Det er ikke altid rosenrødt, at være madblogger - nogle projekter kan gå helt galt!
For nogle uger siden bagte jeg en panforte, som er en klassisk italiensk konfektkage, der ofte laves til jul. Den kan holde sig i 117 år, så det var jo perfekt, at forbedrede julegodterne lidt på forhånd.
1. advent og med store forventninger til eftermiddagskaffens tilbehør, som hurtigt ender i vold, forbandelser og uheld.
Ja, for alle de fejl, man muligvis kan begå med en panforte - gjorde jeg! Så overvejer du at kaste dig ud i den "skønne" kage, så er mine råd her!
1. Lad være, at gå amok med fyldet, bare fordi du syntes jo mere, jo bedre
2. Bag den IKKE for længe
3. Brug IKKE en foliebakke, fordi du tænker det er nemt, at gemme den i. Det er fuldstændig umuligt, at rive kagen ud af den.
4. Lad urtekniven blive i skuffen og brug en kødøske eller sav - kagen er hård som sten!
5. Stædighed og panforte er ikke en god cocktail - erkend dine fejl og stop, før hele køkkenet er involveret!
6. Find en opskrift, som er lidt bedre end den jeg brugte.
Nå, men jeg har endnu ikke opgivet panfortekagen - jeg skal bare lige finde nogle værktøj..
Mens den venter, kaster jeg mig i stedet over en omgang trofast brødbagning - for 1. advent kræver lidt hygge :)
Julia Olsen
Hej!
Synes din blog er rigtig hyggeligt og har læst meget af den nu. Bliv ved med det gode arbejde, så vil jeg læse videre herinde! Ærgerligt med kniven, men det ser nu stadigvæk godt ud! ;-)
- Julia, Foodallaroundtheworlddk.blogspot.dk
Loui
Hej Julia
Tusinde tak - det er jeg rigtig glad for :) Det går jeg helt sikkert - håber du har lyst at følge med :)
Hehe, ja, det var dælme irriterende - så i frustration røg kagen ud.. Selvom den nu smagte meget godt.
Anette
Uhmmmmm elsker også panforte, og har heldigvis aldrig været ude for at den driller, selvom jeg er klar over at det vidst er ret almindeligt. Jeg bruger Camilla Plum´s opskrift fra hendes bog "Jul". Har du prøvet en chokolade-panforte? Damn, den er altså RIGTIG god, og der er ingen vej tilbage når man først har prøvet den (hvis man vel at mærke er til chokolade).
Håber på bedre held næste gang:)
Loui
Hej Anette
Ej, chokolade pamforte lyder jo fantastisk :) Skal helt sikkert igang næste år igen, så håber jeg på den går :)
Kristine
Haha, shit manner. Jeg havde ellers lækre planer om, at skulle afprøve sådan en svend i år, men nu er jeg da skræmt fra vid og sans :)
Hanne
Hahaha : D
Stakkels dig.
Ellen
Stakkels kniv. Og stakkels dig!
Kender godt den der følelse af at det hele bare arbejder imod en i køkkenet.
Håber din køkken-karma vender... hurtigt :-)
Loui
Hej Ellen
Hehe, ja - det var bare ikke lige idag, hvor jeg skulle bevæge mig i køkkenet. Så den står også på en rest i mikrovnen til aften :)
Det håber jeg, for har jo en masse julebagning på listen.
Solvej
Vil bare sige, at jeg har haft en lignende katastrofal dag med madblogging, dog uden casualties i form af knive eller andet køkkengrej, og er fortsat ved at forsøge at samle energi til at skrive om det!
Tak for den sjove beretning - skal nok huske dine råd, hvis jeg en dag kaster mig ud i panforte. Det varer nok lige lidt.
Loui
Hej Solvej
Puha, nogle gange kan det bare gå helt galt - men godt du ikke fik ødelagt noget ;)
Så lidt, hjælper altid, at kunne grine af det, selvom man er dødsur på kagen !
Held og lykke med din panforte, når du når der til en dag :)
Piskeriset
Uha - drabeligt billede med den knækkede kniv :-D
Jeg kan anbefale den opskrift, jeg bloggede sidste jul - har brugt den et par gange, og den har en god kraftig smag og kan skæres med en stor kniv (sav ikke nødvendig :-))
Loui
Hej Piskeriset
Haha, ja - det gik også ret drabeligt for sig ;) Heldigvis har jeg stadig alle fingre....
Uhh, den må jeg lige ind og tjekke ud - selvom der nok går lidt tid, inden den italiener bliver bagt igen ;)