Da jeg var hjemme sidste weekend, fik jeg den her opskrift stukket i hånden af mormor, sammen med nogle espressobreve. Og en opskrift med brownie og kaffe! Ja, den kan altså ikke ligge stille ret længe hos mig.
Jeg lavede nogle ændringer, da jeg løb tør for lidt ingredienser undervejs.. Jaja, det er det med, at læse en opskrift igennem! Men det gjorde nu ikke så meget i sidste ende, for brownien blev dælme god. Smagen af kaffe, chokolade, nødder og et touch af kanel - det spiller bare sammen. Helt perfekt.
Kagen var heldigvis ikke kun til mig selv, for så ville jeg trille rundt nu! Min weekend bød nemlig på besøg af en dejligste kageglade dame. Vi nåede så ikke kagen, men søndagen stod på endnu et mægtig skønt venindebesøg. Da aftalen endte med morgenmad og kaffe, var det lige tidligt nok til kage. Så det blev til en omgang af disse boller og en masse sladder.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Well, så nu er der brownie i fryseren til flere gode weekender - med undtagelse af et stykke eller 7, som hygger i min mave!
Ingredienser
- 150 g blødt smør
- 200 g sukker
- 100 g mørk chokolade
- 2 æg
- 80 g mel
- 2 spsk kakao
- 1 tsk kanel
- 2 tsk espressopulver
- 100 g hasselnødder
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker sammen.
- Smelt chokoladen, afkøl let og pisk den i.
- Pisk æggene i et af gangen – pisk godt mellem hvert æg.
- I en anden skål blandes mel, kakao, kanel og espressopulver sammen.
- Kom den tørre blandingen i dejen og pisk det hele godt sammen.
- Kom halvdelen af hasselnødderne i dejen. Fordel dejen i en lille bradepande med bagepapir.
- Hak resten af hasselnødderne groft og drys dem på toppen af brownien.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter (alm. ovn). Tjek med en tandstik, den skal ikke være gennembagt.
- Tag kagen ud og lad den afkøle helt, gerne i køleskabet til næste dag.
- Del brownien i små firkanter og server!
Sande
Hvilken str bradepande, det er bare så essentielt :)
Loui&bearnaisen
Hej Sandra
Det har du helt ret i! Den er 20x20 cm
Mange hilsner
Louise
Thilde
Kan du komme espressopulver lidt nærmere ;-) Er det instant espresso eller hvordan?
Ser ustyrlig lækkert ud :-)
Loui&bearnaisen
Hej Thilde
Tak :) Jep, jeg brugte instant epressopulver :)
Henriette Oll.
Den lyder næsten for god til at være sand... Nam nam mums
Loui
Haha, det er også lige før ;)
Kristine
ååååååh - tusind tak for siiidst søde! Det var simpelthen SÅ hyggeligt - det må vi snarest gøre igen :) Denne gang bare hvor jeg rent faktisk får lov at smage den kage ;) hahahah! For gud hvor er jeg da gået glip af noget ;)
PS! Håber denne kommentar rent faktisk kommer frem !!!
Loui
I lige måde, søde :D Jeg er SÅ klar igen, for var bare super hyggeligt :)
Du ER gået glip af noget!! - Det må være kagen til alle kaffeelskere, inklusiv dig ;)
Og jo, du kan forstyrre på bloggen igen ;)
Frk. O
Uh, jeg har glædet mig til at se opskriften siden du postede den på facebook :D
Nu er vi ikke de store kaffedrikkere herhjemme, og det eneste køkkenskabet byder på er instant kaffe - kan det gå?
Loui
Hej Frk. O
Den er altså også bare genial :) Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har kun prøvet med espressopulver, som jo er noget stærkere og med en mere markant kaffesmag - derudover er pulveret mere fint end ved alm. instant kaffe. Så ja, jeg ved det desværre ikke - det må komme an på en prøve :)
Bitten
Der er da vist ingen tvivl om, at den skal prøves!
Hvor mange gram espresso var der i de breve, du brugte?
Loui
Hej Bitten
Den bliver du nødt til, den er god :)
Jaaaa, du siger noget! Det har jeg selvfølgelig ikke fået set efter - undersøger sagen !! :)
Bitten
Har du fundet ud af noget med espresso-mængden? Vil sååå gerne snart bage denne sag :D
Loui
Hov, ja :) Jeg kan ikke opdrive de espressobreve lige pludselig (!!) - men det er cirka 2-3 tsk espressopulver som er brugt :)