Selvom det ser ud til jeg kun svælger i bønner, så er jeg altså ikke blevet vegetar – bare fattig studerende!
Ej, men ofte ender mine køddage sammen med kæresten og i helt almindelige retter, som karbonader, lasagne og kødsovs. For ja, engang imellem stiger jeg ned fra mit madblogger piedestal og spiser heeeeeelt almindeligt mad – men selvfølgelig kun sjældent (;
Nok med selvironi og tilbage til dellerne. For forleden fik jeg leget med hakket kylling og rester i køleskabet, som endte ud i nogle små, lækre kyllingefrikadeller. Kæresten syntes de var liiige alternative nok, så der er heldigvis masser tilbage til min madpakke.
Frikadeller er jo bare det nemmeste, at hive op af fryseren, med på madpakke og spise med gårdagens rester af salat.
Spinatsalaten blev ligeledes til af resterne af min grøntskuffe i køleskabet. Så brug endelig andre grøntsager, du har på lager. Det var faktisk meningen, at dressingen skulle være en olivenolie/ingefær udgave, men ret skræmmende, så var jeg udgået for olivenolie (!) Istedet blev det en soja udgave med masser af ingefær – perfekt til at stoppe efterårets dårligdomme (:
Nu vil jeg smutte ud i kulden og snuppe studiemodulets sidste timer, inden den står på rar fredag og efterfølgende rar efterårsferie for mit vedkommende.

Ingredienser
- 450 g hakket kylling
- 1 æg
- 1/2 dl skummetmælk
- 1/2 dl havregryn
- 1 finthakket løg
- 1/2 revet squash
- 1 tsk frisk timian
- Salt
- peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør det hele rigtig godt sammen. Farsen skal være let, fast og fugtig, som hvis det var en frikadellefars. Kom farsen i køleskabet i 30 minutter.
- Varm en pande godt op og kom lidt rapsolie på. Form stå frikadeller med en spiseske og kom dem på panden. Steg dem gylden på begge sider ved høj varme og skru derefter ned til jævn varme og steg videre- Tryk lidt på frikadellerne, når de føles faste og giver lidt efter trykket er de færdige. Skær evt. en over, for at være sikker på den er gennemstegt! Ret vigtig når det er med kyllingekød.

Ingredienser
- 100 g babyspinat
- 1/3 broccolihoved delt i små buketter
- 100 g champignoner i tern
- 1/2 dl soja
- 4 cm fintrevet frisk ingefær
- saft fra 1/2 citron
- 2 tsk sukker
- Peber
- 3 spsk sesamfrø
- evt. 1 forårsløg i tynde skiver
Sådan gør du
- Fordel spinatblade, broccolibuketter og champignon på et fad. Rør soja, ingefær, citron, sukker og peber sammen til en dressing. Husk at smage til.
- Lige inden salaten serveres dryppes dressingen udover og der drysses med sesamfrø.
Hej, retten ser super lækker ud. Har du nogle idéer til hvad jeg kunne erstatte champignon med, da vi ikke er stor fan af dem på hjemmefronten.
Hej Andreas
Tak :)
Champignoner er lidt svære at erstatte, da de giver den der særlige smag.
Men skal salaten være lidt mere mættende, så vil nogle hvedekerner eller perlebyg, være super lækkert i salaten, da de også vil suge dressingen, som champignoner gør :)
Mange hilnser
Louise