• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Jagter du hjorte inden morgenmaden ?

Jeg ved selvfølgelig ikke med paleofølgere, men det er ikke så tit jeg er ude og jagte en hjort inden morgenmad. Hmm, og det er også relativt sjældent jeg støder på mennesker, som kommer fra arbejde i jakkesæt og stiletter,  slæbende med sådan en fætter over skulderen – de lige nedlagde, med et spyd, på vejen hjem?

Måske er der bare mig, men jeg er altså lidt skuffet! For ud fra den store paleobølge, som ruller nu, skulle der jo vrimle med skindklædte jægere!?

Jeg har i den seneste tid fået en del spørgsmål omkring min holdning til paloekosten. En ret stor del af Danmark og blogland er efterhånden ret ramt af trenden, og den breder sig med lynets hast.

 

 

Min holdning kan siges kort: jeg vil aldrig udsætte min krop for den kost! Smadrede nyrer, forvirret krop og  tyveri af nybagt brød– der er bare ikke lige mig…

Jeg startede dette semester ud med et projekt om Paleokost. I en kort periode, kan det være fint og jeg er helt med på mere proteinindtag og grønt og lever selv derefter, meeen over en længere periode kun med det, det  holder altså ikke.

Jeg vil ikke komme med en lang udredning, for ernæring og livsstil er helt op til den enkle – gør hvad der er rigtig for dig! Jeg har snakket mere flere, som er hoppet på bølgen og har fået et helt ny liv. Det er fantastisk og de skal bare forsætte (: Men til dig som overvejer det; sæt dig ind i tingene, før du hopper på bølgen, det er bestemt ikke alle den egner sig til.

Mens halvdelen af Danmark tygger sig gennem en hel ko til morgenmad, tørret dådyrkød til mellemmåltid og hvis de er heldige – en dadelkage, for lige at runde af med en hel sæk broccoli til aften – muntrer jeg mig med nybagt brød med tandsmør og kaffe i litervis.

Less is more, man behøver jo ikke spise et helt franskbrød af gangen..

 

Hvad mener du om paleokosten  ? Er du hoppet på bølgen ?

 

Previous Post: « Kvark boller
Next Post: Bogmesse 2012 – et besøg værd »

Reader Interactions

Comments

  1. Line

    Tak for et godt indlæg. Jeg har fulgt dig på facebook og vil nu være fast læser på bloggen. :) Jeg har forsøgt at leve uden at spise hvidt brød og sukker. Det virker men man burde kunne leve efter alt med måde. Ellers kan det blive et langt og kedeligt liv. Glæden ved at bage boller og derefter at spise dem lune med smør er stor.

    Svar
    • Loui

      Hej Line

      Det er jeg glad for du har lyst til :)
      Tak for dit input – er jo super nysgerrig over hvordan andre ser på kost :)

  2. Ellen

    Jeg er nok mest til en almindelig varieret kost.
    Jeg synes det vil være virkelig synd, hvis jeg ikke kunne spise brød og den slags.
    Det vil også være ret dyrt for mig, hvsi jeg skulle spise så meget kød :-)

    Svar
  3. Karen

    Hehe – nix. Modeluner er ikke mig – og intet sted er der flere modeluner end i madmoden. Er der da slet ingen, der tænker på, at stenaldermennesker kun levede i 30 år – højst – og døde uden en pløk i munden? Men selvfølgelig er det luksus-stenalder, der er in nutildags. Jeg så en overskrift om stenalder chokolademousse – og så var jeg færdig af grin.
    Jeg springer høfligt den slags debatter over – faktisk læste jeg kun dit indlæg på grund af overskriften – jeg troede, det handlede om jagt og vildt :D

    For nogle år siden skrev jeg en klumme i verseform om ‘madens farer’ – der var også lidt om de gode gamle dage:
    ‘Dengang man levede lokalt og gik og samled’ nødder
    og dræbte vildsvin med en pind og havde bare fødder,
    Så mangen tapper ungersvend, han led en ussel død,
    fordi han insistered’ på, han sku’ ha’ grisekød.’
    Go’ torsdag – glæder mig til næste fotosession!
    vh/Karen

    Svar
    • Loui

      Hej Karen

      Hehe, beklager jeg skuffede dig med mangel på jagt og vildt – men kan være jeg skulle kaste mig over sådan et indlæg ;)
      Men tak for dit input til indlægget – er rigtig spændende at høre andres meninger om kost :)

      P.s. Imorgen skulle der gerne komme en ny part til guiden.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
FOODSTYLINGTIP #1: Brug et ulige antal⁠⠀
⁠⠀
1, 2, 3 burritos fyldt med kylling, ost og avocado - fordi alt ser bedre ud med et ulige antal 🖐️⁠⠀
⁠⠀
Jep, det er simpelthen bare det ☺️ Den nemmeste og en af de meste effektfulde genveje til god opbygning af dit madbillede.⠀
Tallet tre er din bedste kammerat. Og ligeledes er alle de ulige tal for vores øjne 👀⠀
⁠⠀
Udover antal burritos, så lad os suse over opbygningen af billedet og et par fif også:⁠⠀
⁠⠀
Først, så er der lagt et stykke papir mellem spækbræt og burritos for at adskille motivet fra prop’en, da de ellers har samme farve. Det vil betyde, at de kommer til at sjaske lidt sammen for vores øjne, frem for burritoerne får vores fulde opmærksomhed.⁠⠀
⁠⠀
Og det er den, som vi er ude efter. Altså opmærksomheden 🤩 Derfor er billedet er taget en smule nede fra, for at give illusion af mere volume og for at give mere interesse til det ret minimalistisk billede ⠀
⁠⠀
Scroller du ned af i mit feed. Yup, du skal godt nedad 📲 Ned til steak-sandwich vil du se, at den er fotograferet på samme måde; lidt nedefra, for at give volume og styrke i billedet - understrege bunken af herligheden 🥪⁠😋⠀
⁠⠀
⁠Det var tip dag 1 - så er vi bare i gang med med januars #21foodstylingtips 👏 Og hey, hiver du fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede her i januar, så tag mig 😃🥂⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
#burritos #avocadolover #lunchtime #frokosttid #madpakke #tortillawrap #markedsføringstips #selvstændigekvinder #kylling #foodstylingandphotography #madfotografering #madfotograf #foodstylingtips #madinspiration
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework