Hjemmelavede, lune æbleskiver er en favorit herhjemme og noget som hører december til. Her får du min bedste opskrift på nemme, luftige æbleskiver med kærnemælk, som bare virker hver gang.
Server æbleskiverne med syltetøj, flormelis og gløgg – så er decemberhyggen klaret :)
2. weekend i december og efter en hård uge ude i virkeligheden, hvor der er blevet prædiket sundhed – er det vist til til en omgang gammeldags æbleskiver.
Den hjemmelavede slags, som lige tager lidt tid, men er det hele værd :)
Jeg har faktisk før bragt opskriften her på bloggen, men det er ved at være nogle år siden. Så frem fra arkivet, er æbleskiveopskriften fundet og her får du den. Ved at lave dejen med piskede æggehvider, bliver æbleskiverne lækre, luftige og svampede.
Arhmen,
Der er ikke noget bedre end hjemmelavede æbleskiver med syltetøj og flormelis.
Og så lige et glas god gløgg.
Så er det bare rigtig jul.
Inden jeg kaster mig over mormors gamle æbleskivepande – med rester fra de sidste mange år (det er vigtigt), står den på lidt praktiske gøremål.
En har dog allerede taget hul på hyggen og venter vist bare på, jeg kommer og varmer tæppet.
Der sker om lidt.
Med et helt fad lækkerier af dem her:
Husk at bage rigeligt og fylde fryseren godt op.
Æbleskiverne kan sagtens fryses og smager skønt efter en tur i ovnen.
Så er der til resten af decembers weekender med – æbleskive-sæsonen er kort, det skal udnyttes fuldt ud.

Ingredienser
- 1 liter kærnemælk
- 4 æg
- 600 g hvedemel
- 1 tsk. fint salt
- 2 tsk. natron
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. revet skal af en økologisk citron
- 1/2 tsk. kardemomme
- Evt. æbletern
Sådan gør du
- Æggene slåes ud og deles i hvider og blommer.
- Kærnemælk og æggeblommerne piskes sammen.
- Derefter blandes hvedemel, salt, natron og vaniljesukker i en skål.
- Blandingen piskes sammen med mælkeblandningen.
- Æggehviderne piskes til skum og og vendes i dejen, sammen med citronskallen.
- Lad dejen hvile en halv time i køleskabet.
- Herefter bages æbleskiverne i svinefedt eller palmin - selvfølgelig i en æbleskivepande.
- Kom en klat fedtstof i hvert hul i panden, hver gang en ny portion dej kommes i. Tricket er at vende æbleskiverne hele tiden, så de får en jævn overflade. Det gøres nemmest med en strikkepind.
- Tænd ovnen på 100 grader og sæt et ildfast fad ind. Kom æbleskiverne ind, efterhånden som de bliver bagt, så forbliver de lune.
- Spis æbleskiverne lune med masser af brombærsyltetøj og flormelis
- Æbleskiverne kan fryses
Jeg lægger boller og æbleskiver i en lagkagebakke, så bevarer de formen. Træk en 19 liters frysepose over. Når de først er frosne, kan man lægge dem over i en frysepose. Putter man de nybagte direkte i en frysepose, ender de med at få alle mulige og umulige former, fordi de bliver klemt.