• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Nytårets kransekage – det skæve tårn i Pisa

 

Vi kommer ikke uden om, at nytåret er lige om hjørnet. Og det vigtigste til nytår er selvfølgelig kransekage og “pagne” – ingen diskussion der (;

Skal du stå for kransekagen i år, så er det bare, at komme igang. Sådan en fætter er nemlig bedst, når den lige får lov, at hygge sig i fryseren. Hvorfor? Ja, det ved jeg faktisk ikke…? Den bliver bare sådan rigtig god (:

De sidste par år har jeg lavet krankagetårn (ja, mit Canon boede ikke hos mig der :(, derfor alternative billeder) – bedre kendt som det skæve tårn i Pisa…

Jeg har altid brugt rå marcipan fremfor bagemarcipan, da jeg syntes det smager langt bedre. Men vil du have et flot og lige tårn, så er det bagemarcipanen du skal bruge – det holder formen og ringene flyder ikke ud.

Meen altså  jeg er stadig af den overbevisning, at det “rustikke” look slet ikke gør noget. Med et halv kilo pynt på kagen, godt klistret ind i glasur, og gæster som alligevel ikke kan se lige når i når til klokken 12 – ja, så går det skæve tårn rent ind  (;

Er du, ligesom jeg, lidt ovre kransekagetårnet, så lav lækre stænger – dyppet i chokolade (se ovenstående billed). Du finder mere om kransekagestængerne her. Brug samme opskrift, som den herunder. Men lav stænger istedet for ringe og HUSK chokoladen (:

 

 

Kransekage

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter

Ingredienser

Kransekageringe

  • 1 kilo marcipan
  • 300 g flormelis
  • 1,5 æggehvide

Glasur

  • Flormelis
  • æggehvider
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland det hele sammen og ælt til en ensartet masse.
  • Kom kransekagemassen i køleskabet i min. 1 time.
  • Rul kransekagemassen ud til lige tykke pølser - ca. 1 cm i diameter.
  • Mål pølserne af til ringene - 8, 10, 12, 14, 16, 18 cm og husk en kugle til toppen.
  • Kom de afmålte pølser på en bageplade og form dem til ringe. Kom lidt vand på fingrene og form dem trekantet og ensartede.
  • Når alle ringene er kommet på bagepladen og er trekantede, trykkes de lidt flade med en plade - Så de kan stables senere.
  • Bag kransekageringene ved 200 grader i alm ovn i ca. 15-17 minutter. De skal være gyldne. Kom evt. en ekstra bageplade under bagepladen så de ikke bliver for mørke i bunden.
  • Tag ringene ud og lad dem afkøle på en rist. Det er her, du kan vælge at fryse ringene ned til de skal bruges.
  • Pynt ringene med "glasurtunger" og sæt dem sammen med glasur. Her er det lidt vigtigt, du husker rækkefølgen af ringene, altså størrelsen, da de ligner hinanden.
  • Lad glasuren tørre og pynt så kransekagen

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Mangler du en lidt bedre forklaring, så finder du gode opskrifter hos Mette Blomsterberg og en video med Chefkonditor fra Odense Marcipan.

……..Og så er det jo bare, at poppe “pagnen” og gnaske løs (:

 

 

Previous Post: « Ny Nordisk Hverdagsmad
Next Post: Året der gik hos Loui&bearnaisen 2012 »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Kender du typen, der lige prøver at sliiiide tilb Kender du typen, der lige prøver at sliiiide tilbage ind til festen. Du ved, så sådan helt cool og ubemærket efter at have været pist forsvundet (..sovende i kosteskabet) i 1, 2, 3 timer🕺
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
“Skåååål..”
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det overvejede jeg 😁 Snigeren. Ikke hjem fra festen, men tilbage til festen herovre på IG efter en håndfuld måneder. Bare lige en hurtig post og fino, vi tilbage ✌️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sååå ..yup, det er det, vi gør 😉 Helt smooth sliding ind igen med den her aftensmads-favorit, som jeg pt skyller ned i litervis, da den er perfekt til den liiidt sjaskede januar (og den vedholdende influenza, der blev hevet med ind i det nye år 🤦‍♀️🤧). Det klarer den her..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nem og cremet tomatsuppe med fuld smæk på smagen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den bobbes op med mere fyld?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uhh ja! Og du får hele “det-er-lækkert-fyld-listen” + tips til opskrift ovre på bloggen (link i bio) 🍅🍅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
…og nu, du er i gang. Jeg anbefaler dobbelt portion tomatsuppe, mindst – Det er bare at fylde fryseren op 😋 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#nemaftensmad #hurtigmad #madinspiration #tomatsuppe #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework