• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Double-, single- and heavycream på dansk

Har du fundet de lækreste opskrifter på udenlandske blogs? Eller er du faldet over den fineste udenlandske kogebogbog? Ja, så ved du, at det kan være en større research, at forstå diverse produkter og oversætte dem til danske produkter. Sidst gav jeg en guide til shortening på dansk, denne gang bliver det fløde/cream på dansk.

Der findes et helt ocean af forskellige fløde-typer  og det kan ødelægge en hel opskrift, at bruge den forkerte. Tro mig, jeg har mange bitre erfaringer og bandet Danmark langt, langt væk! En piskefløde, som skulle være double cream, giver et meget sjasket resultat!

Jeg har samlet de mest brugte fløde-typer og giver her en guide til forskellen.
Desværre kan ikke alle fløde-produkterne erstattes med danske.

 

Single cream

Singlecream er helt enkelt kaffefløde – med 9 eller 12% fedt. Kan ikke piskes til skum.

 

Half and Half Cream

Single cream i USA.

 

Light Cream

En fløde med ca. 20% fedt. Findes ikke i Danmark

 

Single-, light- og half and halfcream kan ikke erstattes af madlavningsfløde. Madlavningsfløde indeholder hvedemel til, at jævne varme retter og kan derfor ikke bruges kold. 

 

Whipping cream

Indeholder ca. 30% fedt. Den er mulig, at piske til en let skum.

 

Heavy cream

Heavy cream er en fløde, som indeholder ca. 40-42% fedt og den er derfor lidt federe, end den danske udgave. Bliver ofte brugt i USA.

 

Double cream

Britiske opskrifter er spækket med double cream. Det er en piskefløde med ca. 48-50% fedt og kan ikke erstattes af dansk piskefløde på 38%. De har vidt forskellige konsistenser, og derfor er det umuligt, at opnå samme resultat.
Den gode nyhed er så, at double cream faktisk kan købes i Danmark. Osted Mejeri producerer det og det kan findes i fx. Rema 1000.

 

Clotted Cream

Er et klassisk engelsk produkt, som indeholder ca. 55-60% fedt. Fløden er meget tyk og gullig og bruges ofte til smørelse på scones.

 

Previous Post: « Fed karrycreme med feta
Next Post: Pink tøse lassi »

Reader Interactions

Comments

  1. Sofie

    Jeg har lavet saltkarameller i Danmark hvor der skal bruges fløde (bruger traditionel piskefløde fra Arla), men jeg bor i Storbritannien. Hvad er ekvivalenten derovre, da jeg gerne vil lave dem derovre også? Opskriften er denne, hvis det hjælper: valdemarsro.dk/saltkarameller-fl%C3%B8dekarameller-med-delikat-saltsmag/

    • Loui&bearnaisen

      Hej Sofie

      Jeg tænker du skal bruge heavy cream eller Whipping Cream.

  2. Ditte

    Hej, er der nogen som ved hvad piskefløde (til brug i ris ala mande) hedder i Australien?

    • Loui&bearnaisen

      Hej Ditte

      Der kan jeg desværre ikke hjælpe dig.

  3. Gustav

    Heej,

    Tak for guiden! ;D

    Jeg skal bruge noget double cream, men jeg så, at der var nogen der skrev, at man ikke kan få det i Rema1000 mere.
    Inden jeg gennemsøger alle forretninger, så ville jeg høre om du ved, hvor man kan få det henne?

    Ps. Det er til noget vildt lækkert karamelopskrift

    • Loui&bearnaisen

      Hej Gustav

      Dejligt du kunne bruge guiden :)
      Det er efterhånden lang tid siden, at jeg har brugt double cream, så må blive dig svar skyldig, hvor det kan købes nu.
      Det fremgår det på Rema1000 hjemmeside, at de stadig forhandler double cream: http://rema1000.dk/sortiment/okologi-2/kol-frost/. Hvis de ikke har det, kan det bestilles hjem.

  4. Rikke

    Hej. Kan kaffefløde så bruges som erstatning til half and half cream? :-)

    • Loui&bearnaisen

      Hej Rikke

      Jep, det kan det :)

  5. Jeanette

    Hej
    Er faldet over en opskrift, hvor der skal bruges heavy milk, kan jeg bruge piskefløde i stedet ?
    ;o)

  6. Zimone

    Har lige bagt mine første scones efter en Mary Berry opskrift her i Sydengland hvor jeg bor nu. Men da jeg synes de manglede lidt dansk rå “Umf” så ledte jeg efter andre opskrifter bl.a. med cremed tatar, som jeg ikke vidste hvad var. Googlede og fandt denne fine hjemmeside. Mht til Ris a la man så vil jeg anbefale Whipped creme. Single creme forbliver singlecreme selv efter 15 min piskning. Doublecreme får en smørlignende konsistens efter 1-2 min. Whipped creme er perfekt til Ris a la man. Her er kærnemælk (buttermilk) ikke altid til at få og kun i 250 ml eller 350 ml. Så en god hjemmelavet koldskål er lidt af en udskrivning. Til gengæld er Cornish Clotted Creme en himmerrigsmundfuld på en lun scone med smør og jordbær marmelade.

  7. Conny

    Thickened cream
    Har di et godt bud på hvad et er?
    Sur fløde

    • Loui&bearnaisen

      Hej Conny

      Uden at vide det præcist bruges det vist mest i Australien og er fløde tilsat gum eller gelatine. Jeg tror du kommer tættest på med Double cream.

      Mange hilsner Louise

  8. Sune Ravn

    Double cream kan desværre ikke fås mere fra Osted mejeri mere da de er gået konkurs.

    Men Naturmælk har en Økologisk double cream på 48 %. Den finde i to størrelser på hhv. 250 ml (1/4 liter) og 2 liter. Udover naturmælk har Ara Unika også double cream.

    • Loui&bearnaisen

      Hej Sune

      Ja, det er de desværre efter jeg skrev indlægget. Men som du nævner er der kommet andre varianter – tak for updaten på indlægget :)

  9. Winnie

    Hej
    Det ser ud til at du ved en del om engelsk fløde… Sagen er at jeg skal holde jul i England og jeg vil gerne lave en dansk ris ala mande til vores værter. Men hvilken fløde skal jeg bruge for at den kan piskes og smager af dansk ris ala mande?
    Mvh Winnie

    • Loui&bearnaisen

      Hej Winnie

      Beklager mit sene svar, men jeg har haft en bacheloraflevering som har råbt højt.

      Hvor lyder det dejligt med jul i England – håber det var skøn :)
      Til en anden gang, så vil jeg anbefale heavy-cream med 40% fedt – det er vist den, som kommer tættest på den danske.

  10. Tine Breum Holm

    Arla Unika laver også en double cream – den sælges i Torvehallerne i København i Arla Unika butikken.

    • Loui&bearnaisen

      Hej Tine

      Tak for tippet :) Håber på Arla Unika finder vej med alle produkterne til hele det mørke Jylland. Har indtil videre kun stødt på det i Århus :)

  11. Nafisa

    hvor kan man købe heavy cream fra?

    • Loui

      Hej Nafisa

      Tror desværre ikke det kan købes i Danmark.

  12. Louise Holm

    Hej :)

    Mega fedt med denne guide, det hjælper bestemt meget ..
    Kan alm fløde erstatte Heavycream, når forskellen ikke er større?

    Venligst Louise

    • Loui

      Hej Louise

      Tak – er glad for du kunne bruge guiden :) Det vil jeg mene, jeg har selv ofte gjort det :)

  13. Julie

    Hejsa :)
    Der er meget man ikke kan erstatte med dansk piskefløde, men kan man erstatte piskefløde med double cream?? Altså, lad os sige, næsten alle opskrifter, danske som udenlandske ;p
    Jeg har endnu ikke brugt double cream, men jeg tripper for at komme igang. Så at Super Best har fået den hjem!

    • Loui

      Hej Julie

      Nej, du kan ikke erstatte piskefløde med double cream. Det er en fløde med ca. 48-50% fedt og har derfor en helt andet konsistens, hvilket gør det umuligt, at opnå samme resultat :)

    • Julie

      Øv, håbede at man måske kunne opnå et mere lækkert resultat med Double Cream i stedet for piskefløde :)
      Nå, jamen jeg må igang med de utallige lækre opskrifter der er derude, med double cream, for at finde ud af hvad det gør af gode ting ;) Ellers dejligt med en blog som informerer om sådanne ting… Har jeg ledt længe efter :D

    • Loui

      Ja, desværre – men der er heldigvis masser af opskrifter med double cream og kan kun anbefale at bruge det :)
      Tak, godt det kan bruges :)

  14. Charlotte Gillesberg

    Tak for en god guide omkring fløde – vi har lige købt en Double Cream fra Osted i Rema1000, og så skulle jeg se, hvad den kunne bruges til :) Så faldt jeg over denne side….

    Jeg har MANGE opskrifter fra USA / UK, og de er bare så lækre….men har manglet lidt hjælp med nogle af ingredienserne – den hjælp har jeg nu fundet :)

    • Loui

      Hej Charlotte

      Ej, hvor godt, at du kunne bruge guiden – det er jeg glad for :)
      Sig endelig til, hvis du mangler en guide til noget i dine mange opskrifter :)

  15. Maiken

    TAK!

    Hvor er det bare fedt med de her guider til erstatninger!
    Har ofte set lækre opskrifter men ikke turde kaste mig ud i dem grundet netop de ingredienser jeg ikke aner hvad er på dansk :)

    Tusind tak for en fantastisk blog som jeg tjekker jævnligt! :)

    • Loui

      Ej, hvor fedt at du kan bruge mine guides :) Det er jeg rigtig glad for :)
      Jamen så er det bare med, at komme igang med at bage ;)

      Du må endelige skrive, hvis der er nogle ingredienser, som jeg mangler guides til!

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework