• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Vælg det rigtige kamerastativ

Det her Manfrotto-kamerastativ har jeg haft i mere end 7 år, har brugt stortset hver dag i mit professionel liv de sidste år og det fungerer stadig som nyt.

I 2013 skrev jeg: 

Jeg har fået en ny bedste ven, ved navn Manfrotto. Manfrotto er kamerastativet, som jeg fik tilskud til i julegave og bestilte her i starten af januar. Forleden bankede han så på min dør og det var kærlighed ved første blik. Jeg har endnu ikke haft en kamerastativ, da jeg først ville lære mit kamera, at kende. Derudover er jeg typen, som gerne skal reseache et par år eller 2 før jeg gør en investering.
Efter at have leget med mit nye stativ er jeg helt solgt. Jeg ved godt, at jeg MEGET længe har manglet et stativ for, at få helt skarpe billeder og kunne bruge min lukketid ordentligt. Men alt godt kommer til den som venter.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

 

Kamerastativet er et Manfrotto 055XPROB med et 3-vejshoved. Det er nu en udgået model, som er blevet erstattet af Manfrotto 055XPRO3 og MANFROTTO 055CXPRO3 (Carbon) med XPRO 3-Way (hoved).

Kamerastativets helt store fordel i madfotografering er muligheden for at fotografere vandret – det vil sige, at midter-stangen kan vippes ud og det dermed er muligt at fotografere billeder “oppefra”.

 

Kamerastativ til at fotografere “oppefra”: 

Der findes et hav af muligheder for at sætte arme på kamerastativer, booms og DIY-løsninger. Har du brug for et stativ med en vandret/horisontal arm, så køb et af god kvalitet, et som er nemt at bruge (!) og hvor du er sikker på låsemekanismerne fungerer. De kamera og objektiv er meget udsat i den position!

En anden mulighed, hvis du er glad for flatlays og billeder taget fra oven er en C-stand. Det er egentlig et stativ til lamper, softbokse og reflektorer – all-around stativ i et studie, men kan også nemt laves til en kamerastativ. Dog kan det så kun bruges horisontalt.

Derfor skal du bruge et kamerastativ til dine billeder: 

  • Du kan bruge en mindre blænde fordi du kan bruge en lang lukketid og få mere lys ind i billedet uden, det bliver sløret
  • Du kan bruge en mindre ISO fordi du bruge en lang lukketid og få mere lys ind i billedet uden, det bliver sløret
  • Du har begge hænder frie (super godt når du styler madbilleder)
  • Dine billeder bliver skarpe – ingen rysten på hænder
  • Dit fokuspunkt forbliver det samme

 

Der fås rigtig mange kamerastativer, og det er en jungle uden lige! Gennem min research har jeg samlet nogle gode råd, hvis du står og skal bruge et stativ til portræt-og madfotografering:

Gode råd til køb af kamerastativ:

1. Køb en ordenligt stativ fra starten, det holder for evigt. Der findes mange billige modeller, men mange er ustabile og bliver hurtigt løse – til fare for dit dyre kamera.

2. Find ud af hvor mange kilo dit stativ skal kunne bære – altså hvor meget dit kamerahus+obejktiv+flash vejer.

3. Skal du slå stativet sammen eller skal det stå fremme fast? Der er stor forskel på vægten på kamerastativer. Hvis du skal have det med på farten, gider du ikke slæbe unødvendigt og have besværlige justeringsfunktioner.

4. Højde? Køb et justerbart stativ, det giver en enorm frihed.

5. Monopod eller tripod? Monopod er meget fleksibelt. Tripod giver den bedste stabilitet.

6. Trevejshoved eller kuglehoved? Trevejshoved giver dig stabile “linjer” i billedet. Kuglehovedet er godt skæve vinkler. Trevejshoved er langt det bedste til stil-billeder. (Der findes mange andre hoveder, men disse er mest udbredt).

7. Budget? Med 1500-2000 kommer du rigtig langt og kan få et godt stativ.

 

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Men vigtigt af alt, inden du går ud og brænder så mange penge af. Lær det basale på dit kamera og find ud af om, det der fotografering overhovedet er noget for dig.

Bliv helt fortrolig med kameraet, hvad det kan nu og hvad det kan på et stativ. Og find ud af hvad du hovedsageligt fotograferer. Er det på ferier eller all-around, så gå uden om stativet. Er det natur, dyr, portræt, produkt eller mad er et stativ mægtigt godt.

 

 

 

Previous Post: « Koldhævet foccacia med kartoffel, timian og parmesan
Next Post: Appelsin/grape salat med valnødder »

Reader Interactions

Comments

  1. Hanna Hansen

    Hej Louise,

    jeg er i tvivl: hvis man skal købe et stativ, som muliggør at tage billeder oppefra, skal man så købe en “arm” seperat til sit stativ, eller kan man købe et stativ, som kan det? Og i så fald, hvad hedder sådan et stativ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Hanna,

      Du kan gøre begge dele – der findes både stativer med indbygget arm, og stativer som den kan sættes på. Begge fungerer fint, hvis du køber et stativ af god kvalitet. Jeg bruger selv et Manfrotto stativ, som vist på billederne, som har mulighed for den vandrette arm.

      Håber det kan hjælpe dig lidt på vej…

  2. Line H

    Jeg har købt dit online kursus foodstyling masterclass sidste år og er nu endelig kommet i gang (efter en barsel der lige kom i vejen). Jeg er på udkig efter et nyt bedre kamerastativ til madfotos – et der kan tage fotos direkte oppefra og ned. Hedder denne ‘funktionalitet’ på kameraer mon noget bestemt når jeg skal ud og søge lidt rundt?
    På forhånd tak – mvh Line

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Line,

      Tak for dit spørgsmål.

      Det gennemgåes faktisk på kurset og der er anbefaling til kamerastativ og links til, hvor du kan købe dem :-)

      Håber du bliver glad for kurset.

      Hav en skøn dag

  3. Susanne

    Hej igen!

    Tak for dit svar.

    Må jeg høre dig om en anden ting – de mange fine baggrunde med træ/brædder, hvor store er de typisk (hvor store behøver de at være)?

    Og hvordan er farven kommet på dem – er det maling eller farver?

    Tak for brugbare tips – du gør det godt!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Mine er typisk 100 x 70 cm, men har både større og mindre – det er fliser og gamle paller, borde, låger osv. jeg bruger – så størrelsen er meget forskelligt – og farverne også :)

  4. Susanne

    Hej med dig!

    Jeg har nu læst alle dine fotoguides med stor interesse – tak for dem!

    Jeg er nysgerrig på, hvordan du så nu arbejder (anderledes) med din lukketid – altså nu med stativ? Kan du give et par forsigtige bud på en typisk kameraindstilling til madfotografering på stativ?

    Bedste hilsner!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Susanne

      Dejligt, du kunne bruge dem :)

      Det er meget forskelligt – det afhænger af lys, blænde og hvilket udtryk billedet skal have. Med et stativ kan lukketiden blive meget lav, uden billedet bliver “rystet”, hvilket er godt i sistuationer, hvor lyset er sparsomt. Jeg har ikke en bestemt lukketid jeg bruger – det varierer fra gang til gang, så mit bedste råd vil bare være at prøve dig frem :)

  5. Louise

    Tak for tippet :-) Jeg skal købe selvsamme stativ imorgen. Dog kan jeg ikke huske om trevejshovedet er det samme. Japan photo har stativet på udsalg, så skal der øves portræt- og naturfotografering i weekenden :-)

    Svar
    • Loui

      Velbekom :)
      Du bliver SÅ glad for det stativ! Det er virkelig brugervenligt og nemt, at have med. Jeg bruger det hele tiden nu og ved slet ikke hvad jeg gjorde før. Skriv endelig hvad din oplevelse er med stativet :)

  6. Maria M

    Sikke et lækkert stativ! Har også længe ledt efter det helt rigtige stativ, måske det er dette? :)
    Hvad model er det og hvor har du købt det?

    Svar
    • Loui

      Hej Maria

      Ja, er simpelthen også så glad for det :) Modellen er et: Manfrotto 055xprob stativ med et trevejshoved 498RC2. Jeg købte det over nettet, men vil ikke anbefale webshoppen, da der var utrolig lang leveringstid! Men det findes heldigvis på mange andre gode websider til samme gode priser :)

  7. Monsterscircus

    Sikke et kærkomment indlæg! Har lige købt et nyt kamera og er allerede ved at spare op til et stativ! Det ser så lækkert ud, tillykke med stativet og glæder mig til at høre mere om det!

    Svar
    • Loui

      Hej

      Tak, er også rigtig glad for det :) Lækkert med et nyt kamera :) Du skal nok blive glad for et stativ til det – det er jeg godt nok!! :D

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework