• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Movembers CHOKOLADEKAGE

Ja, den er god nok, jeg har ikke stavet forkert. Herhjemme er det nemlig movember i stor stil. Jeg er godt nok ikke ved at anlægge et fuldskæg – til gengæld er min kæreste! Jeg ved ikke hvad det er med mænd og skæg, men noget er der og det skal helst være så voldsomt, så muligt.

Så i dag ryger fuldskægget og bliver i stedet til….ja, en ordenlig mexicaner-dusk på overlæben…

Det kræver altså lidt, at styrke sig på (for min side), så en omgang chokoladekage må være på sin plads. Selvfølgelig med masser af glasur og kakaopulver, der rigtig kan hænge i skægget (;
Chokoladekage må simpelthen være den mest bagte kage og derfor er der også tusindevis af udgaver.
Den her udgave skiller sig nok ikke meget ud fra de øvrige. Den er blød og saftig. Ligesom en chokoladekage skal være.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

I aften står det på årets første julefrokost med hele julemadsgildet, snaps og godt selskab. Så mon ikke, der skal snuppes en lille eftermiddagslur inden..


Chokoladekage

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid30 minutter

Ingredienser

  • 350 g sukker
  • 2,25 dl flydende margarine
  • 3 æg
  • 1/2 fintrevet squash
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk kakaopulver
  • 350 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 3,5 dl mælk
  • 1/2 dl stærk, kold kaffe
  • 50 g hakket mørk chokolade, 56%/70%
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom sukker og margarine i en skål og pisk det luftigt og cremet.
  • Tilsæt æggene et af gange og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland natron, vaniljesukker, kakaopulver, mel og mandelmel sammen i en anden skål.
  • Sigt melblandingen i sukkermassen. Tilsæt squash, mælk, kaffe og chokolade. Rør det hele sammen.
  • Kom dejen i en lille bradepande. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter - afhængig af størrelse på formen.
  • Prik med en tændstik i midten af kagen - når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig. Hold øje - den må endelig ikke få for meget, så bliver den tør.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide


TIP: Server med kakaoglaur og sigtet kakaopulver på toppen

Vil du være den første til at sætte tænderne i flere godter, så følg bloggen på Facebook eller Instagram – her opdaterer jeg dagligt med alt til den sultne mave.

Previous Post: « Foto-guide: Eksponering, shutterspeed, sekundværdi ?
Next Post: Brød-æggekage »

Reader Interactions

Comments

  1. Rikke Hansen

    Hold nu op en lækker kage..
    Jeg tillod mig komme halv halv brun farin og sukker i og så servere jeg cremefraiche til og ingen glasur. Kunne nemlig ikke blive enig med mig selv, om jeg skulle fryse den ene halvdel.
    Absolut en opskrift der skal gemmes.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Så skønt at høre Rikke :-)

      Tak for din kommentar!

  2. Yvonne

    Hej!
    Skal bage din squashkage. Men der står 1/2 squash men der er utrolig mange størrelser.
    Hvor mange g. tror du der skal bruge?
    Mvh Yvonne

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Yvonne,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Jeg vil tro, at der skal ca. 250 g squash i chokoladekagen.

      Lad os endelig høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.

      Hav en fortsat dejlig dag :-)

  3. Lene

    MUMS hvor en lækker chokolade kage. Havde ikke lige en squash så det blev 4 revner æbler der kom i istedet for.
    Stor ros til dig. De opskrifter jeg har prøvet fra din side har alle været et hit og det er efterhånden en del opskrifter der er prøvet.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lene

      Tak :) Dejligt at høre, at opskrifterne kan bruges :)

  4. Tina

    Ualmindelig lækker chokoladekage. Svampet og luftig.
    Bagte min ved 200 grader i 45-50 minutter. Dejen er til den tynde side, men havde is i maven og fik belønningen efter lidt længere bagetid.

    Svar
  5. Kira

    Hej!
    Jeg prøvede at lave denne kage i går og det gik helt galt. Jeg fulgte opskriften, men endte alligevel med en virkelig vandet dej. Tilføjede mere mel. Måtte der udover bage kagen i næsten halvanden time, før den var gennembagt. Er der en fejl i opskriften eller har jeg gjort noget grueligt galt?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kira

      Det er jeg ked af at høre, men det er svært at sige! Jeg har bagt kagen flere gange og har aldrig haft problemer, så hvad der lige er sket ved jeg sørme ikke :(

  6. Sofie L

    Bliver helt lækkersulten af dine billeder :)

    Svar
    • Loui

      Hej Sofie

      Tak :) Det beklager jeg ;) Du må igang med at bage.

  7. Kristine

    Gooosh den ser lækker og spongy ud – lige som en chokoladekage skal være ja. Ps. det med movember skægget er min kæreste heldigvis ikke hoppet på. Han ved godt, at alt for meget skæg er lig med absolut ingen kærlige kys :D haha

    Svar
    • Loui

      Hej Kristine

      Ja og endnu bedre dagene efter :) Mmm, god søndag med kaffe og kage!
      Uff, du er heldig!! Prøvede også at bruge den taktik, men den virkede såå ikke rigtig her :)
      …at jeg så må indrømme, det faktisk er lidt pænt, snakker vi ikke om, hehe ;)

  8. Tina Dahl

    Virkelig flotte billeder.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework