude, med double cream, for at finde ud af hvad det gør af gode ting ;) Ellers dejligt med en blog som informerer om sådanne ting… Har jeg ledt længe efter :D
Ja, desværre – men der er heldigvis masser af opskrifter med double cream og kan kun anbefale at bruge det :)
Tak, godt det kan bruges :)
Tak for en god guide omkring fløde – vi har lige købt en Double Cream fra Osted i Rema1000, og så skulle jeg se, hvad den kunne bruges til :) Så faldt jeg over denne side….
Jeg har MANGE opskrifter fra USA / UK, og de er bare så lækre….men har manglet lidt hjælp med nogle af ingredienserne – den hjælp har jeg nu fundet :)
Hej Charlotte
Ej, hvor godt, at du kunne bruge guiden – det er jeg glad for :)
Sig endelig til, hvis du mangler en guide til noget i dine mange opskrifter :)
TAK!
Hvor er det bare fedt med de her guider til erstatninger!
Har ofte set lækre opskrifter men ikke turde kaste mig ud i dem grundet netop de ingredienser jeg ikke aner hvad er på dansk :)
Tusind tak for en fantastisk blog som jeg tjekker jævnligt! :)
Ej, hvor fedt at du kan bruge mine guides :) Det er jeg rigtig glad for :)
Jamen så er det bare med, at komme igang med at bage ;)
Du må endelige skrive, hvis der er nogle ingredienser, som jeg mangler guides til!