• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Luksus romkugler

Der er sket noget ret tragisk ! Min bager i Frederikshavn, hvor jeg altid pushede studenterbrød og romkugler, når jeg var hjemme, er simpelthen lukket! Sådan uden videre og uden jeg fik hamsteret et lager..

Jaja, tænker du – der er jo massevis af andre bagere.. Men der må jeg så fastslå, at jeg endnu ikke har kunnet opstøve et anstændigt studenterbrød og romkugle – og nej, ikke trøffel, her i Århus eller hos nogen anden bager i Frederikshavn. Så jeg er i store vanskeligheder nu, da det er min ultimative yndlingskage!

I min frustration måtte jeg jo igang med, at finde en erstatning – så chokoladekagen jeg lavede nogle uger siden, måtte ende sine dage på køkkenbordet. Til udtørring. Og senere i blenderen, hvor den blev mast til ukendelighed.
Mine romkugler blev en smule bløde, da kagen i sig selv, var ret svampet. Men et par dage mere på køkkenbordet, så havde den haft konsistensen.

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Romkugler har så få ingredienser, at det er ret essentielt, der bruges gode råvarer. Altså god kage, god marmelade med masser af smag og god rom eller romessens. Det kan smages!
Jeg ved godt, at bagere primært bruger wienerbrød i romkugler og det vil jeg helt sikkert kaste i næste gang. Så har du noget til overs fra formiddagskaffen på arbejdet – gerne tørt og kedeligt, skal det bare med hjem i fryseren.

Efter en kort dag på studiet, vil jeg smække benene op og snuppe en romkugle til eftermiddagskaffen. Senere står den på mistronesuppe, med alt de skønne sager, jeg fik plyndret i grøntsagsafdelingen idag (:


Romkugler - opskrift på lækre hjemmelavede romkugler

Luksus romkugler

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 300 g tør chokoladekage-rest
  • 2-3 spsk godt hindbærmarmelade
  • 2-3 tsk mørk rom og eller romessens
  • 1/2 dl fint mandelmel
  • Evt. 2 spsk mørk kakao

Sådan gør du

  • Kom chokoladekagen i en blender eller foodprocessor og kør den til smulder.
  • Tilsæt hindbærmarmelade og rom lidt af gangen og smag til - måske skal det hele ikke i..
  • Kom mandelmel i massen og rør det hele godt sammen til en fast masse. Kom romkuglemassen i køleskabet 1 time inden den formes.
  • Form massen til romkugler - store eller små. Det er nemmest, hvis du fugter hænderne inden du ruller kuglerne. Dyp kuglerne i smeltet mørk chokolade og krymmel, kokos eller anden "topping".
  • Kom kuglerne i køleskabet og lad dem trække nogle timer inden servering.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

 

Previous Post: « Enebærgryde
Next Post: Tivoli i København »

Reader Interactions

Comments

  1. Ayman

    Hej!
    Uh hvor ser de bare lækre ud!! Hvis jeg skal lave en 20-25 stk romkugler (mellem størrelse) skal jeg så gange den opskrift op et par gange eller vil en portion være nok?

    De bedste hilsener,
    Ayman

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Ayman

      Tusinde tak :) Jeg tænker du skal lave en dobbelt portion for at få de 20-25 styk.

      Mange hilsner
      Louise

  2. Maja

    Hvor mange romkugler bliver der ud af opskriften?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maja,

      Det kommer helt an på, hvor store (eller små), du laver dem :-)

      Prøv dig frem og lav dem i den størrelse, du bedst synes om.

      Hav en fortsat forrygende dag!

  3. Marianne

    Hej. Har afprøvet opskrift og det er jo for nemt… og alt alt for lækkert. Tænker bruge dem til min fødselsdag den 1 April og her skal der gul krymmel på.. lidt hyggeligt med fødselsdag i påske hvor man kan bruge alle de skønne farver. Sidder lige nu og venter på at gule kaninboller skal hæve og derefter i ovnen. Tilsidesat vil jeg sige, at selvom du er fra Frederikshavn og det her er romkugler, så bliver det aldrig andet end krumseboller for mig- er nemlig fra Hirtshals og her, er det Krumseboller🤣🤣🤣 Stort klem herfra

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marianne,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord :-)

      Dejligt at høre at du kan bruge opskriften på romkugler eller krumseboller om du vil 😝 Og tænker at de helt sikkert bliver fine med gul krymmel på 😊

      Hav en fatastisk dag og god påske når du når dertil 🐣

  4. Karla

    Kommes der ikke smør i romkugler?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Ikke i mine romkugler :)

  5. Frederik

    Jeg beklager altså meget men romkugler og trøfler ER fuldstændig det samme. Det eneste navnet kommer and på er geografien

    Svar
  6. Lena

    sejer bageri i Sorø, er også et besøg hver når det gælder romkugler

    Svar
  7. Linnea

    Hvis du eller nogle andre romkugle/ træstamme glade folk kommer til København, kan jeg anbefale at finde Grannys house i torvehallerne eller hovedbutikken i Søborg.
    Jeg har aldrig været den store fan af romkugler før jeg prøvede disse.
    Jeg blev total afhængig. Bor nu i Norge og fandt derfor denne opskrift.
    Jeg skal hurtigst muligt igang:o)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Linnea

      Det skriver jeg mig bag øret, tak for tippet :)

  8. Mie

    God og nem opskrift som ikke kræver så mange ingredienser. Jeg havde ikke mandelmel og da jeg fik lidt for meget marmelade i puttede jeg lidt mel i. Smagte til med rom og kakao. Mums mums

    Svar
  9. Tina Østerbye

    Hejsa…

    Jeg delte portionen i 2 og kom lakrids i den ene halvdel – skal lige finde den rette mængde lakrids, men spises kan de sagtens – MUMS.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      Uh, det lyder lækkert med lakrids i – det skal jeg da også prøve en dag :)

  10. ísbjörg

    Det smager også fantastisk med marcipan i! ;-)

    Svar
    • Loui

      Ej, det har jeg aldrig tænkt på – det SKAL prøves :) Tak for tippet :)

  11. Schou

    Jeg puttede lidt ekstra mandelmel i.. Det hjalp meget på den lidt klistrede konsistens :)

    Svar
    • Loui

      Hej Schou :

      De så dælme gode ud, dine romkugler :D Fedt, du fik konsistensen rigtig – jeg bliver vist nødt til snart, at prøve endnu en omgang :)

  12. victoria k

    Kom til Skælskør i Nytorv’s Konditori! De laver de bedste romkulger :-)

    Svar
  13. Kristine

    NØJH hvor er du led !!!!! Send lige en nordpå – ELLER 10 !!!!! HAPS!!!

    Svar
    • Loui

      Hej Kristine

      Hehe, sorry ;) Jeg har sendt en kassefuld med det vuns :)
      Det er revanche for dine biscotti, jeg savlede over forleden og MANGLEDE til min kaffe..

    • Kristine

      Haha, jamen undskyld for pokker da :) Mon ikke vi bare skulle have en bytter med til hinanden, når vi skal mødes til den kop kaffe ;)

  14. Charlotte

    Hej Louise
    Hvis det er Hånbæk bageren, så er de genopstået i dag. Denne nyhed har været i kanal Frederikshavn
    vh Charlotte

    Svar
    • Loui

      Hej Charlotte

      Naiii, er det rigtig :D:D:D Det er jo fantastisk – jeg skal nordpå, nu!

  15. TildeMa(d)

    Ja, det hedder nu trøfler i mit univers, men skidt pyt, vi kan sagtens blive enige om at det er den bedste kage ever. MUMS. Mit mundvand begynder at flyde….og nej det er ikke til at opdrive anstændige trøfler(romkugler) i Århus.

    Svar
    • Loui

      Hej Tilde

      Hehe, ja, den bliver vi aldrig enige om ;) Da jeg første gang spurgte efter en romkugle hernede, kiggede bager-pigen meget meget undrende på mig!!
      Sig endelig til, hvis du finder en godt “trøffel” hernede – for det er jo en livsnødvendig kage :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework