• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Nougatparfait på heftig chokoladebund – Nytårsdesserten

Velkommen til 2013 og et nyt friskt år! På allerbedste vis starter jeg året med sygdom, da influenzaen har sat sine lange, sygdomsbefængte kløer i mig. Great! Nå, men i al min selvmedlidenhed, skal I ikke snydes for nyåretsdesserten (:

Som før nævnt foregik aftenen jo herhjemme sammen med kæresten.
Jeg fik et glas hvidvin stukket i hånden og så gik han i køkkenet og biksede et spektakulært måltid sammen.

Efter forret og hovedret i bedste mandestil; rejecocktail(den hemmelige opskrift) og perfekt stegt steg, så var vi begge ret ramt. Meeen det blev lige plads til et stykke, af den intet mindre end 12 personers islagkage!

Lige før jul fik jeg en lækker pakke ind af døren, fra Odense Marcipan, hvor der både befandt sig marcipan, nougat, chokolade m.m. Kun marcipanen havde jeg fået brugt til småkager, så nougaten og chokoladen lå endnu og ventede. Okay, råbte meget højt fra skabet på, at blive brugt.

Så kl. 19 søndag aften, greb jeg dessertopskriften fra sidste år – ja, min inspiration lå på et meget lille sted, med snot i hele kraniet.
Ja, jeg takkede Odense mange gange undervejs. For udover nougat og chokolade var opskriften også derfra – nemlig fra bogen: “Stjernestunder og gæster”.

Den eneste rettelse jeg lavede var, at bruge hasselnøddemel (mit nye favoritprodukt) i chokoladebunden og smide chokoladeknapper i parfaiten.

Nougatparfait på chokoladebund

Lækker nytårsdessert
Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid13 minutter

Ingredienser

Bund

  • 100 g mørk chokolade 56%
  • 100 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg
  • 40 g hasselnøddemel, eller hvedemel

Parfait

  • 100 g blød nougat
  • 75 g flormelis
  • 100 g past. æggeblommer, ca. 3 bægere
  • 1/2 liter piskefløde
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 50 g chokoladeknapper
  • Evt. lidt hasselnødderflager til toppen eller revet chokolade
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen og afkøl den lidt.
  • Bland den med smør, sukker, æg og mel og pisk blandingen i 5-7 minutter til den bliver luftigt.
  • Kom dejen i en smurt springform (24 cm) og bag den ved 200 grader i alm ovn i ca. 13-15 minutter.
  • Tag bunden ud af ovnen og afkøl den helt. Frys den eventuelt.
  • Rist hasselnøddeflagerne på en tør pande og afkøl dem.
  • Smelt nougaten ved svag varme - pas på den ikke brænder på! Tag den af varmen og lad nougaten afkøle.
  • Flormelis og æggeblommer piskes sammen til en skummende og hvid masse. Det tager ca. 5-6 minutter.
  • Pisk fløden til en let skum - den må ikke blive for stiv.
  • Bland flødeskum, nougat, hasselnøddeflager og chokoladeknapper sammen med æggemassen. Vend det hele meget forsigtigt sammen.
  • Hæld parfaiten over chokoladenbunden og drys med hasselnøddeflager. Kom madfilm over springformen og sæt den i fryseren. Lad parfaiten fryse min. 12 timer.
  • Tag parfaiten op 20 minutter før den skal serveres, så den når at blive lidt blød. Server nougatparfaiten i "lagkage"- stykker med chokoladespåner.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Isen røg i fryseren og blev mit spæde bidrag til en mægtig dejlige aften, med min skønne kæreste.
For lidt priviligeret er man altså, når man bare kan sætte sig til bordet og bruge hele aftenen på; at spise sig gennem et forrygende måltid, drikke god vin, snuppe et pause på sofaen (!!)
For at slutte af med, at på det nye år, fyrværkeriet og spise kransekage iført kimono.
Ja, det var faktisk ikke helt dumt med et stille nytår …..helt uden tømmermænd (:

Previous Post: « Årets 100 lækreste !
Next Post: Rødkålssalat med granatæble, tørrede figner og æbledressing »

Reader Interactions

Comments

  1. Tina P

    Sikke en lækker opskrift 😋
    Hvilken størrelse springform benytter du til denne?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      Ja, den er bare et hit :)
      Jeg brugte en 24 cm, men har også lavet den i en 22 cm.

      Mange hilsner
      Louise

  2. Susanne Marcker

    Hej Loui
    Er det korrekt, at der kun skal 40 gr mel i bunden?
    Mvh Susanne

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Susanne

      Jep, det er korrekt :)

  3. Malene Boldt

    Mangler dit svar da den skal laves i morgen 😉
    Hilsen Malene.

    Svar
  4. Malene Boldt

    Hej. Det står 40 hasselnøddemel ??? Er det 40 gr. ??
    Hilsen
    Malene. 😉

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Malene

      Jep, der skal stå 40 g :)

  5. Christine

    Hvor længe skal nougaten afkøle? – og skal fløden evt. have stuetemperatur, inden den piskes og blandes med de andre ingredienser?

    Svar
  6. Mathilde

    DEN må jeg bare prøve at lave til min fødselsdag!! :) Hvor stor en form er den lavet i? :)

    Svar
    • Loui

      Den er også virkelig god :) Jeg lavede den i en form på 26 cm i diameter.

  7. Signe

    Nøj den ser god ud – dén bliver jeg nødt til at prøve at lave en dag! MUMS!

    Svar
    • Loui

      Hej Signe

      Tak :) Den skal du helt sikkert prøve, det er bare den perfekte dessert, at slutte et måltid (og år) med :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework