• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Rødbedeboller

Rødbedeboller er både super fine, smager dejligt og mætter godt. Jeg har bagt dem med groft mel, så de er gode på madpakken. Find opskriften her:

Sus til opskrift Print opskrift

 

Rødbedeboller

Rødbedeboller kan lyse, selv den mørkeste efterårsdag op, for de er altså vældig festlige. Jeg brugte groft revne rødbeder, så det indre af bollerne er et helt rødspættet mønster. Men brug gerne fintrevnerødbeder, så bliver bollerne pink hele vejen igennem.

BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essentielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  

Rødbedebollerne er her i ugen blevet fyldt med hummus og rucola og snuppet med på madpakken.

Ret lækkert.

Resten blev frosset ned, så de nemt kan tages op til næste uges madpakke.

 

Få opskriften på rødbedeboller her: 

Boller med rødbede

Rødbedeboller

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid20 minutter
Antal: 12 styk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 dl kærnemælk/yoghurt 0, 5%
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 200-250 g revet rå rødbede
  • 50 g solsikkekerner
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 5-6 dl hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland vand og kærnemælk sammen, opløs gæren heri. Tilsæt alle ingredienserne, undtagen hvedemelet og rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, mens du ælter godt. Brug gerne en røremaskine eller håndmixer til dette. Dejen skal være klistret, men sammenhængende. Dæk skålen til og lad dejen hæve 1,5 time.
  • Skub forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Fold den lidt sammen til en tyk pølse, uden at slå luften for meget ud og del dejen i passende stykker. Lad være at rulle eller folde dem, men kom bollerne på en bageplade med "skærefladen" opad. Ret dem lidt til.
  • Forvarm ovnen til 225 grader, imens efterhæver bollerne (ca. 20 minutter). Pensl med lidt vand og kom dem i ovnen. Bag dem i ca. 20-25 minutter. Bank dem på bunden, når de lyder hule er de færdige.
  • Lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

Rødbede kan udskiftes med gulerod eller squash.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Rødbedeboller


Rødbedeboller

Previous Post: « Nemt kernerugbrød uden surdej
Next Post: Kakaosnitter med kokos og stikkelsbær »

Reader Interactions

Comments

  1. Lena

    På med gummihandsker… Og riv dem i en maskine.. Det sviner ikke ;-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lena,

      Tak for tippet – det må jeg prøve næste gang :-)

      Hav en fortsat dejlig dag!

  2. Lisa W. Larsen

    Min dej blev så klistret, at jeg brugte 2 skeer til at putte på pladen, men de forsvandt som dug for solen, fordi de smagte så godt!! 😋
    Jeg var vist også lidt sløset med hvor meget rødbede, jeg puttede i 😜
    Men jeg skal bage dem igen her i weekenden, for der er Halloween-fest i den yngstes klasse 👍🏼

    Svar
    • Loui

      Hej Lisa,

      Tak for de fine ord :-) Jeg er glad for at høre, at I kunne lide dem. Håber de var et hit til Halloween-festen 🎃.

      Ha en forrygende dag.

  3. Line

    Hej Louise :-)
    Jeg kan se, at dette er et gammelt indlæg, men jeg håber stadig, jeg få svar fra dig.
    Jeg fandt denne opskrift igår, og idag gik jeg så igang med at bage disse boller. Jeg lavede 1/3 med gulerødder, 1/3 med rødbede og 1/3 med squash – jeg syntes, jeg fulgte opskriften ret punktligt, men jeg fik en kææææmpe portion dej (???).
    Du skriver, at dejen skal være klistret men sammenhængende – hvor klistret er det???
    Jeg brugte en stor del mere mel, end du skriver i opskriften og alligevel var dejen VIRKELIG klistret. Jeg satte den dog til hævning, og efter 3 timer ville jeg så bage dem.
    Dejen var næsten ikke til at få ud på bordet, fordi den klistrede sig fast til skålen – derudover hang der vildt meget dej fast på mine hænder og bordet. Jeg brugte igen en del mel i håbet om, det ville hjælpe – hvor jeg prøvede ikke at slå for meget af luften ud… Dette hjalp dog ikke meget, da den stadig var meget klistret i det, jeg skulle skære den i mindre dele og lægge dem på bagepladen.
    Da de havde efterhævet var de fladet ud, fordi dejen var så blød/klistret (går jeg ud fra?).
    Jeg prøvede dog alligevel at bage dem, men heller ikke dette lykkedes…. Bollerne var brune (på renden til brændte) og stadig var de ikke bagte inden i…
    Dette resulterede i, at jeg måtte smide alle (cirka 25) boller ud…

    Har du et bud på, hvad jeg har gjort forkert? Eller skal jeg næste gang blive ved med at komme mel i til den er mindre klistret, inden de hæver første gang??

    Mvh. Line :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Line

      Øv, det er jeg godt nok ked af høre at de slet ikke fungerede.
      Min første tanke er at, dine grøntsager har haft et ret højt vandindhold, hvilket har gjort dejen så våd. Derudover at sukkerstofferne i dem, samt evt. varme/godt mel har fået dejen til at hæve ekstra meget. Min melanvisninger i opskrifter er altid vejledende, da det er virkelig stor forskel på hvor meget der bruges fra gang til gang – og især når der bruges grøntsagerne i en dej. Det skulle jeg nok have skrevet som note.
      Til næste gang vil jeg anbefale dig at komme mere mel i indtil du får en smidig dej – den skal ikke være flydende, men håndterbar. Men endelig ikke for tør!

      Håber du får nogle lækre boller næste gang – herhjemme er de ihvertfald et hit :)

    • Line

      Tusind tak for hurtigt svar!
      Jeg må i gang igen, og så må jeg håbe, det går bedre anden gang :-)

  4. Lise

    Jeg venter spændt mens bollerne er i ovnen, men jeg brugte 7 DL hvedemel og alligevel var dejen for våd til at jeg kunne tage den ud på bordet?

    Svar
    • Loui

      Hej Lise

      Der er rigtig stor forskel på mel, både typer og i selve bagningen. Så mængde angivelsen er altid et cirka. Jeg regner med at lave en lille guide til det her på bloggen, da det er et spørgsmål jeg ofte får. Håber dine boller blev gode, men ellers kan jeg kun sige at næste gang, kan det være du skal bruge 1 dl mere.

      Mange hilsner

      Louise

  5. Charotte Skræp

    Hej Louise
    Prøv med gule eller stribede rødbeder, de sviner ikke så meget som de klassiske.
    Venlig hilsen
    Charlotte

    Svar
    • Loui

      Hej Charlotte

      Tak, det er vist dem jeg skal have fat i næste gang :)

      Mange hilsner

      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework