• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Pandekager

    Af Louise | 5 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    De bedste pandekager som er nemme og hurtige at bage og smager dejligt med syltetøj eller som dessert med is. Find verdens bedste opskrift på lækre, tynde pandekager herunder.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Opskrift nemme pandekager
    Jump to:
    • Sådan bager du de bedste pandekager
    • Pandekager med smag
    • Server dine pandekager med fyld
    • Ofte stillede spørgsmål til pandekager
    • Flere pandekage opskrifter
    • Pandekager

    I går stod den på en hel masse ærinder, så eftermiddagskaffen blev overladt til Bettebror, som passede skansen hjemme Det endte med at duften af pandekager mødte mig i døren.

    Slet ikke dumt.

    Opskriften på pandekagedej er en klassiker herhjemme. Faktisk har vi to. Den her og så en pandekageopskrift med øl, som giver lidt sprødere pandekager.

    Og så er det ellers bare at fylde op!

    Her er det altid med sukker og brombærmarmelade, som er et must. Men en omgang is sniger sig nu også indover når det bliver bagt en bunke.

    pandekagedag - opskrift på pandekager (1)

    Sådan bager du de bedste pandekager

    Inden du kaster dig over herlighederne, så lad os lige hurtig suse over et par tips og tricks til de bedste pandekager, som er ultra nemme at bage og altid giver verdens bedste pandekager.

    Sådan undgår du en pandekagedej, som klumper

    Du har helt sikkert prøvet det. Ingredienserne bliver mixet og der er godt gang i piskeriset. Men uanset, hvor meget du pisker løs, så bliver pandekagedejen ved med at klumpe!

    Hvad er tricket?

    Tilsæt ikke al mælken på en gang, men start med ca. 1 dl og rør den godt ud i ingredienserne. På den måde kan du får rørt klumper ud i den tykkere dej inden, resten af mælken tilsættes.

    Så længe skal pandekager bages

    Kom godt med smør på en pande og varm den op. Jeg bruger altid blot en almindelig pande - du behøver ikke en fancy pandekagepande.

    Bag dem ca. 1 minut på hver side afhængig af, hvor tykke som du laver dem. Er det meget tynde, så giv dem cirka 45 sekunder.

    Hold dine pande kager lune og bløde

    Kom dine pandekager på en tallerken og dæk til med sølvpapir, mens du bager. Så holder de sig bløde og lune.

    Du kan også komme dem i ovnen ved 100 grader og holde dem lune. Husk at dække dem til med sølvpapir, så dine pandekager holder sig lækre bløde.

    Pandekager med smag

    Der er uanede muligheder for at give dem endnu mere smag. De her er min favoritter, som giver skøn smag.

    • 1 tsk kardemomme
    • 1 spsk citronskal
    • 1 spsk appelsinskal

    Server dine pandekager med fyld

    Så hvad skal de fyldes med? Uh, der er så mange muligheder, se bare her:

    • Den helt klassiske med smør, sukker og brombærmarmelade er altid et hit
    • Smør dem med nutella og læg bananskiver på - en favorit hos børnene
    • Letpisket flødeskum og jordbær er et must i sommersæsonen
    • Lun pandekagerne og server med is og chokoladesauce for den bedste dessert
    • Lav sjove, fine spyd med jordbær og pandekager: Spyd med jordbær, pandekager og skumfiduser
    Spyd med jordbær, pandekager og skumfiduser - frugtspyd til appetizer

    Ofte stillede spørgsmål til pandekager

    Kan pandekager bages uden smør?

    Ja, det er ikke noget problem. Vil du gerne fastholde den helt bløde pandekage, så tilsæt 1 spsk olie.

    Kan pandekagerne laves uden mælk eller kan det erstattes?

    Ja, mandelmælk smager også dejligt. Bruger du sojamælk, så hold igen med sukkeret, da det allerede er sødet.

    Kan de bages med kun et æg?

    Nej, der skal 3 æg i den der opskrift for, at de får den rigtige, lækre konsistens og smag.

    Kan jeg bage pandekager uden æg?

    Nej, der skal æg i de her pandekager.

    Kan jeg bage pandekager med kærnemælk?

    Nej, ikke i dem her, så bliver de for syrlige. I stedet så nap den her opskrift: Amerikanske pandekager med kærnemælk

    Kan opskriften på pandekager laves med øl?

    Jep, du kan erstatte 1 dl af mælk med almindelig lys øl, som giver lidt sprødere pandekager.

    Kan de fryses?

    Jep - så er de nemme at lune i ovnen efterfølgende.

    GRATIS KAGEGUIDE:
    Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang

    KLIK OG FÅ KAGEGUIDEN NU →

    Flere pandekage opskrifter

    Endnu flere opskrifter? Her er en bunke af de allerbedste, du finder herinde. Om det skal være til brunch, til frokost, dessert eller "bare fordi", der er en pandekage til det hele.

    • Amerikanske pandekager
    • Pandekager med yoghurt og æble
    • Ricotta/spinat pandekager toppet med laks
    Pandekager - hjemmelavede pandekager - verdens bedste opskrift

    Pandekager

    Klassiske pandekager er nemme og hurtige at lave og smager dejligt med syltetøj eller som dessert med is. Verdens bedste opskrift på lækre, bløde pandekager.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid1 minute minute
    Hviletid20 minutter minutter
    Samlet tid31 minutter minutter
    Antal: 12 stk

    Ingredienser

    • 240 g hvedemel
    • ¼ tsk salt
    • 25 g sukker
    • 2 tsk vaniljesukker, eller ½ vaniljestang
    • 3 æg
    • 6 dl mælk
    • 25 g smeltet smør
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland hvedemel, salt, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.
    • Tilsæt æg og pisk dem ind i dejen.
    • Tilsæt 1 dl mælk og pisk den godt ind i dejen (så du undgår klumper) - tilsæt resten af mælken.
    • Rør det smeltede smør i dejen.
    • Lad dejen hvile i min. 20 minutter.
    • Kom smør på en pande og varm den op. Kom dej på panden i et tyndt lag og bag pandekagen på begge sider.
    • Spis de nybagte pandekager!

    Noter

    Pandekagerne kan fryses. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv
    • Muffins-med-vingummiorme-.-halloween-mufins
      Halloween Cupcakes med vingummiorme
    • Halloween muffins med Oreo edderkopper
      Halloween muffins

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Julie

      september 07, 2023 at 4:54 pm

      Jeg elsker denne opskrift og bruger den hver gang der skal laves en omgang pandekager! Kan dejen gemmes i køleskabet natten over, så man kan lave dem om morgen?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 08, 2023 at 9:42 am

        Hej Julie

        Tak - hvor er det dejligt at høre, du kan bruge opskriften :)
        Ja, det vil du fint kunne med de her pandekager, da de ikke indeholder hævemidler.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Cecilie Lykke

      oktober 19, 2012 at 11:30 am

      YUM! Pandekager er noget av det bedste jeg ved om! Plejer ofte at lave sunde varianter, slik at mand kan spise det hver dag og ikke bare i weekenden :-D

      Svar
    3. Monsterscircus

      oktober 18, 2012 at 5:06 pm

      Uh de ser lækre ud! Hvis der er noget der får min mave til at knurre så er det pandekager og home jam, ej hvor ser det lækkert og hyggeligt ud. Tak for den tilpassede opskrift, er bogmærket :-) ha en dejlig dag

      Svar
      • Loui

        oktober 18, 2012 at 5:34 pm

        Hej Monsterscircus

        Tak, det var simpelthen også bare genialt - pandekager går man aldrig galt med :)

        God weekend - med masser af pandekager ;)

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen