• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Kvark boller

Mine ferieplaner blev ændret, så i stedet for en tur til det nordjyske + Bogmesse, bagte jeg boller og drak varm kakao i regnvejret. Karolines Køkken arrangementet bød jo, som sagt på en del lækre produkter – lige hjem i køleskabet. Et af dem var Kvark, som jeg mildest talt har et vældig anstrengt forhold til. Jeg husker bedst kvark, som noget meget tykt og grynet yoghurt uden smag, der resulterede i en helt tør mund!
Så lige siden lørdag har jeg ondt kigget på bægeret, hver gang jeg har åbnet køleskabet – og det har bare … grinet tilbage!
Idag skulle det være nok og min kvark-fobi skulle udfordres.

Jeg brugte kvarken, som den bruges bedst. Nemlig i bagning. Og jeg kan nu sige, at vi er blevet venner, for den gav en super lækker konsistens og smag til bollerne. Jeg kan med sikkerhed sige, at det ikke er sidste gang, den fætter står i mit køleskab og bliver brugt til brødbagning.

Resterne af kvarken fik jeg også brugt. Men til hvad må I vente lidt med, at høre (:

Kvark er åbenbart ikke hvad det var før og den tørre fornemmelse i munden er blevet afskaffet – ihvertfald i den her udgave fra Arla. Derudover får du et produkt med kun 1% fedt og hele 13 g protein, som giver en genial mæthed.

Boller med kvark

Kvarkboller

Udskriv Pin Recipe
Tilb. tid 15 min
Antal 10 styk

Ingredienser
  

  • 35 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2,5 dl kvark fromage blanc 1%
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk akaciehonning
  • 3 dl hvid hvedemel
  • 4-6 dl hvedemel

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt kvark, salt, olie, honning og hvid hvede
  • Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens der æltes.
  • Når dejen er smidig, blank og en smule klistret dækkes den til og stilles til hævning et lunt sted i 1 time.
  • Del dejen i passende stykker og form dem til boller. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk bollerne til og lad dem efterhæve 40 minutter.
  • Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15 minutter.
  • Lad dem afkøle på en bagerist.

 

Resten af min aften står på hygge i sofaen med serien “Homeland” (ja, den er faktisk så god, som folk siger og det er et must, at se den!)  Og så skal jeg da vist lige have nuppet endnu en kvabset bolle – jeg har nemlig ingen Paleo-regler ;)

Previous Post: « På fødselsdagsbesøg hos Karolines Køkken
Next Post: Jagter du hjorte inden morgenmaden ? »

Reader Interactions

Comments

  1. Vinnie

    Hej hej jeg har prøvet at bage dem idag og de blev vildt gode..
    Jeg havde købt en to good to go i brugsen og der var to bøtter kvark i med kanel og æbler.. Jeg tænkte som dig.. Hvad ska jeg bruge det til?? Men hold da op det var en succes

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Vinnie,

      Tak for din kommentar og dejligt at høre, at resultatet blev godt :-)

      Ja, der er altid kvark i overskud. Måske du kan bage nogle flere kvark boller? 😆

      Hav en skøn dag!

  2. Ann Britt

    Hej

    Når du bager, bruger du da varmluft eller almindelig over-/undervarme?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Jeg bruger altid over/undervarme :)

  3. Inge

    Ca. hvor meget hvedemel kommer du i?

    Svar
    • Loui

      Hej Inge

      Jeg har tilføjet cirka mængde til opskriften – men det varierer rigtig meget, så følg endelig beskrivelsen af, hvordan dej-konsistensen skal være.

      Mange hilsner

      Louise

  4. Elsebeth

    Hej, du skal huske, at de boller, der skal i fryseren, skal puttes i frysepose, MENS de er håndvarme. Når de er helt kolde, skal de i fryseren. Underligt nok er det først nu, der kommer gang i bagning med fransk hvede. Det har jeg bagt med i snart ti år. Efter besøg i Sverige i sommer havde jeg Manitoba Creme (canadisk hvedemel) med hjem. Det er supergodt, men det er vanskeligt at finde i Danmark.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework