For nogle år siden, havde min Moster denne her kage med hjem. For at sige det mildt, så var vi vist alle ret skeptiske. Spinat og kage lyder bare ikke som en venlig kombi. Men vi måtte alle sluge vores ord og hele kagen, for den er bare genial :)
Da jeg havde en kaffe-date i går, skulle der selvfølgelig kage på bordet. En god undskyldning for, at få prøvet gamle opskrifter af.
Så jeg begav mig på jagt efter flødestuvet spinat. Da jeg nåede til den 3. butik og 3. køledisk, blev jeg relativ frusteret. Flødestuvet spinat eksisterer åbenbart ikke på denne tid af året?
Jeg prikkede den pur-unge køledisk-dreng på skulderen for lige, at sikre, at jeg ikke havde overset det. Altså Bilka burde da have sådan noget i en af deres 50 kølediske, ikke?
Nå, men drengen sprang en meter op i luften og så helt forskræmt ud over, der stod en kunde tæt på ham. Ja, jeg ved ikke om det er et særsyn.
Jeg får pænt spurgt om stuvet spinat, hvorefter han peger hen på “frugt&grønt”-afdelingen og siger, at jeg kan finde det der! Ahm, søde ven, så er det godt nok frisk, hvis I har det der (;
Jeg endte med, at købe et pose frossen spinat og en fløde. Smile overbærende til drengen.
Det kan godt være kagen indeholder spinat, men så stopper sundheden også der. Man kan selvfølgelig altid bilde sig ind, at spinat, mandler og jaa..olie gør sig godt – så det syntes jeg vi gør.
Kagen er virkelig nem og holder sig svampet længe. Den er anderledes, men smager mægtig godt.

Ingredienser
- 4 æg
- 400 g sukker
- 4 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl neutral olie
- 420 g mel
- 450 g flødestuvet spinat
- 150 g mandelmel
- 2 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og vend dem i til en jævn masse.
- Kom dejen i en lille bradepande med bagepapir.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 30-40 minutter.
- Tag kagen ud og afkøl den.
- Bland flormelis og citronsaft sammen til en meget tyk glasur. Smør glasuren ud over kagen og lad den størkne.
- Server.
…smager virkelig ikke særlig godt – sorry
Hej Kent,
Tak for din kommentar – nogle er vilde med denne kage, mens andre som dig slet ikke er til den 🤷♀️
Sådan er vi jo (heldigvis) så forskellige…
Hav en fortsat skøn dag!
Hejsa!
Super lækker kage, men er det bare mig eller er jeg fuldstændig blind?
Hvor i opskriften står der at man skal putte spinat i?
Hilsen den blinde
Har fundet det ups
Kan anbefales, smagte rigtig godt!
Det skulle jeg lige læse et par gange ! Kage med spinat – hmm jeg er egentlig overbevist, det skal jeg prøve. Andre grønsager fungerer jo ganske fantastisk i kage, bliver så dejligt svampet (; Så hvorfor ikke?(;
Hej Anna
Ja, det lyder ret alternativt!! Men jeg syntes det fungerer ligeså godt, som gulerod og squash kan gøre i bagværk :)
Hej,
den kage skal jeg prøve. Det passer perfekt med denne kage som overraskelse her i fastelavnsweekenden.
Forleden saa jeg frossen flødestuvet baade hos A… og L…
Den kage kan du sagtens lokkke mig til at bage. Men den ud til at være lavet med hakket spinat, og jeg har kun set hel spinat i frysedisken – hakker du det så bare?
Hej Elsebeth
Det er den også. Jeg købte frossen, hakket spinat. Men hvis du kun kan finde hel spinat, så hak det hel fint :)
Mums, den må prøves ;-) Men hvad hvis jeg heller ikke kan finde færdig flødestuvet spinat, hvordan lavede du det?
Hmm….den ser godt nok flot grøn ud! Ved ikke rigtig om du kan overbevise mig til at prøve den. Men en original opskrift, må jeg sige. den har jeg aldrig set før.
En veninde jeg har, bagte en gang en chokoladekage med rødbeder, og den skulle efter sigende smage vidunderligt. Men det var det værste vi nogensinde havde smagt. Kan ikke anbefales!
Spinatkage…jeg tænker lige over det :-) Jeg har bagt citronsmåkager med blå birkes igår. Jeg lægger dem på bloggen inden weekenden.
Kh Ulrika