• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Remoncehorn med marcipan & æblehorn med marcipan

Og overspringshandlingerne forsætter i bedste stil (; Det hele startede idag med mit internet og tvsignal forsvandt. så er man sådan lidt på den! Køkkenet bugner lige fortiden af lækre æbler, så fredagen kaldte da på en amerikansk apple pie.
Æblerne blev lavet og dejen til kærestens kanelsnegle (jo, der skulle jo være lidt for alle) Men ja, så endte det lige eksperimenter og det kom der disse alt for lækre horn ud af. Perfekt til den første efterårsdag med sne….!

Hornene blev guflet, sammen med en spand kaffe, mens både internet og tv valgte, at vende tilbage. Weekenden byder på “helt alene hjemme” for mit vedkommende og en vældig bunke eksamenslæsning. Kun afbrudt af bagning af den der Apple pie imorgen – så kig forbi :)

(Jeg beklager layoutet i opskrifterne, men wordpress driller idag)

Remoncehorn-med-marcipan

Remoncehorn med marcipan

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 24 styk

Ingredienser

Dej

  • 25 gær
  • 3 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • Ca. 6 dl hvedemel

Remonce

  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 50 g marcipan + 24 små stykker ren marcipan
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom mælk og smør i en lille gryde og varm det, indtil smørret er smeltet og det er lillefingervarmt.
  • Rør gæren ud i det lune mælk/smør.
  • Tilsæt sukker, vanilje, salt og æg
  • Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens dejen æltes.
  • Når dejen er smidig og glat, dækkes skålen til og dejen hæver ca. 30 minutter.
  • Del dejen i 2 og kom den ene halvdel ud på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud til en cirkel med 0,5 cm i tykkelse.
  • Remoncen laves ed at piske alle ingredienserne sammen til en ensartet masse med en håndmixer.
  • Smør cirklen med remonce - lad være at smøre helt ind til midten, da det gør det svært når du skal rulle hornene.
  • Del cirkel i 12 stykker, ved at skære den i "lagkage" stykker.
  • 10. Kom et stykke marcipan på den brede ende af trekanterne og rul dem stramt sammen. Tryk endestykkerne lidt sammen og kom dem på en plade med bagepapir. Forsæt på sammen måde med anden halvdel af dejen.
  • 11. Lad dem efterhæve mens ovnen varmes til 200 grader.
  • 12. Pensl hornene med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15-17 minutter - indtil de er gyldne.
  • 13. Køles af på en bagerist.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

 

Horn med æble

Æblehorn med marcipan

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 24 styk

Ingredienser

Dej

  • Følg ovenstående opskrift

Fyld

  • 4 æbler, skrællet og skåret i små tern
  • 30 g smør
  • 1/2 dl brun farin
  • 2 spsk kanel
  • Evt. mandler, nødder
  • 100 g revet marcipan
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smelt smørret på en pande og tilsæt brun farin og kanel
  • Kom æblerne på panden og steg dem møre - tilsæt evt. nødder.
  • Tag fyldet af varmen og lad det afkøle.
  • Følg ovenstående opskrift til og med step nr. 7.
  • Del cirkel i 12 stykker, ved at skære den i "lagkage" stykker.
  • Kom en spiseskefuld af æblefyldet på den brede ende af trekanterne. Drys med revet marcipan.
  • Rul trekanten sammen om fyldet og tryk enderne lidt sammen. Kom hornene på en bageplade med papir.
  • Forsæt på samme måde med anden halvdel af dejen
  • . Lad dem efterhæve mens ovnen varmes til 200 grader.
  • 10. Pensl hornene med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15-17 minutter - indtil de er gyldne.
  • 11. Køles af på en bagerist.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)


Glasur – der strøkner!

 

  • 2 dl flormelis

  • 2 spsk ren kakao

  • Ca. 0,5 dl vand

 

1. Kom alle ingredienserne op i en lille gryde.

2. Varm glasuren op ved jævn varme.

3. Når det er lige er varmt tages gryden af varmen og glasuren kommes på en sprøjepose.

4. Dekorer hornene med glasur.

 

Previous Post: « Nutella Bites
Next Post: Brasserie Belli (Århus) »

Reader Interactions

Comments

  1. Tine

    Lavede en flok af dem her, som et hyggeligt søndagsprojekt.
    Lækker dej, ja, der måtte ekstra mel i, men ikke nok til at vælte balancen i dejen.
    Hornene blev luftige og lækre, og smagen var helt i top.
    Måtte også lige lave Skagenhorns-varianten, nu jeg var igang, så 4 af dem blev med
    hindbærmarmelade og marcipan, kan varmt anbefales. 😀

    Svar
  2. Katy clemmensen

    Gode horn. Dog har jeg måttet putte meget mere mel i. Lavede den en gang til for at være sikker på jeg ikke havde lavet forkert.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Katy,

      Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

      Ang. melmængden så kan den variere en del alt efter den type mel du bruger, temperatur, æltning osv. Dejen må gerne klistre, men skal selvfølgelig ikke være flydende.

      Hav en skøn dag :-)

  3. Anja Sorgenfri

    På ingen måde kedelig opskrift <3
    Brugte nok 2 dl hvedemel mere end opskriften for at kunne rulle dejen ud, men stadig silkeblød og lækker, -også som bagt! 😉

    Svar
  4. Mette

    Øv er skuffet over den opskrift
    De er meget tørre og dejen smager kedeligt.
    Der er for lidt smør i dejen gætter jeg på…

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Du må prøve med mere smør i dejen næste gang.

      Mange hilsner
      Louise

  5. Anna

    Dem kunne jeg godt tænke mig at lave! Ved du, om man evt. kunne lave dem på kærnemælk? :-)
    anna-mad.blogspot.dk
    Knus Anna

    Svar
    • Loui

      Hej Anna

      Det kan man sagtens :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework