• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Hvad er forskellen på den røde og blå krukke Amarena kirsebærsauce ?

Har du også undret dig over, at der er 2 ens krukker med kirsebærsauce ? Faktisk næsten identiske, bare lige undtagen farven?

Ja, det har jeg! Og det er ikke før i år, jeg satte mig for, at få løst mysteriet. Jeg har aldrig set de 2 krukker ved siden af hinanden, så jeg troede faktisk de var fra samme firma – bare med forskellig smag.

Der tog jeg grueligt fejl. Efter en korrespondance med min kloge ven; Google, er det nu opklaret.

 

Fabri Amarena kirsebærsauce, BLÅ: Den originale kirsebærsauce fra Italien, Bologna. Opskriften stammer fra det hundrede år gamle familiefirma FABRI, hvor det i sin tid var grundlæggerens hustru egen opskrift. Firmaet er idag stadig familieejet. Den vejledende pris lyder på hele 115 kroner for krukken.

Toschi Amarena kirsebærsauce, RØD: Toschifirmaet blev grundlagt i 1945, Italien af to brødre, som ville gøre det muligt, at spise kirsebær hele året, i hele verden.  Den vejlende pris er for den røde krukke ligger på omkring 60 kroner her i juletiden.

 

Og hvad så? Hvilken en skal man købe? Og er det ikke lige lovlig mange penge for kirsebærsauce, som kan fåes for en flad femmer?

 

Først skal der siges, at der er forskel på almindelig dansk kirsebærsauce og disse her. De italienske udgaver er lavet på sorte kirsebær (Amarena), som er ret berømte for deres smag. De er mere fast og frisk i konsistensen. Derudover er saucen meget tyndere, da de tilsætter sirup og smagen er sød, med et strejf af mandel/marcipan.

Italiensk indhold: Sukker, Vilde kirsebær, Glukosesirup, Vand, Kirsebærsaft, Citronsyre, Aroma, Drueskalsfarve

Den danske udgave er lavet på røde kirsebær. Konsistens er tyk og bærerne er ofte mere “ukogte”, da de ikke er så faste. Smagen kan variere fra sød til syrligt, afhængig af tilsat sukkerindhold. Derudover tilsættes ofte vanilje til smagen.

Dansk indhold: Vand, Kirsebær , Sukker, Mod. stivelse, citronsyre, Konserveringsmiddel (E 202)

(Det som står først i indholdfortegnelsen, er det som er mest af i produktet)

 

Så det er en ren smagssag, hvilken sauce man er til! Er du til tyk kirsebærsauce uden mange hele bær eller er du til tynd sauce med hele bær ?

Jeg, personligt er vild med den italienske udgave og smagen af de sorte kirsebær og mandel.

Hvad er du til ? (: 

 

Previous Post: « Grov tærte med sennep, broccoli og skinke – et lækkert afbræk i al julemaden
Next Post: Herlige steder og kælepotter »

Reader Interactions

Comments

  1. Mette Lund

    Tak for alle jeres kommentarer. Jeg er fan af den blå kirsebærsovs, og nu rigtig glad for at få en forklaring på forskelle på den blå og røde.
    Jeg endte på denne side, fordi jeg ville finde en dessert til nytår.

    Svar
  2. tina

    Uden den blå, ingen jul. Elsker den intense smag og holdbarheden er lang. Selv i åben tilstand. Er tit på tilbud udenfor sæsonen.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak for tippet og input 🙏

      Helt klart en klassisker til julen 😋

  3. Andreas Binicki

    Jeg er også mest til den blå, men sidste år faldt jeg over syltede kirsebær fra Selleberg på Fyn, de har indtaget førstepladsen over kirsebær sovs

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak for tippet og input 🙏

  4. Freya

    Du får hvad du betaler for.
    Den blå er kraftig og intens. Tydelig mandelsmag. Meget drøj, man behøver ikke at bruge så meget af den.
    Den røde er sødere og kirsebærrene minder om cocktailbar, geleagtig konsistens.
    Min mening:
    Jeg køber kun den blå efter at have smagt den røde 1 gang. Den røde smager kunstigt, er alt for sød, men ikke uspiselig.
    Prøv dem begge, så ved du hvilken du skal købe næste gang. Hvilken en der er bedst, bestemmer du selv.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Freya,

      Tusinde tak for din kommentar og for tippet – det er jeg sikker på, at mange læsere sætter pris på :-)

      Hav en rigtig dejlig dag og god weekend!

  5. Flemming

    Hej

    Aldi har i mange år haft en lille krukke med amarena bær sovs. Til kun 30 kr. Men har ikke set den iår 2018. Den syntes jeg er meget bedre end Tos den røde. Har ikke prøvet den blå. Den billige i kvickly (50 kr) for lille glas som i Aldi er ikke så god. Den fra Aldi var bedst….

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Flemming

      Tak for din kommentar og input til opskriften.

      Jeg er sikker på, at det vil kunne hjælpe mange af læserne, når de skal lave denne opskrift :-)

      Hav en fortsat god dag og weekend!

  6. Susann

    Hvor kan man få kjøpt disse i Danmark? Jeg bor i Norge og her er de umulig å få tak i! Jeg elsker disse kirsebærene og drar gjerne til Danmark for å kjøpe dem 😊❤️

    Svar
    • Loui

      Hej Susann,

      De fleste supermarkeder har dem op til jul. Ellers har jeg set dem hos flere online supermarkeder. Måske det også er tilfældet i Norge?

      Hav en dejlig dag.

    • Inger

      For første gang har jeg købt den blå. Og også sidste. Hold da op, så sødt. Og så tynd!
      Den største skuffelse!

    • Louiogbearnaisen

      Hej Inger,

      Øv da, det er så træls, når det ikke er som forventet 👎

      Det er så personligt, hvad man mest er til, men nu ved du i det mindste, at den blå ikke er noget for dig 😊

      Hav en fortsat dejlig dag.

  7. Povl Olsen

    Øeh. Overskriften på denne artikel er den røde vs. den blå. Det er det eneste du ikke skriver nogetsomhelst om. I vores familie er der dømt kunstig til den røde. Det er en decideret billig version som smager mere syntetisk. Den blå er den originale og langt den bedste. Venlig hilsen et madøre der lige kom forbi din blog.

    Svar
    • Loui

      Hej Povl,

      Tak for dit input :-)

      Hav en skøn aften.

  8. Lene S

    Hej!
    Jeg smagte for første gang den blå her til jul (hjemme hos min bror), og er du da vimmer den er lækker!! Aldrig mere køber jeg af den billige, så hellere undvære!! Men nu har jeg bare udfordringen at finde ud af hvor den kan købes her i det Sønderjyske.. Faktisk troede jeg der var spiritus i “Fabbri Amarena” men hvis jeg skal tro hvad du her skriver så er det jo ikke tilfældet. Det er “bare” nogle helt fantastiske bær 😋
    Der var i øvrigt også den billige vi alle kender, og det var slet ikke så tosset at smage dem op imod hinanden. 🍒Bærerne i “den blå” er så lækre 👌 Faktisk er jeg ofte gået uden om bærerne i kirsebærsovs, og nu giver det pludselig mening. Men fremover er det “Fabbri Amarena” og med massere af bær!! 😘 Dog synes jeg stadig at savne svar på hvordan den røde er i forhold til den blå, ellers er her noget der er smuttet mit øje forbi..
    Bedste hilsner, Lene

    Svar
  9. Jørn

    Er den røde egnet til opvarmning ? Hilsen Jørn

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jørn

      Jeg har fint opvarmet den uden problemer :)

  10. Karna Maj

    Jeg har heldigvis selv et kirsebærtræ i haven med sure syltekirsebær. Jeg lader dem sidde, til de er meget mørke, og så smager de helt fantastisk. Min kirsebærsauce er tyk af lækre bær bær og smager af meget mere, end den, som man køber. Der er slet ingen sammenligning. Jeg har smagt den italienske, og den smager dejligt, men så imponeret er jeg heller ikke.

    De udstenede kirsebær må ikke stå og koge. De skal kun lige bringes op til kogepunktet 3 gange med en halv snes minutters interval. Det har jeg lært af min svigermor.

    Hvis man knækker stenene kan man udnytte smagen fra kernerne og få en helt anden smag frem – gad vide om det er det, man gør med den berømte italienske.

    Kirsebærsaucen er et af mine bidrag til familiens juleaften.

    Svar
    • Bente Madsen

      Jeg sad netop og kiggede efter en opskrift lignende den italienske kirsebærsauce.
      Når engang mine kirsebærtræer vil give mig en høst, skal jeg sylte….!
      Jeg tænker at koge en sukkersirup af saft og sukker og nogle få kerner fra stenene (Få – deres bitterstof eer blåsyre).
      Og så anvende din metode ved syltning en.
      Hvilken sort er din Surkirsebær?

    • Louiogbearnaisen

      Hej Bente,

      Jeg er ikke sikker på, at det er mig, du har fundet en opskrift hos, da jeg ikke selv har lavet kirsebærsauce.

      Men god fornøjelse med syltningen, når dine kirsebær er klar til høst :-)

  11. Allan Haugaard

    Som Martin ganske rigtigt skriver: Hvad er så forskellen på de røde og blå?
    Og som sidebemærkning.. Hvad jævner i med hvis i jævner den?
    God og SMAGSFULD jul til jer alle! ☺

    Svar
  12. Martin Beck

    Du besvarer ikke det vigtigste spørgsmål: Hvad er forskellen i SMAGEN af den blå og den røde?
    Ja, de er begge to italienske, og hvis de smager ens er der vel ingen grund til at købe den dyre blå fremfor den billigere røde…

    Svar
  13. Charlotte G

    Jeg spiser kun den autentiske italienske. Den røde smager for vandet og syntetisk. Og kirsebærene har en anden konsistens end de sort italienske. Jeg køber dem ofte på tilbud. Salling Super og Irma har også deres egen udgave som smager ok og heller ikke er så dyre som de orginale. De smager desuden godt i marcipan, ovenpå vaniljeis og tyrkisk yoghut. Der mange muligheder…
    Vh Charlotte G

    Svar
  14. Bente

    Amarena Toschi kirsebær er det lækreste tilbehør til risalamanden…så det er den vi nyder til jul,den danske version er vand ved siden af…

    Svar
    • Loui

      Hej Bente

      Jep, den er også den jeg snupper denne jul :)

  15. Gitte Grøn

    Jeg lavede en ostelagkage her til påskefrokosten og brugte de blå. Den blev bare spist og der var store jubel over smagen. Alle kunne godt lide smagen af kirsebærene som lå på toppen i gele. mums jeg kan nemt anbefale dem.

    Svar
  16. Gitte

    Smagte dem for nogle uger siden i en rødkålssalat med meget tyndtsnittet rødkål og usaltede pistacienødder – det var himmelsk. Har ledt i mange butikker efter kirsebærene siden uden held. Nu bestiller jeg over nettet hvis jeg kan finde dem…

    Svar
    • Loui

      Uhmm, det lyder godt – har aldrig tænkt på, at komme den i salat, men det skal da helt sikkert prøves. Tak for tippet :)
      Ja, det fåes næsten kun til jul her i DK, så man må udenlands resten af året, hvis man ikke får hamstret!

  17. Preben Hansen

    Sådan smager rigtig kirsebærsause.

    Dem der ikke kan li´ den, er fordi de kun har prøvet den fabriksfremstillede til en 10’er fra Netto.

    Svar
    • Loui

      Hej Preben

      Lige præcis :) Er også helt vild med den :)
      Meningerne er godt nok stadig lidt delte herhjemme, da den parfumerede smag ikke lige er for alle. Men den er god :D

  18. Agnethe

    Jeg er en hund efter kirsebær i alle afskygninger og er helt vildt forfalden til den røde af krukkerne – det er bare guf og købes når det skal være lidt luksus! Hvis du vil have en tykkere kirsebærsauce, så jævner du jo bare glassets indhold – det har jeg gjort nogle gange, da familien ikke er til sådan noget “pjask”…

    Svar
    • Loui

      Hej Agnethe

      Mums! Ja, jeg er også vild med dem og de smager bare af luksus og marcipan – ren jul :)
      Uhh, tak for tippet – havde slet ikke tænkt på, at jævne det. Men herhjemme er det endnu hellere ingen som har klaget ;) Hvad jævner du saucen med?

  19. Farmor

    Jeg smagte i lørdags den blå ude hos Allis. Den smagte vidunderlig, meget kraftig på smagen, men jeg kunne godt li´den

    Svar
    • Loui

      Hej Farmor

      Uhm :) Ja, den er rigtig kraftig, i forhold de almindelige. Men jeg er også helt vild med den :D

  20. Yvonne i

    Må nok sige..de kommer aldrig ind hos mig mere..de er så parfumerede at det ødelægger risalamanden.

    Svar
  21. Kristine

    Jeg har fået den røde version af min svigermutter – og jeg glæder mig til at få den afprøvet :)

    Svar
    • Loui

      Hej Kristine

      Snyd! Din svigermutter er altså ret god ved dig :D Men glæd dig – jeg syntes saucen er genial.

  22. anne-sofie

    Hjemme hos mig er det toschi’en :) Har aldrig smagt den blå. Troede også at de var fra samme firma! Jeg spiser saucen kold, for ellers mister den meget af den fine smag.

    Svar
    • Loui

      Hej Anne-Sofie

      Fedt, så var det ikke kun mig, som troede det var samme firma :D Spiser også altid den kold og udover risalamanda, går den skønt til is :)

  23. Jette

    For mange år siden!! da jeg skulle til at fejre min egen juleaften for første gang, kunne det ikke blive godt nok, så selv på en SU måtte jeg jo have Fabri’s Amarena, selv om de kostede det de hvide ud af øjnene. Men jeg blev noget skuffet, for jeg bryder mig ikke om den (næsten) parfumerede kirsebærsmag og mandelsmag. Så jeg holder mig altså til den danske version.

    Svar
    • Loui

      Hej Jette

      Hehe, kunne slet ikke lade være, at smile lidt over din kommentar :) Kender de godt! Men øv, at du blev så skuffet – jeg er jo vild med smagen, så prøver altid at overbevise folk, om hvor godt det er :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework